Стрепсилс (Strepsils) с медом и лимоном леденцы №24 (20589)

код товара: 20589
в наличии
Срок годности до 01.12.2025
Цена:
119.60грн.
Купить в 1 клик
в наличии
код товара: 20589
Срок годности до 01.12.2025
Цена:
119.60грн.
Купить в один клик
Купить в 1 клик
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
БрендStrepsils
ПроизводительРеккітт Бенкізер Хелкер Інтернешнл, Великобританiя
ФормаЛеденцы
Форма выпускаПо 12 леденцов в блистере; по 2 блистера в картонной коробке.
Действующее веществоАМИЛМЕТАКРЕЗОЛ, ДИХЛОРБЕНЗИЛОВЫЙ СПИРТ
Торговое названиеСтрепсилс
Обновлено:
15.03.2024
Проверено

Описание

Препараты, применяемые при заболеваниях горла. Антисептики. Код АТС R02A A20.

Инструкция - Стрепсилс (Strepsils) с медом и лимоном леденцы №24

Бренд

Производитель

Реккітт Бенкізер Хелкер Інтернешнл, Великобританiя

Страна происхождения

Великобритания

Состав

Діючі речовини: 2,4-дихлорбензиловий спирт 1,2 мг, амілметакрезол 0,6 мг.

Допоміжні речовини: мед, олія м'яти перцевої, олія лимонна, кислота винна, хіноліновий жовтий (E 104), сахарози розчин, глюкози розчин.

Форма выпуска

По 12 леденцов в блистере; по 2 блистера в картонной коробке.

Лекарственная форма

Леденцы.

Круглые леденцы от белого до бледно-желтого цвета, с изображением знака «S» с обеих сторон леденца.

Действующее вещество

АМИЛМЕТАКРЕЗОЛ, ДИХЛОРБЕНЗИЛОВЫЙ СПИРТ

Фармакодинамика

2,4-дихлорбензиловий спирт і амілметакрезол є антисептиками та мають антибактеріальні (бактерицидні та бактеріостатичні), протигрибкові та противірусні властивості, продемонстрованіin vitro.

При комбінуванні обох діючих речовин в одному лікарському засобі, спостерігається синергізм антибактеріальної дії, що дає змогу знизити дозування, необхідні для комбінації. Дослідженняі n vitro продемонстрували антибактеріальну активність препарату по відношенню до певних мікроогранізмів, що спричиняють біль у горлі, таких якStreptococcus pyogenes,Staphylococcus aureus , Haemophilus influenza таMoraxella catarrhalis, за 1 хвилину контакту.

Загальне зниження бактеріального навантаження в ротовій порожнині також спостерігалося в одному дослідженніin vivo. В дослідженняхі n vitroтакож спостерігалася противірусна активність амілметакрезолу та 2,4-дихлорбензилового спирту, а також комбінації цих двох речовин по відношенню до оболонкових вірусів, включаючи вірус грипу А, вірус парагрипу, респіраторно-синцитійний вірус, цитомегаловірус та коронавірус, через 1- 2 хвилини контакту.

Дані, отримані в клінічних дослідженнях, демонструють, що льодяники Стрепсілс® з Медом та Лимоном зменшують біль у горлі, забезпечують зменшення болісності та труднощів при ковтанні, причому початок дії лікарського засобу настає через 5 хвилин, а дія триває до 2 годин. Суттєво більше полегшення порівняно із застосуванням льодяників без вмісту діючих речовин також було продемонстроване при лікуванні тривалістю до 3 днів.

В одному дослідженні також було продемонстровано, що льодяники Стрепсілс® з Медом та Лимоном суттєво зменшують післяопераційний біль у горлі та хрипоту через 20 хвилин та 24 години після інтубації. Дослідження за участю дітей (віком 6-16 років) з гострим та рецидивним (рекурентним) хронічним болем у горлі, продемонструвало зниження суб'єктивних та об'єктивних ознак болю у горлі за 3 дні лікування льодяниками Стрепсілс® з Медом та Лимоном.

Льодяники Стрепсілс® з Медом та Лимоном містять олію лимонну, олію м'яти перцевої та мед, препарат чинить пом'якшувальную дію, що заспокоює хворе горло.

Фармакокинетика

Дихлорбензиловий спирт метаболізується в печінці з утворенням гіпурової кислоти, яка виводиться з сечею. Дані щодо метаболізму та виведення амілметакрезолу відсутні.

Показания

Симптоматическое лечение инфекционно-воспалительных заболеваний ротовой полости и глотки.

Противопоказания

Повышенная чувствительность к любому компоненту препарата.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Немає відомих взаємодій.

Способы применения

Для оромукозного застосування.

Застосовувати найнижчу ефективну дозу, необхідну для полегшення симптомів, протягом найкоротшого періоду часу.

Рекомендується дорослим і дітям віком від 6 років по 1 льодянику кожні 2-3 години. Льодяник необхідно повільно розсмоктувати до його повного розчинення.

Не застосовувати більше 12 льодяників протягом 24 годин.

Якщо симптоми не покращуються або погіршуються протягом 3 днів, слід звернутися до лікаря.

Не потрібно коригувати дозу пацієнтам літнього віку.


Діти.
Враховуючи лікарську форму, лікарський засіб протипоказаний дітям віком до 6 років.

Передозировка

Случайное или преднамеренное передозировки препарата может проявляться только симптомами дискомфорта со стороны пищеварительного тракта. В таком случае следует припити применение препарата и обратиться к врачу. Лечение симптоматическое.

Побочные действия

Наступні побічні реакції спостерігалися при короткотривалому застосуванні

2,4-дихлорбензилового спирту та амілметакрезолу у безрецептурних дозах. При лікуванні хронічних захворювань та при тривалому застосуванні можуть виникнути інші побічні реакції.

Побічні реакції класифіковані за системами органів та частотою. Частота визначається наступним чином: дуже часто: ?1/10; часто: ?1/100 та <1/10; нечасто: ?1/1000 та <1/100; рідко: ?1/10000 та <1/1000; дуже рідко: <1/10000; невідомо (не можна оцінити за наявними даними). У кожній групі частоти побічні реакції наводяться у порядку зниження ступеня серйозності.

З боку імунної системи.
- Нечасто: реакції гіперчутливості, включаючи кропив'янку.

З боку дихальних шляхів та органів середостіння
- Нечасто: фарингеальний набряк (набряк горла).

З боку травного тракту.
- Нечасто: відчуття дискомфорту у ротовій порожнині (печіння у роті), подразнення горла (печіння у горлі), парестезія ротової порожнини (пощипування у роті), набряк ротової порожнини.
- Рідко: глосодинія (болісність язика).
- Дуже рідко: диспепсія, нудота, стоматит.
- Невідомо: біль у животі.

З боку шкіри та підшкірної клітковини.
- Невідомо: висипання на шкірі, свербіж, еритема.

Особые условия

Не слід перевищувати зазначену максимальну дозу.

Якщо симптоми тривають протягом 3 днів, необхідно звернутися до лікаря для додаткового коригування схеми лікування.

Хворим зі спадковими рідкісними захворюваннями, що супроводжуються непереносимістю фруктози, при глюкозо-галактозній мальабсорбції або цукрозно-ізомальтозній недостатності не слід застосовувати цей препарат. Хворі на цукровий діабет мають враховувати, що 1 льодяник містить приблизно 2,6 г цукру.


Застосування у період вагітності або годування груддю.

Вагітність.
Дані щодо застосування амілметакрезолу та 2,4-дихлорбензилового спирту відсутні або є обмеженими. Як і у випадку з усіма іншими лікарськими засобами, слід дотримуватися обережності при застосуванні цього препарату у період вагітності та у разі необхідності - звернутися за порадою лікаря.

Годування груддю.
Невідомо, чи проникає 2,4-дихлорбензиловий спирт, амілметакрезол або метаболіти у грудне молоко. Не можна виключати ризику для новонароджених/немовлят.

Фертильність.
Дані щодо впливу на фертильність відсутні.


Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами.

Вплив на здатність керувати автотранспортом або роботі з іншими механізмами відсутній або є несуттєвим.

Особые условия хранения

Термін придатності.
2 роки.


Умови зберігання.
Зберігати при температурі не вище 25 °С. Зберігати у недоступному для дітей місці.


Категорія відпуску.
Без рецепта.

Синоним

ГРИППКОЛД, АМИЛМЕТАКРЕЗОЛ+ДИХЛОРБЕНЗИЛОВЫЙ СПИРТ*, АДЖИСЕПТ® БЕЗ САХАРА С ИМБИРЕМ И ЛИМОНОМ, АДЖИСЕПТ® БЕЗ САХАРА С МЕДОМ И ЛИМОНОМ, АДЖИСЕПТ® БЕЗ САХАРА С ЭВКАЛИПТОМ И МЕНТОЛОМ, АДЖИСЕПТ® КЛАССИЧЕСКИЕ, АДЖИСЕПТ® С МЕДОМ И ЛИМОНОМ, АДЖИСЕПТ® С ЭВКАЛИПТОМ И МЕНТОЛОМ, АДЖИСЕПТ® СО ВКУСОМ АНАНАСА, АДЖИСЕПТ® СО ВКУСОМ АПЕЛЬСИНА, АДЖИСЕПТ® СО ВКУСОМ БАНАНА, АДЖИСЕПТ® СО ВКУСОМ ВИШНИ, АДЖИСЕПТ® СО ВКУСОМ КЛУБНИКИ, АДЖИСЕПТ® СО ВКУСОМ ЛИМОНА, АДЖИСЕПТ® СО ВКУСОМ МАЛИНЫ, АДЖИСЕПТ® СО ВКУСОМ МЕДА, ВОКАСЕПТ АПЕЛЬСИН, ВОКАСЕПТ ЛЕДЕНЦЫ, ВОКАСЕПТ МЕДОВО-ЛИМОННЫЙ, ВОКАСЕПТ МЯТНО-ЭВКАЛИПТОВЫЙ, ВОКАСЕПТ РЕГУЛЯР, ГОРПИЛС С АПЕЛЬСИНОВЫМ ВКУСОМ, ГОРПИЛС С ЛИМОННЫМ ВКУСОМ, ГОРПИЛС С МЕДОВО-ЛИМОННЫМ ВКУСОМ, ГОРПИЛС С МЕНТОЛОВО-ЭВКАЛИПТОВЫМ ВКУСОМ, ГОРПИЛС С ОРИГИНАЛЬНЫМ ВКУСОМ, ГРИППКОЛД ананас, ГРИППКОЛД апельсин, ГРИППКОЛД лимон, ГРИППКОЛД мед и лимон, Акция СТРЕПСИЛС 20+4 упаковки С МЕДОМ И ЛИМОНОМ, ГЕКСОРАЛ® ЛОРСЕПТ СО ВКУСОМ АПЕЛЬСИНА, ГЕКСОРАЛ® ЛОРСЕПТ СО ВКУСОМ ЛИМОНА, ГЕКСОРАЛ® ЛОРСЕПТ СО ВКУСОМ МЕДА И ЛИМОНА, ГЕКСОРАЛ® ЛОРСЕПТ СО ВКУСОМ ЧЕРНОЙ СМОРОДИНЫ

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004