Сономедін капсули 250мг №20 (60773)

код товару: 60773
товар відсутній
товар відсутній
Товар відсутній
Ваше місто
Дніпро
Умови доставки
Замовлення до 1 000 грн.
Замовлення від 1 000 грн.
Самовивіз з аптеки
Замовлення до 1 000 грн. Безкоштовно
Замовлення від 1 000 грн. Безкоштовно
У відділення Нової Пошти
Замовлення до 1 000 грн. За тарифами перевізника
Замовлення від 1 000 грн. Безкоштовно
Характеристики
БрендNutrimed
ВиробникНутрімед ТОВ
Форма випускуПо 20 капсул у картонній упаковці
Діюча речовинаМЕЛАТОНИН
Оновлено:
30.11.2023
Перевірено

Опис

Сономедін - збалансований натуральний комплекс, рекомендований для нормалізації сну. Слід вживати при розладах сну, пов'язаних з порушенням процесів засинання та погіршенням якості сну. При первинному безсонні, розладах циркадних ритмів «сон - неспання», безсонні осіб літнього віку.

Екстракт валеріани (Valeriana officinalis) зменшує збудливість ЦНС, зменшує вираженість стресу, тим самим сприяє більш швидкому засинанню. Дія зумовлена вмістом ефірної олії, більша частина якої - складний ефір спирту борнеолу та ізовалеріанової кислоти. Заспокійливі властивості мають також валепотріати та алкалоїди - валерин і хотинін. Клінічні дослідження продемонстрували значне покращання суб'єктивних оцінок якості сну при вживанні екстракту валеріани. Екстракт потенціює дію інших компонентів. L-тіанін (L-theanine) - амінокислота природного походження, що походить від глутамінової кислоти. Міститься головним чином у чаї (Camellia sinensis).

L-тіанін проникає через ГЕБ, чинить релаксуючу дію, що сприяє заспокоєнню думок, викликаних щоденним стресом, та пришвидшує засинання. L-тіанін сприяє синтезу ГАМК у головному мозку та сам здатен стимулювати ГАМК-рецептори. ГАМК є одним із основних нейромедіаторів, що відповідає за гальмівні процеси. L-тіанін генерує та регулює ?-хвилі (частота 8-12 Гц) у головному мозку, що відповідають за релаксацію та сприяють більш легкому та швидкому засинанню.

Мелатонін (melatoninum) є нейрогормоном шишкоподібного тіла (епіфіза). Фізіологічно секреція мелатоніну зростає після настання темноти, досягаючи максимуму між 2:00 та 4:00 та зменшується протягом другої половини ночі. Мелатонін регулює циркадні ритми та підтримує циклічність сон - неспання. Дія мелатоніну на МТ1-, МТ2-, МТ3-рецептори сприяє якості сну, оскільки ці рецептори (переважно MT1 і MT2) залучаються до регуляції циркадних ритмів та сну.

З віком зменшується ендогенне виробництво мелатоніну, тому мелатонін покращує якість сну, особливо у пацієнтів із первинним безсонням, вік яких старше 55 років. Мелатонін має антиоксидантні властивості, що обумовлює його мембраностабілізуючу дію. Нормалізує проникність судинної стінки і підвищує її резистентність, поліпшує мікроциркуляцію. Мелатонін покращує лише порушений функціональний стан ендотелію, не впливаючи на його нормальну функцію. Мелатонін знижує систолічний АТ і ЧСС у хворих літнього віку у стані спокою, знижує підвищення АТ при психоемоційному навантаженні. Мелатонін нормалізує автономну нервову регуляцію серцево-судинної системи переважно в нічний період, що сприяє покращанню порушеного добового профілю АТ.

Інструкція - Сономедін капсули 250мг №20

Бренд

Виробник

Нутрімед ТОВ

Країна походження

Україна

Склад

Діючі речовини:
екстракт валеріани (Valeriana officinalis) - 75 мг, L-тіанін (L-theanine) - 50 мг, мелатонін (melatoninum) - 2 мг;

допоміжні речовини:
кальцію стеарат, діоксид кремнію (аеросіл), мікрокристалічна целюлоза; оболонка капсули: желатин.


Поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) щоденної кількості (2 капсули або 500 мг):
білки - 0,135 г, вуглеводи - 0,0099 г, жири - 0 г; 0,5796 ккал) / 2,4246 кДж.



Форма випуску

По 20 капсул у картонній упаковці

Лікарська форма

Капсули

Діюча речовина

МЕЛАТОНИН

Показання

Додаткове джерело біологічно активних речовин рослинного походження та похідних амінокислот для покращання засинання, якості та тривалості сну.

Сприяє полегшенню засинання, фізіологічному регулюванню циркадних ритмів, у тому числі при тривалих подорожах; зменшує вираженість негативного впливу денного стресу.

Протипоказання

Вагітність, період годування груддю, підвищена індивідуальна чутливість до компонентів, дитячий вік, аутоімунні захворювання, лімфогранулематоз, лейкоз, лімфома, мієлома, епілепсія.


Способи застосування

Вживати дорослим по 1-2 капсули на добу за 30-60 хвилин до сну. Курс застосування становить від 2 до 4 тижнів.

Перед вживанням необхідно проконсультуватися з лікарем.

Особливі умови

Не перевищувати зазначену рекомендовану кількість для щоденного споживання.

Не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.

Особливі умови зберігання

Термін придатності:
2 роки.


Умови зберігання
Зберігати в оригінальній упаковці за температури не вище 25°С у сухому, захищеному від світла і недоступному для дітей місці.


Інструкція, розміщена на даній сторінці, носить інформаційний характер і призначена виключно для ознайомлювальних цілей. Не використовуйте дану інструкцію в якості медичних рекомендацій . Постановка діагнозу і вибір методики лікування здійснюється тільки вашим лікуючим лікарем. Детальніше про Відмову від відповідальності.

08004 08004