Кетостерил таблетки покрытые пленочной оболочкой №100 (63190)

код товара: 63190
в наличии
Срок годности до 01.08.2026
Цена:
2 066.81грн.
Купить в 1 клик
в наличии
код товара: 63190
Рецептурный препарат
Срок годности до 01.08.2026
Цена:
2 066.81грн.
Купить в один клик
Купить в 1 клик
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительФрезеніус Кабі Дойчланд ГмбХ,
Форма выпускаПо 20 таблеток в блистере, по 5 блистеров (в пакете из фольги) в картонной пачке.
Торговое названиеКетостерил
Обновлено:
08.12.2023
Проверено

Описание

Амінокислоти, включаючи комбінації з поліпептидами. Код АТХ V06D D.

Инструкция - Кетостерил таблетки покрытые пленочной оболочкой №100

Производитель

Фрезеніус Кабі Дойчланд ГмбХ,

Страна происхождения

Германия

Состав

Діючі речовини: 1 таблетка містить:
a-Кетоізолейцин, кальцієва сіль - 67 мг
a-Кетолейцин, кальцієва сіль - 59 мг
a-Кетофенілаланін, кальцієва сіль - 101 мг
a-Кетовалін, кальцієва сіль - 68 мг
a-Гідроксиметіонін, кальцієва сіль - 86 мг
Лізин ацетат, що відповідає 75 мг Лізину - 105 мг
Треонін - 53 мг
Триптофан - 23 мг
Гістидин - 38 мг
Тирозин - 30 мг

Загальний вміст азоту на одну таблетку - 36 мг
Вміст кальцію на одну таблетку 1,25 ммоль = 50 мг

Допоміжні речовини: крохмаль кукурудзяний, кросповідон, тальк, кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат, поліетиленгліколі (макроголи), хіноліновий жовтий (Е 104), акрилатний сополімер, триацетин, титану діоксид (Е 171), повідон.

Форма выпуска

По 20 таблеток в блистере, по 5 блистеров (в пакете из фольги) в картонной пачке.

Лекарственная форма

Таблетки, вкриті плівковою оболонкою.

Основні фізико-хімічні властивості: жовті таблетки з глянцевою поверхнею.

Фармакодинамика

Кетостерил - комбінований препарат для лікування ниркової недостатності, що містить кетонові аналоги амінокислот. Покращує азотний обмін, сприяє анаболізму протеїнів, знижує вираженість уремічної симптоматики, покращує стан пацієнтів із хронічною хворобою нирок.

Після абсорбції кетоаналоги трансамінуються у відповідні незамінні L-амінокислоти шляхом поглинання азоту з незамінних амінокислот, тим самим зменшуючи утворення сечовини шляхом повторного використання аміногрупи, сприяє утилізації азотовмісних продуктів обміну.

Кетостерил в поєднанні з низькобілковою дієтою дозволяє знизити споживання азоту, одночасно запобігаючи шкідливим наслідкам недостатнього споживання дієтичного білка і недостатнього харчування та забезпечує організм необхідними L-амінокислотами при мінімальному введенні азоту. Кетонові аналоги незамінних амінокислот, що входять до складу препарату, дають повноцінне субстратне забезпечення білкового синтезу.

Кето/амінокислоти не викликають гіперфільтрацію залишкових нефронів. Кетостерил покращує азотний обмін, знижує концентрацію в крові іонів калію, магнію та фосфату, що здійснює позитивний вплив при нирковій гіперфосфатемії і вторинному гіперпаратиреозі.

При систематичному застосуванні Кетостерилу відзначено покращення стану пацієнтів з хронічною нирковою недостатністю. В окремих випадках застосування Кетостерилу сприяє найпізнішому початку проведення діалізу.

Фармакокинетика

Плазмова кінетика амінокислот та їх інтеграція в метаболічні шляхи добре відомі. Проте слід зазначити, що у хворих на уремію причиною зміни рівнів в плазмі, які часто спостерігаються у таких пацієнтів, скоріше за все, не є поглинання амінокислот, що постачаються, тобто саме поглинання не порушується. Змінені рівні в плазмі, імовірно, пов'язані з порушеннями кінетики після поглинання, які можуть бути виявлені на дуже ранній стадії захворювання.
У здорових осіб рівні кетокислот у плазмі крові збільшуються протягом 10 хвилин після перорального прийому. Досягається максимум 5-кратне підвищення базових рівнів. Пікові рівні спостерігаються протягом 20-60 хвилин, а після 90 хвилин рівні стабілізуються в діапазоні базових рівнів. Таким чином, шлунково-кишкова абсорбція є дуже швидкою. Одночасні підвищення рівнів кетокислот та відповідних амінокислот показують, що кетокислоти трансамінуються дуже швидко. У зв'язку з фізіологічними шляхами утилізації кетокислот в організмі імовірно, що екзогенні кетокислоти дуже швидко інтегруються у метаболічні цикли. Кетокислоти проходять ті ж катаболічні шляхи, що й класичні амінокислоти. Жодних спеціальних досліджень виведення кетокислоти поки що не проводилось.

Показания

Профілактика і лікування порушень, які викликані зміненим або недостатнім білковим метаболізмом при хронічній нирковій недостатності. Призначати у поєднанні з обмеженим вживанням білка з їжею до 40 г на добу (для дорослих) і менше. Застосовувати пацієнтам зі швидкістю клубочкової фільтрації (ШКФ) менше 25 мл/хв.

Противопоказания

Підвищена чутливість до компонентів препарату. Гіперкальціємія, порушення обміну амінокислот.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Одночасне призначення лікарських засобів, що містять кальцій, може призвести до підвищення рівня кальцію у сироватці крові.

Лікарські засоби, які формують з кальцієм важко розчинні сполуки наприклад, тетрацикліни, хіноліни, такі як ципрофлоксацин і норфлоксацин, а також лікарські засоби, що містять залізо, фтор або естрамустин, не слід приймати одночасно з Кетостерилом, щоб уникнути порушення всмоктування активних речовин, тому між прийомом Кетостерилу і цих препаратів має пройти не менше двох годин.

Сприйнятливість до кардіоактивних глікозидів і, відповідно, ризик аритмії збільшується, якщо Кетостерил спричиняє підвищення рівню кальцію у сироватці крові. Під час лікування Кетостерилом симптоми уремії зменшуються. Тому необхідно також зменшити можливе введення гідроксиду алюмінію. Необхідно контролювати зменшення рівня фосфату у сироватці крові.

Способы применения

Препарат застосовувати внутрішньо. Якщо не призначено інакше, Кетостерил приймати з розрахунку 1 таблетка на 5 кг маси тіла/добу (0,1г/кг маси тіла на добу), або по 4 - 8 таблеток (доза розрахована на пацієнта з масою тіла 70 кг) 3 рази на добу під час вживання їжі.

Таблетки ковтати не розжовуючи. Кетостерил призначати одночасно з малобілковою дієтою (обмеженням білка в раціоні) 40 г на добу і менше.

Діти. Досвід застосування дітям відсутній, тому препарат не рекомендується застосовувати цій категорії пацієнтів.

Передозировка

Про випадки передозування повідомлень немає.

Побочные действия

Несприятливі частоти ефекту оцінюються таким чином: дуже поширені (? 1/10), поширені (> 1/100, < 1/10), непоширені (> 1/1000, < 1/100), рідко поширені (> 1/10 000, < 1/1000), дуже рідко поширені (< 1/10,000).

Метаболічні порушення: дуже рідко поширені - гіперкальціємія.

При виникненні гіперкальціємії дозу вітаміну D слід зменшити. Якщо гіперкальціємія зберігається, необхідно зменшити дозу Кетостерилу, як і інші джерела кальцію.

В осіб з підвищеною чутливістю можливий розвиток алергічних реакцій.

Особые условия

Необхідно регулярно проводити моніторинг рівня кальцію в сироватці крові.

Кетостерил слід приймати під час вживання їжі для його кращого всмоктування і перетворення у відповідні амінокислоти. Слід забезпечити достатню калорійність їжі близько 30-40 ккал/кг/добу.

При спадковій фенілкетонурії слід враховувати, що препарат містить фенілаланін.

Відповідно до ступеня зменшення уремічних симптомів під впливом Кетостерилу дозу одночасно призначеного гідроксиду алюмінію слід зменшити.

Необхідно спостерігати за зниженням рівня фосфатів у сироватці крові.

Застосування у період вагітності або годування груддю.
Недостатньо досвіду застосування Кетостерілу в період вагітності і годування груддю. Дослідження репродуктивної токсичності не вказують на прямий або непрямий шкідливий вплив на вагітність, розвиток плоду, пологи або післяпологовий період. При вагітності застосовувати з обережністю.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами.
Не впливає.

Особые условия хранения

Зберігати в оригінальній упаковці для захисту від вологи при температурі не вище 25 0С.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

Категорія відпуску. За рецептом.

Синоним

КЕТОСТЕРИЛ

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004