Хилак-Форте капли флакон 30мл (60643)

код товара: 60643
товар отсутствует
товар отсутствует
Товар отсутствует
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительМеркле ГмбХ, Нiмеччина
Форма выпускаПо 30 или 100 мл раствора во флаконе с пробкой-капельницей; по 1 флакону в коробке.
Торговое названиеХилак-Форте
Обновлено:
23.11.2023
Проверено

Описание

Средства, влияющие на пищеварительную систему и метаболизм. Антидиарейные препараты; средства, применяемые для лечения инфекционно-воспалительных заболеваний кишечника. Антидиарейные микробные препараты. Код АТС А07FA.

Инструкция - Хилак-Форте капли флакон 30мл

Производитель

Меркле ГмбХ, Нiмеччина

Страна происхождения

Германия

Состав

діючі речовини: 100 мл крапель містять беззародкового водного субстрату продуктів обміну речовин Escherichia coli, DSM 4087 ? 24,9481 г, Enterococcus faecalis, DSM 4086 ? 12,4741 г, Lactobacillus acidophilus, DSM 4149 ? 12,4741 г, Lactobacillus helveticus, DSM 4183 - 49, 8960 г;

допоміжні речовини: натрію гідрофосфату гептагідрат, калію гідрофосфат, кислота молочна, кислота фосфорна концентрована, калію сорбат, кислоти лимонної моногідрат. Лактоза входить до складу препарату як продукт життєдіяльності бактерій.

1 мл містить 25-30 крапель.

Форма выпуска

По 30 или 100 мл раствора во флаконе с пробкой-капельницей; по 1 флакону в коробке.

Лекарственная форма

Капли оральные, раствор.

Прозрачный, желтовато-коричневого цвета раствор с характерным кисловатым ароматом карамели, в течение срока хранения могут появляться взвешенные частицы коричневого цвета.

Фармакодинамика

Краплі Хілак форте - препарат, що нормалізує кишкову флору, рН та водно-електролітний баланс у просвіті кишечнику та стимулює синтез епітеліальних клітин кишкової стінки.

Природна фізіологічна мікрофлора кишечнику може бути значно порушена внаслідок таких зовнішніх впливів, як терапія антибіотиками, опромінення, хірургічні втручання на шлунку (операція Більрот II), а також у результаті порушення харчування, що іноді може стимулювати надмірне розмноження патогенних мікробів. Внаслідок цього виникають відчуття тяжкості, метеоризм, пронос або запор.

Введені до складу Хілаку форте численні продукти обміну фізіологічних кишкових мікробів (виробників молочної кислоти, а також грампозитивних і грамнегативних симбіонтів тонкого та товстого кишечнику) сприяють збереженню фізіологічної функції слизової оболонки кишечнику та відновленню його нормальної флори.

Завдяки тому, що Хілак форте містить біосинтетичну молочну кислоту та її буферні солі, нормалізується кислотність у кишечнику.

Летючі кислоти жирного ряду, які містяться у Хілаку форте роблять можливими не тільки профілактику, але і відновлення ушкодженого кишкового середовища при інфекційних шлунково-кишкових захворюваннях, вони також сприяють всмоктуванню води та електролітів (натрій, хлор).

Фармакокинетика

Хілак форте не всмоктується в кров, виводиться через шлунково-кишковий тракт.

Показания

- Расстройства пищеварения, такие как метеоризм, диарея, запор;

- во время и после терапии с применением антибиотиков и сульфаниламидных препаратов, а также радиотерапии;

- расстройства печеночного метаболизма;

- гастроинтестинальные расстройства, обусловленные пониженной кислотностью;

- хронический атрофический гастроэнтерит («сенильный кишечник»);

- желудочно-кишечные расстройства, связанные с изменением климата (в частности, поездка в теплые страны);

- симптомы, связанные с хронической кишечной интоксикацией, такие как тошнота, нарушения кровообращения, склонность к быстрой усталости и тому подобное.

Применение этого препарата является лишь підтримувальним западом. Его можно применять только в комплексе с другими эффективными терапевтическими мерами. В частности при наличии у больного диареи применение Хилак форте не заменяет терапию восполнения потери жидкости и других мер, таких как временное воздержание от употребления твердой пищи («перерыв на чай»).

Противопоказания

Повышенная чувствительность к составляющим препарата. Острые проявления диареи, сопровождающихся повышенной температурой и наличием крови в кале.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Під впливом антацидних засобів можлива нейтралізація молочної кислоти, яка входить до складу препарату Хілак форте.

Способы применения

Хілак форте приймають внутрішньо, до або під час їди, розведений у невеликій кількості рідини (за винятком молока).

Хілак форте в перші кілька днів хвороби призначають 3 рази на добу:

дорослим і дітям віком від 12 років - по 40-60 крапель на прийом;

дітям від 2 до 12 років - по 20-40 крапель на прийом.

Після покращення стану добову дозу можна зменшити вдвічі.

Хворим із підвищеною кислотністю шлункового соку та печією, що часто пов'язується з цим станом, добову дозу слід розділити не менш ніж за 3 прийоми.

Тривалість застосування визначають індивідуально.

Передозировка

Випадків передозування у дорослих не спостерігалось.

Якщо дитина випадково прийняла препарат Хілак форте нерозведеним, може спостерігатися рефлекторне зригування, яке може призвести до аспіраційної пневмонії. У цьому випадку може знадобитися госпіталізація. Терапія передозування симптоматична.

Побочные действия

У поодиноких випадках можлива реакція гіперчутливості у вигляді шкірних реакцій і реакцій слизової оболонки, можливі також окремі скарги на дискомфорт у черевній порожнині.

Особые условия

Належні заходи безпеки при застосуванні.

Не рекомендується застосовувати Хілак форте з молоком або молочними продуктами.

Хілак форте не можна застосовувати без попереднього розведення (можна розводити водою, чаєм, апельсиновим соком).

Препарат Хілак форте слід з обережністю призначати хворим з підвищеною кислотністю шлункового соку за наявності рефлюкс-езофагіту. Добова доза у таких хворих не повинна перевищувати 6 мл, яку слід приймати не менш ніж за 3 прийоми.

При виникненні діареї, особливо у дітей та літніх пацієнтів, обов'язковим при лікуванні є поповнення втрати рідини та електролітів.

Слід порадитись із лікарем при виникненні більш серйозних симптомів, наприклад, гостра діарея з високою температурою або кров'ю в калі, якщо діарея триває понад 2 дні або з'являються інші стійкі або нез'ясовані шлунково-кишкові симптоми.

Продуктом життєдіяльності мікроорганізмів є лактоза, що входить до складу препарату Хілак форте. Тому препарат не рекомендують призначати пацієнтам при наявності рідкісних спадкових форм непереносимості галактози, дефіциту лактази або порушення абсорбції глюкози-галактози.



Особливі застереження.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Немає достатніх епідеміологічних даних щодо встановлення потенційного ризику застосування препарату під час вагітності або годування груддю. Перед застосуванням Хілаку форте у період вагітності або годування груддю слід оцінити коефіцієнт користь-ризик.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.

Препарат не впливає на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.

Діти. Не застосовують дітям віком до 2 років.



Категорія відпуску. Без рецепта.

Особые условия хранения

Термін придатності. 5 років

Після першого відкриття - 12 місяців.


Умови зберігання.

Зберігати у недоступному для дітей місці.

Лікарський засіб не потребує спеціальних умов зберігання.

Синоним

ХИЛАК ФОРТЕ

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004