Тиамина хлорид (Витамин В1) раствор 5% амп.1мл №10 (72480)

код товара: 72480
товар отсутствует
товар отсутствует
Товар отсутствует
Ваш город
Адамовка
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительФармацевтическая компания Здоровье ООО
Форма выпускаРаствор для инъекций 50 мг/мл по 1 мл в ампулах № 10 в коробке; № 5х2, № 10 в блистере в коробке.
Действующее веществоТИАМИН
Обновлено:
21.08.2023
Проверено

Описание

Витамины. Простые препараты витамина В1. Тиамин (витамин В1). Код АТС А11D A01.

Инструкция - Тиамина хлорид (Витамин В1) раствор 5% амп.1мл №10

Производитель

Фармацевтическая компания Здоровье ООО

Страна происхождения

Украина

Состав

діюча речовина: thiamine;

1 мл розчину містить тіаміну гідрохлориду 50 мг;

допоміжні речовини: унітіол, вода для ін'єкцій.

Форма выпуска

Раствор для инъекций 50 мг/мл по 1 мл в ампулах № 10 в коробке; № 5х2, № 10 в блистере в коробке.

Лекарственная форма

Розчин для ін'єкцій.

Прозорий розчин від жовтуватого до зеленувато-жовтуватого кольору.

Действующее вещество

ТИАМИН

Фармакодинамика

Тіаміну хлорид-Здоров'я - синтетичний препарат водорозчинного вітаміну В1. В організмі людини унаслідок процесів фосфорилювання перетворюється на кокарбоксилазу, яка є коферментом багатьох ферментативних реакцій.

Препарат відновлює дефіцит вітаміну В1, який відіграє важливу роль в обміні речовин і нервово-рефлекторній регуляції, чинить вплив на проведення нервового збудження у синапсах, виявляє гангліоблокуючий і курареподібний ефект.

Фармакокинетика

Після внутрішньом'язового введення препарат швидко абсорбується. Фосфорилювання відбувається в печінці. Накопичується в печінці, серці, мозку, нирках, селезінці. Елімінується нирками і кишечником, приблизно 8-10 % - у незміненому вигляді.

Показания

Гіпо- і авітаміноз вітаміну В1 (у т. ч. у пацієнтів, які знаходяться на зондовому харчуванні, на гемодіалізі, страждають синдромом мальабсорбції). У складі комплексної терапії: неврити, поліневрити, радикуліт, невралгія, периферичний парез і параліч, нейропатії (діабетичні, алкогольні), енцефалопатії (у т. ч. енцефалопатія Верніке-Корсакова), неврастенії, хронічні ураження печінки, міокардіодистрофія, виразкова хвороба шлунка і дванадцятипалої кишки, атонія кишечнику, ендартеріїт, дерматози (екзема, атопічний дерматит, піодермія, псоріаз, червоний плескатий лишай) з нейротрофічними змінами і порушеннями обміну речовин.

Противопоказания

Підвищена чутливість до компонентів препарату, алергічні захворювання, ідіосинкразія, передклімактеричний і клімактеричний періоди у жінок.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Тіамін може послаблювати ефект деполяризуючих міорелаксантів (суксаметоніій), похідних холіну, адреноміметиків, симпатоміметиків. Тривале лікування протисудомними препаратами (фенобарбітал, фенітоїїн, карбамазепіін), а також сумісне застосуванння з дигоксиноом, індометацином, антацидними препаратами може призвести до дефіциту тіаміну. Тіосемікарбазон і 5-фторуранііл інгібують активність тіаміну. Застосуванння кофеїну, препаратів, що містятть сірку і естрогени, збільшує потребу в тіаміні. Етанол уповільнює швидкість всмоктування тіаміну.

Способы применения

Призначають внутрішньом'язово (глибоко у м'яз).

Дорослим застосовують по 25-50 мг (0,5-1 мл препарату) 1 раз на добу, щоденно. Введення розпочинають з малих доз (не більше 25 мг (0,5 мл)), більш високі дози (50 мг (1 мл)) вводять тільки за умови доброї переносимості. Курс лікування - 10-30 ін'єкцій.

При енцефалопатії Верніке-Корсакова застосовують по 50-100 мг (1-2 мл) 2 рази на добу до клінічного поліпшення. Слід враховувати ймовірність розвитку алергічної реакції на введення вітаміну В1.

Дітям віком від 8 років застосовують по 12,5 мг (0,25 мл) 1 раз на добу, щоденно. Курс лікування - 10-30 ін'єкцій.

Передозировка

Симптоми: можливе посилення симптомів побічної дії препарату. Лікування: відміна препарату, симптоматична терапія.

Побочные действия

З боку серцево-судинної системи: тахікардія, відчуття серцебиття, колапс.

З боку нервової системи: головний біль, запаморочення, занепокоєння, парестезії.

З боку органів зору: ураження зорового нерва.

З боку дихальної системи: утруднене дихання, задишка.

З боку травного тракту: утруднене ковтання, нудота, кишкові геморагії.

З боку імунної системи: висипання, свербіж (у т. ч. у місці ін'єкції), дерматит, гіперемія, кропив'янка, ангіоневротичний набряк, бронхоспастичний синдром із судомами, анафілактичний шок.

З боку гепатобіліарної системи: порушення активності ферментів печінки.

Загальні порушення: підвищене потовиділення, озноб, тремор, загальна слабкість, набряки, гарячка.

Інші: явище синаптоплегії - здатність тіаміну утворювати комплекси з різними медіаторами може супроводжуватися зниженням артеріального тиску, виникненням серцевих аритмій, порушенням скорочення скелетних (у т. ч. дихальних) м'язів, пригніченням центральної нервової системи; тіамін сприяє виробленню резистентності стафілококу до антибіотиків.

Особые условия

Застосування у період вагітності або годування груддю. Застосування у період вагітності або годування груддю можливе під наглядом лікаря за показаннями у рекомендованих дозах.



Діти. Дітям зазвичай застосовують 2,5 % розчин тіаміну гідрохлориду. Можливе введення 5 % розчину дітям віком від 8 років.



Особливості застосування. З обережністю слід призначати препарат при підвищеній збудливості нервової системи, гіперацидних формах виразкової хвороби дванадцятипалої кишки.

Ін'єкційну форму препарату необхідно застосовувати при лікуванні хворих з порушеннями всмоктування в кишечнику або з резекцією шлунка, при неможливості прийому тіаміну у таблетованій формі (нудота, блювання, до- і післяопераційний період), а також при тяжких формах захворювання або на початку лікування для більш швидкого досягнення терапевтичного ефекту.

Внаслідок низького рН розчину ін'єкції можуть бути болючі. У хворих на алкоголізм можливе посилення симптомів побічної дії препарату. Не можна застосовувати препарат як заміну збалансованої дієти. При виявленні алергії до тіаміну з раціону хворого рекомендується виключити рис, гречку, м'ясо, хліб (із вмістом борошна грубого помелу).

Застосування тіаміну у високих дозах може спотворювати результати при визначенні теофіліну в сироватці крові спектрофотометричним методом і уробіліногену за допомогою реагента Ерліха.



Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. Під час лікування слід дотримуватися обережності при керуванні транспортними засобами і роботі зі складними механізмами у зв'язку з можливістю розвитку побічних реакцій з боку нервової системи.



Не слід змішувати з розчинами, що містять сульфіти, з нікотиновою кислотою - відбувається руйнування тіаміну; з бензилпеніциліном або стрептоміцином - відбувається руйнування антибіотиків; з карбонатами, цитратами, барбітуратами, з Cu2+, йодидами, таніновою кислотою - тіамін нестабільний у лужному і нейтральному розчинах.



Категорія відпуску. За рецептом.

Особые условия хранения

Термін придатності. 3 роки.


Умови зберігання. Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С.

Зберігати у недоступному для дітей місці.

Синоним

ТИАМИН, ВИТАМИН B1, ТИАБЕНЕ, ТИАМИНА БРОМИД, ТИАМИНА БРОМИД 0, 0026г(ВИТАМИН B1), ТИАМИНАГИДРОХЛОРИД, ТИАМИНАГИДРОХЛОРИД(ВИТАМИНB1), ТИАМИНАХЛОРИД, ТИАМИНА ХЛОРИД(ВИТАМИНB1), ТИАМИНАХЛОРИД0, 002г(ВИТАМИНB1), ТИАМИНАХЛОРИД-ДАРНИЦА (ВИТАМИН B1-ДАРНИЦА), ТИАМИНА ХЛОРИД-ЗДОРОВЬЕ

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004