Синтомицин линимент 10% туба 25г (82262)

код товара: 82262
в наличии
Срок годности до 01.07.2025
Цена:
150.40грн.
Купить в 1 клик
в наличии
код товара: 82262
Срок годности до 01.07.2025
Цена:
150.40грн.
Купить в один клик
Купить в 1 клик
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительПАТ "Лубнифарм"
Форма выпускаТуба 25 г
Действующее веществоХЛОРАМФЕНИКОЛ
Торговое названиеСинтомицин линимент
Обновлено:
08.01.2024
Проверено

Описание

Антибиотики для местного применения. Хлорамфеникол Код АТС D06A X02.

Инструкция - Синтомицин линимент 10% туба 25г

Производитель

ПАТ "Лубнифарм"

Страна происхождения

Украина

Состав

Діюча речовина:
хлорамфенікол (синтоміцин);

1 г лініменту містить хлорамфеніколу (синтоміцину) - 100 мг;

Допоміжні речовини:
олія рицинова, емульгатор № 1 (спирт цетиловий, спирт стеариловий), сорбінова кислота, натрію карбоксиметилцелюлоза, вода очищена.

Форма выпуска

Туба 25 г

Лекарственная форма

Лінімент для зовнішнього застосування.

Основні фізико-хімічні властивості:
лінімент білого або білого з жовтуватим відтінком кольору.

Действующее вещество

ХЛОРАМФЕНИКОЛ

Фармакодинамика

Антибіотик широкого спектра дії. Лікарський засіб активний відносно штамів бактерій, стійких до пеніциліну, стрептоміцину, сульфаніламідів; грампозитивних( Staphylococcus spp., Streptococcus spp.) та грамнегативних коків( Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitides), багатьох бактерій( Escherichia coli, Haemophilus influenzae, Salmonella spp., Shigella spp., Klebsiella spp., Serratia spp., Proteus stuartii, ієрсинії), рикетсій, спірохет, збудників трахоми, пситакозу, пахового лімфогранулематозу та ін., має протимікробну та антибактеріальну (бактеріостатичну) дію.

Механізм дії пов'язаний з порушенням синтезу білків мікроорганізмів. Стійкість мікроорганізмів до синтоміцину розвивається відносно повільно.

Фармакокинетика

При зовнішньому застосуванні добре проникає у тканини та рідини організму. Виводиться головним чином із сечею у вигляді неактивних метаболітів, частково - із жовчю та калом.

Показания

Для місцевого лікування гнiйно-запальних уражень шкiри (карбункули, фурункули), гнiйних ран, трофічних виразок, що довго не загоюються, опiкiв II-III ступеня, трiщин соскiв у породіль.

Противопоказания

Індивідуальна підвищена чутливість до компонентів лікарського засобу, алергія і токсична реакція (диспепсичні явища, дисбактеріоз, психічні розлади) на хлорамфенікол в анамнезі, псоріаз, екзема, грибкові захворювання шкіри. Не призначають дітям у перші 4 тижні життя.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Одночасне застосування лікарського засобу з еритроміцином, олеандоміцином, ністатином та леворином підвищує антибактеріальну активність лініменту, а з солями бензилпеніциліну - знижує. Синтоміцин несумісний із сульфаніламідами.

Препарат несумісний із цитостатиками, дифенілом, барбітуратами та похідними піразолону, етанолом.

Способы применения

Лініментом просочують марлевi тампони або наносять тонким шаром безпосередньо на уражену дiлянку. Зверху накладають звичайну пов'язку, можна з пергаментним або компресним папером. Перев'язки проводять залежно вiд показань через 1-3 днi, iнодi - через 4-5 днiв. Тривалість лікування визначає лікар індивідуально.

При трiщинах соскiв у породіль пiсля кожного годування соски обмивають 0,25 % розчином нашатирного спирту, потім на трiщину накладають стерильну салфетку, вкриту шаром лiнiменту. При цьому швидко знiмаються рiзкi больовi вiдчуття, i через 2-5 днiв пiсля початку лiкування трiщини загоюються.

Діти.

Не призначають дітям у перші 4 тижні життя.

Передозировка

Симптоми:можливе посилення побічних ефектів лікарського засобу.

Лікування:симптоматичне.

Побочные действия

Тривале зовнішнє застосування часто призводить до контактної сенсибілізації.

Алергічні реакції: відчуття печіння, свербіж, гіперемія (почервоніння), висипи (папульозні, уртикарні та ін.), набряклість, набряк Квінке, інші ознаки подразнення, що не відзначалися до лікування.

Особые условия

Не можна допускати попадання лініменту в очі. Неприпустиме безконтрольне лікування препаратом у педіатричній практиці - застосовувати тільки за призначенням лікаря.

Антибактеріальні засоби для зовнішнього застосування можуть призвести до сенсибілізації шкіри з розвитком реакцій підвищеної чутливості у майбутньому (при призначенні цих препаратів зовнішньо або у вигляді лікарської форми системної дії).

До складу лікарського засобу входить олія рицинова, що може спричинити шкірні реакції, та кислота сорбінова, що може спричинити місцеві шкірні реакції (наприклад контактний дерматит).

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Оскільки фармакокінетика синтоміцину не вивчена, у період вагітності лікарський засіб слід застосовувати з обережністю і тільки тоді, коли, на думку лікаря, очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода.

Під час лікування тріщин сосків у породіль не потрібно припиняти годування груддю.

Перед годуванням дитини груддю слід зняти залишки препарату з соска та шкіри навколо нього чистою серветкою, а залозу ретельно та обережно обмити.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами.

Не впливає.

Особые условия хранения

Термін придатності 2 роки.

Не застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °C.

Зберігати у недоступному для дітей місці.

Після відкриття туби лікарський засіб зберігати протягом курсу лікування.

Синоним

25%, ДИСКИ С АНТИБИОТИКАМИ ДЛЯ ОПРЕДЕЛЕНИЯ ЧУВСТВИТЕЛЬНОСТИ МИКРООРГАНИЗМОВ К ЛЕКАРСТВЕННЫМ СРЕДСТВАМ, ХЛОРАМФЕНИКОЛ, DL-ХЛОРАМФЕНИКОЛ, БЕРЛИЦЕТИН, ЛЕВАМИЦИН, ЛЕВОМИЦЕТИН, ЛИНИМЕНТ СИНТОМИЦИНА, СИНТОМИЦИН, ТАБЛЕТКИ ЛЕВОМИЦЕТИНА 0, 25 г, ХЛОРОМИЦЕТИН, ХЛОРСИГ, 1 г, ЛЕВОМИЦЕТИН-БХФЗ, ЛЕВОМИЦЕТИН-ДАРНИЦА, ЛЕВОМИЦЕТИН-КМП, ЛЕВОМИЦЕТИН-ОЗ, ЛЕВОМИЦЕТИНА РАСТВОР СПИРТОВОЙ 0, ЛЕВОМИЦЕТИНА РАСТВОР СПИРТОВОЙ 1%, ЛЕВОМИЦЕТИНА СУКЦИНАТ РАСТВОРИМЫЙ, ЛЕВОМИЦЕТИНА СУКЦИНАТА НАТРИЕВАЯ СОЛЬ, ЛИНИМЕНТ СИНТОМИЦИНА 1%, ЛИНИМЕНТ СИНТОМИЦИНА 10%, ЛИНИМЕНТ СИНТОМИЦИНА 5%, МИНИМЗ ХЛОРАМФЕНИКОЛ, СИНТОМИЦИНА ЛИНИМЕНТ, СУППОЗИТОРИИ С СИНТОМИЦИНОМ, ХЛОРАМФЕНИКОЛ (ЛЕВОМИЦЕТИН)

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004