Нуклео ЦМФ форте пор.д/ин.+р-ль амп.2мл№3 (13260)

код товара: 13260
в наличии
Срок годности до 01.03.2025
Цена:
557.40грн.
Купить в 1 клик
в наличии
код товара: 13260
Рецептурный препарат
Срок годности до 01.03.2025
Цена:
557.40грн.
Купить в один клик
Купить в 1 клик
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительФеррер Інтернаціональ, С.А., Iспанiя
ФормаПорошок
Форма выпускаПо рецепту. По 3 ампулы с лиофилизированным порошком и 3 ампулы с растворителем в контурной ячейковой упаковке.
Торговое названиеНуклео ЦМФ форте
Обновлено:
29.03.2024
Проверено

Описание

Средства, влияющие на нервную систему. Код АТХ N07X X.

Инструкция - Нуклео ЦМФ форте пор.д/ин.+р-ль амп.2мл№3

Производитель

Феррер Інтернаціональ, С.А., Iспанiя

Страна происхождения

Испания

Состав

Діючі речовини: Cytidine-5-disodium monophosphate (CMP disodium salt), uridine-5-trisodium triphosphate (UTP trisodium salt), uridine-5-disodium diphosphate (UDP disodium salt), uridine-5- disodium monophosphate (UMP disodium salt);

1 ампула з ліофілізатом містить цитидину-5-монофосфату динатрієвої солі (ЦМФ динатрієвої солі) 10 мг, уридину-5-трифосфату тринатрієвої солі (УТФ тринатрієвої солі), уридину-5-дифосфату динатрієвої солі (УДФ динатрієвої солі), уридину-5-монофосфату динатрієвої солі (УМФ динатрієвої солі) всього 6 мг (відповідає 2,660 мг чистого уридину);

Допоміжні речовини: маніт (Е 421);

розчинник: вода для ін'єкцій, натрію хлорид.

Форма выпуска

По рецепту. По 3 ампулы с лиофилизированным порошком и 3 ампулы с растворителем в контурной ячейковой упаковке.

Лекарственная форма

Лиофилизат для приготовления раствора для инъекций.

Основные физико-химические свойства: лиофилизированный порошок в виде пастилы, белого цвета, легко растворяется.

Фармакодинамика

Нуклео Ц.М.Ф. Форте у своєму складі містить нуклеотиди: цитидину монофосфат (ЦМФ), уридину трифосфат (УТФ), які широко використовуються для лікування захворювань центральної нервової системи (ЦНС).

З біохімічної точки зору дія цих компонентів така:

ЦМФ бере участь у синтезі комплексу ліпідів, які формують нейрональну мембрану, головним чином сфінгомієлін - основний компонент мієлінової оболонки. Також ЦМФ є попередником нуклеїнових кислот (ДНК та РНК), які, у свою чергу, є основними елементами клітинного метаболізму (наприклад, у білковому синтезі).

УТФ діє як кофермент у синтезі гліколіпідів, нейрональних структур та мієлінової оболонки, доповнюючи дію ЦМФ. Крім того, УТФ діє як джерело енергії у процесі скорочення м'язів.

ЦМФ та УТФ беруть участь у синтезі фосфоліпідів і гліколіпідів, які головним чином складають мієлінову оболонку та інші нервові структури. Це сприяє інтенсивній метаболічній активності, яка, у свою чергу, сприяє процесу регенерації мієлінової оболонки, регулюючи демієлінізацію при периферичних нервових пошкодженнях. Таким чином, поєднання дії ЦМФ та УТФ сприяє регенерації мієлінової оболонки, правильному проведенню нервового збудження та відновленню м'язової трофіки.

Фармакокинетика

Нуклео Ц.М.Ф. Форте містить у своєму складі фізіологічні продукти, які присутні в біологічних рідинах організму, що робить його вивчення важчим. І це є причиною того, що через велике радіологічне навантаження, проводилися дослідження тільки на піддослідних тваринах з використанням радіоактивно міченого продукту.

Метою дослідження було спостереження поглинання і фармакокінетики УМФ, ЦМФ та УТФ.

У результаті, один і той же метаболічний шлях був виявлений для УМФ та УТФ, тобто було виявлено швидке перетворення через урацил у щонайменше ще одну полярну радіоактивну фракцію.

Сполука ЦМФ швидко перетворювалась в цитозин, урацил і щонайменше в ще одну полярну радіоактивну фракцію. Після цього цитозин в основному перетворюється в урацил. Ці результати відображають, що в крові урацил найдовше метаболізується в присутності цитозину, який був суворений з початку введення ЦМФ.

Показания

Лечение невропатией костно-суставного (ишиас, радикулит), метаболического (алкогольная, диабетическая полинейропатия), инфекционного происхождения (опоясывающий лишай) и паралич Белла.

Невралгия лицевого, тройничного нерва, межреберная невралгия, люмбаго.

Противопоказания

Известные аллергические реакции на отдельные компоненты препарата.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Не встановлена.

Способы применения

Нуклео Ц.М.Ф. Форте, ін'єкції, призначений для внутрішньом'язового введення. Перед введенням необхідно розчинник перенести в ампулу з ліофілізованим порошком.

Дорослим, у тому числі пацієнтам літнього віку, призначають Нуклео Ц.М.Ф. Форте у дозі 1 ін'єкція 1 раз на добу.

Лікування продовжують із застосуванням Нуклео Ц.М.Ф. Форте, капсул.

Передозировка

Учитывая низкую токсичность препарата, вероятность отравления низкая даже при случайном превышении терапевтической дозы.

Побочные действия

Не були описані. У осіб з підвищеною чутливістю можливі алергічні реакції, включаючи висипи, свербіж шкіри, гіперемію шкіри. У разі виникнення побічної реакції, зумовленої застосуванням препарату, проконсультуйтеся з лікарем.

Особые условия

Нуклео Ц.М.Ф. Форте ін'єкції, призначений для внутрішньом'язового введення. Перед введенням необхідно розчинник перенести в ампулу з ліофілізованим порошком.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Застосування препарату у період вагітності або годування груддю можливе, якщо, на думку лікаря, очікуваний позитивний ефект для жінки перевищує потенційний ризик для плода/дитини.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами.

Нуклео Ц.М.Ф. Форте не впливає на здатність керувати транспортними засобами і працювати зі складними механізмами.

Особые условия хранения

Термін придатності. 2 роки.

Зберігати у недоступному для дітей місці при температурі не вище 30 °С.

Немає достатніх даних для застосування препарату дітям.

Синоним

КЕЛТИКАН, НУКЛЕО ЦМФ ФОРТЕ

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004