Лизак таблетки для рассасывания 0.25м/10мг шоколад №10 (31460)

код товара: 31460
товар отсутствует
товар отсутствует
Товар отсутствует
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
БрендФармак
ПроизводительФармак ПАО
ФормаТаблетки для рассасывания
Форма выпускаПо 6 таблеток в блистере, по 2 блистера в пачке. По 10 таблеток в блистере, по 1 блистеру в пачке. По 10 таблеток в блистере, по 2 блистера в пачке (для таблеток со вкусом аниса и мяты).
Торговое названиеЛизак
Обновлено:
30.05.2023
Проверено

Описание

Препараты, применяемые при заболеваниях горла. Антисептики. Разные. Код АТХ R02А А20.

Инструкция - Лизак таблетки для рассасывания 0.25м/10мг шоколад №10

Бренд

Производитель

Фармак ПАО

Страна происхождения

Украина

Состав

Діючі речовини: лізоциму гідрохлорид, деквалінію хлорид.

1 таблетка містить лізоциму гідрохлориду 10 мг у перерахуванні на суху речовину, деквалінію хлориду 0,25 мг у перерахуванні на 100 % суху речовину.

Допоміжні речовини:

для таблеток зі смаком анісу і м'яти: лактози моногідрат; маніт (Е 421); повідон; магнію стеарат; смакові добавки: аніс і м'ята;

для таблеток зі смаком шоколаду: декстрози моногідрат ST; повідон; магнію стеарат; смакові добавки: какао порошок, шоколад;

для таблеток зі смаком апельсина: декстрози моногідрат ST; повідон; магнію стеарат; смакова добавка: апельсин; барвник: жовтий захід FCF (E 110).

Форма выпуска

По 6 таблеток в блистере, по 2 блистера в пачке. По 10 таблеток в блистере, по 1 блистеру в пачке. По 10 таблеток в блистере, по 2 блистера в пачке (для таблеток со вкусом аниса и мяты).

Лекарственная форма

Таблетки для сосания.

Основные физико-химические свойства: таблетки белого или почти белого цвета, с плоской поверхностью, риской и фаской, со вкусом аниса и мяты.

Таблетки от серого до коричневого цвета, с вкраплениями, с плоской поверхностью, риской и фаской, со вкусом какао. На поверхности таблеток допускается мраморность.

Таблетки розово-оранжевого цвета, с вкраплениями, с плоской поверхностью, риской и фаской, со вкусом апельсина. На поверхности таблеток допускается мраморность.

Фармакодинамика

Лізак® - комбінований препарат з добре вираженою місцевою антисептичною, антибактеріальною і протигрибковою дією. Терапевтична дія препарату зумовлена компонентами, що входять до його складу.

Деквалінію хлорид є місцевим антисептиком групи квінолінів, чинить антисептичну дію - переважно місцеву; антибактеріальну дію - головним чином щодо грампозитивних та грамнегативних мікроорганізмів; протигрибкову дію - головним чином проти Candida albicans, деяких видів Trychophyton та епідермофітів.

Антибактеріальна дія зумовлена денатурацією білків і ферментів збудників шляхом розчинення і деполімеризації, а також гліколізом та інактивацією дегідрогеназ; порушенням синтезу білків на рівні рибосом; цитолізом клітинної мембрани. Поверхнево активна катіонна дія полягає в основі його бактеріостатичної активності, яка сильніша щодо грампозитивних, ніж щодо грамнегативних мікроорганізмів.

Лізоцим - це мукополісахарид, ефективний відносно грампозитивних бактерій внаслідок перетворення нерозчинних полісахаридів клітинної стінки на розчинні мукопептиди. Він також ефективний стосовно грамнегативних бактерій, вірусів і грибів.

Лізоцим чинить місцеву протизапальну дію і підвищує неспецифічну опірність організму.

Фармакокинетика

Деквалінію хлорид абсорбується у дуже незначній кількості.

Лізоцим добре всмоктується зі шлунково-кишкового тракту. Пік концентрації лізоциму в крові досягається через 1-1,5 години. Лізоцим широко розподіляється у тканинах організму, особливо зосереджується у слизових оболонках. Піддається гідролізу під дією кишкових ферментів, виводиться у формі метаболіту з сечею.

Показания

Местное антисептическое лечение воспалительных процессов ротовой полости и горла, вызванных чувствительными к препарату возбудителями (катаральные, язвенные, фиброзные гингивиты; афтозные стоматиты; кандидоз ротовой полости и глотки; фарингиты; тонзиллиты; ларингиты и глосситы).

Профилактика инфекций до и после оперативных вмешательств в полости рта и горла.

Противопоказания

Гиперчувствительность к действующим веществам или к любому из вспомогательных веществ препарата.

Аллергия до четвертичных аммониевых соединений (например, бензалкония хлорида).

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

При одночасному застосуванні з кайєксалатом (засобом для лікування гіперкаліємії) є вірогідність розвитку тяжких некротичних уражень шкіри і слизових оболонок, особливо шлунково-кишкового тракту.

Антибактеріальна активність деквалінію хлориду знижується при одночасному застосуванні аніонних детергентів, наприклад, зубної пасти.

Застосування препарату не слід поєднувати з прийомом інгібіторів холінестерази.

Лізоцим посилює ефективність таких антибактеріальних препаратів як пеніцилін, хлорамфенікол.

Способы применения

Рекомендовані дози для дорослих та дітей віком від 12 років.

Застосовувати по 1 таблетці для розсмоктування через кожні 2-3 години (не більше 10 таблеток на добу). Після зменшення симптомів запалення - по 1 таблетці кожні 4 години.

Рекомендовані дози для дітей віком від 4 до 12 років.

Застосовувати по 1 таблетці для розсмоктування через кожні 3 години (не більше 5 таблеток на добу). Після зменшення симптомів запалення - по 1 таблетці кожні 4 години.

Таблетки слід смоктати повільно, не розжовуючи.

Після застосування препарату рекомендується не їсти і не пити впродовж 30 хвилин.

Лікування рекомендується продовжувати ще впродовж 1-2 діб після зникнення симптомів захворювання. Рекомендовано застосовувати Лізак® доти, поки не зникнуть симптоми захворювання. Якщо симптоми не зникли через 5-7 діб лікування, необхідно звернутися до лікаря для вирішення подальшої тактики лікування.

Передозировка

Даних про передозування немає.

Побочные действия

Можливі такі небажані реакції:

з боку шлунково-кишкового тракту: нудота, сухість у порожнині рота, дисбактеріоз ротової порожнини (при довготривалому застосуванні у високих дозах);

з боку шкіри та підшкірної клітковини: можливі алергічні реакції, включаючи кропив'янку, висипання, свербіж;

місцеві реакції, у тому числі відчуття печіння і подразнення у горлі та слизової оболонки ротової порожнини. У рідких випадках, а саме при зловживанні, можливе виникнення виразки та некрозу. У випадку виникнення будь-яких побічних реакцій слід припинити застосування препарату та обов'язково проконсультуватися з лікарем щодо подальшої терапії.

Особые условия

Таблетки зі смаком анісу та м'яти не містять цукру, тому їх можна застосовувати хворим на цукровий діабет.

1 таблетка для розмоктування зі смаками шоколаду або апельсина містить 0,05 ХО, що необхідно враховувати хворим на цукровий діабет.

За наявності основних клінічних симптомів генералізації інфекції необхідно призначати системне антибактеріальне лікування. При появі будь-яких побічних ефектів застосування Лізаку® треба припинити і призначити інший лікарський засіб.

Одночасне застосування з іншими препаратами для місцевого лікування слід проводити обережно.

Таблетки зі смаком анісу і м'яти містять лактозу, тому пацієнтам з рідкісними спадковими формами непереносимості галактози, недостатністю лактази або синдромом глюкозо-галактозної мальабсорбції не слід їх застосовувати.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Контрольованих досліджень не проводилося. За цих обставин препарат у період вагітності або годування груддю можна застосовувати після консультації з лікарем, якщо лікувальний ефект переважає можливий ризик впливу на плід/дитину.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами.

Лізак® не впливає на виконання робіт, що потребують підвищеної уваги (керування автотранспортом і робота з механізмами, що рухаються).

Діти. Препарат у даній лікарській формі не застосовувати для лікування дітей віком до 4 років через ризик розвитку аспірації.

Особые условия хранения

Термін придатності. 2 роки. Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Зберігати при температурі не вище 25 оС.

Зберігати у недоступному для дітей місці.

Категорія відпуску. Без рецепта.

Синоним

ЛИЗАК®

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004