Збір Имунофіт фільтр-пакет 2г №20 (24219)

код товару: 24219
товар відсутній
товар відсутній
Товар відсутній
Ваше місто
Дніпро
Умови доставки
Замовлення до 1 000 грн.
Замовлення від 1 000 грн.
Самовивіз з аптеки
Замовлення до 1 000 грн. Безкоштовно
Замовлення від 1 000 грн. Безкоштовно
У відділення Нової Пошти
Замовлення до 1 000 грн. За тарифами перевізника
Замовлення від 1 000 грн. Безкоштовно
Характеристики
ВиробникООО НПФК "ЭЙМ"
Форма випускуПо 100 г у пакеті, вкладеному в пачку.
Оновлено:
22.06.2022
Перевірено

Опис

Тонізуючі засобиКодАТХА13А.

Інструкція - Збір Имунофіт фільтр-пакет 2г №20

Виробник

ООО НПФК "ЭЙМ"

Країна походження

Україна

Склад

діючі речовини:
1 упаковка (100 г) містить суміш лікарської рослинної сировини: ехінацеї пурпурової коренів(Echinaceae purpureae radix)17г, левзеї коренів(Leuzeae radix)17г, шипшини плодів(Rosae pseudo-fructus)17г, кульбаби лікарської коренів(Taraxaci officinalis radix)14г, оману коренів(Inulae helenii radix)14г, солодки коренів(Liquiritiae radix)14г, аїру коренів(Calami radix)7г.

Лікарська форма

Збір.

Основні фізико-хімічні властивості:
суміш шматочків різної форми сірувато-зеленого кольору з коричнево-червоними, оранжевими, жовтими і білими включеннями. Запах слабкий, приємний.

Форма випуску

По 100 г у пакеті, вкладеному в пачку.

Фармакодинаміка

Препарат чинить стимулюючу дію на центральну нервову систему, підвищує працездатність, має адаптогенні властивості іпідвищує резистентність організму до впливу фізичних іпсихічних факторів. Поліпшує апетит і травлення, нормалізує обмін речовин. Має спазмолітичну дію.

Показання

Профілактика застудних захворювань. У комплексній терапії астенічних станів, фізичної та розумової перевтоми; після перенесених виснажливих соматичних або інфекційних захворювань, при алкоголізмі, для підвищення працездатності при екстремальних умовах праці, а також при погіршенні апетиту.

Протипоказання

Підвищена чутливість до будь-яких компонентів препарату. Алергія до рослин родини айстрових (Compositae/Asteraceae), туберкульоз, імуносупресія (онкологічні захворювання), аутоімунні захворювання (колагенози, розсіяний склероз), захворювання лейкоцитарної системи крові (лейкоз, агранулоцитоз), імунодефіцит (СНІД/ВІЛ-інфекція), ревматизм, тромбофлебіт, гостра та хронічна ниркова недостатність, гостра та хронічна печінкова недостатність, цироз печінки, холестатичні розлади, гіпокаліємія, підвищене нервове збудження, артеріальна гіпертензія ІІІ ступеня, органічні ураження серця (міокардит, перикардит, інфаркт міокарда), тяжкий ступінь ожиріння.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

При тривалому застосуванні одночасно з серцевими глікозидами, адренокортикостероїдами, антиаритмічними препаратами (хінідин), проносними засобами, тіазидними та петльовими діуретиками можливе порушення водно-електролітного балансу.

Унаслідок імуностимулюючої дії ехінацеї може знизитися ефективність препаратів, що мають імунодепресивну дію.

Не рекомендується застосовувати одночасно з препаратами, що мають гепатотоксичну дію: аміодарон, метотрексат, кетоконазол та стероїдні препарати.

Способи застосування

2 столові ложки збору заварити у 500 мл окропу, настояти узакритому посуді протягом 1 години, процідити.

Дорослим та дітям віком від 12 років приймати утеплому вигляді по 150 мл за 20-30 хвилин до їди 3 рази на добу (останній прийом - не пізніше 17 години).

Тривалість застосування визначає лікар. Зазвичай курс лікування становить 15-20 днів. При необхідності за призначенням лікаря курс лікування можна повторити.


Діти.
Препарат протипоказаний дітям віком до 12 років.

Передозування

Можливе посилення проявів побічних реакцій, а також нудота, блювання, порушення з боку травного тракту, підвищена збудливість, розлади сну.

Побічні дії

Препарат зазвичай добре переноситься пацієнтами та досі не викликав побічних реакцій. Однак, враховуючи багатокомпонентний склад препарату, з літературних джерел відомо, що застосування окремих його компонентів, зокрема коренів ехінацеї пурпурової, може спричиняти алергічні реакції у вигляді почервоніння або набряку шкіри, висипань, свербежу, кропив'янки, ангіоневротичного набряку, утруднення дихання, анафілактичного шоку, синдрому Стівенса-Джонсона; лейкопенію (при довготривалому вживанні).

У рідкісних випадках можлива нудота, блювання, діарея, які минають після припинення застосування препарату. Також тривале застосування коренів солодки (більше 8тижнів) у надмірних дозах може призвести до порушення водно-електролітного балансу (утворення набряків, розвиток гіпокаліємії, підвищення артеріального тиску). Тому, незважаючи на те, що збір ІМУНОФІТ містить невеликі кількості кожного з компонентів, вокремих випадках, як правило, при індивідуальній гіперчутливості до компонентів препарату або порушенні рекомендованого режиму прийому вищезазначені прояви не виключені.

Увипадку появи будь-яких негативних реакцій необхідно звернутися до лікаря.

Особливі умови

Слід з обережністю застосовувати при підвищеному згортанні крові та хворим на цукровий діабет.

Не рекомендується застосовувати препарат протягом тривалого часу (більше 8 тижнів).


Застосування у період вагітності або годування груддю.
У зв'язку з відсутністю достатнього досвіду застосування препарату в період вагітності його не слід застосовувати у даної категорії пацієнтів. При необхідності застосування препарату у період лактації слід припинити годування груддю.


Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами.
Не впливає.

Особливі умови зберігання

Термін придатності.
2 роки.
Не застосовувати після завершення терміну придатності, зазначеного на упаковці.


Умови зберігання.
В оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С та недоступному для дітей місці.


Категорія відпуску.
Без рецепта.

Інструкція, розміщена на даній сторінці, носить інформаційний характер і призначена виключно для ознайомлювальних цілей. Не використовуйте дану інструкцію в якості медичних рекомендацій . Постановка діагнозу і вибір методики лікування здійснюється тільки вашим лікуючим лікарем. Детальніше про Відмову від відповідальності.

08004 08004