Релиф Ультра суппозитории ректальные №12 (60208)

код товара: 60208
в наличии
Срок годности до 01.03.2025
Цена:
444.30грн.
Купить в 1 клик
в наличии
код товара: 60208
Срок годности до 01.03.2025
Цена:
444.30грн.
Купить в один клик
Купить в 1 клик
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительБайер
Форма выпуска2 пластиковые стрипы по 6 суппозиториев в картонной коробке.
Торговое названиеРелиф Ультра
Обновлено:
20.03.2024
Проверено

Описание

Средства для лечения геморроя и анальных трещин для местного применения. Код АТХ: С05А A.

Инструкция - Релиф Ультра суппозитории ректальные №12

Производитель

Байер

Страна происхождения

США

Состав

Діючі речовини: 1 супозиторій містить гідрокортизону ацетату 10 мг, цинку сульфату моногідрату 11 мг;

Допоміжні речовини: масло печінки акули, метилпарагідроксибензоат (Е 218), пропілпарагідроксибензоат (Е 216), кальцію гідрофосфат безводний, масло какао, магнію стеарат.

Форма выпуска

2 пластиковые стрипы по 6 суппозиториев в картонной коробке.

Лекарственная форма

Суппозитории ректальные.
Непрозрачные суппозитории от бледно-белого до светло-желтого цвета в форме торпеды, с запахом рыбы.

Фармакодинамика

Гідрокортизону ацетат - глюкокортикостероїд, при місцевому застосуванні виявляє протизапальну, протиалергічну, судинозвужувальну та протисвербіжну дію. Пригнічує виділення медіаторів запалення, блокує метаболізм арахідонової кислоти.
Цинку сульфат моногідрат сприяє загоюванню ран та ерозій, нормалізує гідратацію шкіри.

Фармакокинетика

При місцевому застосуванні інгредієнти препарату видаляються у складі слизу або у вкрай незначних кількостях виділяються із сечею та жовчю. Будь-яких проявів резорбтивної дії при застосуванні препарату у рекомендованих дозах не спостерігається. Складові препарату не проникають у грудне молоко.

Показания

Внешний и внутренний геморрой, трещины, свищи, язвы, эрозии перианальной области и прямой кишки, сопровождающиеся выраженными воспалительными явлениями; проктит, анальный зуд, экзема, дерматит прианальной области.

Противопоказания

Повышенная индивидуальная чувствительность к любому из компонентов препарата (аллергические реакции), специфические (бактериальные, грибковые, вирусные, туберкулезные) поражения аноректальной области, новообразования в области заднего прохода, тромбоэмболическая болезнь.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

З обережністю застосовувати при одночасному лікуванні антикоагулянтами, гіпоглікемічними засобами, барбітуратами, діуретиками, серцевими глікозидами.

При одночасному застосуванні з іншими кортикостероїдами (як топічними, так і пероральними) може підвищуватись імовірність системних ефектів.

Способы применения

Теплою водою попередньо обмити шкіру навколо заднього проходу, очистити уражену ділянку за допомогою зволоженої м'якої серветки, обережно просушити його туалетним папером або м'якою тканиною. Перед введенням супозиторія необхідно зняти з нього захисну пластикову оболонку. Ввести супозиторій у задній прохід. Вводити по одному супозиторію до 4 разів на добу (на ніч, вранці та після кожного випорожнення кишечнику). Тривалість курсу лікування не має перевищувати 7 діб.

Передозировка

Тривале застосування у великих дозах підсилює резорбцію та підвищує ризик розвитку системних ефектів гідрокортизону, таких як порушення менструального циклу, підвищення артеріального тиску, сповільнення загоєння ран, м'язова слабкість, безсоння, підвищення рівня цукру в крові тощо.

За умови істотного перевищення рекомендованих разових і добових доз масла печінки акули може спостерігатися схильність до прискореного згортання крові.

У таких випадках слід припинити застосування препарату.

При випадковому ковтанні можуть виникати розлади з боку шлунково-кишкового тракту (нудота, біль у шлунку).

Побочные действия

Рідко можуть виникнути алергічні реакції, включаючи гіперемію (почервоніння), набряк, свербіж; сухість слизової оболонки.

Хоча при застосуванні препарату Реліф® Ультра про системну дію не повідомлялося, при тривалому застосуванні у високих дозах можливі ендокринні порушення: адренокортикальна супресія, синдром Кушинга, гіперглікемія, глюкозурія, затримка росту, внутрішньочерепна гіпертензія.

Порушення з боку шкіри та підшкірної клітковини: періанальний дерматит, що супроводжується або не супроводжується атрофією шкіри; подразнення, печіння, висипи, сухість шкіри, пустульозне акне; «ефект рикошету», що може призвести до стероїдної залежності; уповільнення загоєння ран.

Метилпарагідроксибензоат та пропілпарагідроксибензоат можуть спричинити алергічні реакції (можливо, уповільнені) та в окремих випадках бронхоспазм.

Особые условия

У разі значних кров'янистих виділень із заднього проходу або при наявності симптомів захворювання протягом 7 днів лікування необхідно додатково проконсультуватися з проктологом. Слід уникати випадкового потрапляння препарату в очі.

При застосуванні будь-яких топічних стероїдів слід пам'ятати про можливість системної абсорбції.

Застосування у період вагітності або годування груддю.
Деякі дані свідчать, що у рідкісних випадках існує ризик розвитку вовчої пащі та затримки внутрішньоутробного розвитку плода, а також пригнічення гіпоталамо-гіпофізарно-наднирникової системи у новонародженого. Не слід застосовувати цей лікарський засіб протягом першого триместру вагітності.

У період вагітності та годування груддю препарат може бути застосований, якщо, на думку лікаря, можлива користь від застосування для жінки перевищує потенційний ризик для плода.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами. Дані відсутні.

Діти. Препарат можна застосовувати дітям віком від 12 років.

Особые условия хранения

Термін придатності. 2 роки.

Зберігати у недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 °С.

Категорія відпуску. Без рецепта.

Синоним

РЕЛИФ УЛЬТРА

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004