Экзифин гель 1% туба 15г (76090)

код товара: 76090
товар отсутствует
товар отсутствует
Товар отсутствует
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительД-р Реддис Лабораторис Лтд, Индия
ФормаГель
Форма выпускаПо 15 г геля в тубе. По 1 тубе в картонной коробке.
Действующее веществоТЕРБИНАФИН
Торговое названиеЭкзифин
Обновлено:
10.01.2022
Проверено

Описание

Основные физико-химические свойства:
от белого до почти белого цвета гомогенный гель без видимых посторонних включений.

Фармакотерапевтическая группа
Код АТС D01А Е15. Противогрибковые препараты для местного применения.

Инструкция - Экзифин гель 1% туба 15г

Производитель

Д-р Реддис Лабораторис Лтд, Индия

Страна происхождения

Индия

Состав

діюча речовина:terbinafine;

1 г гелю містить тербінафіну 10 мг;

допоміжні речовини:
ізопропілміристат, бутилгідрокситолуол (Е 321), спирт бензиловий, сорбітанлаурат, полісорбат 20, карбомер 974Р, натрію гідроксид, динатрію едетат, етанол безводний, вода очищена.

Форма выпуска

По 15 г геля в тубе. По 1 тубе в картонной коробке.

Лекарственная форма

Гель

Действующее вещество

ТЕРБИНАФИН

Фармакодинамика

Тербінафін являє собою аліламін і має широкий спектр протигрибкової дії при інфекціях шкіри, спричинених такими дерматофітами якTrichophyton (наприкладT. rubrum, T.mentagrophytes, T. verrucosum, T. violaceum),Microsporum canisта Epidermophyton floccosum. Тербінафін у низьких концентраціях чинить фунгіцидну дію відносно дерматофітів і пліснявих грибів. Активність щодо дріжджових грибів є фунгіцидною (наприклад,Pityrosporum orbiculareабо Malassezia furfur) або фунгістатичною залежно від виду.

Тербінафін специфічно пригнічує ранній етап біосинтезу стеринів у клітинній мембрані грибка. Це призводить до дефіциту ергостеролу і до внутришньоклітинного накопичення сквалену, що спричиняє загибель клітини гриба. Вплив тербінафіну здійснюється шляхом пригнічення ферменту скваленепоксидази у клітинній мембрані гриба. Цей фермент не належить до системи цитохрому P450. Тербінафін не впливає на метаболізм гормонів або інших лікарських засобів.

Тербінафін чинить довготривалу дію при лікуванні епідермофітії стоп. У більшості пацієнтів після 1 тижня лікування не спостерігалось рецидивів або повторного інфікування впродовж 2 місяців після припинення лікування.

Фармакокинетика

При зовнішньому застосуванні всмоктується менше 5 % дози, тому абсорбція тербінафіну у системний кровотік незначна.

Фунгіцидна концентрація тербінафіну, що присутня у роговому шарі епідермісу після 7 днів застосування препарату, зберігається ще до 7 днів після припинення лікування. Вплив тербінафіну на здатність до запліднення у тварин не відмічалось.

Показания

Грибкові інфекції шкіри, спричинені дерматофітами, такими якTrichophyton (наприклад T . rubrum , T . mentagrophytes , T . verrucosum , T . violaceum), Microsporum canisта Epidermophyton floccosum, наприклад, міжпальцева епідермофітія стоп («стопа атлета»), пахова дерматофітія («свербіж жокея»), дерматофітія тулуба («стригучий лишай»). Лишай, спричинений Pityrosporum orbiculare (який також відомий як Malassezia furfur).

Противопоказания

Підвищена чутливість до тербінафіну або до будь-якого з компонентів препарату.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Взаємодія невідома, проте, як застережний захід, не слід застосовувати інші лікарські засоби на оброблені ділянки.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

В дослідженнях на тваринах не було відмічено ембріотоксичної дії тербінафіну. Оскільки клінічний досвід застосування препарату жінкам у період вагітності обмежений, Екзифін, гель не слід застосовувати вагітним жінкам, за винятком випадків, коли, на думку лікаря, очікувана користь від препарату для вагітної перевищує потенційний ризик для плода.

Тербінафін у невеликій кількості проникає у грудне молоко, тому препарат не можна застосовувати жінкам у період годування груддю. Крім того слід уникати безпосереднього контакту немовлят з будь-якою ділянкою шкіри, на яку наносили препарат.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами.Не впливає.

Способы применения

Екзифін, гель застосовують один раз на добу. Перед нанесенням препарату необхідно ретельно очистити та підсушити уражені ділянки. Гель накладати тонким шаром на уражену шкіру і прилеглі ділянки та злегка втирати. При інфекціях, що супроводжуються попрілістю складок шкіри (під молочними залозами, між пальцями, між сідницями, у паховій ділянці), місця з нанесеним гелем можна прикривати марлею, особливо на ніч.

Якщо туба закрита захисною мембраною, перед першим застосуванням мембрану туби слід проколоти, наприклад, за допомогою загостреного пристрою для проколювання, що може бути присутнім на ковпачку з різьбою.

Тривалість та частота лікування.

Дерматофітія тулуба, пахова дерматофітія: 1 раз на добу впродовж 1 тижня.

Дерматофітія стоп (міжпальцева): 1 раз на добу впродовж 1 тижня.

Зазвичай полегшення клінічних симптомів відбувається впродовж кількох днів. Нерегулярне застосування або передчасне припинення лікування може призвести до рецидиву. Якщо після лікування не спостерігається одужання слід звернутися за консультацією до лікаря.

Для пацієнтів літнього віку коригувати дозу не потрібно.

Діти.

Через недостатність досвіду не рекомендовано застосовувати препарат дітям.

Передозировка

Низька системна абсорбція тербінафіну при місцевому застосуванні зумовлює надзвичайно низьку ймовірність передозування.

Випадкове ковтання вмісту однієї туби препарату Екзифін, гель (в якій міститься 300мг тербінафіну) можна порівняти із застосуванням однієї таблетки тербінафіну по 250мг (разова доза для дорослих при пероральному застосуванні).

При випадковому ковтанні більшої кількості препарату побічні ефекти подібні до тих, що можуть спостерігатися після передозування таблеток тербінафіну, тобто головний біль, нудота, біль в епігастральній ділянці та запаморочення.

Лікування передозування при випадковому ковтанні полягає у виведенні діючої речовини, насамперед, шляхом застосування активованого вугілля, та проведенні симптоматичної підтримуючої терапії у разі необхідності.

Побочные действия

Місцеві прояви, такі як свербіж, лущення шкіри, біль у місці нанесення, подразнення у місці нанесення, порушення пігментації, відчуття печіння шкіри, еритема, утворення кірки можуть спостерігатися у місці нанесення. Ці незначні прояви слід відрізняти від реакцій гіперчутливості, таких як поширений свербіж, висипання, бульозні висипання і кропив'янка, про які повідомляється у поодиноких випадках, але які потребують припинення лікування. При випадковому контакті з очима тербінафін може спричиняти подразнення очей. У рідкісних випадках прихована грибкова інфекція може загостритись.

З боку імунної системи:частота невідома - реакції гіперчутливості.

З боку органів зору:рідко - подразнення очей.

З боку шкіри та сполучних тканин:часто - лущення шкіри, свербіж; нечасто - пошкодження шкіри, утворення кірки, ураження шкіри, порушення пігментації, еритема, відчуття печіння шкіри; рідко -

відчуття сухості шкіри, контактний дерматит, екзема; частота невідома - висипання.

Загальні порушення та реакції у місці нанесення:нечасто - біль, біль у місці нанесення, подразнення у місці нанесення; рідко - загострення симптомів.

Особые условия

Особливі заходи безпеки

Екзифін, гель слід з обережністю застосовувати при ураженнях, у разі лікування яких спирт може спричинити подразнювальну дію.

Екзифін, гель призначений лише для зовнішнього застосування. Може спричинити подразнення при контакті з очима. У разі випадкового потрапляння в очі їх необхідно ретельно промити проточною водою, при стійкому подразненні потрібно звернутися до лікаря.

Не наносити на обличчя.

Для запобігання мікозам шкіри необхідно дотримуватися таких правил: змінювати білизну щодня, оскільки можлива наявність мікроорганізмів на частинах одягу, що перебували у контакті з інфікованими поверхнями шкіри; уникати носіння тісного або такого, що погано пропускає повітря одягу; ретельно висушувати уражені ділянки шкіри після її миття; щодня користуватися чистим особистим рушником. При мікозі стоп не можна ходити босоніж. Додатково до зовнішнього лікування 1 раз на добу рекомендується обробити спреєм усередині шкарпетки або взуття або насипати в них протигрибковий порошок.

Екзифін, гель містить бутилгідрокситолуол, що може спричиняти місцеві реакції на шкірі (наприклад контактний дерматит) або подразнення очей та слизових оболонок.

Особые условия хранения

Зберігати в недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 °С

Синоним

ТЕРБИНАФИН, АТИФАН, БИНАФИН, ЛАМИЗИЛ, ЛАМИЗИЛ®, ЛАМИКОН®, ЛАМИКОН® ДЕРМГЕЛЬ, ЛАМИТИН-ЗДОРОВЬЕ, ЛАМИФАСТ, ЛАМИФЕН, МИКОЗИЛ-СТОМА, МИКОНОРМ, МИКОТЕР, МИКОФИН, ТЕБИФ, ТЕРБИЗИЛ, ТЕРБИН, ТЕРБИНАФИН-КВ, ТЕРБИНАФИН-РАТИОФАРМ, ТЕРБИНОКС®, ТЕРБИНОРМ, ТЕРБОНИЛ, ТЕРФИН, ЛАМИДЕРМ, ЛАМИЗАН, ЛАМИЗИЛ® ДЕРМГЕЛЬ, ЛАМИЗИЛ® УНО, МИКОБЕНЕ, ТЕРБИЗЕД, ТЕРБИНАФИНА ГИДРОХЛОРИД, ТЕРБИНАФИН-ФТ

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004