Тиоктацид 600 HR таблетки покрытые оболочкой 600мг №100 (61110)

код товара: 61110
в наличии
Срок годности до 01.02.2027
Цена:
1 730.60грн.
Купить в 1 клик
в наличии
код товара: 61110
Рецептурный препарат
Срок годности до 01.02.2027
Цена:
1 730.60грн.
Купить в один клик
Купить в 1 клик
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительМЕДА Фарма ГмбХ енд Ко.КГ
ФормаТаблетки
Форма выпускаПо 30 и 100 таблеток, покрытых оболочкой, во флаконе.
Действующее веществоКИСЛОТА ТИОКТОВАЯ
Торговое названиеТиоктацид
Обновлено:
24.07.2023
Проверено

Описание

Средства, влияющие на пищеварительную систему и метаболические процессы. Кислота тиоктовая. Код АТС A16A X01.

Инструкция - Тиоктацид 600 HR таблетки покрытые оболочкой 600мг №100

Производитель

МЕДА Фарма ГмбХ енд Ко.КГ

Страна происхождения

Германия

Состав

діюча речовина: thioctic acid (тіоктова (?-ліпоєва) кислота);

1 таблетка, вкрита оболонкою, містить 600 мг тіоктової (?-ліпоєвої) кислоти;

допоміжні речовини: гідроксипропілцелюлоза низькозаміщена, гідроксипропілцелюлоза, магнію стеарат, гіпромелоза, макрогол 6000, титану діоксид (Е 171), тальк, хіноліновий жовтий (Е 104), індигокармін (Е 132).

Форма выпуска

По 30 и 100 таблеток, покрытых оболочкой, во флаконе.

Лекарственная форма

Таблетки, покрытые оболочкой.

Желто-зеленые с матовым блеском двояковыпуклые продолговатые таблетки, покрытые оболочкой.

Действующее вещество

КИСЛОТА ТИОКТОВАЯ

Фармакодинамика

?-ліпоєва кислота відіграє роль коензиму в окиснювальному декарбоксилюванні ?-кетокислот.

Гіперглікемія, спричинена цукровим діабетом, призводить до накопичення глюкози на матричних білках кровоносних судин і формування так званих «кінцевих продуктів надлишкового глікозилювання». Цей процес призводить до зниження ендоневрального кровотоку та ендоневральної гіпоксії/ішемії, що поєднується з підвищеною продукцією вільних радикалів кисню, які призводять до ушкодження периферичного нерва.

Дослідження на щурах показали, що ?-ліпоєва кислота впливає на біохімічні процеси, спричинені стрептозотоциніндукованим діабетом, що призводить до поліпшення ендоневрального кровотоку і підвищення рівня фізіологічного антиоксиданту глютатіону, а також як антиоксидант знижує кількість вільних радикалів кисню в діабетичнозміненому нерві.

Ефекти, що спостерігалися в ході експерименту, вказують на те, що функціонування периферичних нервів може бути поліпшене за допомогою ?-ліпоєвої кислоти. Це має відношення до сенсорних порушень при діабетичній поліневропатії, що може проявитися в таких формах парестезії, як печіння, біль, оніміння і формікація.

Фармакокинетика

При пероральному застосуванні Тіоктациду® 600 НR (швидке вивільнення) відбувається швидке всмоктування ?-ліпоєвої кислоти. Завдяки значному ефекту «першого проходження» абсолютна біодоступність ?-ліпоєвої кислоти (яка визначається як материнська субстанція) при прийомі таблеток Тіоктациду® 600 НR становить приблизно 20 % порівняно з такою при внутрішньовенному введенні. Завдяки швидкому розподілу у тканинах період напіввиведення ?-ліпоєвої кислоти становить приблизно 25 хвилин. Подібно розчину для перорального прийому, що є стандартом як лікарська форма з максимальним всмоктуванням, у таблеток Тіоктациду® 600 НR профіль абсорбції зі швидким припливом активної речовини, що супроводжується зниженням міжіндивідуальної варіабельності. Відносна біодоступність Тіоктациду® 600 НR (порівняно з розчином для перорального прийому) становить > 60 %. Максимальна концентрація в плазмі на рівні 4 мкг/мл була відзначена приблизно через 0,5 години після прийому внутрішньо 600 мг ?-ліпоєвої кислоти. Експерименти на тваринах (щури, собаки) із використанням радіоактивних міток показали виведення препарату переважно нирками на 80-90 %, переважно у формі метаболітів. У людини лише незначна частина незмінної речовини залишається в сечі. Біотрансформація відбувається переважно за рахунок окисного скорочення бічних ланцюжків (?-окиснення) і/або за допомогою S-метилювання відповідних тіолів.

Показания

Лечение симптомов периферической (сенсомоторной) диабетической полинейропатии.

Противопоказания

Повышенная чувствительность к тиоктовой кислоте и другим компонентам препарата.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Ефективність цисплатину знижується при одночасному застосуванні з препаратом.

Тіоктова кислота є хелатором металу, тому її не можна застосовувати разом зі сполуками металів (препаратами заліза, магнію, з молочними продуктами, оскільки вони містять кальцій). Якщо добову дозу препарату застосовують за 30 хвилин до сніданку, то препарати, що містять залізо або магній, слід застосовувати в обід або ввечері. ?-ліпоєва кислота утворює важкорозчинні комплекси з молекулами цукру (наприклад розчином лавулози).

При застосуванні Тіоктациду® 600 НR у хворих на цукровий діабет можливе підсилення цукрознижувальної дії інсуліну та пероральних протидіабетичних засобів, тому, особливо на початковій стадії лікування, рекомендується ретельний контроль рівня цукру в крові. Для уникнення симптомів гіпоглікемії в окремих випадках може знадобитися зниження дози інсуліну або пероральних протидіабетичних засобів.

Увага

Регулярне вживання алкоголю є суттєвим фактором ризику розвитку і прогресування клінічної картини нейропатії і може, таким чином, негативно впливати на процес лікування Тіоктацидом® 600 НR. Тому пацієнтам з діабетичною полінейропатією зазвичай рекомендується у разі можливості утриматися від вживання алкоголю. Обмеження вживання алкоголю стосується також перерв між курсами лікування.

Способы применения

Дорослим призначають по 1 таблетці Тіоктациду® 600 НR (що еквівалентно 600 мг ?-ліпоєвої кислоти) один раз на добу приблизно за півгодини до першого прийому їжі.

Препарат приймають натще, не розжовуючи і запиваючи достатньою кількістю води. Прийом препарату під час їжі може знизити всмоктування ?-ліпоєвої кислоти, тому рекомендується приймати всю денну дозу за півгодини до сніданку.

Термін лікування визначає лікар індивідуально.

Передозировка

При передозировке могут возникать тошнота, рвота и головная боль. После случайного приема или при попытке самоубийства с пероральным применением тиоктовой кислоты в дозах от 10 г до 40 г в сочетании с алкоголем наблюдались значительные интоксикации, в некоторых случаях с летальным исходом. На начальном этапе клиническая картина отравления может проявляться в психомоторном возбуждении или в затмении сознания. В дальнейшем возникают генерализованные судороги и лактацидоз. Кроме этого, при интоксикации высокими дозами тиоктовой кислоты были описаны гипогликемия, шок, острый некроз скелетных мышц, гемолиз, синдром диссеминированного внутрисосудистого свертывания крови, угнетение деятельности костного мозга и полиорганная недостаточность.

Лечение. При подозрении на сильную интоксикацию препаратом рекомендуется немедленная госпитализация и применение мер в соответствии с общими принципами при случайном отравлении (например вызвать рвоту, промыть желудок, применить активированный уголь и др). Лечение генерализованных судорог, лактацидозу и других последствий интоксикации, угрожающих жизни, следует выполнять в соответствии с принципами современной интенсивной терапии; такое лечение должно быть симптоматическим. До этого времени не подтверждена польза от проведения гемодиализа, гемоперфузии или методов фильтрации с принудительным выведением тиоктовой кислоты.

Побочные действия

З боку травного тракту: часто - нудота; у поодиноких випадках - шлунково-кишкові розлади, включаючи блювання, біль у животі та гастроінтестинальний біль, діарею.

Алергічні реакції: у поодиноких випадках - алергічні реакції, включаючи шкірні висипання, кропив'янку (уртикарні висипання), свербіж та екзему.

З боку центральної нервової системи: часто - запаморочення; дуже рідко - зміна або порушення смакових відчуттів.

Метаболічні порушення: у поодиноких випадках - зниження рівня цукру в крові. Були повідомлення про скарги, які свідчать про гіпоглікемічні стани, а саме - запаморочення, підвищене потовиділення, головний біль та порушення зору.

Інші: утруднене дихання.

Особые условия

При застосуванні препарату може спостерігатися незвичний запах сечі, що не має клінічного значення.

На початку лікування полінейропатії через регенераційні процеси можливе короткочасне посилення парестезій з відчуттям «повзання мурашок».

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. Під час лікування необхідно дотримуватися обережності (через можливість появи таких побічних реакцій, як запаморочення та порушення зору) при керуванні автотранспортом і занятті іншими потенційно небезпечними видами діяльності, що потребують підвищеної концентрації уваги і швидкості психомоторних реакцій.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Застосування тіоктової кислоти у період вагітності не рекомендується через відсутність відповідних клінічних даних.

Даних про проникнення тіоктової кислоти у грудне молоко немає, тому застосовувати її у період годування груддю не рекомендується.

Діти. Оскільки даних щодо безпеки та ефективності застосування дітям тіоктової кислоти немає, препарат не рекомендується призначати цій віковій категорії пацієнтів.

Особые условия хранения

Термін придатності. 5 років.

Зберігати при температурі не вище 25 °С.

Зберігати у недоступному для дітей місці.

Категорія відпуску. За рецептом.

Синоним

КИСЛОТА ТИОКТОВАЯ*, АЛЬФА-ЛИПОН, БЕРЛИТИОН® 300 ЕД, БЕРЛИТИОН® 300 КАПСУЛЫ, БЕРЛИТИОН® 300 ОРАЛЬ, БЕРЛИТИОН® 600 ЕД, БЕРЛИТИОН® 600 КАПСУЛЫ, ДИАЛИПОН, ДИАЛИПОН® ТУРБО, КИСЛОТА ЛИПОЕВАЯ, ЛИПАМИД, ЛИПОЕВАЯ КИСЛОТА, ЛИПОЕВАЯ КИСЛОТА ДЛЯ ДЕТЕЙ, ТИОГАММА®, ТИОГАММА® ТУРБО, ТИОКТАЦИД 600 HR, ТИОКТАЦИД-100Т, ТИОКТАЦИД-200, ТИОКТАЦИД-600, ТИОКТАЦИД-600Т, ТИОКТАЦИД® 600 HR, ТИОКТАЦИД® 600Т, ТИОКТОДАР, ЭСПА-ЛИПОН-150, ЭСПА-ЛИПОН® 200, ЭСПА-ЛИПОН® 600, ЭСПА-ЛИПОН® ИНЪЕКЦ. 300, ЭСПА-ЛИПОН® ИНЪЕКЦ. 600, ТИОЛИПОН-НОВОФАРМ

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004