Ноохолин раствор для инъекций 250мг/мл ампулы 4мл №3 (84800)

код товара: 84800
в наличии
Срок годности до 01.03.2027
Цена:
473.60грн.
Купить в 1 клик
в наличии
код товара: 84800
Рецептурный препарат
Срок годности до 01.03.2027
Цена:
473.60грн.
Купить в один клик
Купить в 1 клик
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительФорс-Фарма Дистрибюшн ТОВ
Форма выпускаПо 4 мл в ампуле, по 3 ампулы в блистере и картонной пачке.
Действующее веществоХОЛИНА АЛЬФОСЦЕРАТ
Обновлено:
22.01.2024
Проверено

Описание

Засоби, що впливають на нервову систему. Парасимпатоміметики. Холіну альфосцерат. Код АТС N07A X02.

Инструкция - Ноохолин раствор для инъекций 250мг/мл ампулы 4мл №3

Производитель

Форс-Фарма Дистрибюшн ТОВ

Страна происхождения

Румыния

Состав

Діюча речовина:
холіну альфосцерат;

1 мл розчину містить холіну альфосцерату (в перерахуванні на безводну речовину) 250 мг;

Допоміжна речовина:вода для ін'єкцій.

Форма выпуска

По 4 мл в ампуле, по 3 ампулы в блистере и картонной пачке.

Лекарственная форма

Розчин для ін'єкцій.

Основні фізико-хімічні властивості:
прозорий безбарвний або жовтуватий розчин без видимих часток.

Действующее вещество

ХОЛИНА АЛЬФОСЦЕРАТ

Фармакодинамика

Холіну альфосцерат - засіб, який належить до групи центральних холіноміметиків з переважним впливом на центральну нервову систему (ЦНС). Холіну альфосцерат як носій холіну і попередній агент фосфатидилхоліну потенційно спроможний запобігати і коригувати біохімічні ушкодження, які мають особливе значення серед патогенних факторів психоорганічного інволюційного синдрому, тобто може впливати на знижений холінергічний тонус і змінений фосфоліпідний склад оболонок нервових клітин. До складу препарату входить 40,5 % метаболічно

захищеного холіну. Метаболічний захист забезпечує вивільнення холіну в головному мозку. Холіну альфосцерат позитивно впливає на функції пам'яті та пізнавальні здібності, а також на показники емоційного стану і поведінки, погіршення яких було спричинене розвитком інволюційної патології мозку.

Механізм дії грунтується на тому, що при потраплянні в організм холіну альфосцерат розщеплюється під дією ферментів на холін і гліцерофосфат: холін бере учать у біосинтезі ацетилхоліну - одного з основних медіаторів нервового збудження; гліцерофосфат є попередником фосфоліпідів (фосфатидилхоліну) нейронної мембрани. Таким чином, холіну альфосцерат покращує передачу нервових імпульсів у холінергічних нейронах, позитивно впливає на пластичність нейрональних мембран і функцію рецепторів. Холіну альфосцерат покращує церебральний кровообіг, посилює метаболічні процеси в головному мозку, активує структури ретикулярної формації головного мозку і відновлює свідомість при травматичному ушкодженні головного мозку.

Фармакокинетика

При введенні холіну альфосцерату в середньому абсорбується майже 88 % дози. Препарат накопичується переважно в мозку (45 % від концентрації препарату в крові), легенях та печінці. Елімінація препарату відбувається головним чином через легені у вигляді двоокису вуглецю (СО2). Лише 15 % препарату виводиться із сечею та жовчю.

Показания

Гострий період тяжкої черепно-мозкової травми з переважно стовбуровим рівнем ушкодження (порушення свідомості, коматозний стан, вогнищева півкульна симптоматика, симптоми ушкодження стовбура мозку).

Дегенеративно-інволюційні мозкові психоорганічні синдроми або вторинні наслідки цереброваскулярної недостатності, тобто первинні та вторинні порушення розумової діяльності у людей літнього віку, які характеризуються порушенням пам'яті, сплутаністю свідомості, дезорієнтацією, зниженням мотивації та ініціативності, зниженням здатності до концентрації; зміни в емоційній сфері та сфері поведінки: емоційна нестабільність, дратівливість, байдужість до навколишнього середовища; псевдомеланхолія у людей літнього віку.

Противопоказания

Відома підвищена чутливість до препарату або до його компонентів.

Пацієнтам із психотичним синдромом, при тяжкому психомоторному збудженні.

Період вагітності або годування груддю.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Клінічно значуща взаємодія препарату з іншими лікарськими засобами не встановлена.

Способы применения

При гострих станах Ноохолін вводити внутрішньом'язово або внутрішньовенно (повільно) по 1 г (1 ампула) на добу протягом 15-20 днів. Потім, після стабілізації стану хворого, переходити на лікарську форму у капсулах.

Діти.

Досвід застосування Ноохоліну дітям відсутній.

Передозировка

При передозуванні Ноохоліном, яке може проявлятися нудотою, неспокоєм, збудженням, безсонням, слід зменшити дозу препарату. Терапія симптоматична.

Побочные действия

Зазвичай препарат добре переноситься навіть при тривалому застосуванні. Можливі реакції у місці введення. Протягом перших днів або тижнів лікування можуть виникати такі прояви побічних реакцій: тривожність, ажитація, безсоння. Ці симптоми тимчасові і не потребують припинення лікування, але можливе тимчасове зниження дози.

Можливе виникнення нудоти (яка головним чином є наслідком вторинної допамінергічної активації), зниження артеріального тиску, головний біль, дуже рідко можливі абдомінальний біль та короткотривала сплутаність свідомості. У такому випадку необхідно зменшити застосовану дозу препарату.

Можливі реакції підвищеної чутливості, включаючи висипання, свербіж, кропив'янку, ангіоневротичний набряк, почервоніння шкіри.

Особые условия

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Препарат протипоказаний для застосування у період вагітності або годування груддю.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами.

Препарат не впливає на здатність керувати автотранспортом або працювати з іншими механізмами.

Особые условия хранения

Термін придатності 4 роки.

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °C. Зберігати у недоступному для дітей місці.

Несумісність. Не слід застосовувати в одній ємності з іншими лікарськими засобами.

Категорія відпуску. За рецептом.

Синоним

ХОЛИНА АЛЬФОСЦЕРАТ, ГЛИАТИЛИН, ГЛИЯТОН®, МЕДОТИЛИН, РЕНЕЙРО, ЦЕРЕПРО, ЦЕРЕТОН®, АЛЬЦМЕРАТ, ФОСАЛ GPC 85, ФОСАЛ ДЖПС 85, НЕЙРОТИЛИН, НЕЙРОТИЛИН 600 мг/7 мл, ЦЕНТРОЛИН, АЛЬФАХОЛИН, РЕСИНАП, ЦЕРЕГЛИА®, НООХОЛИН, Т-ХОЛИН, ХОЛИНАЛЬФОСЦЕРАТ

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004