Дротаверина гидрохлорид таблетки 40 мг №20 (2х10) PL (107390)

код товара: 107390
в наличии
Срок годности до 01.12.2025
Цена:
37грн.
Купить в 1 клик
в наличии
код товара: 107390
Срок годности до 01.12.2025
Цена:
37грн.
Купить в один клик
Купить в 1 клик
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительЛубныфарм ОАО
Форма выпускаПо 10 таблеток в блистере. По 2 блистера в пачке из картона.
Действующее веществоДРОТАВЕРИН
Торговое названиеДротаверина гидрохлорид
Обновлено:
03.01.2024
Проверено

Описание

Средства, применяемые при функциональных желудочно-кишечных расстройствах.
Код ATX А03А D02.

Инструкция - Дротаверина гидрохлорид таблетки 40 мг №20 (2х10) PL

Производитель

Лубныфарм ОАО

Страна происхождения

Украина

Состав

Діюча речовина: drotaverine;

1 таблетка містить дротаверину гідрохлориду у перерахунку на 100 % суху речовину 40 мг;

допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна; крохмаль картопляний; кальцію стеарат; кремнію діоксид колоїдний безводний; лактоза, моногідрат.

Форма выпуска

По 10 таблеток в блистере. По 2 блистера в пачке из картона.

Лекарственная форма

Таблетки.

Действующее вещество

ДРОТАВЕРИН

Фармакодинамика

Дротаверину гідрохлорид - cпазмолітик, що діє безпосередньо на гладкі м'язи. Приєднуючись до поверхні гладких м'язів, препарат змінює потенціал мембрани та її проникність. У реалізації механізму дії відіграють роль гальмування ферменту фосфодіестерази, послідовне збільшення рівня цАМФ і підсилення початкового поглинання кальцію клітинами. Спазмолітичний ефект препарату однаково впливає на гладкі м'язи гастроінтестинальної, біліарної, урогенітальної та васкулярної систем. Завдяки судинорозширювальній дії збільшується постачання тканин кров'ю.

Фармакокинетика

У невеликих концентраціях зв'язується з альбумінами, a- і b-глобулінами плазми крові. Максимальна концентрація в сироватці крові при пероральному застосуванні реєструється на 45-60-й хвилині. Метаболізм препарату відбувається в печінці. Період біологічного напіврозпаду - 16-22 години. За 72 години практично виводиться з організму, приблизно 30% з сечею, а 50% - з калом. Велика частина виводиться у вигляді метаболітів, у незміненому вигляді в сечі не визначається. Проходить через плаценту.

Показания

З лікувальною метою при:

- спазмах гладкої мускулатури, пов'язаних із захворюваннями біліарного тракту: холецістолітіаза, холангіолітіаз, холециститі, перихолецистит, холангіті, папілом;

- спазмах гладкої мускулатури при захворюваннях сечового тракту: нефролітіазі, уретролітіаз, пиелите, циститі, тенезмах сечового міхура.

В якості допоміжного лікування при:

- спазмах гладкої мускулатури шлунково-кишкового тракту: виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки, гастриті, кардіо- та / або пилороспазме, ентериті, коліті, спастичному коліті із запором і синдромі подразливої кишечника, що супроводжується метеоризмом;

- головного болю напруги;

- гінекологічних захворюваннях (дисменорея).

Противопоказания

Підвищена чутливість до дротаверину або до будь-якого компонента препарату. тяжка печінкова, ниркова або серцева недостатність (синдром малого серцевого викиду).

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Інгібітори фосфодіестерази, такі як папаверин, знижують антипаркінсонічний ефект леводопи. слід з обережністю застосовувати препарат дротаверину гідрохлорид одночасно з леводопою, оскільки антипаркінсонічний ефект останньої зменшується, а ригідність та тремор посилюються.

Способы применения

Дорослі: звичайна середня доза становить 120-240 мг на добу за 2-3 прийоми.

Діти: застосування дротаверину дітям в клінічних дослідженнях не вивчали; якщо ж застосування дротаверину необхідно, тоді:

дітям 6-12 років максимальна добова доза становить 80 мг (розділена на 2 прийоми);

дітям з 12 років максимальна добова доза становить 160 мг (розділена на 2-4 прийоми).

Тривалість прийому визначає лікар індивідуально залежно від характеру захворювання.

Діти.

Ефективність та безпечність застосування препарату дітям до 6 років не вивчені, тому його не рекомендується призначати пацієнтам цієї вікової категорії.

Передозировка

Симптоми: при значному передозуванні дротаверину спостерігалися порушення серцевого ритму і провідність, в тому числі повна блокада пучка Гіса і зупинка серця, які можуть бути летальними.

Лікування: при передозуванні пацієнт повинен знаходитися під ретельним наглядом лікаря і отримувати симптоматичне лікування, включаючи викликання блювоти та / або промивання шлунка.

З метою полегшення атрівентрікулярной блокади застосовувати атропін і ізопреналін внутрішньовенно, для відновлення ритму серця - атропін або адреналін внутрішньовенно з тимчасовим кардіостімулірованіем, при паралічі дихального центру здійснюється штучна вентиляція легенів.

Побочные действия

З боку імунної системи: алергічні реакції, включаючи ангіоневротичний набряк, кропив'янку, висип, свербіж, почервоніння шкіри, лихоманку, озноб, підвищення температури тіла, слабкість.

Шлунково-кишковий тракт: нудота, запор, блювання.

З боку нервової системи: головний біль, запаморочення, безсоння.

З боку серцево-судинної системи: прискорене серцебиття, артеріальна гіпотензія, відчуття жару.

Особые условия

Діти.

Ефективність та безпечність застосування препарату дітям до 6 років не вивчені, тому його не рекомендується призначати пацієнтам цієї вікової категорії.

Особые условия хранения

Зберігати в місці без потрапляння прямих сонячних променів.

Синоним

ДОЛАРЕН® GIRLS, ДОЛЧЕ, ДРОТАВЕРИН, НО-КРУ-ША, НО-Х-ША, НО-ШПА, НОХШАВЕРИН "ОЗ", НОШ-БРА, ПЛЕ-СПА, СПАЗОВЕРИН, СПАКОВИН, ТАБЛЕТКИ "ДРОТАВЕРИН-КМП"

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004