Ибупром Спринт капсулы 200 мг №6 (09703)

код товара: 09703
товар отсутствует
товар отсутствует
Товар отсутствует
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительЮС Фармация
Форма выпускаПо 6 капсул в блистере, по 1 блистеру в картонной коробке.
Действующее веществоИБУПРОФЕН
Торговое названиеИбупром
Обновлено:
07.12.2021
Проверено

Описание

Нестероїдні протизапальні та протиревматичні засоби. Похідні пропіонової кислоти. Код АТС М01А Е01.

Чинить аналгезивну, жарознижувальну та протизапальну дію. Механізм дії полягає в інгібуванні синтезу простагландинів - медіаторів болю, запалення та температурної реакції.

Після прийому внутрішньо ібупрофен швидко абсорбується з травного тракту. Максимальна концентрація активної речовини у плазмі крові визначається через 1-2 години після прийому. Ібупрофен метаболізується у печінці, виводиться нирками (90 %) у незміненому стані та у вигляді метаболітів, а також із жовчю. Період напіввиведення у здорових людей - майже 1,8 години, у пацієнтів із захворюваннями печінки та нирок - 1,8-3,5 години. Ібупрофен активно (99 %) зв'язується з білками плазми крові, повільно проникає у синовіальні порожнини, де його концентрація може залишатися високою, у той час як концентрація у плазмі крові зменшується.

Инструкция - Ибупром Спринт капсулы 200 мг №6

Производитель

ЮС Фармация

Страна происхождения

Польша

Состав

діюча речовина:
ibuprofen;

1 капсула м'яка містить ібупрофену 200 мг;

допоміжні речовини:
поліетиленгліколь 600, калію гідроксид, вода очищена, желатин, сорбіту розчин частково дегідратований, патентований синій V (Е 131).

Форма выпуска

По 6 капсул в блистере, по 1 блистеру в картонной коробке.

Лекарственная форма

Капсули м'які.

Основні фізико-хімічні властивості:
овальні капсули м'які з прозорою оболонкою синього кольору, вміст капсули - прозора масляниста рідина від безбарвного до злегка блакитного кольору.

Действующее вещество

ИБУПРОФЕН

Фармакодинамика

Ібупрофен - це нестероїдний протизапальний засіб (НПЗЗ), похідне пропіонової кислоти, який чинить спрямовану дію проти болю, жару та запалення шляхом пригнічування синтезу простагландинів - медіаторів болю та запалення. Крім того, ібупрофен оборотно пригнічує агрегацію тромбоцитів.

Фармакокинетика

Ібупрофен добре всмоктується у шлунково-кишковому тракті та зв'язується з білками плазми крові. Максимальна концентрація у сироватці крові визначається через 45 хвилин після застосування (у разі прийому натще). У разі застосування цього препарату під час вживання їжі пікові рівні спостерігаються через 1-2 години після прийому. Ібупрофен метаболізується у печінці, виводиться нирками у незміненому вигляді або у формі метаболітів. Період напіввиведення - майже 2 години. У пацієнтів літнього віку не спостерігається істотних відмінностей у фармакокінетичному профілі.

Показания

Симптоматичне лікування головного, зубного та періодичного менструального болю. Гарячка та біль у м'язах при застуді.

Противопоказания

· Підвищена чутливість до ібупрофену або до будь-якого з компонентів препарату.
· Хворим, які мають в анамнезі бронхоспазм, астму, риніт або висипання на шкірі, пов'язані із застосуванням ацетилсаліцилової кислоти або інших нестероїдних протизапальних засобів (НПЗЗ).
· Слід уникати застосування ІБУПРОМУ Спринт Капс одночасно з іншими НПЗЗ, включаючи селективні інгібітори циклооксигенази-2 (ЦОГ-2).
· Виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки/кровотеча нині або в анамнезі (два і більше чітких епізодів загострення виразкової хвороби чи кровотечі).
· Хворим, які мають в анамнезі шлунково-кишкову кровотечу або перфорацію після застосування НПЗЗ.
· Хворим із тяжкою нирковою, серцевою або печінковою недостатністю, ішемічна хвороба серця або тяжка серцева недостатність.
· Дітям з масою тіла менше 20 кг.
· Хворим із цереброваскулярними або іншими активними формами кровотечі.
· Хворим із порушенням дегідратації, яка викликана блюванням, діареєю або недостатнім вживанням рідини.
· III триместр вагітності.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Ібупрофен (як і інші НПЗЗ) повинен застосовуватись з обережністю при одночасному лікуванні з такими препаратами:

- інші НПЗЗ, включаючи саліцилати: збільшується ризик виникнення шлунково-кишкових виразок і кровотеч;
- дигоксин: підвищується рівень в плазмі крові обох препаратів;
- кортикостероїди: підвищується ризик виникнення шлунково-кишкової кровотечі або ульцерації;
- антитромботичні засоби: збільшується ризик виникнення шлунково-кишкової кровотечі;
- антикоагулянти: НПЗЗ можуть посилити дію антикоагулянтів, наприклад варфарину;
- антитромбоцитарні та селективні інгібітори серотоніну: може підвищуватись ризик виникнення шлунково-кишкової кровотечі;
- ацетилсаліцилова кислота або інші НПЗЗ та глюкокортикостероїди: може підвищуватись ризик виникнення побічної дії цих лікарських засобів з боку шлунково-кишкового тракту;
- антигіпертензивні та діуретичні засоби: НПЗЗ можуть знизити лікувальний ефект цих препаратів;
- літій та метотрексат: існують докази потенційного підвищення рівня літію та метотрексату в плазмі крові;
- калійзберігаючі діуретики: може призвести до гіперкаліємії (рекомендується перевірка рівня калію в плазмі крові);
- циклоспорин та такролімус: збільшується ризик виникнення нефротоксичності;
- зидовудин: існують докази підвищення ризику появи гемартрозу та гематоми у ВІЛ-інфікованих пацієнтів, які застосовують супутнє лікування зидовудином та ібупрофеном;
- сульфонілсечовина: необхідно контролювати рівень глюкози в крові;
- антибіотики групи хінолінів: може виникнути ризик виникнення конвульсій.

Способы применения

Для перорального прийому при нетривалому застосуванні.

Дорослим та дітям з масою тіла ? 40 кг: рекомендована початкова доза становить 1-2 капсули, потім, при необхідності, по 1-2 капсули (200-400 мг ібупрофену) кожні 4-6 годин. Не застосовувати більше 6 капсул (1200 мг) протягом 24 годин.

Діти з масою тіла ? 39 кг. Застосування препарату можливе дітям з масою тіла більше 20 кг (приблизно 6 років). Максимальна добова доза ібупрофену становить 20-30 мг/кілограм маси тіла, розділена на 3-4 прийоми з інтервалом прийому 6-8 годин. Не перевищувати максимально допустиму добову дозу.

Дітям з масою тіла 20-29 кг: рекомендована початкова доза - 1 капсула (еквівалентно 200 мг ібупрофену). Максимальна добова доза становить 3 капсули (еквівалентно 600 мг ібупрофену).

Дітям з масою тіла від 30 до 39 кг: рекомендована початкова доза - 1 капсула (еквівалентно 200 мг ібупрофену). Максимальна добова доза становить 4 капсули (еквівалентно 800 мг ібупрофену).

Капсули, як правило, приймають під час вживання їжі, не розжовуючи, запиваючи водою.

Особи літнього віку не потребують спеціального підбору дози.

Слід застосовувати найнижчу ефективну дозу, потрібну для лікування симптомів, протягом найкоротшого періоду часу.

Якщо симптоми захворювання зберігаються більше 3 днів, а при застосуванні для полегшення болю - більше 4-х днів, необхідно звернутися до лікаря для уточнення діагнозу та коригування схеми лікування.


Діти.
Не застосовують дітям з масою тіла менше 20 кг (приблизно 6 років).

Передозировка

У разі гострого передозування симптоми залежать від прийнятої кількості лікарського засобу, а також часу, який пройшов від моменту його прийому. Першими симптомами, які зазвичай спостерігаються, є: нудота, блювання, головний біль та запаморочення, біль в епігастрії, сонливість. У разі передозування може наступити кома, артеріальна гіпотензія, гіперкаліємія з порушенням серцевого ритму, метаболічний ацидоз, підвищення температури тіла, порушення зі сторони дихальної системи та порушення функції нирок. Після довготривалого прийому спорадично можуть спостерігатися гемолітична анемія, гранулоцитопенія та тромбоцитопенія.

Якщо після гострого передозування пройшло не більше 1 години, рекомендується викликати блювання, промити шлунок або прийняти активоване вугілля.

У випадках передозування ібупрофену немає антидоту і специфічного лікування. Симптоматичне лікування засноване на моніторингу життєво важливих функцій з вимірюванням артеріального тиску, виконанням ЕКГ, а також інтерпретації симптомів, що вказують на можливу кровотечу зі шлунково-кишкового тракту, появи метаболічного ацидозу та порушень з боку центральної нервової системи.

Побочные действия

Найчастіші побічні реакції є шлунково-кишковими за своєю природою і здебільшого залежать від дози. Побічні реакції найрідше спостерігаються, коли максимальна добова доза становить 1200 мг.

Побічні реакції, що зустрічаються при застосуванні ібупрофену, як і інших НПЗЗ, класифіковані за системами органів та частотою їх прояву: дуже часто: >1/10; часто: >1/100 - <1/10; нечасто: >1/1000 - <1/100; рідко: >1/10000 - <1/1000; дуже рідко: < 1/10000 та невідомо (не підлягає оцінці з огляду на обмеженість наявних даних).

З боку серцевої системи.

Невідомо - серцева недостатність, набряк.

З боку травного тракту.

Нечасто - біль в животі, диспепсія та нудота; рідко - діарея, метеоризм, запор і блювання; дуже рідко - виразкова хвороба, перфорації або шлунково-кишкові кровотечі, мелена, криваве блювання, іноді летальні (особливо у пацієнтів літнього віку), виразковий стоматит, гастрит, панкреатит; невідомо - загострення коліту і хвороби Крона.

З боку нервової системи.

Нечасто - головний біль; дуже рідко - асептичний менінгіт, окремі симптоми якого (ригідність потиличних м'язів, головний біль, нудота, блювання, пропасниця або дезорієнтація) можуть виникати у пацієнтів з існуючими аутоімунними захворюваннями, такими як системний червоний вовчак, змішане захворювання сполучної тканини; невідомо - парестезії, сонливість.

З боку нирок та сечовидільної системи.

Дуже рідко - гостре порушення функції нирок, сосочковий некроз, особливо при

тривалому застосуванні, пов'язані з підвищенням рівня сечовини в плазмі крові та набряк; невідомо - ниркова недостатність, нефротоксичність, включаючи інтерстиціальний нефрит та нефротичний синдром.

З боку печінки.

Дуже рідко - порушення функції печінки; невідомо - при тривалому лікуванні можуть виникати гепатит та жовтяниця.

З боку судинної системи.

Невідомо - артеріальна гіпертензія, артеріальний тромбоз (інфаркт міокарда чи інсульт).

З боку шкіри та підшкірної клітковини.

Рідко - різні висипання на шкірі; дуже рідко - тяжкі форми шкірних реакцій, таких як синдром Стівенса-Джонсона, мультиформна еритема і токсичний епідермальний некроліз; невідомо - фоточутливість.

З боку системи крові та лімфатичної системи.

Дуже рідко - анемія, лейкопенія, тромбоцитопенія, панцитопенія, агранулоцитоз, які можуть виникати при тривалому лікуванні, першими ознаками яких є пропасниця, біль у горлі, поверхневі виразки в ротовій порожнині, грипоподібні симптоми, тяжка форма виснаження, нез'ясована кровотеча та синці.

З боку психіки.

Невідомо - тільки при тривалому застосуванні: депресія, галюцинації, сплутаність свідомості.

З боку органів зору.

Невідомо - при тривалому лікуванні можуть виникати порушення зору, неврит зорового нерва.

З боку органів слуху.

Невідомо - при тривалому лікуванні можливі дзвін у вухах та запаморочення.

З боку імунної системи.

Рідко - реакції гіперчутливості, що включають кропив'янку та свербіж; дуже рідко - тяжкі реакції гіперчутливості, симптоми яких можуть включати набряк обличчя, язика та гортані, задишку, тахікардію, артеріальну гіпотензію, анафілактичні реакції, ангіоневротичний набряк або тяжкий шок; невідомо - реактивність дихальних шляхів, включаючи бронхіальну астму, загострення астми, бронхоспазм.

Загальні порушення.

Нездужання і втома.

Лабораторні дослідження.

Дуже рідко - зниження рівня гемоглобіну.

Особые условия

Побічні ефекти можна зменшити шляхом нетривалого застосування мінімальної ефективної дози, потрібної для лікування симптомів.

Слід з обережністю застосовувати препарат хворим із:

§ системним червоним вовчаком та системними захворюваннями сполучної тканини;
§ вродженим порушенням метаболізму порфірину (наприклад, гостра інтермітуюча порфірія);
§ артеріальною гіпертензією та/або серцевою недостатністю в анамнезі, які супроводжувалися затримкою рідини та набряками під час застосування НПЗЗ;
§ порушенням функції нирок та/або печінки;
§ безпосередньо після операцій.

Особи літнього віку мають підвищений ризик виникнення побічних реакцій при застосуванні НПЗЗ, особливо у вигляді шлунково-кишкової кровотечі та перфорації, які можуть мати летальні наслідки.

Шлунково-кишкові кровотечі, ульцерація чи перфорація, які можуть мати летальні наслідки, відзначались при застосуванні всіх НПЗЗ та незалежно від тривалості лікування як з, так і без серйозних шлунково-кишкових ускладнень в анамнезі.

Підвищення дози НПЗЗ, літній вік та виразкова хвороба в анамнезі є ризиком виникнення побічних реакцій з боку травного тракту. Під час лікування у цих випадках рекомендовано застосовувати мінімально ефективні дози.

Слід зважати на проведення комбінованої терапії протективними препаратами (наприклад, мізопростолом або інгібіторами протонної помпи), особливо пацієнтам, які потребують тривалого застосування низьких доз ацетилсаліцилової кислоти чи інших лікарських засобів, що можуть призвести до підвищення ризику виникнення побічних ефектів з боку шлунково-кишкового тракту.

Пацієнти, у яких спостерігалися шлунково-кишкові розлади, загалом особи літнього віку, мають припинити лікування та проконсультуватися з лікарем при появі будь-яких небажаних симптомів (особливо кровотечі з травного тракту).

Слід з обережністю застосовувати препарат пацієнтам, які одержують супутню терапію лікарськими засобами, які можуть збільшувати ризик виникнення виразкової хвороби або кровотечі, зокрема пероральні кортикостероїди, антикоагулянти, наприклад, варфарин, селективні інгібітори зворотного захоплення серотоніну або антитромбоцитарні засоби, такі як ацетилсаліцилова кислота.

НПЗЗ слід застосовувати з обережністю для пацієнтів, які мали в анамнезі виразковий коліт або хворобу Крона, оскільки їхній стан може погіршуватися.

Важкі шкірні реакції.Повідомлялося про рідкісні серйозні реакції з боку шкіри, що можуть призвести до смерті, включаючи ексфоліативний дерматит, синдром Стівенса-Джонсона та токсичний епідермальний некроліз, що пов'язані з використанням нестероїдних протизапальних засобів (див. розділ «Побічні реакції»).

Високий ризик виникнення цих реакцій на початку терапії. Початок реакції виникає в більшості випадків, протягом першого місяця лікування. Також повідомлялося про випадок гострого генералізованого екзантемального пустульозу, що виник після застосування лікарських засобів, що містять ібупрофен.

Слід припинити використання ібупрофену при появі перших ознак та симптомів уражень шкіри, таких як шкірні висипання, ураження слизової або будь-які інші ознаки гіперчутливості.

У пацієнтів, які мають або мали бронхіальну астму або алергічні захворювання, може виникати бронхоспазм.

При тривалому застосуванні знеболювальних засобів у великих дозах може виникнути головний біль, який не можна лікувати шляхом підвищення дози препарату.

Тривале та безконтрольне застосування знеболювальних засобів, особливо поєднання різних знеболювальних діючих речовин, може призводити до хронічного ураження нирок із ризиком виникнення ниркової недостатності (аналгетична нефропатія).

Наявні деякі докази того, що лікарські засоби, які сповільнюють циклооксигеназно/простагландиновий синтез, можуть спричинити порушення фертильності жінок через вплив на овуляцію. Це може бути усунено шляхом припинення застосування цих препаратів.

Пацієнти, які мають рідкісну спадкову формунепереносимості фруктози, синдром мальабсорбції глюкози та галактози, а також недостатність ферментів сахарази або ізомальтази, не повинні приймати цей препарат.


Застосування у період вагітності або годування груддю.

Вагітність.
Інгібітори синтезу простагландину можуть негативно впливати на вагітних та/або розвиток ембріона/плода. Дані епідеміологічних досліджень вказують на підвищення ризику переривання вагітності, а також розвитку вад серця після застосування інгібіторів синтезу простагландину на ранніх строках вагітності. Ризик, як вважається, підвищується при збільшенні дози та тривалості лікування.

Впродовж І-ІІ триместрів вагітності ібупрофен застосовують тільки тоді, коли, на думку лікаря, користь для матері значно перевищує можливий ризик для плода. Якщо ібупрофен застосовують жінкам при спробах запліднення або впродовж І та ІІ триместрів вагітності, доза має бути якомога нижчою, а тривалість лікування - якомога коротшою.

Ібупрофен протипоказаний протягом ІІІ триместру вагітності.

Період годування груддю.
Ібупрофен та його метаболіти можуть проникати у низьких концентраціях у грудне молоко. До цього часу не відомо про шкідливу дію на немовлят, тому, як правило, при короткотривалому лікуванні болю та гарячки у рекомендованих дозах припиняти годування груддю не потрібно.


Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.

При короткочасному застосуванні ІБУПРОМ Спринт Капс не впливає або незначно впливає на здатність керувати автотранспортом та роботу з іншими механізмами, але при тривалому застосуванні можуть виникати такі побічні ефекти, як підвищена втомлюваність та запаморочення.

Особые условия хранения

Термін придатності.
2 роки.


Умови зберігання.
Зберігати у недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 °С.


Категорія відпуску
.Без рецепта.

Синоним

ИБУПРОФЕН, АДВИЛ, АДВИЛ 200 мг, АДВИЛ ЛИКВИ-ДЖЕЛС, АМПРОФЕН, АПО-ИБУПРОФЕН, АРВИПРОКС-200, АРВИПРОКС-400, АРТИФЕН, БОЛИНЕТ, БОНИФЕН, БОФЕН, БУРАНА, БУТАФЕН, ГОФЕН 200, ГОФЕН 400, ДИГНОФЛЕКС, ДОЛАРЕН® I, ДОЛГИТ® ГЕЛЬ, ДОЛГИТ® КРЕМ, ИБАЛГИН, ИБУНОРМ, ИБУНОРМ БЕБИ, ИБУПРОКС-200, ИБУПРОКС-400, ИБУПРОКС-600, ИБУПРОМ, ИБУПРОМ МАКС, ИБУПРОМ СПРИНТ КАПС, ИБУПРОН, ИБУПРОФ, ИБУПРОФЕН 150 мг, ИБУПРОФЕН 500 мг, ИБУПРОФЕН БЕРЛИН ХЕМИ, ИБУПРОФЕН ДЛЯ ДЕТЕЙ, ИБУПРОФЕН-АВАНТ™, ИБУПРОФЕН-ДАРНИЦА, ИБУПРОФЕН-ИНТЕЛИ, ИБУПРОФЕН-НОРТОН, ИБУПРОФЕН-РАТИОФАРМ, ИБУСАН, ИБУСПЕЛ, ИБУТАРД 300, ИБУФЕН®, ИБУФЕН® ФОРТЕ, ИБУФЕН® ЮНИОР, ИМЕТ®, ИПРЕН, ИРФЕН-200 КВИКТАБ, КАФФЕТИН® ЛЕДИ, КАФФЕТИН® МЕНСТРУАЛ, МАКСИ НУРОСАН, НОВО-ПРОФЕН, НОРСВЕЛ, НОРТАФЕН, НУРОСАН, НУРОФЕН УЛЬТРАКАП, АРОФЕН ДЛЯ ДЕТЕЙ, БОЛ-РАН® СУСПЕНЗИЯ, БРУФЕН®, ЕВРОФАСТ, ИБАЛГИН 200, ИБАЛГИН 400, ИБАЛГИН БЕЙБИ, ИБАЛГИН РАПИД, ИБУКАПС, ИБУПРЕКС®, ИБУПРЕКС® СОФТ, ИБУПРЕКС® СОФТ ФОРТЕ, ИБУПРОФЕН-КРЕДОФАРМ, ИБУФЕН® Д, НУРОСАН® МАКСИ, ИБУФЕН — 200, ИБУФЕН — 400, ИБУФЕН — 600, ИБУФЕН® ДЛЯ ДЕТЕЙ КЛУБНИКА, ИВАЛГИН, ИВАЛГИН БЭБИ, ИБУФЕН® ДЛЯ ДЕТЕЙ МАЛИНА

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004