Хлоргексидин биглюконат раствор 0.05% спрей 100мл (74902)

код товара: 74902
товар отсутствует
товар отсутствует
Товар отсутствует
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительСлавія 2000 ТОВ
Форма выпускаФлакон 100 мл в упаковке
Действующее веществоХЛОРГЕКСИДИН
Обновлено:
22.01.2024
Проверено

Описание

Антисептические и дезинфицирующие средства. Код АТХ D08А С02.

Хлоргексидин (1,6 - ди-(пара-хлорфенил-гуанида) - гексан относится к группе антисептических средств.

Оказывает быстро выраженное бактерицидное действие в отношении грамположительных и грамотрицательных бактерий (не влияет на кислотоустойчивые формы последних), микробных спор, вирусов и простейших, грибов; слабо влияет на некоторые виды протея и псевдомонад.

Активен также в отношении трепонем, гонококков, трихомонад.

Из-за своей стабильности после обработки кожи рук, операционного поля, оставаясь в определенном количестве, продолжает проявлять бактерицидный эффект. Сохраняет активность в присутствии крови, гноя, хотя и несколько сниженную.

Инструкция - Хлоргексидин биглюконат раствор 0.05% спрей 100мл

Производитель

Славія 2000 ТОВ

Страна происхождения

Украина

Состав

Діюча речовина:
хлоргексидину глюконат;
100 мл розчину містять розчину хлоргексидину глюконату ( 20%) - 0,25 мл;

допоміжні речовини:
вода очищена.

Форма выпуска

Флакон 100 мл в упаковке

Лекарственная форма

Розчин для зовнішнього застосування.

Основні фізико-хімічні властивості:
прозора безбарвна рідина без запаху.

Действующее вещество

ХЛОРГЕКСИДИН

Показания

Гнійно-септичні процеси, дезінфекція мікротравм (ран, подряпин, опіків), а також профілактика венеричних захворювань (сифіліс, гонорея, трихомоніаз).

Противопоказания

Підвищена чутливість до хлоргексидину. Схильність до алергічних реакцій і алергічних захворювань, дерматитів, вірусних захворювань шкіри.

Не рекомендується застосовувати для обробки кон'юнктиви і промивання порожнин, на рани з великою поверхнею, при операціях на ділянках ЦНС і слухового каналу, в офтальмології, для введення в слуховий канал.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Щоб уникнути небезпеки розвитку дерматиту одночасно застосовувати хлоргексидин і препарати йоду не бажано.

Хлоргексидину глюконат є катіонною речовиною і несумісний з милом та іншими аніонними речовинами (Колоїди, гуміарабік, карбоксиметилцелюлоза). Сумісний з препаратами, що містять катіонну групу (бензалконію хлорид, цетримонію бромід). Етанол підсилює дію препарату.

У концентрації 0,05% хлоргексидину глюконат несумісний з боратами, карбонатами, хлоридами, цитрат, фосфатами, сульфатами, оскільки утворюються важкорозчинні опади.

Способы применения

Препарат тільки для зовнішнього і місцевого застосування. При мікротравмах шкіру навколо рани обробляють розчином, після чого на рану накладають серветку, змочену розчином, і фіксують її пов'язкою або пластиром.

Перед застосуванням препарату з метою профілактики венеричних захворювань слід помочитися, вимити руки і статеві органи. Після цього слід зняти кришку, натиснути на стінки флакона і струменем розчину обробити шкіру лобка, внутрішніх поверхонь стегон, статевих органів.

У зовнішній отвір сечовипускального каналу слід ввести носик насадки, щільно притиснути його до стінки сечовипускального каналу і видавити 1,5-3 мл розчину (для чоловіків) або 1-1,5 мл розчину (для жінок).

Потім, не розтискаючи пальців, витягнути насадку з сечовипускального каналу, а розчин затримати протягом 2-3-х хвилин. Розчином, що залишився, жінки обприскують вагіну.

Після процедури рекомендується не мочитися протягом 2 годин. Антисептична обробка шкіри і слизових хлоргексидином ефективна, якщо вона проведена не пізніше 2 годин після статевого акту.


Діти
Дітям до 12 років препарат не застосовують.

Передозировка

Випадки передозування при зовнішньому застосуванні невідомі. При помилковому прийомі всередину великої кількості речовини (300 мг хлоргексидину, що відповідає 0,5 л 0,05% розчину) настає летальний випадок з ознаками печінково-ниркової недостатності.

При попаданні всередину препарат практично не абсорбується, слід промити шлунок з використанням молока, желатину або сирого яйця. У разі необхідності проводиться симптоматична терапія.

Побочные действия

Препарат, як правило, переноситься добре, проте в окремих випадках можливі реакції гіперчутливості, при підвищеній індивідуальній чутливості, можливі сухість і свербіж шкіри, дерматити, липкість шкіри рук, яка спостерігається протягом 3-5 хвилин, фотосенсибілізація.

У разі появи будь-яких небажаних явищ необхідно звернутися до лікаря.

Особые условия

У пацієнтів з відкритою черепно-мозковою травмою, ушкодженнями спинного мозку, перфорацією барабанної перетинки слід уникати потрапляння препарату на поверхню головного мозку, мозкові оболонки та в барабанну порожнину.

У разі потрапляння на слизові оболонки очей їх слід швидко і ретельно промити водою.

При випадковому попаданні в шлунок практично не абсорбується (слід зробити промивання шлунка, використовуючи сире молоко, сире яйце, желатин). При необхідності проводиться симптоматична терапія.

Чи не розводити жорсткою водою. Можна стерилізувати в автоклаві при температурі 116 ° С протягом 30 хв.

Не слід порушувати правила застосування лікарського засобу, це може зашкодити здоров'ю.


Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з механізмами
Не впливає.


Застосування в період вагітності або годування груддю
Застосовувати препарат у період вагітності та годування груддю дозволяється у випадках, якщо користь для матері перевищує потенційний ризик для плода / дитини. Не обробляти поверхню молочних залоз перед годуванням.

Особые условия хранения

Термін придатності
3 роки.
Препарат не можна застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.


Умови зберігання
Зберігати при температурі не вище 25 °С в оригінальній упаковці.
Зберігати в недоступному для дітей місці.


Категорія відпустки
Без рецепта.

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004