Метакартин раствор для инъекций 1г/5мл ампулы 5мл №5 (08693)

код товара: 08693
нет в наличии
нет в наличии
код товара: 08693
Цена
Рецептурный препарат
нет в наличии
нет в наличии
код товара: 08693
Цена
Рецептурный препарат
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительМефар Ілач Сан. А.Ш.
Форма выпуска5 мл в стеклянной ампуле коричневого цвета; 5 ампул в контурной ячейковой упаковке; 1 или 2 контурные ячейковые упаковки в картонной коробке.
Действующее веществоКАРНИТИН
Торговое названиеМетакартин
Условия отпускаПо рецепту
Обновлено:
19.03.2024
Проверено

Описание

Аминокислоты и их производные. Левокарнитин. Код АТХ А16А А01.

Инструкция - Метакартин раствор для инъекций 1г/5мл ампулы 5мл №5

Производитель

Мефар Ілач Сан. А.Ш.

Страна происхождения

Турция

Состав

діюча речовина: levocarnitine;
1 ампула (5 мл) розчину для ін'єкцій містить левокарнітину 1 г;
1 мл розчину для ін'єкцій містить левокарнітину 200 мг;
допоміжні речовини: кислота хлористоводнева розведена, вода для ін'єкцій.

Форма выпуска

5 мл в стеклянной ампуле коричневого цвета; 5 ампул в контурной ячейковой упаковке; 1 или 2 контурные ячейковые упаковки в картонной коробке.

Лекарственная форма

Раствор для инъекций.
Прозрачный бесцветный раствор.

Действующее вещество

КАРНИТИН

Фармакодинамика

Левокарнітин присутній як натуральний компонент в тканинах тварин, мікроорганізмах та рослинах. У людини фізіологічні потреби у карнітині поповнюються за рахунок споживання продуктів харчування, що містять карнітин (насамперед м'ясних виробів), та шляхом ендогенного синтезу у печінці із триметиллізину. Лише L-ізомер є біологічно активним. Левокарнітин відіграє важливу роль у ліпідному метаболізмі, а також у метаболізмі кетонових тіл. Левокарнітин необхідний для транспортування довголанцюгових жирних кислот в мітохондрії для їх подальшого бета-окиснення. Вивільняючи коензим-А зі складних тіоефірів, левокарнітин також посилює окислення вуглеводів у циклі трикарбонових кислот Кребса, стимулює активність ключового ферменту гліколізу - піруватдегідрогенази, а в скелетних м'язах - окиснення амінокислот з розгалуженим ланцюгом. Таким чином, левокарнітин прямо або опосередковано бере участь у більшості енергетичних процесів, його наявність обов'язкова для окиснення жирних кислот, амінокислот, вуглеводів та кетонових тіл.

Найбільша концентрація левокарнітину визначається в м'язовій тканині, в міокарді та печінці. Левокарнітин відіграє важливу роль у серцевому метаболізмі, оскільки окиснення жирних кислот залежить від достатньої кількості цієї речовини. Експериментальні дослідження показали, що за деяких умов, таких як стрес, гостра ішемія, міокардит тощо, можливе зменшення рівня левокарнітину в міокардіальній тканині. Багато досліджень на тваринах підтвердили позитивну дію левокарнітину при індукованих серцевих розладах, таких як гостра та хронічна ішемія, декомпенсація серцевої діяльності, серцева недостатність в результаті міокардиту, медикаментозна кардіотоксичність (таксани, адріаміцин тощо).

Фармакокинетика

Всмоктування
Левокарнітин всмоктується клітинами слизової оболонки тонкого кишечнику і відносно повільно входить в кров'яне русло; імовірно, всмоктування пов'язане з активним транслюмінальним механізмом. Всмоктування після перорального прийому є обмеженим (< 10 %) та мінливим.

Розподіл
Абсорбований левокарнітин транспортується в різні органи через кров; вважається, що у процесі транспортування задіяна транспортна система еритроцитів.

Виведення
Левокарнітин виводиться, головним чином, з сечею. Швидкість виведення прямо пропорційна концентрації карнітину в крові.

Метаболізм
Левокарнітин практично не метаболізується в організмі.

Показания

Первичная и вторичная карнітинова недостаточность у взрослых и детей, в т. ч. новорожденных и младенцев.
Вторичная карнітинова недостаточность у пациентов, которым проводится гемодиализ.
Вторичное карнітинову недостаточность следует заподозрить у пациентов, которым проводят гемодиализ в таких случаях:
сильные персистувальні спазмы в мышцах и/или гипотензивные эпизоды во время проведения диализа;
энергетический дефицит, что оказывает значительное негативное влияние на качество жизни;
мышечная слабость и/или миопатия;
кардиопатия;
анемия, которая не отвечает на лечение еритропоетином или требует высоких доз эритропоэтина;
потеря мышечной массы.

Противопоказания

Гиперчувствительность к компонентам препарата.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Одночасне застосування глюкокортикоїдів призводить до накопичення левокарнітину у тканинах організму (окрім печінки). Інші анаболічні засоби посилюють ефект препарату.

Способы применения

Препарат вводять внутрішньовенно повільно протягом 2-3 хв.

Застосування при вродженому порушенні метаболізму.

Під час терапії доцільно контролювати рівні карнітину та ацилкарнітину як у плазмі крові, так і сечі.

Необхідна доза залежить від специфіки вродженого порушення метаболізму та тяжкості проявів захворювання.

У разі гострої декомпенсації рекомендована доза може становити до 100 мг/кг на добу за 3-4 введення. У разі потреби можна застосовувати і більш високі дози, хоча при цьому можуть посилитися побічні ефекти, зокрема діарея.

Вторинний дефіцит карнітину у пацієнтів, яким проводять гемодіаліз.

Перед початком терапії Метакартином бажано проводити перевірку рівня карнітину у плазмі крові.

Вторинний дефіцит карнітину діагностується при співвідношенні ацилкарнітину до вільного карнітину в плазмі крові більше ніж 0,4 та/або коли концентрація вільного карнітину становить менше 20 мкмоль/л.

Дозу 2 г слід вводити внутрішньовенно струминно в кінці кожного сеансу діалізу. Загальну реакцію слід оцінювати шляхом моніторингу рівнів ацилкарнітину та вільного карнітину в плазмі крові та за станом пацієнта. Нормалізація вмісту карнітину у м'язовій тканині та кардіоміоцитах настає приблизно через 3 місяці після досягнення нормальної концентрації карнітину у плазмі крові. Якщо введення карнітину припинити, його рівні неодмінно почнуть знижуватись знову. Необхідність повторного насичувального курсу лікування визначають шляхом кількісного визначення карнітину в плазмі крові через рівні інтервали та за станом пацієнта.

Гемодіаліз - підтримуюча терапія.
Після насичувального курсу внутрішньовенного введення левокарнітину застосовують підтримуючу дозу - 1 г препарату на добу перорально. У день діалізу Метакартин застосовують внутрішньовенно у дозі 1 г одразу після завершення чергового сеансу.

Діти.
Препарат застосовують дітям з першого дня життя, в тому числі недоношеним.

Передозировка

Сообщений о токсичности левокарнитина при передозировке не было. Большие дозы препарата могут вызвать диарею. Левокарнитин легко удаляется из плазмы крови диализом.

Лечение: осуществить меры для удаления препарата из пищеварительного тракта в случае приема внутрь, провести симптоматическую и поддерживающую терапию. Не сообщалось о случаях передозировки, которые угрожали жизни.

Побочные действия

Помірні шлунково-кишкові розлади спостерігались при тривалому прийомі перорального левокарнітину, включаючи швидкоплинну нудоту та блювання, біль у животі та діарею. Зниження дози часто зменшує або усуває шлунково-кишкові симптоми. Необхідно ретельно контролювати переносимість протягом першого тижня прийому та після будь-якого збільшення дози. Внутрішньовенне застосування Метакартину зазвичай переноситься добре.

Особые условия

Левокарнітин покращує засвоєння глюкози, тому застосування Метакартину пацієнтам із цукровим діабетом, що отримують лікування цукрознижувальними препаратами, може призвести до гіпоглікемії. Рівень глюкози в плазмі крові у таких випадках необхідно регулярно контролювати для своєчасної корекції терапії.

Застосування в період вагітності або годування груддю.

Тератогенної дії у доклінічних дослідженнях препарату не виявлено. При застосуванні найбільшої досліджуваної дози 600 мг/кг маси тіла у тварин відмічалося статистично незначне збільшення частоти постімплантаційної загибелі плода на ранніх термінах вагітності. Значимість цих результатів для людини невідома.

Зважаючи на наслідки карнітинової недостатності для вагітної жінки, переривання лікування Метакартином для матері здається більшим ризиком, ніж теоретичний ризик для плода у разі продовження лікування.

Левокарнітин - звичайний компонент грудного молока людини.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.
Невідомо.

Несумісність.
Не змішувати з іншими лікарськими засобами.

Категорія відпуску.
За рецептом.

Особые условия хранения

Термін придатності. 4 роки.

Умови зберігання.
Зберігати при температурі не вище 25 °С у недоступному для дітей місці.

Синоним

КАРНИТИН, АГВАНТАР, АПЛЕГИН, КАРНИЕЛЬ, КАРНИТИН ПЛЮС, РАСТВОР КАРНИТИНА ХЛОРИДА 20%, АЛМИБА, КАРНИВИТ®, КАРНИТЕН, КАРТАН, ЛЕКАРНИТА, МЕТАКАРТИН, СТЕАТЕЛЬ, DL-КАРНИТИНА ГИДРОХЛОРИД

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

Как только товар появится в наличии Вы будете оповещены на почту

08004 08004