Семя пажитника 100г (63122)

код товара: 63122
в наличии
Срок годности до 01.01.2026
Цена:
35.90грн.
Купить в 1 клик
в наличии
код товара: 63122
Срок годности до 01.01.2026
Цена:
35.90грн.
Купить в один клик
Купить в 1 клик
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительПП "Голден Фарм"
Форма выпускаПо 100 г в упаковке.
Обновлено:
26.02.2024
Проверено

Описание

Пажитник (насіння шамбали, фенугрек) - унікальний продукт, який в народі прозвали ліками від 100 хвороб за виключно цілющі властивості. Він входить в деякі східні прянощі, наприклад, каррі, а стародавні лікарі Гіппократ, Ібн Сіна, давньоримські медики використовували пажитник при лікуванні багатьох захворювань, а також для якнайшвидшого одужання ослаблених під час хвороби людей. Більше 100 років тому англійці готували з нього жовтий чай Хельбу під час своїх подорожей по Єгипту, щоб мати силу, витривалість і хороший сон.

Сучасні дослідження підтвердили високі терапевтичні якості пажитника, які визначаються його багатим хімічним складом. Насіння Шамболи містять вітаміни: А, С, В6, В2, В1, мікроелементи: калій, фосфор, магній, кальцій, натрій, залізо, селен, цинк, мідь. Крім того, в його складі амінокислоти - L-триптофан, лізин, від 25 до 40% слизових речовин, від 2 до 3% стероїдних сапонінів, алкалоїди, сполуки кемпферол, рутин, апігенін - природні антиоксиданти, а також аналог жіночого статевого гормону рослинного походження - фітоестроген.

Спектр медичного застосування цього продукту дуже широкий. Чай з пажитника підтримує імунітет, виводить з організму токсини, сприяє очищенню печінки, нормалізує мікрофлору кишечника, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, очищає кров і зміцнює стінки судин. Він активізує процеси жовчовиділення і жовчоутворення, перешкоджає застою жовчі, жирової дистрофії, покращує метаболізм в печінці, стимулює секрецію і моторну функцію шлунка, кишечника, підшлункової залози; пригнічує життєдіяльність патогенної флори, надає антипаразитарну дію. Як засіб від шлункових спазмів, що викликаються прийомом незвичної їжі, фенугрек незамінний у відрядженнях, подорожах.

Як компонент, пажитник входить до складу багатьох препаратів, наприклад групи «Lydia E. Pinkham» (США) для профілактики і лікування жіночих проблем. Насіння Шамболи містять стероїдні сапоніни, діосгенін, які за дією рівні жіночого статевого гормону. Цей продукт може викликати наступ менструації, полегшує хворобливі стани при місячних і родові сутички. Фенугрек завоював популярність серед жінок за здатність збільшувати і підтримувати пружність грудей, посилювати лактацію. Маски з подрібненого насіння розгладжують зморшки, усувають пігментні плями, омолоджують шкіру, оздоровлюють волосся. А в США і Китаї він цінується як відомий природний засіб для стимуляції потенції, поліпшення активності сперматозоїдів, нормалізації кровотоку в малому тазу, нарощування м'язової маси (анаболічний ефект).

Инструкция - Семя пажитника 100г

Производитель

ПП "Голден Фарм"

Страна происхождения

Украина

Лекарственная форма

Збір

Форма выпуска

По 100 г в упаковке.

Показания

- Захворювання органів дихання (ГРЗ, ГРВІ, бронхіти, синусити)
- атеросклероз, артеріальна гіпертензія
- гастрит, виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки, гастроентерит
- метеоризм, запори
- жировий гепатоз, холецистит, жовчнокам'яна хвороба
- інфекційні захворювання нирок, сечового міхура, сечокам'яна хвороба
- захворювання суглобів (подагра, артрит, остеохондроз, остеомієліт)
- ожиріння, цукровий діабет-ІІ типу « "старечий" цукровий діабет
- у комплексній терапії міом, мастопатії, жіночого безпліддя, ендометріозу, полікістозу яєчників, при порушеннях менструального циклу
- для відновлення організму в післяпологовий період
- для посилення лактації і збільшення грудей
- для підвищення тонусу життя і потенції
- для усунення запальних процесів чоловічої сфери
- для відхаркування і розрідження слизу
- для підтримки імунітету
- для омолодження шкіри і оздоровлення волосся (у вигляді масок).

Противопоказания

Заборонений в першому триместрі вагітності, тому що може спровокувати викидень, при вагінальних кровотечах, при надлишку в організмі естрогену і пролактину, з обережністю при інсулінозалежній формі діабету, під час гастриту, виразки шлунка, коліту, при проблемах, пов'язаних зі згортанням крові, при діагностуванні гіперестрогенії. Заборонено одночасно з пажитником приймати ліки з гормоном щитовидної залози.

Способы применения

Приймати пажитник можна у вигляді чаю з молоком, пророщуючи насіння, а також додаючи суху приправу у вигляді порошку до різних страв.

Для омолодження шкіри обличчя мелене насіння пажитника змішують з оливковою олією або яєчним жовтком.

Для волосся: 2 столові ложки насіння заливають водою і залишають на 10-12 годин, після чого розминають, перетворюючи в кашку, і наносять на волосся на 60 хвилин. Змити теплою водою з шампунем. Цей рецепт сприяє зміцненню волосся, позбавляє від лупи, надає їм блиск, робить більш міцними.

Для лактації: замочити на кілька годин насіння у воді, потім промити 2 чайні ложки, висипати в ємність і, заливши склянкою води, поставити на вогонь. Варіть його близько 7 хвилин. Пити не більше 2-3 разів на добу.

Перед застосуванням пажитника необхідно проконсультуватися з лікарем.

Особые условия хранения

Термін зберігання
2 роки


Умови зберігання
Зберігати насіння пажитника потрібно в сухому темному місці при кімнатній температурі.

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004