Натрия хлорид р-р 0.9% бут.стекло 200мл (77403)

код товара: 77403
товар отсутствует
товар отсутствует
Товар отсутствует
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительГаличфарм АО
ФормаРаствор
Форма выпускаПо 200 мл в бутылках.
Действующее веществоНАТРИЯ ХЛОРИД
Торговое названиеНатрия хлорид
Обновлено:
05.01.2024
Проверено

Описание

Кровозамінники та перфузійні розчини. Розчини електролітів. АТС В05Х А03.

Инструкция - Натрия хлорид р-р 0.9% бут.стекло 200мл

Производитель

Галичфарм АО

Страна происхождения

Украина

Состав

Діюча речовина: натрію хлорид;

100 мл розчину містять натрію хлориду 0,9 г;

допоміжні речовини: кислота хлористоводнева розбавлена, вода для ін'єкцій.

Форма выпуска

По 200 мл в бутылках.

Лекарственная форма

Розчин для інфузій.

основні фізико-хімічні властивості: прозора безбарвна рідина.

Действующее вещество

НАТРИЯ ХЛОРИД

Фармакодинамика

0,9% розчин натрію хлориду нормалізує водно-сольовий баланс і ліквідує дефіцит рідини в організмі людини, який розвивається при дегідратації або внаслідок акумуляції позаклітинної рідини в осередках великих опіків і травм, при операціях на органах черевної порожнини, перитоніті.

0,9% розчин натрію хлориду поліпшує перфузію тканин, підвищує ефективність гемотрансфузійних заходів при масивних крововтратах і тяжких формах шоку.

Чинить також дезінтоксикаційний ефект внаслідок короткочасного підвищення об'єму рідини, зниження концентрації токсичних продуктів у крові, активації діурезу.

Фармакокинетика

Швидко виводиться із судинної системи. Препарат утримується в судинному руслі короткий час, після чого переходить до інтерстиціального та внутрішньоклітинного сектор.

Через 1 годину в судинах залишається приблизно лише половина введеного розчину. Дуже швидко солі та рідина починають виводитися нирками, підвищуючи діурез.

Показания

Для поповнення нестачі рідини в організмі та в комплексі заходів інтенсивної терапії; як розчинник інших сумісних лікарських засобів.

Може застосовуватися місцево для промивання ран, очей, слизової оболонки носа, а також катетерів і систем для трансфузії.

Противопоказания

Гіпергідратація, гиперхлоремия, гіпернатріємія, хлоридні ацидоз, стани, пов'язані з небезпекою розвитку набряку легенів.

Препарат не застосовують для промивання очей при офтальмологічних операціях.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Препарат сумісний з більшістю лікарських засобів, тому його застосовують для розчинення різних лікарських засобів - за винятком препаратів, які не сумісні з натрію хлоридом як розчинником.

Способы применения

Призначають внутрішньовенно, ректально та зовнішньо.

Вводять внутрішньовенно крапельно до 3 л і більше розчину на добу зі швидкістю 4-10 мл/кг / год, залежно від клінічної ситуації та рівня втрати рідини; застосовуютьперорально; призначають в клізмах по 75-100 мл; застосовують для промивання ран, очей, слизових оболонок.

Передозировка

Може привести до хлоридного ацидозу, збільшення виведення калію з організму, гіпергідратації і гіперволемії, внаслідок чого може розвинутися серцева недостатність.

При появі симптомів зазначених станів введення препарату слід припинити, оцінити стан хворого і надати адекватну допомогу.

Побочные действия

Чи не спостерігаються при правильному застосуванні лікарського засобу.

При проведенні масивних інфузій можливий розвиток хлоридного ацидозу.

Особые условия

При тривалому введенні, особливо у великих об'ємах, контролюють рівень електролітів в плазмі та сечі, а також діурез.

Обережно вводять хворим з порушенням видільної функції нирок, декопенсованими пороками серця, при набряково-асцитичної синдрому у хворих на цироз печінки.

Одночасне призначення з кортикостероїдами або кортикотропіном вимагає постійного контролю рівня електролітів крові.

У шокових станах і при втратах крові одночасно із застосуванням розчину 0,9% натрію хлориду можна здійснювати гемотрансфузії, переливання плазми та плазмозамінників.

Застосування в період вагітності або годування груддю. Препарат застосовуватися за показаннями.

Діти. Дітям при шокової дегідратації (без визначення лабораторних показників) вводять 20-30 мл/кг. Надалі режим дозування коригується залежно від лабораторних показників. Загальна добова доза залежить від водно-електролітного балансу і т.д.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами. Не впливає.

Особые условия хранения

Термін придатності 3 роки.

Умови зберігання
Зберігати при температурі не вище 25 °C. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Синоним

НАТРИЯ ХЛОРИД*, АКВАЗОЛИН, АКВАМАКС, НАТРИЯ ХЛОРИД-НОРТОН, НАТРИЯ ХЛОРИД-СОЛЮВЕН, НАТРИЯ ХЛОРИД-ЦИТОКЛИН, 9%, 9% Б. БРАУН, НОСАЛЕН, РАСТВОР НАТРИЯ ХЛОРИДА ИЗОТОНИЧЕСКОГО 0, РИНОЛЮКС, САЛИН, ФАРМАСАЛ-НАТРИЯ ХЛОРИД, ФИЗИОДОЗА, ФИЗИОЛОГИЧЕСКИЙ РАСТВОР, ХЛОРИСТЫЙ НАТРИЙ, ВНУТРИВЕННАЯ ИНФУЗИЯ НАТРИЯ ХЛОРИДА Б.Ф., МИНИМЗ САЛИН, НАТРИЯ ХЛОРИД, РАСТВОР НАТРИЯ ХЛОРИДА 0, НАТРИЯ ХЛОРИД 0, 9% БИОФАРМ, НАТРИЯ ХЛОРИД-ДАРНИЦА, НАТРИЯ ХЛОРИДА РАСТВОР 0, 9% ИЗОТОНИЧЕСКИЙ, НАТРИЯ ХЛОРИДА РАСТВОР ИЗОТОНИЧЕСКИЙ 0, НО-СОЛЬ® УВЛАЖНЯЮЩИЙ, РАСТВОР НАТРИЯ ХЛОРИДА ДЛЯ ИНЪЕКЦИЙ, РАСТВОР НАТРИЯ ХЛОРИДА ДЛЯ ИНЪЕКЦИЙ 0, РАСТВОР НАТРИЯ ХЛОРИДА ИЗОТОНИЧЕСКИЙ 0, 9% ДЛЯ ИНЪЕКЦИЙ

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004