Тетрациклин мазь глазная 1% туба 10г (102030)

код товара: 102030
в наличии
Срок годности до 01.10.2026
Цена:
126.90грн.
Купить в 1 клик
в наличии
код товара: 102030
Рецептурный препарат
Срок годности до 01.10.2026
Цена:
126.90грн.
Купить в один клик
Купить в 1 клик
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительГледекс ПП
Форма выпускаПо 10 г в тубе, картонная упаковка
Действующее веществоТЕТРАЦИКЛИН
Торговое названиеТетрациклин
Обновлено:
28.02.2024
Проверено

Описание

Средства, действующие на органы чувств. Средства, применяемые в офтальмологии. Противомикробные средства. Антибиотики. Код АТС S01A A09.

Инструкция - Тетрациклин мазь глазная 1% туба 10г

Производитель

Гледекс ПП

Страна происхождения

Армения

Состав

Діюча речовина - тетрацикліну гідрохлорид (1 г мазі містить 10,82 мг тетрацикліну гідрохлориду (еквівалентно 10 мг тетрацикліну)).

Допоміжні речовини: ланолін, парафін білий м'який.

Форма выпуска

По 10 г в тубе, картонная упаковка

Лекарственная форма

Мазь

Действующее вещество

ТЕТРАЦИКЛИН

Показания

Препарат «Тетрациклін» застосовується при захворюванні очей інфекційної природи: кон'юнктивіт, кератит, блефарит, трахома.

Противопоказания

Підвищена чутливість до тетрацикліну або до аналогічних йому антибіотиків (доксицикліну, метациклин, окситетрацикліну) і допоміжних речовин, зазначених в розділі «Склад»;

грибкові захворювання, червоний вовчак, глибокі або колоті рани, тяжкі опіки, тривале застосування при захворюваннях печінки або нирок, лейкопенія;

вагітність і період годування груддю;

дитячий вік до 8-ми років.

Способы применения

Залежно від тяжкості стану смужку очної мазі довжиною 1-1,5 см наносять в складку кон'юнктиви нижньої повіки 3-4 рази на добу, в більш важких випадках - до 6-ти разів на добу.

Тривалість лікування визначає лікар і зазвичай вона складає від 5-ти до 7-ми днів. Після полегшення симптомів лікування слід продовжити ще 2-3 дні. При більш тяжких інфекціях очей, гострої або хронічної трахомі курс лікування може тривати до 1-2 місяців, при цьому тетрациклін можна комбінувати з пероральним застосуванням антибіотика.

При одночасному застосуванні з іншими офтальмологічними препаратами інтервал між нанесенням повинен становити не менше 10-ти хвилин, очну мазь слід наносити в останню чергу. Дуже важливо дотримуватися гігієни при нанесенні очної мазі, тому не слід торкатися кінчиком тюбика очей або оточуючих поверхонь.

Спосіб використання

Смужку очної мазі (1-1,5 см) обережно наносять в кон'юнктивальний мішок ураженого ока так, щоб кінчик тюбика не торкався повік або оточуючих поверхонь.

Повіки закривають на 1-2 хвилини та рухами очного яблука в різні боки переносять ліки по всій поверхні.

Чистою серветкою знімають зайву кількість мазі з повік і вій. Інший чистою серветкою протирають кінчик тюбика і щільно закривають.

Якщо необхідно нанести тетрациклін і в інше око, повторюють всі описані кроки.

Передозировка

При місцевому застосуванні випадки передозування не описані.

Побочные действия

Повідомлялося про нижчевикладених побічні реакції помірного ступеня, які швидко минають після припинення лікування.

З боку органу зору: затуманення зору, відчуття печіння, гострого болю, свербіння очей або повік, гіперемія кон'юнктиви, набряк повік, посилене сльозотеча і біль в очах.

З боку імунної системи: алергічні реакції - дерматит, висип, свербіж, фотодерматит (підвищена чутливість до сонячного світла і УФ-опромінення); генералізовані алергічні реакції, в тому числі висип, набряк Квінке, свербіж і набряк обличчя, язика, горла, запаморочення, задишка. У таких випадках застосування мазі слід припинити.

З боку шлунково-кишкового тракту: зниження апетиту, нудота, блювота, діарея, можливі запальні процеси в області мови, стоматит, гастрит, проктит.

Особые условия

Діти
Чи не застосовують для лікування дітей до 8-ми років.

Водії
Як і при застосуванні всіх офтальмологічних засобів, можливе тимчасове затуманення зору або інші порушення зору, що може вплинути на здатність керувати автомобілем або працювати з іншими механізмами. До відновлення чіткості зору пацієнтам слід утримуватися від керування автотранспортом і роботи з іншими механізмами.

Особые условия хранения

Зберігати при температурі не вище 25 °C, в недоступному для дітей місці.

Термін придатності - 3 роки.

Синоним

ДИСКИ С АНТИБИОТИКАМИ ДЛЯ ОПРЕДЕЛЕНИЯ ЧУВСТВИТЕЛЬНОСТИ МИКРООРГАНИЗМОВ К ЛЕКАРСТВЕННЫМ СРЕДСТВАМ, ТЕТРАЦИКЛИН, АПО-ТЕТРА, БРИМОЦИКЛИН, ИМЕКС®, МАЗЬ ТЕТРАЦИКЛИНОВАЯ, МАЗЬ ТЕТРАЦИКЛИНОВАЯ 3%, СУМИЦИН, Т-ТРАЦИКЛИН, ТЕТРАМЕН, ТЕТРАМИГ, ТЕТРАСАЙК, ТЕТРАЦИКЛИН 1%, ТЕТРАЦИКЛИН ГИДРОХЛОРИД, ТЕТРАЦИКЛИН МАЗЬ ГЛАЗНАЯ 1%, ТЕТРАЦИКЛИНА ГИДРОХЛОРИД, ТЕТРАЦИКЛИНОВАЯ МАЗЬ, УТЕРА, ТЕТРАЦИКЛИНОВАЯ ГЛАЗНАЯ МАЗЬ, ТЕТРАМАКС, ТЕТРАНЕКСТ

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004