6 вправ для зняття "втоми очей"

Оновлено:
09.01.2023
Перевірено
6 вправ для зняття "втоми очей" червень 2021

Більшість з нас зараз проводять купу часу з гаджетами цілий день, включаючи багато годинну роботу за комп'ютером, ось і отримуємо "синдромом комп'ютерного зору" - різні захворювання очей, викликані великою кількістю часу проведеним біля монітора. Очі втомлюються від постійної напруги і якщо їм не давати відпочивати, це неминуче призведе до погіршення зору.

У цій публікації ми розповімо і покажемо 6 простих і ефективних вправ від втоми очей. Ці легкі руху можна виконувати де завгодно і коли завгодно, без особливої ​​підготовки і зусиль.

Вправи:

  1. Розслабтеся і закрийте очі, а потім сильно примружтесь. Відкривши очі, постарайтеся не моргати протягом десяти секунд.
  2. Вправа "в сторони" Подивіться в ліву сторону, потім в іншу. Повторіть вправу, зробивши навпаки.
  3. Вправи "вище-нижче". Подивіться вниз, потім угору. Прикрийте очі, на пару секунд і повторіть в зворотному напрямку.
  4. "Коло". Зробіть кругові рухи зіницями в одну сторону, потім у зворотний.
  5. Вправа "по діагоналі". Опустіть зіниці в правий нижній кут, потім подивіться вгору в лівий кут. Далі теж саме навпаки.
  6. Фокусування зіниць. Неквапливо доторкніться пальцем до носа, концентруючи свій зір на пальці. Потім також повільно приберіть палець, не зводячи погляд з його кінчика.

Вправи можна виконувати в довільній послідовності.

Витративши 5 хвилин на вправи, Ви дасте можливість своїм очках відпочити, розслабитися і тим самим забезпечите їх від негативних наслідків при довгій зорової роботи.

Будьте здорові!

08004 08004