Налбуфин раствор для инъекций 10мг/мл ампулы 1мл №10 (70313)

код товара: 70313
нет в наличии
нет в наличии
код товара: 70313
Цена
Рецептурный препарат
нет в наличии
нет в наличии
код товара: 70313
Цена
Рецептурный препарат
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительРусан Фарма
Форма выпускаПо рецепту. По 10 мг/1 мл раствора в ампулах № 10, в картонной коробке. По 20 мг/1 мл раствора в ампулах № 5 в картонной коробке.
Действующее веществоНАЛБУФИН
Торговое названиеНалбуфин
Обновлено:
20.07.2023
Проверено

Описание

Анальгетики. Опиоиды. Производные морфина. Код АТС N02А F02.

Инструкция - Налбуфин раствор для инъекций 10мг/мл ампулы 1мл №10

Производитель

Русан Фарма

Страна происхождения

Индия

Состав

Діюча речовина: nalbuphine hydrochloride; 1 мл розчину містить налбуфіну гідрохлориду дигідрату в перерахуванні на безводний налбуфін гидрохлорид 10 мг або 20 мг.

Допоміжні речовини: натрію метабісульфат, натрію цитрат, натрію хлорид, кислота лимонна безводна, 0,1М розчин хлористоводневої кислоти, вода для ін'єкцій (10 мг/1мл); натрію метабісульфат, натрію цитрат, кислота лимонна безводна, 0,1М розчин хлористоводневої кислоти, вода для ін'єкцій (20 мг/мл)

Форма выпуска

По рецепту. По 10 мг/1 мл раствора в ампулах № 10, в картонной коробке. По 20 мг/1 мл раствора в ампулах № 5 в картонной коробке.

Лекарственная форма

Розчин для ін'єкцій.

Основні фізико-хімічні властивості: прозорий безкольоровий або майже безкольоровий розчин.

Действующее вещество

НАЛБУФИН

Фармакодинамика

Налбуфін - опіоїдний аналгетик групи агоністів-антагоністів опіатних рецепторів. Є агоністом каппа-рецепторів і антагоністом мю-рецепторів, порушує міжнейронну передачу больових імпульсів на різних рівнях ЦНС, впливаючи на вищі відділи головного мозку. Гальмує умовні рефлекси, чинить седативну дію, викликає дисфорію, міоз, збуджує блювотний центр. Меншою мірою, ніж морфін, промедол, фентаніл порушує дихальний центр і впливає на моторику шлунково-кишкового тракту. Не впливає на гемодинаміку. Ризик розвитку звикання і опіоїдної залежності при контрольованому застосуванні значно нижчий, ніж для опіоїдних антагоністів. При внутрішньовенному введенні ефект розвивається через декілька хвилин, при внутрішньом'язовому - через 10-15 хв. Максимальний ефект - через 30-60 хв, тривалість дії 3-6 год.

Фармакокинетика

Препарат чинить швидку знеболювальну дію. Час досягнення Сmax при внутрішньом'язовому введенні - 0,5-1 год. Метаболізується в печінці. Виводиться у вигляді метаболітів з жовчю, у незначній кількості - з сечею. Проходить через плацентарний бар'єр, у період пологів може викликати пригнічення дихання у новонародженого. Виділяється з материнським молоком. Період напіввиведення - 2,5-3 год.

Показания

Больовий синдром сильної та середньої інтенсивності; як додатковий засіб при проведенні анестезії, для зниження болю в перед та післяопераційний період, знеболення під час пологів.

Противопоказания

Підвищена чутливість до налбуфіну гідрохлориду або будь-якого з інгредієнтів. Вік до 18 років.

Препарат не слід застосовувати при пригніченні дихання або вираженому пригніченні ЦНС, підвищеному внутрішньочерепному тиску, травмі голови, гострому алкогольному сп'янінні, алкогольному психозі, явному порушенні функції печінки та нирок.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Під пильним наглядом і в зменшених дозах слід застосовувати препарат на фоні дії засобів для наркозу, снодійних препаратів, анксіолітиків, антидепресантів та нейролептиків для запобігання надмірному пригніченню ЦНС і пригніченню активності дихального центру. Алкоголь також посилює пригнічувальну дію налбуфіну на ЦНС. Препарат не слід вживати разом з іншими наркотичними аналгетиками через небезпеку послаблення аналгезуючої дії і можливість провокування синдрому відміни у хворих із залежністю до опіоїдів.

Поєднання з похідними фенотіазіну і препаратами пеніциліну може посилити нудоту та блювання.

Способы применения

Препарат призначають для внутрішньовенного та внутрішньом'язового введення.

Дозування повинне відповідати інтенсивності болю, фізичному стану пацієнта та враховувати взаємодію з іншими одночасно застосовуваними лікарськими засобами. Звичайно при больовому синдромі вводять внутрішньовенно або внутрішньом'язово від 0,15 до 0,3 мг препарату на 1 кг маси тіла хворого; разову дозу препарату вводять за необхідності кожні 4-6 год.

Максимальна разова доза для дорослих - 0,3 мг/кг маси тіла, максимальна добова доза - 2,4 мг/кг маси тіла. Тривалість застосування - не більше 3 днів.

При інфаркті міокарда часто буває достатньо 20 мг препарату, що вводяться повільно в вену, проте може бути необхідним збільшення дози до 30 мг. За відсутності чіткої позитивної динаміки больового синдрому - 20 мг повторно, через 30 хв.

Для премедикації: 100-200 мкг/кг маси тіла. При проведенні внутрішньовенного наркозу для введення в наркоз - 0,3-1 мг/кг за період 10-15 хв, для підтримання наркозу - 250-500 мкг/кг кожні 30 хв.

З обережністю призначають препарат хворим похилого віку, при загальному виснаженні, недостатній функції дихання.

Передозировка

Специфічним антидотом є налоксону гідрохлорид. У разі інтоксикації проводиться симптоматична терапія.

Побочные действия

У пацієнтів, які отримують препарат, найчастіше спостерігаються реакції седативного характеру. Рідше виникають такі прояви, як пітливість, нудота, блювання, запаморочення, сухість у роті та головний біль. У місці ін'єкції може виникнути локальний біль, набряк, почервоніння, печіння і відчуття тепла.

Інколи виникають такі реакції з боку ЦНС, як невротичні реакції, депресія, сплутаність свідомості та дисфорія.

Є також повідомлення про підвищення або зниження артеріального тиску, брадикардію, тахікардїю, кропив"янку, труднощі при розмові, нечіткість зору та припливи.

Особые условия

У хворих, що страждають на наркоманію, препарат може викликати гострий напад абстиненції.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Через відсутність досліджень препарат не можна призначати у період вагітності та годування груддю.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.

Не застосовувати препарат.

Особые условия хранения

Термін придатності. 3 роки.

Зберігати при температурі не вище 25 °С, в захищеному від світла місці.

Зберігати в недоступному для дітей місці. Не заморожувати.

Синоним

НАЛБУФИН, НАЛБУФИН ИНЪЕКЦИИ 10 мг, НАЛБУФИН ИНЪЕКЦИИ 20 мг, НАЛБУФИН СЕРБ, НАЛБУФИН-ФАРМЕКС, НУБАИН

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

Как только товар появится в наличии Вы будете оповещены на почту

08004 08004