Карбоплатин-Виста конц.д/р-ра д/инф.10мг/мл фл.60мл (18768)

код товара: 18768
товар отсутствует
товар отсутствует
Товар отсутствует
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительМістрал Кепітал Менеджмент Лтд.
Форма выпускаПо 5 мл или 15 мл, или по 45 мл, или по 60 мл во флаконе; по 1 флакону в картонной пачке.
Действующее веществоКАРБОПЛАТИН
Торговое названиеКарбоплатин-Виста
Обновлено:
19.04.2023
Проверено

Описание

Антинеопластические средства. Соединения платины. Код АТХ L01Х А02.
< br > в инструкциях к химиотерапевтическому препарату, который зарегистрирован в нашей крвине применяется при лечении многих опухолевых заболеваний Карбоплатин-Виста концентрат для раствора для инфузии 10мг / мл 5мл №1 отмечают, что принадлежит антинеопластическим средствам - соединениям платинов. < br>в описании активного действующего организма этого лекарственного препарата, который является карбоплатином (карбоплатином), содержится известный механизм его действия на клеточных соединениях, в результате чего перерабатывается митотический цикл и образуется гибель клеток. В большей степени это касается патологически, злокачественных, быстро делимых клеток. к сожалению из-за невозможности обеспечить целевое действие на мутирующие клетки, в результатах применения противоопухолевых препаратов гибнут и здоровые клетки организма. Этим объясняется значительное число побочных эффектов и нежелательных симптомов при лечении препарами Карбоплатин - Виста и его аналогами. подробный перечень онкологических патологий, при котором эффективно лечится с применением этого препарата, введен в примененной инструкции. Там же зафиксированы основные принципы определения режима дозирования и протоколов химиотерапевтического лечения.

Инструкция - Карбоплатин-Виста конц.д/р-ра д/инф.10мг/мл фл.60мл

Производитель

Містрал Кепітал Менеджмент Лтд.

Страна происхождения

Великобритания

Состав

діюча речовина: carboplatin;
1 мл концентрату містить карбоплатіну 10 мг;
допоміжна речовина: вода для ін'єкцій.

Форма выпуска

По 5 мл или 15 мл, или по 45 мл, или по 60 мл во флаконе; по 1 флакону в картонной пачке.

Лекарственная форма

Концентрат для розчину для інфузій.
Основні фізико-хімічні властивості:
прозорий, безбарвний або злегка жовтуватий розчин.

Действующее вещество

КАРБОПЛАТИН

Фармакодинамика

Карбоплатін є антинеопластичним агентом, який являє собою неорганічну комплексну сполуку платини. Протипухлинна активність карбоплатіну порівнянна з активністю цисплатину щодо широкого спектра пухлин, незалежно від їхньої локалізації. Механізм протипухлинної дії карбоплатіну пов'язаний з пригніченням синтезу нуклеїнових кислот, що призводить до загибелі клітини. Препарат спричиняє регресію первинних пухлин та метастазів.
Дослідження методом лужної елюції ДНК і аналізи зв'язування ДНК продемонстрували якісну схожість механізмів дії карбоплатіну і цисплатину. Карбоплатін, як і цисплатин, спричиняє зміни у суперспіральній конформації ДНК, які асоціюються з «ефектом вкорочення ДНК». Також він спричиняє утворення міжниткових і внутрішньониткових зшивок у ДНК.

Фармакокинетика

Після внутрішньовенного введення (300-500 мг/м2) при кліренсі креатиніну близько 60 мл/хв і вище концентрація у плазмі знижується двофазно: тривалість першої фази - 1,1-2 години, другої - 2,6-5,9 години. Збільшення плазмової концентрації залежно від дози і AUC (площа під кривою) описується лінійною фармакокінетикою. Кліренс, обсяг розподілу і середній час циркуляції в крові становлять відповідно 4,4 л/год, 16 л і 3,5 години. Практично не зв'язується з білками плазми, однак вивільнена з карбоплатіну платина необоротно з'єднується з білками, і її період напіввиведення становить 5 діб. Піддається гідролізу з утворенням активних з'єднань, які взаємодіють з молекулами ДНК. Основним шляхом елімінації є ниркова екскреція; при значеннях кліренсу креатиніну 60 мл/хв і вище 65 % дози виводиться із сечею протягом 12 годин, протягом 24 годин - 71 % і тільки 3-5 % платини виділяється протягом 24-96 годин. Для пацієнтів із порушенням функції нирок і пацієнтів літнього віку (імовірне зниження ниркової фільтрації) необхідне коригування режиму дозування та зниження дози, тому що можлива кумуляція і збільшення часу впливу на кістковий мозок (так, при AUC 4-5 мг/мл/хв тромбоцитопенія і лейкопенія становлять 16 і 13 % відповідно, при AUC 6-7 мг/мл/хв - 33 і 34 %).

Показания

У вигляді монотерапії або у комбінації з іншими антинеопластичними засобами для лікування епітеліального раку яєчників і дрібноклітинного раку легенів.

Противопоказания

Карбоплатін протипоказаний хворим при:
порушеннях функції нирок (швидкість клубочкової фільтрації < 30 мл/хв);
гіперчутливості до карбоплатіну та інших сполук платини в анамнезі;
тяжких формах мієлосупресії;
порушеннях слуху;
гострих інфекціях;
пухлинах, що кровоточать, та інших значних крововтратах;
одночасному застосуванні вакцини проти жовтої лихоманки.

Особливі заходи безпеки.
При застосуванні карбоплатіну слід дотримуватись усіх звичайних інструкцій щодо застосування цитотоксичних препаратів. При попаданні карбоплатіну на шкіру або слизові оболонки їх треба негайно ретельно промити водою.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

У зв'язку з підвищенням ризику тромбозу та виникнення пухлин застосовують антикоагулятивну терапію. Черези високу індивідуальну варіабельність коагулятивної здатності під час хвороби та можливість взаємодії між пероральними коагулянтами та протипухлинними хіміотерапевтичними засобами, під час лікування пероральними антикоагулянтами потрібен моніторінг міжнародного коефіцієнта нормалізації (INR).
При терапії карбоплатіном у поєднанні з іншими мієлосупресивними препаратами пригнічення функції кісткового мозку посилюється.
Враховуючи нефротоксичну дію карбоплатіну, не рекомендується застосовувати його у поєднанні з аміноглікозидами та іншими нефротоксичними лікарськими засобами.
Карбоплатін не слід призначати одночасно з препаратами, які містять хелатні сполуки, оскільки вони теоретично можуть послаблювати протипухлинну дію карбоплатіну. Експериментально встановлено, що карбоплатін діє синергічно з етопозидом і віндесином.
Застосування разом з вакцинами проти жовтої лихоманки протипоказане, оскільки є ризик розвитку летальної генералізованої інфекції.
Застосування у комбінації з живими ослабленими вакцинами (окрім вакцини проти жовтої лихоманки) не рекомендується через ризик розвитку системного, ймовірно летального, захворювання. Цей ризик підвищується у хворих з ослабленим імунітетом через основне захворювання. Слід застосовувати інактивовані вакцини за наявності (поліомієліт).
Не рекомендується застосовувати разом з фенітоїном, фосфенітоїном через ризик виникнення конвульсій, оскільки цитотоксичні препарати знижують абсорбцію фенітоїну в шлунково-кишковому тракті, а також через ризик підвищення токсичності або втрати ефективності цитотоксичних препаратів у зв'язку з підвищенням метаболізму фенітоїну у печінці.
Циклоспорин (з екстраполяцією на такролімус та сиролімус) слід застосовувати з обережністю через надмірну імуносупресію з ризиком лімфопроліферації.
Карбоплатін у комбінації з аміноглікозидними антибіотикамі може призвести до кумулятивної нефротоксичності та ототоксичності, особливо у пацієнтів з нирковою недостатністю.
З обережністю слід застосовувати карбоплатін у комбінації з петльовими діуретиками через ризик кумулятивної нефротоксичності та ототоксичності.

Способы применения

Рекомендована доза для раніше лікувалися дорослих з нормальною функцією нирок становить 400 мг / м 2 поверхні тіла. Препарат вводити шляхом коротких внутрішньовенних інфузій (тривалістю 15-60 хвилин). Курс потрібно повторювати не раніше ніж через 4 тижні після попереднього введення і / або поки вміст нейтрофілів становитиме 2 ? '10 9 / л, а вміст тромбоцитів - 100 ?' 10 9 / л. Хворим з факторами ризику (після проведення мієлосупресивної терапії та / або променевої терапії, з важким загальним станом) карбоплатин призначати в початковій дозі 300-320 мг / м 2 поверхні тіла. Для хворих у віці від 65 років, в залежності від їх фізичного стану, може знадобитися зменшення дози на початковому етапі або при подальшому лікуванні. При проведенні початкових курсів лікування карбоплатином необхідно щотижня визначати вміст формених елементів крові для корекції дози в наступних курсах лікування. Порушення функції нирок. При наявності у пацієнтів порушень функції нирок дози карбоплатину необхідно зменшувати відповідно до показників ШКФ Відповідні рекомендації наведені в таблиці 1. Таблиця 1 КК дози карбоплатин 40 мл / хв 400 мг / м 2 поверхні тіла 20-39 мл / хв 250 мг / м 2 поверхні тіла 0-19 мл / хв 150 мг / м 2 поверхні тіла Комбіноване лікування. Застосування карбоплатину з іншими мієлосупресивними препаратами вимагає коригування доз залежно від режиму і схеми лікування. Визначення дози за формулою. Дози карбоплатин можна розрахувати за допомогою формули Кальверта, виходячи з швидкості клубочкової фільтрації (СКФ) хворого і бажаної площі під фармакокінетичною кривою (ППК): Загальна доза (мг) = бажане значення ППК ? (СКФ + 25). При використанні формули Кальверта доза карбоплатину розраховується в міліграмах, а не в мг / м 2 Бажане значення ППК планована хіміотерапія статус хворого 5-7 мг / мл / хв карбоплатин, монотерапія Раніше не ліковані 4-6 мг / мл / хв карбоплатин, монотерапія раніше ліковані 4-6 мг / мл / хв карбоплатин + циклофосфамід Раніше не ліковані Інструкції персоналу карбоплатин вводити шляхом коротких внутрішньовенних інфузій тривалістю 15-60 хвилин після розведення 5% розчином глюкози до концентрації карбоплатин 0,4 мг / мл. Оскільки карбоплатин-Віста не містить антибактеріальних консервантів, розчини для інфузій можна зберігати при температурі 2-8 ° C не більше 24 годин. З мікробіологічної точки зору, розведений розчин слід вводити негайно. Карбоплатин-Віста можна вводити через інфузійні системи, до складу яких входять алюмінієві частини, або через голки, що містять алюміній, оскільки можливе зниження його протипухлинної активності. Набирати розчин з флакона слід безпосередньо перед використанням. Дозволяється тільки одноразове набору препарату з флакона. При маніпуляціях з препаратом слід дотримуватися правил роботи з цитостатиками. Діти Специфічних рекомендацій щодо застосування препарату дітям надати неможливо через нестачу даних

Передозировка

У разі передозування можна очікувати тяжкого пригнічення функції кісткового мозку, а також порушення функції печінки і нирок. Гемотрансфузії і пересадка кісткового мозку можуть допомогти зменшити інтенсивність побічних ефектів з боку системи крові. У разі необхідності лікар призначає симптоматичну терапію. Антидот до карбоплатину невідомий.

Побочные действия

Критерії оцінки частоти розвитку побічних ефектів: дуже часто (> 1/10), часто (від> 1/100 до <1/10), нечасто (від> 1/1000 до <1/100), рідко (від> 1 / 10000 до <1/1000), дуже рідко (<1/10000), частота невідома (не може бути визначена за наявними даними). Інфекції та інвазії: рідко - інфекційні ускладнення. Новоутворення доброякісні, злоякісні та невизначені (в тому числі кісти та поліпи): дуже рідко - вторинні новоутворення на тлі терапії. З боку системи кровотворення і лімфатичної системи: дуже часто - мієлосупресія, яка є дозолімітувальнім фактором при лікуванні карбоплатином. При монотерапії карбоплатином у максимально стерпних дозах тромбоцитопенія (мінімальна кількість тромбоцитів <50 ? '10 9 / л) спостерігається приблизно у 25% пацієнтів. Кількість тромбоцитів в крові звичайно знижується до мінімуму через 14-21 день і відновлюється протягом 35 днів після введення препарату. Пригнічення функції кісткового мозку може бути більш важким і тривалим у пацієнтів з порушеннями функції нирок. У хворих, які раніше отримували хіміо- і / або променеву терапію, у пацієнтів з поганим загальним станом здоров'я і віком від 65 років. У разі монотерапії карбоплатином у рекомендованих дозах з рекомендованою періодичністю введення мієлосупресія звичайно є оборотною і некумулятивною. Лейкопенія відзначається приблизно у 14% пацієнтів. Відновлення кількості лейкоцитів звичайно відбувається дещо повільніше порівняно з тромбоцитами - протягом 42 днів після введення препарату (мінімальна кількість лейкоцитів спостерігається через 14-28 днів). Нейтропенія (кількість гранулоцитів <1 ? '10 9 / л) відзначається приблизно у 20% пацієнтів. Анемія з рівнями гемоглобіну <11 г / дл розвивається більш ніж у 2/3 пацієнтів з нормальними вихідними показниками. Лікування карбоплатином може бути продовжено лише тоді, коли кількість тромбоцитів становить 100 ? '10 9 / л, а лейкоцитів - 4 ?' 10 9 / л. Якщо ж кількість клітин менше цих рівнів, необхідно припиняти терапію до відновлення нормальних показників (зазвичай через 5-6 тижнів). У важких випадках може знадобитися підтримуюча трансфузійна терапія. Щоб уникнути глибокої мієлосупресії, повторні курси лікування карбоплатином не слід проводити раніше ніж через 4 тижні. Мієлотоксичності може бути важче у пацієнтів, які раніше отримували таке лікування, особливо у тих, що отримували цисплатин і порушеннями функції нирок. Для пацієнтів зі слабким загальним станом характерні підвищення рівня лейкоцитів і тромбоцитів в крові. Ці явища, хоча і мають зворотній характер, викликають інфекційні або геморагічні ускладнення відповідно в 4% і 5% пацієнтів, яким вводиться карбоплатин. Ці ускладнення привели до летального результату в менш ніж 1% пацієнтів. Анемія з рівнями гемоглобіну нижче 8 г / дл спостерігалася у 15% пацієнтів з нормальними вихідними показниками. Частота виникнення анемії збільшувалася при збільшенні експозиції карбоплатин. З боку імунної системи: поширені - алергічні реакції, зокрема еритематозні висипання, свербіж і лихоманку. У таких випадках призначають відповідне підтримуюче лікування; рідко - анафілактичні реакції, в тому числі анафілактичний шок, бронхоспазм, тахікардія, набряк обличчя. Анафілактичні реакції, іноді летальні, можуть виникати через кілька хвилин після введення препарату: набряк обличчя, задишка, тахікардія, низький кров'яний тиск, кропив'янка, анафілактичний шок. Метаболічні розлади: рідко - анорексія. З боку нервової системи: часто - периферична нейропатія (розвивається у 4% пацієнтів). У більшості хворих симптоми нейротоксического ураження обмежуються парестезії і зниженням глибоких сухожильних рефлексів. Парестезії, наявна до початку терапії карбоплатином (зокрема викликана попередньою терапією цисплатином), може посилюватися в процесі лікування карбоплатином. Можлива зміна смакових відчуттів. Можливі галюцинації, тривога і страхи; дуже рідко - інсульт. Зміни з боку нервової системи (5%), астенія, судомний синдром. З боку органу зору: рідко - випадки тимчасового порушення зору, іноді до транзиторної втрати зору. Найчастіше такі випадки спостерігаються на тлі терапії із застосуванням високих доз препарату, при лікуванні пацієнтів з пошкодженими функціями нирок дуже рідко - втрата зору. З боку органів слуху: дуже часто - субклінічне зниження гостроти слуху (виходячи з результатів аудіологічних обстежень) в діапазоні високих частот (4000-8000 Гц), який відзначається у 15% пацієнтів. Однак клінічні симптоми, переважно шум у вухах, спостерігаються лише у 1% хворих. У разі лікування карбоплатином пацієнтів зі зниженою гостротою слуху внаслідок лікування цисплатином їх слух може ще погіршитися; рідко - втрата слуху. З боку серцево-судинної системи: дуже рідко - серцева недостатність, аритмія. Цереброваскулярні порушення, артеріальна гіпотензія. З боку судинної системи: іноді - геморрагічЗ боку серцево-судинної системи: дуже рідко - серцева недостатність, аритмія. Цереброваскулярні порушення, артеріальна гіпотензія. З боку судинної системи: іноді - геморагічні ускладнення (звичайно нетяжкі) рідко - явища емболії. Гіпотензія. З боку дихальної системи: (частота)? кашель, задишка, бронхоспазм, інтерстиціальний захворювання легенів. З боку шлунково-кишкового тракту: дуже часто - нудота без блювоти, яка спостерігається приблизно у 15% пацієнтів. Блювота відзначається більш ніж у половини пацієнтів (приблизно у 20% з них - важка блювота). Зазначені симптоми зазвичай проходять протягом 24 годин після введення карбоплатину. Вони можуть бути послаблені за допомогою антиеметиків. Приблизно у 20% хворих нудота і блювота не виникають. Біль в животі, діарея, запор або зменшення маси тіла виникають у 6% і 4% пацієнтів відповідно; поширені - мукозити, стоматити, запалення стравоходу. Шлунково-кишкові кровотечі, порушення функції печінки (ступінь тяжкості зростає при метастатичному ураженні). З боку шкіри та її придатків: часто - алопеція рідко - еритема, висип, свербіж, кропив'янка. З боку кістково-м'язової системи та сполучної тканини: часто - астенія. Гепатобіліарні порушення. Відхилення функціональних тестів печінки від норми спостерігалися у хворих з нормальними вихідними показниками, в тому числі підвищення рівня загального білірубіну у 5% пацієнтів, АСТ в 15% і рівня лужної фосфатази в 24% пацієнтів. Ці розлади, як правило, не виражені і назад приблизно в половині випадків. В обмеженій групі пацієнтів, які отримували високі дози карбоплатину для ін'єкцій і яким робили Автогенна трансплантацію кісткового мозку, відзначалися порушення з боку функціональних показників печінки. На тлі застосування високих доз карбоплатину спостерігався гострий швидкоплинний некроз печінки. З боку сечостатевої системи: дуже часто - нефротоксичні ефекти, які зазвичай не вимагають заходів на кшталт гідратації великим об'ємом рідини або форсованого діурезу. При терапії карбоплатином можливе підвищення рівнів сечовини і креатиніну в сироватці крові, а також зниження кліренсу креатиніну нижче 60 мл / хв, що свідчить про порушення функції нирок. Частота і тяжкість нефротоксичних уражень може бути більше серед пацієнтів з уже наявними порушеннями функції нирок. Точно не встановлено, чи може відповідна гідратація запобігти таким ефектам. При значних відхиленнях результатів ниркових тестів необхідно знижувати дози або припиняти терапію карбоплатином. Гіперурикемія спостерігається приблизно у 25% пацієнтів. Для зменшення концентрації сечової кислоти в сироватці крові можна застосовувати алопуринол; рідко - гемолітико-уремічний синдром. Були зафіксовані випадки гематурії і появи набряків. Болісне, утруднене сечовипускання. Аменорея, азоспермія. Загальні порушення: часто - озноб і лихоманка, головний біль, гіпертермія, набряк обличчя, кропив'янка. Підвищенню рівня креатиніну зазначалося у 6% пацієнтів, підвищення рівня азотусечовіни крові - у 14%, а рівня сечової кислоти - у 5% пацієнтів. Ці розлади, як правило, не виражені і назад приблизно в половині випадків. КК є найбільш чутливим показником функціонального стану нирок у пацієнтів, які отримують лікування карбоплатином. У 27% пацієнтів з вихідним показником кліренсу креатиніну 60 мл / хв або більше відзначалося зниження рівня кліренсу креатиніну під час лікування карбоплатином для ін'єкцій. Реакції в місці введення Дуже часто: больовий синдром рідко - екстравазація, астенія дуже рідко - некроз внаслідок екстравазації. Частота невідома: некроз в місці ін'єкції, реакція в місці ін'єкції, еритема, нездужання. Повідомлялося про реакції в місці ін'єкції (печіння, біль, почервоніння, набряк, кропив'янка, некроз з екстравазацією. У поодиноких випадках відзначався гемолітико-уремічний синдром. Повідомлялося також про поодинокі випадки порушень з боку серцево-судинної системи (серцева недостатність, емболія) і інсульт . Повідомлялося про випадки артеріальної гіпертензії. Лабораторні показники: дуже часто - зміни результатів аналізів свідчать про порушення функцій нирок (як правило, від низького до середнього ступеня тяжкості), спостерігаються у третини пацієнтів, у яких подібні порушення були відсутні до початку терапії. Рівень лужної фосфатази підвищується частіше, ніж рівень концентрації аспартат амінотрансферази і аланінамінотрансферази або загального білірубіну. Більшість з таких порушень проходить спонтанно в період проведення курсу терапії нечасто зниження рівня електролітів у сироватці крові (натрію, магнію, калію і кальцію) рідко - гіпонатріємія. Інші побічні реакції в деяких випадках на спостерігалися частота? облисіння, лихоманка і озноб, запалення слизових оболонок, астенія, відчуття дискомфорту і дисгевзія.

Особые условия

Введення карбоплатіну має здійснюватися під контролем лікаря, який має досвід застосування цитотоксичних препаратів. Постійний контроль за можливими токсичними ефектами при лікуванні карбоплатіном обов'язковий.

Регулярно (1 раз на тиждень), а також перед кожним введенням карбоплатіну потрібно здійснювати контроль формених елементів периферичної крові і лабораторних показників функції нирок і печінки.

Перед початком кожного циклу терапії карбоплатіном слід проводити неврологічне обстеження з метою виявлення ознак нейротоксичності.

Хворих треба проінформувати про можливість стійких симптомів периферичної сенсорної нейропатії після закінчення курсу лікування. Локальні помірні парестезії з функціональними порушеннями можуть спостерігатися до 3 років після закінчення лікування за схемою ад'ювантного застосування препарату.

Максимальне зниження рівня нейтрофілів відбувається в середньому на 21-й день у пацієнтів, що отримують карбоплатін як монотерапію, та на 15-й день у пацієнтів, яким карбоплатін вводиться у комбінації з іншими хіміотерапевтичними засобами. У пацієнтів, що раніше вже отримували лікування (особливо цисплатином), і у пацієнтів з порушеною функцією нирок перебіг пригнічення кровотворення зазвичай тяжчий. Початкові дози карбоплатіну у таких групах пацієнтів слід зменшити і регулярно робити аналіз крові між курсами лікування.

З появою респіраторних симптомів (сухий кашель, диспное, хрипи або виявлення легеневих інфільтратів при рентгенологічному дослідженні) лікування карбоплатіном потрібно призупинити до виключення наявності інтерстиціального пневмоніту.

Такі симптоми, як дегідратація, паралітичний ілеус, непрохідність кишечнику, гіпокаліємія, метаболічний ацидоз і ниркова недостатність можуть бути обумовлені вираженою діареєю або блюванням, особливо при застосуванні карбоплатіну у комбінації з 5-фторурацилом.

Хворих з алергійними реакціями на інші сполуки платини в анамнезі повторно контролювати на наявність алергійних симптомів. При виникненні реакції на карбоплатін, подібної на анафілактичну, інфузію слід негайно перервати і призначити відповідне симптоматичне лікування. Подальше застосування карбоплатіну у разі розвитку алергійних реакцій протипоказано.

Неврологічна токсичність. Загальна частота периферичних неврологічних побічних явищ, пов'язаних із карбоплатіном, є низькою; найчастіше спостерігалося зниження глибоких сухожильних рефлексів. Ризик розвитку периферичної нейропатії збільшується у хворих віком від 65 років і у тих, що отримували лікування цисплатином. Слід забезпечити пацієнтам постійний нагляд та неврологічні обстеження.

Порушення зору, у тому числі і втрата зору, відзначались після застосування карбоплатіну для ін'єкцій у дозах, що перевищують рекомендовані, у пацієнтів з порушенням функції нирок. Як правило, зір поновлюється повністю або значною мірою після закінчення застосування високих доз.

Ототоксичність. Під час терапії карбоплатіном повідомлялось про порушення слуху. Ототоксичність може мати більш виражений характер у дітей. У дітей спостерігалася втрата слуху, що проявлялася через якийсь час. Рекомендується встановити тривалий нагляд за функцією органів слуху в цій групі пацієнтів.

Застосування живих або ослаблених вакцин у пацієнтів зі зниженою імунною реакцією через лікування хіміотерапевтичними засобами, у тому числі карбоплатіном, може призвести до серйозних летальних інфекцій. Пацієнтам, які отримують лікування карбоплатіном, слід уникати вакцинації живими вакцинами. Можуть застосовуватись вбиті або інактивовані вакцини; однак імунологічна відповідь на введення таких вакцин може бути меншою.

Застосування пацієнтам літнього віку. При комбінованій терапії карбоплатіном та циклофосфамідом літні пацієнти були більше схильні до тяжкої тромбоцитопенії, ніж молоді пацієнти. Оскільки функція нирок, як правило, ослаблена у літніх пацієнтів, слід брати до уваги цей факт при визначенні дози.

У разі екстравазації інфузію треба негайно припинити і почати місцеве симптоматичне лікування. Дозу препарату, що залишилась, ввести в іншу вену.

Жінкам і чоловікам протягом лікування карбоплатіном потрібно використовувати надійні засоби контрацепції.

Мієлосупресивна дія карбоплатіну значною мірою залежить від його ниркового кліренсу. Більш тяжке і тривале пригнічення функції кісткового мозку зазвичай спостерігається у пацієнтів із порушеннями функції нирок, а також у хворих, які одержують супутню терапію нефротоксичними препаратами. Тому перед початком і у процесі лікування карбоплатіном необхідно ретельно оцінювати функцію нирок. Зазвичай тривалість інтервалів між курсами терапії має бути не менше 4 тижнів. Введення карбоплатіну спричиняє тромбоцитопенію, лейкопенію та анемію.

Рідко карбоплатін спричиняє симптоми нейротоксичного ураження - парестезію, зниження глибоких сухожильних рефлексів, ототоксичні явища. Частота і тяжкість побічних ефектів вища у хворих віком від 65 років і пацієнтів, які раніше лікувалися цисплатином.

При комбінованій терапії карбоплатіном та іншими препаратами з мієлосупресивною дією необхідно ретельно підбирати дози і час введення з метою мінімізації адитивних небажаних ефектів. Пацієнти з тяжким пригніченням функції кісткового мозку можуть потребувати трансфузійної терапії. Премедикація антиеметиками може допомогти зменшити частоту і тяжкість нудоти і блювання, спричинених карбоплатіном.

Карбоплатін є мутагенним in vitro та in vivo. Канцерогенний потенціал карбоплатіну не досліджувався, однак інші сполуки зі схожим механізмом дії і мутагенністю є канцерогенними.



Застосування в період вагітності або годування груддю.

Не з'ясовано, наскільки безпечним є застосування карбоплатіну у період вагітності. Результати досліджень на тваринах свідчать про ембріотоксичну і тератогенну дію карбоплатину, тому препарат не можна застосовувати у період вагітності. У разі застосування під час вагітності або у разі настання вагітності під час лікування препаратом слід оцінити можливий шкідливий вплив на плід. Жінок дітородного віку слід попередити про необхідність уникнення вагітності у процесі лікування і протягом 6 місяців після лікування.

Невідомо, чи екскретується карбоплатін у материнське молоко. Тому його не можна призначати у період годування груддю.
Влияние на фертильность. У пациентов, получающих терапию антинеопластическими средствами, может возникать гонадная угнетение, которая вызывает аменорею или азоспермию. Эти явления связаны с дозой и продолжительностью лечения и могут иметь обратимый характер. Определение степени нарушения функции яичек или яичников осложняется применением комбинации нескольких антинеопластических средств, в результате чего трудно оценить влияние каждого компонента в отдельности. Мужчинам, которые получают терапию карбоплатином, следует избегать зачатия в процессе лечения и в течение 6 месяцев после лечения, а также рассмотреть целесообразность консервирования спермы перед началом лечения, поскольку терапия карбоплатином может вызвать необратимое бесплодие. Способность влиять на скорость реакции при управлении автотранспортом или работе с другими механизмами. Способность влиять на скорость реакции при управлении автотранспортом или другими механизмами не исследовалась. Однако карбоплатин может вызвать тошноту, рвоту, нарушение зрения и ототоксичностью. Таким образом, пациентов следует сообщить о возможном влиянии этих явлений на способность управлять транспортными средствами и механизмами.

Особые условия хранения

Термін придатності 1,5 року. Зберігати при температурі не вище 25 ° С в оригінальній упаковці. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Синоним

КАРБОПЛАТИН, БЛАСТОКАРБ РУ, ВИЗИКАРБ, КАРБОПЛАТИН "ЭБЕВЕ", КАРБОПЛАТИН МЕДАК, КАРБОПЛАТИН-ЗДОРОВЬЕ, КАРБОПЛАТИН-ЛЭНС, КАРБОПЛАТИН-ТЕВА, КАРБОТИНАЛ, КЕМОКАРБ, ОРГАНОКАРБ, ПАРАПЛАТИН, ПЛАТИКАРБ 150, ПЛАТИКАРБ 450, СТРИКАРБ, ЦИКЛОПЛАТИН, ЦИКЛОПЛАТИН 50, ЦИТОКАРБ®

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004