Венатура Вітамін D3 краплі 20мл (73997)

код товару: 73997
товар відсутній
товар відсутній
Товар відсутній
Ваше місто
Дніпро
Умови доставки
Замовлення до 1 000 грн.
Замовлення від 1 000 грн.
Самовивіз з аптеки
Замовлення до 1 000 грн. Безкоштовно
Замовлення від 1 000 грн. Безкоштовно
У відділення Нової Пошти
Замовлення до 1 000 грн. За тарифами перевізника
Замовлення від 1 000 грн. Безкоштовно
Характеристики
ВиробникВефа Ілач Санаї Ве Тіджарет Лімітед Шікерті
Форма випуску20 мл, у темному скляному флаконі, в картонній упаковці.
Діюча речовинаВІТАМІН D3
Оновлено:
29.11.2021
Перевірено

Опис

Вітамін D3 - це природна форма вітаміну D, що утворюється при потраплянні достатньої кількості ультрафіолетового (УФ) світла на шкіру людини. Щоб забезпечити організм людини щоденною добовою дозою необхідна певна тривалість щоденного перебування на сонці у конкретний період доби. А також потрібно враховувати, що дії сонячного проміння слід піддавати щонайменше 25 % поверхні тіла (1). При недостатньому самостійному утворенні або за відсутності самостійного утворення вітаміну D організм потребує поступлення підвищеної кількості цього вітаміну з їжею. Потреба у надходженні вітаміну D з їжею стає тим більшою, чим менше часу людина проводить під сонячним промінням.

Європейське відомство з безпеки харчових продуктів (EFSA) встановило максимально допустимі значення для щоденної дози споживання вітаміну D (2).

Вік (роки):

0-1 рік - 25 мкг (1000 МО)

1-10 років - 50 мкг (2000 МО)

11-17 років - 100 мкг (4000 МО)

Дорослі (старше 18 років), вагітні жінки та у період годування груддю - 100 мкг (4000 МО)


Вітамін D3 (холекальциферол) - життєво важливий жиророзчинний вітамін, необхідний для забезпечення діяльності всіх органів і систем людського організму.

Вітамін D3 бере участь в регуляції фосфорно-кальцієвого обміну: сприяє засвоєнню кальцію, в кишківнику, підтримує необхідний рівень кальцію та фосфору в крові, активізує кістковий метаболізм. Наявність необхідної кількості вітаміну D3, кальцію і фосфору сприяє забезпеченню міцності кісток і зубів, знижує ризик розвитку рахіту, отеомаляції, остеопорозу (втрати кісткової маси).

Вітамін D3 застосовується при низькому рівні кальцію або фосфору, викликаного певними розладами (такими як гіпопаратиреоз, псевдогіпопаратиреоз, сімейна гіпофосфатемія).

Вітамін D3 сприяє посиленню імунного захисту організму, запускаючи синтез антимікробних пептидів (кателіцидин і дефензинів) що допомагає знизити ризик розвитку застудних захворювань.

Вітамін D3 необхідний для нормального функціонування серцево-судинної системи, забезпечуючи нормальне функціонування ендотелію, стан м'язової стінки, та процеси згортання крові, що запобігає розвитку артеріальної гіпертензії.

Вітамін D3 сприяє нервово-м'язової провідності та підтримці сили м'язів, завдяки чому знижує ризик переломів.

Вітамін D3 стимулює синтез жіночих і чоловічих статевих гормонів (естрогену, прогестерону, тестостерону). Вітамін D3 позитивно впливає на репродуктивну функцію: рекомендується для застосування при плануванні вагітності, дозволяє поліпшити результати екстракорпорального запліднення, підвищує товщину ендометрію у жінок з синдромом полікістозних яєчників.

Вітамін D3 бере участь у синтезі нейромедіаторів, за допомогою яких здійснюється передача імпульсів між нервовими клітинами, що позитивно впливає на діяльність нервової системи.Вітамін D3 створює умови для синтезу серотоніну та допаміну, таким чином позитивно впливає на психо-емоційну сферу, та когнітивні функції: настрій, пам'ять, увагу, працездатність.

Вітамін D3 регулює скорочення м'язів дихальних шляхів і запальну відповідь, що сприяє нормальному функціонуванню легень.

Вітамін D3 може знижувати вірогідність розвитку різних видів раку.

Інструкція - Венатура Вітамін D3 краплі 20мл

Виробник

Вефа Ілач Санаї Ве Тіджарет Лімітед Шікерті

Країна походження

Туреччина

Склад

В кожній краплі міститься: 1 000 МО Вітаміну D3 (холекальциферол 25 мкг).

Інші компоненти: оливкова олія. Без ГМО.

Форма випуску

20 мл, у темному скляному флаконі, в картонній упаковці.

Лікарська форма

Краплі.

Діюча речовина

ВІТАМІН D3

Показання

Може бути рекомендований лікарем для використання в раціонах дієтичного харчування як джерело комплексу біологічно активних речовин з метою створення оптимальних дієтологічних умов функціонування організму людини.

Рекомендовано при наявності наступних станів, пов'язаних з дефіцитом Вітаміну D3:

- профілактика дефіциту вітаміну D3 у групах високого ризику (люди із ожирінням (індекс маси тіла понад 35), люди із хворобами шлунково-кишкового тракту та печінки, порушенням всмоктування, жінкам у період менопаузи, людям літнього віку);

- недостатньому перебуванню на сонці;

- недостатньому споживанні продуктів, що містять Вітамін D3;

- низькокалорійній, вегетаріанській дієті;

- при проживанні в регіонах з забрудненим довкіллям;

- дефіциті сну;

- використанні кремів з УФ-фільтрами;

- сприяє зміцненню та нормальному функціонуванні імунної, нервової та м'язової системи, допомагає підтримувати здоров'я кісток та зубів, стимулює всмоктування кальцію та фосфору з кишково-шлункового тракту.

Способи застосування

Від 1 краплі на добу або за рекомендацією лікаря.

Профілактика дефіциту вітаміну D3 у пацієнтів груп високого ризику, які не мають розладів всмоктування: рекомендована доза становить від 1 краплі (близько 1 000 МО вітаміну D3) на добу.

При остеопорозі: рекомендована доза становить від 1 краплі (близько 1 000 МО вітаміну D3) на добу. Перед застосуванням рекомендована консультація лікаря.

Профілактика дефіциту вітаміну D3 при мальабсорбції: дозу визначає індивідуально лікар. Загальна рекомендована доза становить 3-5 крапель (близько 3 000-5 000 МО вітаміну D3) крапель на добу.

При остеомаляції: доза визначається індивідуально, залежно від перебігу і тяжкості захворювання.

При гіпопаратиреозі: рекомендована доза залежить від рівня кальцію сироватки крові та становить 10-20 крапель (близько 10 000 - 20 000 МО вітаміну D3) на добу.

Тривалість лікування залежить від перебігу і тяжкості захворювання і визначається лікарем індивідуально.

Особливі умови

Підвищена чутливість до компонентів препарату, гіпервітаміноз D, гіперкальціємія та/або гіперкальціурія, саркоїдоз, ниркова недостатність, нефролітіаз, туберкульоз.Вітамін D3 слід застосовувати у період вагітності лише у разі потреби у строго рекомендованому дозуванні відповідно до рекомендацій лікаря. Не перевищувати рекомендованої добової дози. Цей продукт не повинен використовуватися як замінник збалансованого харчування. Не є лікарським засобом.

Особливі умови зберігання

Зберігати в сухому, прохолодному місці при температурі не вище 25°С.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

Термін придатності: 3 роки з дати виготовлення.

Інструкція, розміщена на даній сторінці, носить інформаційний характер і призначена виключно для ознайомлювальних цілей. Не використовуйте дану інструкцію в якості медичних рекомендацій . Постановка діагнозу і вибір методики лікування здійснюється тільки вашим лікуючим лікарем. Детальніше про Відмову від відповідальності.

08004 08004