Но-Х-Ша таблетки 0.04г №30 (59209)

код товара: 59209
в наличии
Срок годности до 01.08.2027
Цена:
68.70грн.
Купить в 1 клик
в наличии
код товара: 59209
Срок годности до 01.08.2027
Цена:
68.70грн.
Купить в один клик
Купить в 1 клик
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительЛекхим - Харьков ЗАО
Форма выпускаПо 10 таблеток в блистере, по 1 или 3 блистера в пачке.
Действующее веществоДРОТАВЕРИН
Торговое названиеНо-Х-Ша
Обновлено:
06.12.2023
Проверено

Описание

Средства, которые применяются при функциональных желудочно-кишечных расстройствах. Код АТС А03А D02.

Инструкция - Но-Х-Ша таблетки 0.04г №30

Производитель

Лекхим - Харьков ЗАО

Страна происхождения

Украина

Состав

діюча речовина: drotaverine;
1 таблетка містить дротаверину гідрохлорид у перерахуванні на суху речовину 40 мг (0,04 г);
допоміжні речовини: лактози моногідрат, крохмаль кукурудзяний, магнію стеарат, тальк.

Форма выпуска

По 10 таблеток в блистере, по 1 или 3 блистера в пачке.

Лекарственная форма

Таблетки.
Таблетки от светло-желтого до желтовато-зеленого цвета.

Действующее вещество

ДРОТАВЕРИН

Фармакодинамика

Дротаверин - похідне ізохіноліну, чинить спазмолітичну дію на гладку мускулатуру шляхом пригнічення дії ферменту фосфодіестерази ІV (ФДЕ ІV), що спричиняє збільшення концентрації цАМФ і завдяки інактивації легкого ланцюжка кінази міозину (MLCK) призводить до розслаблення гладкого м'яза.

In vitro дротаверин пригнічує дію ферменту ФДЕ ІV і не впливає на дію ізоферментів фосфодіестераза ІІІ (ФДЕ ІІІ) і фосфодіестераза V (ФДЕ V). ФДЕ ІV має велике функціональне значення для зниження скорочувальної активності гладких м'язів.

У клітинах гладких м'язів міокарда та судин цАМФ гідролізується здебільшого ізоферментом ФДЕ ІІІ, тому дротаверин є ефективним спазмолітичним засобом, який не має значних побічних ефектів з боку серцево-судинної системи та сильної терапевтичної дії на цю систему.

Дротаверин ефективний при спазмах гладкої мускулатури як нервового, так і м'язового походження. Дротаверин діє на гладку мускулатуру шлунково-кишкової, біліарної, сечостатевої та судинної систем незалежно від типу їхньої автономної іннервації.

Він посилює кровообіг у тканинах завдяки своїй здатності розширювати судини.

Фармакокинетика

Дія дротаверину є сильнішою за дію папаверину, абсорбція більш швидка та повна, він менше зв'язується з білками сироватки крові. Перевагою дротаверину є також те, що, на відміну від папаверину, після його парентерального введення не спостерігається такого побічного ефекту як стимуляція дихання.

Дротаверин швидко та повністю абсорбується після перорального застосування. Він значною мірою (95-98%) зв'язується з білками плазми крові людини, особливо з альбуміном, гама- та бета-глобулінами. Максимальна концентрація досягається протягом 45-60 хвилин після перорального застосування. Після первинного метаболізму 65% введеної дози надходить у кровообіг у незміненому вигляді.

Метаболізується у печінці. Період напіввиведення становить 8-10 годин.

За 72 години дротаверин практично повністю виводиться з організму, понад 50% виводиться із сечею та приблизно 30% - з калом. Дротаверин виводиться переважно у формі метаболітів, у незміненій формі в сечі не виявляється.

Показания

С лечебной целью при:
· спазмах гладкой мускулатуры, связанных с заболеваниями билиарного тракта: холецистолітіазі, холангіолітіазі, холецистите, перихолециститі, холангите, папіліті;
· спазмах гладкой мускулатуры при заболеваниях мочевого тракта: нефролитиазе, уретролітіазі, пиелите, цистите, тенезмах мочевого пузыря.

Как вспомогательное лечение при:
· спазмах гладкой мускулатуры желудочно-кишечного тракта: язвенной болезни желудка и двенадцатиперстной кишки, гастрите, кардио - и/или пілороспазмі, энтерите, колите, спастическом колите с запором и синдроме раздраженного кишечника, сопровождающегося метеоризмом;
· головной боли напряжения;
· гинекологических заболеваниях (дисменорея).

Противопоказания

Повышенная чувствительность к дротаверину или к любому компоненту препарата. Тяжелая печеночная, почечная или сердечная недостаточность (синдром малого сердечного выброса). Дефицит лактазы, галактоземия или синдром мальабсорбции глюкозы-галактозы.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Інгібітори фосфодіестерази знижують антипаркінсонічний ефект леводопи.
Слід з обережністю застосовувати препарат Но-Х-шаO одночасно з леводопою, оскільки антипаркінсонічний ефект останньої зменшується, а ригідність та тремор посилюються

Способы применения

Дорослі: звичайна середня доза становить 3-6 таблеток (120-240 мг) на добу за 2-3 прийоми.
Діти віком від 6 до 12 років: максимальна добова доза становить 80 мг (розподілена на 2 прийоми, по 1 таблетці (40 мг) 2 рази на добу).
Діти віком старше 12 років: максимальна добова доза становить 160 мг (розподілена на 2-4 прийоми, по 1 таблетці (40 мг) 2-4 рази на добу).
Тривалість лікування визначає лікар залежно від характеру та перебігу захворювання.

Передозировка

Не існує даних щодо передозування дротаверину. При передозуванні пацієнт має знаходитися під ретельним спостереженням лікаря та отримувати симптоматичне та підтримуюче лікування. Рекомендується викликати блювання та/або промити шлунок.

Побочные действия

Побічна дія, що спостерігалася під час клінічних досліджень і, можливо, була спричинена дротаверином, розподілена за системою органів та частотою виникнення: дуже поширені (> 1/10), поширені (> 1/100, < 1/10), непоширені (> 1/1000, < 1/100), поодинокі (> 1/10 000, < 1/1000), рідкісні (< 1/10 000).
З боку травного тракту: поодинокі - нудота, запор, блювання.
З боку нервової системи: поодинокі - головний біль, запаморочення, безсоння.
З боку серцево-судинної системи: поодинокі - прискорене серцебиття, артеріальна гіпотензія.
З боку імунної системи: поодинокі - алергічні реакції, включаючи ангіоневротичний набряк, кропив'янку, висипання, свербіж, гіперемію шкіри, пропасницю, озноб, підвищення температури тіла, слабкість.

Особые условия

Належні заходи безпеки при застосуванні.
Застосовувати з особливою обережністю при артеріальній гіпотензії.

Застосування у період вагітності або годування груддю.
Пероральне застосування препарату не спричинило жодного випадку тератогенності та ембріотоксичності. Однак необхідно з обережністю призначати препарат вагітним жінкам.

Через відсутність відповідних даних у період годування груддю не рекомендується застосовувати препарат.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.
Якщо у пацієнтів після застосування препарату спостерігається запаморочення, їм необхідно уникати потенційно небезпечних занять, таких як керування автомобілем і виконання робіт, що потребують підвищеної уваги.

Діти.
Застосовують для лікування дітей віком від 6 років за призначенням лікаря.

Категорія відпуску.
Без рецепта.

Особые условия хранения

Термін придатності. 5 років.

Умови зберігання.
Зберігати у захищеному від світла та недоступному для дітей місці при температурі не вище +25 °С.

Синоним

ДОЛАРЕН® GIRLS, ДОЛЧЕ, ДРОТАВЕРИН, НО-КРУ-ША, НО-Х-ША, НО-ШПА, НОХШАВЕРИН "ОЗ", НОШ-БРА, ПЛЕ-СПА, СПАЗОВЕРИН, СПАКОВИН, ДОЛЧЕ-40, ДРОТАВЕРИН ФОРТЕ, ДРОТАВЕРИН-ДАРНИЦА, ДРОТАВЕРИН-Н.С., ДРОТАВЕРИН-ФПО, ДРОТАВЕРИНА ГИДРОХЛОРИД, НО-Х-ША®, НО-Х-ША® ФОРТЕ, НО-ШПА®, НО-ШПА® ФОРТЕ, ДРОСПА ФОРТЕ, ТАБЛЕТКИ "ДРОТАВЕРИН-КМ

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004