Хлоргексидин раствор для наружного применения 0.05% флакон 100мл (69335)

код товара: 69335
в наличии
Срок годности до 01.03.2025
Цена:
13.20грн.
Купить в 1 клик
в наличии
код товара: 69335
Срок годности до 01.03.2025
Цена:
13.20грн.
Купить в один клик
Купить в 1 клик
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительМЕДЛЕВ ТОВ
Форма выпускаПо 100 мл во флаконах полимерных с уретральной насадкой.
Действующее веществоХЛОРГЕКСИДИН
Торговое названиеХлоргексидин
Обновлено:
31.10.2023
Проверено

Описание

Антисептичні та дезінфекційні засоби. Код АТС D08А С02.

Инструкция - Хлоргексидин раствор для наружного применения 0.05% флакон 100мл

Производитель

МЕДЛЕВ ТОВ

Страна происхождения

Украина

Состав

Діюча речовина :
хлоргексидину глюконат;

100 мл розчину містять розчину хлоргексидину глюконату (20 %) 0,25 мл;

допоміжна речовина:
вода очищена.

Форма выпуска

По 100 мл во флаконах полимерных с уретральной насадкой.

Лекарственная форма

Розчин для зовнішнього застосування.

Основні фізико-хімічні властивості:
прозора безбарвна рідина без запаху.

Действующее вещество

ХЛОРГЕКСИДИН

Фармакодинамика

Хлоргексидин (1,6-ди-(пара-хлорфеніл-гуанідо)-гексан належить до групи антисептичних засобів. Чинить швидко виражену бактерицидну дію щодо грампозитивних та грамнегативних бактерій (не впливає на кислотостійкі форми останніх), мікробних спор, вірусів та найпростіших, грибів; слабко впливає на деякі види протею та псевдомонад.

Активний також щодо трепонем, гонококів, трихомонад. Через свою стабільність після обробки шкіри рук, операційного поля, залишаючись у певній кількості, продовжує проявляти бактерицидний ефект.

Зберігає активність у присутності крові, гною, хоч і дещо знижену.

Фармакокинетика

Через інтактну шкіру не проникає.

Показания

Застосовувати при гнійно-септичних процесах, для дезінфекції при мікротравмах (ранах, подряпинах, опіках), а також для профілактики венеричних захворювань (сифіліс, гонорея, трихомоніаз).

Противопоказания

Підвищена чутливість до хлоргексидину. Схильність до алергічних реакцій та алергічних захворювань, дерматити, вірусні захворювання шкіри. Не рекомендується застосовувати для обробки кон'юнктиви і промивання порожнин, на рани з великою поверхнею, при операціях у ділянках центральної нервової системи і слухового каналу, в офтальмології, для введення у слуховий канал.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Через небезпеку розвитку дерматиту одночасно застосовувати хлоргексидин і препарати йоду не бажано. Хлоргексидину глюконат є катіонною речовиною та несумісний з милом та іншими аніонними речовинами (колоїди, гуміарабік, карбоксиметилцелюлоза). Сумісний з препаратами, які містять катіонну групу (бензалконію хлорид, цетримонію бромід). Етанол посилює дію лікарського засобу.

У концентрації 0,05 % хлоргексидину глюконат несумісний з боратами, карбонатами, хлоридами, цитратами, фосфатами, сульфатами, оскільки утворюються важкорозчинні осади.

Лікарський засіб підвищує чутливість бактерій до левоміцетину, канаміцину сульфату, неоміцину сульфату, цефалоспоринів.

Способы применения

Лікарський засіб призначений тільки для зовнішнього та місцевого застосування. При мікротравмах шкіру навколо рани обробити розчином, після чого на рану накласти серветку, змочену розчином, і зафіксувати її пов'язкою або пластирем.

Перед застосуванням препарату з метою профілактики венеричних захворювань слід помочитися, вимити руки і статеві органи. Після цього слід зняти кришку, натиснути на стінки флакона і струменем розчину обробити шкіру лобка, внутрішніх поверхонь стегон, статевих органів. У зовнішній отвір сечовивідного каналу слід ввести носик насадки, щільно притиснути його до стінки сечовивідного каналу і видавити 1,5 - 3 мл розчину (для чоловіків) або 1 - 1,5 мл розчину (для жінок).

Потім, не розтуляючи пальців, витягнути насадку із сечовивідного каналу, а розчин затримати протягом 2 - 3 хвилин. Розчином, що залишився, жінкам обприскати вагіну. Після процедури рекомендується не мочитися протягом 2 годин. Антисептична обробка шкіри та слизових хлоргексидином ефективна, якщо вона проведена не пізніше 2 годин після статевого акту.


Діти
Дітям віком до 12 років лікарський засіб не застосовувати.

Передозировка

Випадки передозування при зовнішньому застосуванні невідомі. Помилковий прийом всередину великої кількості речовини (300 мг хлоргексидину, що відповідає 0,5 л 0,05 % розчину) призводить до летального наслідку з ознаками печінково-ниркової недостатності.

При попаданні всередину препарат практично не адсорбується - слід промити шлунок з використанням молока, желатину або сирого яйця. У разі необхідності проводити симптоматичну терапію.

Побочные действия

Лікарський засіб, як правило, переноситься добре, проте в окремих випадках можливі реакції гіперчутливості. При підвищеній індивідуальній чутливості можливі сухість і свербіж шкіри, дерматити, липкість шкіри рук, яка спостерігається протягом 3 - 5 хвилин, фотосенсибілізація.

У разі появи будь-яких небажаних явищ необхідно звернутися до лікаря.

Особые условия

У пацієнтів з відкритою черепно-мозковою травмою, ушкодженнями спинного мозку, перфорацією барабанної перетинки слід уникати потрапляння лікарського засобу на поверхню головного мозку, мозкові оболонки та в барабанну порожнину.

Потрапляння гіпохлоритних вибілювальних речовин на тканини, які раніше знаходилися у контакті з препаратами, що містять хлоргексидин, може сприяти появі на них плям коричневого кольору.

Бактерицидна дія препарату посилюється з підвищенням температури. При температурі вище 100 ?С препарат частково розкладається.

Препарат практично не абсорбується у шлунку. При випадковому ковтанні препарату слід промити шлунок, використовуючи сире молоко, сире яйце, желатин. При необхідності проводити симптоматичну терапію.

У разі потрапляння на слизові оболонки очей їх слід швидко та ретельно промити водою.

Не розводити жорсткою водою. Можна стерилізувати в автоклаві при температурі 116 ?С протягом 30 хвилин. Не стерилізувати з допомогою іонізуючого випромінювання.

Не слід порушувати правила застосування лікарського засобу - це може зашкодити здоров'ю.


Застосування у період вагітності або годування груддю.

Застосовувати лікарський засіб у період вагітності або годування груддю дозволяється у випадках, якщо користь для матері переважає потенційний ризик для плода/дитини.

Не обробляти поверхню молочних залоз перед годуванням.


Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами.

Лікарський засіб не впливає на швидкість реакції при керуванні автотранспортом та роботі з іншими механізмами.

Особые условия хранения

Термін придатності.
3 роки
Лікарський засіб не можна застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.


Умови зберігання.
Зберігати при температурі не вище 25 ?С в оригінальній упаковці. Зберігати в недоступному для дітей місці.


Категорія відпуску.
Без рецепта.

Синоним

ХЛОРГЕКСИДИН, ГЕКСИГИН-М®, ГЕКСИКОН®, КЛИОРОН, КОРСОДИЛ МЯТНЫЙ, ЛЕДИСЕПТ-ФАРМЕКС, ПЕРИОЧИП, ПЛИВАСЕПТ, СЕПТОФОРТ, ХЛОРГЕКСИДИН-ВИОЛА, ХЛОРГЕКСИДИН-ЗДОРОВЬЕ, ХЛОРГЕКСИДИН-КР, ХЛОРГЕКСИДИН-ФАРМЕКС, ХЛОРГЕКСИДИНА ДИГИДРОХЛОРИД, ХЛОРГЕКСИДИНА ДИГЛЮКОНАТ, ХЛОРОГЕКС, ГЕКСИКОН, ГЕКСИЯ, РАСТВОР ХЛОРГЕКСИДИНА БИГЛЮКОНАТА 20%, ФЕРВЕКС ОТ БОЛИ В ГОРЛЕ, ХЛОРГЕКСИДИНА БИГЛЮКОНАТ, ХЛОРГЕКСИДИНА ГИДРОХЛОРИД, ГЕКСИТЕКС

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004