Простатилен цинк суппозитории ректальные №10 (60111)

код товара: 60111
в наличии
Срок годности до 01.01.2025
Цена:
590.71грн.
Купить в 1 клик
в наличии
код товара: 60111
Срок годности до 01.01.2025
Цена:
590.71грн.
Купить в один клик
Купить в 1 клик
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительЛекхим - Харьков ЗАО
Форма выпускаПо 5 суппозиториев в блистере, по 2 блистера в пачке.
Торговое названиеПростатилен цинк
Обновлено:
11.10.2023
Проверено

Описание

Средства, применяемые при доброкачественной гипертрофии предстательной железы. КодАТХG04С Х.

Инструкция - Простатилен цинк суппозитории ректальные №10

Производитель

Лекхим - Харьков ЗАО

Страна происхождения

Украина

Состав

діючі речовини:
простатилен, цинку сульфат гептагідрат, вітамін-Е-ацетат (DL-альфа-токоферолу ацетат);

1супозиторій містить простатилену 30мг (0,03г), цинку сульфату гептагідрату 100мг (0,1г), вітаміну-Е-ацетату (DL-альфа-токоферолу ацетату) 100мг (0,1г);

допоміжні речовини:
вода очищена, спирт цетостеариловий, полісорбат 80, твердий жир.

Форма выпуска

По 5 суппозиториев в блистере, по 2 блистера в пачке.

Лекарственная форма

Супозиторії ректальні.

Основні фізико-хімічні властивості:
супозиторії білого з жовтуватим або сіруватим відтінком кольору, кулеподібної форми. Допускається наявність нальоту на поверхні супозиторія.

Фармакодинамика

Комбінований препарат, що застосовується для лікування захворювань передміхурової залози. Простатилен, що входить до складу супозиторіїв, чинить органотропну дію на передміхурову залозу (простатопротекторний ефект), протизапальну дію, зменшуючи набряк та лейкоцитарну інфільтрацію залози, поліпшує процеси мікроциркуляції та тромбоцитарно-судинний гемостаз, позитивно впливає на функціональну активність сперматозоїдів. Простатилен також стимулює активність гуморальної ланки імунітету та деяких факторів резистентності організму, впливає на тонус м'язів сечового міхура, включаючи тонус детрузора.

Цинк попереджує розвиток добро- та злоякісних процесів у передміхуровій залозі, сприяє збереженню цілісності сперматозоїдів, підвищує статевий потяг, є фактором імунного захисту, необхідний для дозрівання специфічних імунних клітин, синтезу цитокінів, резистентності організму. Дефіцит цинку, який притаманний, зокрема, літнім людям, призводить до імпотенції, регресії чоловічих статевих залоз та яєчок, зниженню кількості сперми.

Вітамін Е підтримує біологічну активність сперматозоїдів, має антикоагулянтні властивості, запобігає внутрішньосудинному згортанню крові, оскільки має здатність до зв'язування протромбіну, чинить також протизапальну та виражену антиоксидантну дію, запобігає розвитку атеросклерозу.

Фармакокинетика

Компоненти препарату ефективно всмоктуються у кишечнику. Вітамін Е у крові зв'язується з ліпопротеїдами та частково з альбуміном, депонується у надниркових залозах, гіпофізі, сім'яниках, жировій та м'язовій тканинах, печінці.

Виводиться переважно із жовчю. Цинк не кумулює, виводиться з калом (85%), а також із сечею та потом. Інформація щодо фармакокінетики Простатилену відсутня. Ректальне введення препаратів забезпечує їх ефективне надходження у локальний кровообіг органів малого таза та до чоловічих репродуктивних органів.

Показания

Лікування та профілактика хронічного простатиту, доброякісної гіперплазії передміхурової залози; ускладнень після операцій на передміхуровій залозі, а також статевих розладів, чоловічого безпліддя.

Противопоказания

Підвищена чутливість до компонентів препарату, ниркова недостатність, інфаркт міокарда, кардіосклероз.

Підвищена чутливість до білків великої рогатої худоби.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Не можна застосовувати разом з препаратами заліза, срібла, засобами, що мають лужне середовище (натрію гідрокарбонат, трисамін), антикоагулянтами непрямої дії (дикумарин, неодикумарин).

Вітамін Е посилює дію стероїдних та нестероїдних протизапальних препаратів (натрію диклофенак, ібупрофен, преднізолон); знижує токсичну дію серцевих глікозидів (дигітоксин, дигоксин), вітамінівА та D. Застосування вітамінуЕ у високих дозах може спричинити дефіцит вітамінуА в організмі. ВітамінЕ та його метаболіти чинять антагоністичну дію відносно вітамінуК. Вітамін Е підвищує ефективність протиепілептичних лікарських засобів у хворих на епілепсію. Холестирамін, колестипол, мінеральні масла знижують всмоктування вітамінуЕ.

Способы применения

Перед застосуванням супозиторія необхідно:

-по лінії перфорації блістерної упаковки відірвати один супозиторій у первинній упаковці;

-далі необхідно потягнути за краї плівки, розриваючи її у різні боки, і звільнити супозиторій від первинної упаковки.

Дорослим супозиторій вводити глибоко у задній прохід.

З лікувальною метою застосовувати по 1супозиторію 2рази на добу (уранці та ввечері) протягом 5-10днів.

З метою профілактики - по 1супозиторію 1раз на добу.

Тривалість лікування визначає лікар залежно від характеру та тяжкості захворювання, досягнутого терапевтичного ефекту, характеру терапії (монотерапія або комплексне лікування). При необхідності курс лікування можна повторити через 1-6місяців.


Діти.
Препарат не застосовувати дітям.

Передозировка

Про випадки передозування супозиторіїв з простатиленом не повідомлялося. При передозуванні цинку сульфату відзначається гарячка, порушення функції легенів, дегідратація, дисбаланс електролітів у плазмі крові, ниркова недостатність.

При прийомі високих доз препарату (понад 400мг на добу протягом тривалого часу) можливі диспепсичні розлади, відчуття втоми, загальна слабкість, головний біль, креатинурія, підвищення активності креатинкінази, збільшення концентрації холестерину, тригліцеридів, зниження концентрації тироксину та трийодтироніну у сироватці крові, збільшення вмісту естрогенів та андрогенів у сечі. Специфічного антидоту немає. Лікування симптоматичне.

Побочные действия

Алергічні реакції, включаючи свербіж, гіперемію шкіри, шкірні висипання, зміни у місці введення, включаючи відчуття печіння. При тривалому застосуванні великих доз вітаміну Е можливі явища зниження згортання крові, кровотечі у шлунково-кишковому тракті, збільшення печінки, креатинурія, поява почуття втоми, слабкість, головний біль, нудота, запаморочення, затуманення зору.

Особые условия

З обережністю призначати при атеросклерозі, підвищеному ризику розвитку тромбоемболії.

При застосуванні препарату необхідно дотримуватися дозування та тривалості курсу лікування, призначених лікарем, для запобігання передозуванню та виникненню гіпервітамінозу Е.

При тривалому застосуванні високих доз препарату необхідно контролювати час згортання крові.


Застосування у період вагітності або годування груддю.

Препарат не застосовувати жінкам.


Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами.

Дані щодо впливу препарату на здатність керувати автомобілем або механізмами відсутні. Однак у деяких пацієнтів препарат може спричинити запаморочення та затуманення зору, тому під час терапії рекомендується утримуватися від занять, що потребують підвищеної концентрації уваги і швидкості (включаючи управління транспортними засобами і механізмами).

Особые условия хранения

Термін придатності.
3 роки.


Умови зберігання.
Зберігати при температурі не вище 25°C.
Зберігати у недоступному для дітей місці.


Категорія відпуску.
Без рецепта.

Синоним

ПРОСТАТИЛЕН-ЦИНК

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004