Вестибо таблетки 24 мг №60 (80451)

код товару: 80451
товар відсутній
товар відсутній
Товар відсутній
Ваше місто
Дніпро
Умови доставки
Замовлення до 1 000 грн.
Замовлення від 1 000 грн.
Самовивіз з аптеки
Замовлення до 1 000 грн. Безкоштовно
Замовлення від 1 000 грн. Безкоштовно
У відділення Нової Пошти
Замовлення до 1 000 грн. За тарифами перевізника
Замовлення від 1 000 грн. Безкоштовно
Характеристики
ВиробникКаталент Джермані Шорндорф ГмбХ
Форма випускуТаблетки по 8 мг: по 30 таблеток у коробці. Таблетки по 16 мг: по 30 таблеток у коробці. Таблетки по 24 мг: по 20 або 60 таблеток у коробці.
Діюча речовинаБЕТАГІСТИН
Торгівельна назваВестибо
Оновлено:
20.05.2021
Перевірено

Опис

Засоби для лікування вестибулярних порушень. Код АТС N07C A01.

Інструкція - Вестибо таблетки 24 мг №60

Виробник

Каталент Джермані Шорндорф ГмбХ

Країна походження

Німеччина

Склад

Діюча речовина: betahistine.

1 таблетка містить бетагістину дигідрохлориду 8 мг або 16 мг, або 24 мг.

Допоміжні речовини: повідон, целюлоза мікрокристалічна, лактози моногідрат, кремнію оксид колоїдний безводний, кросповідон, кислота стеаринова.

Форма випуску

Таблетки по 8 мг: по 30 таблеток у коробці. Таблетки по 16 мг: по 30 таблеток у коробці. Таблетки по 24 мг: по 20 або 60 таблеток у коробці.

Лікарська форма

Таблетки.

Таблетки по 8 мг: білого або майже білого кольору таблетки, циліндричні, плоскі, з двобічною фаскою, тиснення В8 з одного боку, інший бік - плоский.

Таблетки по 16 мг: білого або майже білого кольору таблетки, циліндричні, плоскі, з двобічною фаскою, тиснення В16 з одного боку, інший бік - з насічкою.

Таблетки по 24 мг: таблетки білого або майже білого кольору, круглі, двояко випуклі з заглибленою насічкою з одного боку.

Діюча речовина

БЕТАГІСТИН

Фармакодинаміка

Механізм дії бетагістину повністю не вивчений. Він спричиняє посилення кровотоку в судинах stria vascularis внутрішнього вуха передусім за рахунок розслаблення прекапілярних сфінктерів у системі мікроциркуляції внутрішнього вуха.

Встановлено, що бетагістин має слабкий агоністичний ефект на Н1-рецептори і виражений антагоністичний ефект на Н3-рецептори гістаміну в центральній і автономній нервовій системі. Крім того, бетагістин має дозозалежний інгібуючий вплив на генерацію пікових потенціалів у нейронах латеральних і медіальних вестибулярних ядер.

Бетагістин прискорює відновлення вестибулярної функції після однобічної нейректомії, прискорюючи і полегшуючи процес центральної вестибулярної компенсації. Цей ефект характеризується посиленням регуляції обміну і вивільнення гістаміну та реалізується у результаті антагонізму H3-рецепторов.

У поєднанні всі ці властивості забезпечують позитивний терапевтичний ефект бетагістину при лікуванні хвороби Меньєра і вестибулярного запаморочення різного походження. Бетагістин посилює обмін і вивільнення гістаміну, блокуючи пресинаптичні H3-рецептори, що призводить до зниження їх чутливості. Подібна дія на гістамінергічну систему пояснює ефективність бетагістину при лікуванні запаморочення і вестибулярних порушень.

Фармакокінетика

При пероральному введенні бетагістин швидко і практично повністю всмоктується у шлунково-кишковому тракті. Після всмоктування препарат швидко і майже повністю метаболізуєтся з утворенням метаболіту 2-піридилоцтової кислоти (який не має фармакологічної дії). Рівень концентрації бетагістину у плазмі крові дуже низький (нижче за межу виявлення 100 пг/мл). Тому всі фармакокінетичні аналізи проводяться шляхом вимірювання концентрації метаболіту 2-піридилоцтової кислоти у плазмі і сечі.

Максимальна концентрація 2-піридилоцтової кислоти у плазмі крові досягається за годину після прийому. Період напіввиведення 2-піридилоцтової кислоти приблизно 3,5 години. 2-піридилоцтова кислота швидко виводиться з сечею. При прийомі препарату у дозуванні 8 - 48 мг близько 85 % початкової дози виявляється в сечі. Виведення бетагістину нирками або з калом є незначним.

Показання

Хвороба і синдром Меньєра, які характеризуються трьома основними симптомами:

- запамороченням, що іноді супроводжується нудотою і блюванням;

- зниженням слуху (туговухістю);

- шумом у вухах.

Симптоматичне лікування вестибулярного запаморочення різного походження.

Протипоказання

Підвищена чутливість до активної або до будь-якої з допоміжних речовин препарату. Препарат Вестібо протипоказаний хворим на феохромоцитому.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

Не застосовують разом з антигістамінними засобами, тому що вони можуть знижувати ефективність Вестібо.
Етанол, піриметамін, сальбутамол потенціюють ефекти препарату Вестібо.

Способи застосування

Добова доза для дорослих становить 24 - 48 мг, рівномірно розподілена для прийому протягом доби.

Таблетки по 8 мг
Таблетки по 16 мг
Таблетки по 24 мг

1 - 2 таблетки

3 рази на добу
1 таблетка

3 рази на добу
1 таблетка

2 рази на добу

Приймати таблетки бажано після їди. Дозу слід підбирати індивідуально залежно від ефекту. Зменшення симптомів інколи спостерігається тільки після 2-3 тижнів лікування. Найкращі результати досягаються при прийомі препарату протягом кількох місяців. Існують дані про те, що призначення лікування на початку захворювання запобігає його прогресуванню і/або втраті слуху на пізніх стадіях.

Передозування

Відомо кілька випадків передозування препарату. У деяких пацієнтів спостерігалися легкі і помірні симптоми (нудота, блювання, диспепсія, атаксія, сонливість, біль у животі) після прийому препарату у дозах до 640 мг. Тяжкі ускладнення (судоми, серцево-легеневі ускладнення) спостерігалися при навмисному прийомі підвищених доз бетагістину, особливо у поєднанні з передозуванням інших лікарських засобів.
Лікування: симптоматична терапія.

Побічні дії

Наступні побічні реакції спостерігалися у пацієнтів з наступною частотою: дуже часті (? 1/10), часті (? 1/100, < 1/10), нечасті (? 1/1000, < 1/100), поодинокі (? 1/10 000, < 1/1000), рідкісні (< 1/10 000).
З боку імунної системи: реакції гіперчутливості, у тому числі негайного типу (наприклад, повідомлялося про випадки розвитку анафілаксії).
З боку травного тракту: часті - нудота та диспепсія. У деяких випадках виникали скарги на незначні розлади шлунка (блювання, біль по стравоходу, біль в абдомінальній ділянці внаслідок здуття та метеоризму). Ці побічні ефекти зазвичай зникають при прийомі препарату з їжею або після зменшення дози.
З боку шкіри і підшкірної клітковини: у поодиноких випадках спостерігалися реакції гіперчутливості шкіри та підшкірної жирової клітковини, зокрема ангіоневротичний набряк, висипання, свербіж і кропив'янка.
З боку центральної нервової системи: рідкісні - сонливість, головний біль.
З боку серцево-судинної системи: поодинокі - прискорення частоти серцевих скорочень.
З боку дихальної системи: поодинокі - загострення бронхіальної астми (при її наявності в анамнезі).
Загальні розлади: поодинокі - відчуття жару.

Особливі умови

Застосування у період вагітності або годування груддю.
Оскільки дослідження репродуктивної токсичності у тварин не завжди дозволяють оцінити можливість токсичного впливу на людину. У період вагітності препарат можна приймати тільки при наявності обґрунтованої потреби і під безпосереднім наглядом лікаря.
Проникнення бетагістину у грудне молоко не вивчалося. Користь від застосування препарату матері слід співвідносити з потенційним ризиком для дитини.

Діти. У зв'язку з недостатністю даних щодо безпеки і ефективності застосування препарату Вестібо не рекомендується призначати препарат дітям.

Особливості застосування.

Застосовують з обережністю пацієнтам з пептичною виразкою, зважаючи на ризик виникнення диспепсії під час лікування. З обережністю застосовувати за наявності у пацієнтів кропив'янки, висипів та алергічного риніту, так як після застосування бетагістину можливе посилення цих симптомів. З обережністю застосовувати у пацієнтів з тяжкою артеріальною гіпотензією. Препарат містить лактозу, тому не застосовувати при спадковій непереносимості галактози, дефіциті лактази Лаппа або порушенні мальабсорбції глюкози-галактози.
Необхідна обережність під час лікування хворих на бронхіальну астму та у пацієнтів з алергічними захворюваннями.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.
Дослідження ефектів на здатність керувати автомобілем і працювати з механічними пристроями не проводилися. Слід враховувати можливість виникнення побічних реакцій з боку нервової системи.

Особливі умови зберігання

Термін придатності. 3 роки.

Зберігати при температурі не вище 25°С у місцях, недоступних для дітей.

Не застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Категорія відпуску. За рецептом.

Синонім

БЕТАГІСТИН, АВЕРТИД, АКУВЕР, БЕТАВЕР, БЕТАГИС, БЕТАГІСТИН ПФАЙЗЕР®, БЕТАГІСТИН-КРЕДОФАРМ, БЕТАГІСТИН-ЛУГАЛ, БЕТАГІСТИН-МЕДОКЕМИ, БЕТАГІСТИН-РАТІОФАРМ, БЕТАГІСТИНУ ДИГІДРОХЛОРИД, БЕТАНИЛ, БЕТАНОРМ, БЕТАСЕРК, БЕТАСЕРК®, ВАЗОСЕРК ДУО, ВАЗОСЕРК ФОРТ, ВАЗОСЕРК®, ВЕРГОСТИН, ВЕРИСИН-16, ВЕРИСИН-24, ВЕРИСИН-8, ВЕСТАГИСТИН, ВЕСТИБО, ВЕСТИНОРМ®, МАКСГИСТИН™, МИКРОЗЕР, НЕЙРОГИН, ТАГИСТА

Інструкція, розміщена на даній сторінці, носить інформаційний характер і призначена виключно для ознайомлювальних цілей. Не використовуйте дану інструкцію в якості медичних рекомендацій . Постановка діагнозу і вибір методики лікування здійснюється тільки вашим лікуючим лікарем. Детальніше про Відмову від відповідальності.

08004 08004