Глиятон капсулы 400мг №30 (06339)

код товара: 06339
в наличии
Срок годности до 01.10.2025
Цена:
826грн.
Купить в 1 клик
в наличии
код товара: 06339
Рецептурный препарат
Срок годности до 01.10.2025
Цена:
826грн.
Купить в один клик
Купить в 1 клик
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
БрендФармак
ПроизводительФармак ПАО
ФормаКапсулы
Форма выпускаПо 10 капсул в блистере. По 3 или 6 блистеров в пачке.
Действующее веществоХОЛИНА АЛЬФОСЦЕРАТ
Торговое названиеГлиятон
Обновлено:
02.08.2023
Проверено

Описание

Средства, влияющие на нервную систему. Парасимпатоміметики. Холина альфосцерат. Код АТХ N07A X02.

Инструкция - Глиятон капсулы 400мг №30

Бренд

Производитель

Фармак ПАО

Страна происхождения

Украина

Состав

Діюча речовина: холіну альфосцерат.

1 капсула містить холіну альфосцерату 400 мг.

Допоміжні речовини: гліцерин.

Склад оболонки капсули: желатин (160 bloom); сорбіт рідкий, частково дегідратований; гліцерин; заліза оксид жовтий (Е 172); титану діоксид (Е 171); натрію етилпарагідроксибензоат; натрію пропілпарагідроксибензоат (Е 217); вода очищена.

Форма выпуска

По 10 капсул в блистере. По 3 или 6 блистеров в пачке.

Лекарственная форма

Капсулы мягкие.

Основные физико-химические свойства: мягкие желатиновые капсулы овальной формы, желто-коричневого цвета. Содержимое капсул - вязкий раствор.

Действующее вещество

ХОЛИНА АЛЬФОСЦЕРАТ

Фармакодинамика

Гліятон є засобом, який належить до групи центральних холіноміметиків з переважним впливом на ЦНС. Холіна альфосцерат як носій холіну і попередній агент фосфатидилхоліну має потенційну спроможність запобігати і коригувати біохімічні ушкодження, які мають особливе значення серед патогенних факторів психоорганічного інволюційного синдрому, тобто може впливати на знижений холінергічний тонус і змінений фосфоліпідний склад оболонок нервових клітин. До складу препарату входить 40,5 % метаболічно захищеного холіну. Метаболічний захист забезпечує вивільнення холіну в головному мозку. Гліятон позитивно впливає на функції пам'яті та пізнавальні здібності, а також на показники емоційного стану і поведінки, погіршення яких було спричинено розвитком інволюційної патології мозку.

Механізм дії заснований на тому, що при потраплянні в організм холіну альфосцерат розщеплюється під дією ферментів на холін і гліцерофосфат: холін бере учать у біосинтезі ацетилхоліну - одного з основних медіаторів нервового збудження; гліцерофосфат є попередником фосфоліпідів (фосфатидилхоліну) нейронної мембрани. Таким чином, Гліятон покращує передачу нервових імпульсів у холінергічних нейронах; позитивно впливає на пластичність нейрональних мембран і функцію рецепторів. Гліятон покращує церебральний кровотік, посилює метаболічні процеси в головному мозку, активує структури ретикулярної формації головного мозку і відновлює свідомість при травматичному ушкодженні головного мозку.

Фармакокинетика

При введенні Гліятону в середньому абсорбується майже 88 % введеної дози. Препарат накопичується переважно в мозку (45 % від концентрації препарату в крові), легенях та печінці.

Елімінація препарату відбувається головним чином через легені у вигляді двоокису вуглецю (СО2). Лише 15 % препарату виводиться з сечею та жовчю.

Показания

Дегенеративно-інволюційні мозкові психоорганічні синдроми або вторинні наслідки цереброваскулярної недостатності, тобто первинні та вторинні порушення розумової діяльності у людей літнього віку, які характеризуються порушенням пам'яті, сплутаністю свідомості, дезорієнтацією, зниженням мотивації та ініціативності, зниженням здатності до концентрації; зміни в емоційній та поведінковій сфері: емоційна нестабільність, дратівливість, байдужість до навколишнього середовища; псевдомеланхолія у людей літнього віку.

Противопоказания

Відома гіперчутливість до препарату або до його компонентів.

Пацієнтам з психотичним синдромом, при тяжкому психомоторному збудженні.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Клінічно значуща взаємодія препарату з іншими лікарськими засобами не встановлена.

Способы применения

Препарат застосовувати лише дорослим.

Приймати по 1 капсулі 2 або 3 рази на день.

Тривалість лікування лікар визначає індивідуально.

Діти. Досвід застосування Гліятону дітям відсутній.

Передозировка

При передозуванні Гліятону, яке може проявлятися нудотою, неспокоєм, збудженням, безсонням, слід зменшити дозу препарату. Терапія симптоматична.

Побочные действия

Як правило, препарат добре переноситься навіть при тривалому застосуванні.

Протягом перших днів або тижнів лікування, можуть виникати такі прояви побічних реакцій: тривога, ажитація, безсоння. Ці симптоми є тимчасовими і не потребують припинення лікування, але можливо тимчасове зниження дози.

Можливе виникнення нудоти (яка головним чином є наслідком вторинної допамінергічної активації), зниження артеріального тиску, головний біль, дуже рідко можливі абдомінальний біль та короткотривала сплутаність свідомості. В такому випадку необхідно зменшити дозу препарату.

Можливі реакції гіперчутливості, включаючи висип, свербіж, кропив'янку, ангіоневротичний набряк, почервоніння шкіри. Може спричинити алергічні реакції (можливо, уповільнені).

Особые условия

Якщо у Вас встановлена непереносимість деяких цукрів, проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж приймати цей лікарський засіб.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Препарат протипоказаний у період вагітності або годування груддю.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами.

Препарат не впливає на керування автотранспортом та роботу з іншими механізмами.

Особые условия хранения

Термін придатності. 2 роки. Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 оС.

Зберігати у недоступному для дітей місці.

Категорія відпуску. За рецептом.

Синоним

ХОЛИНА АЛЬФОСЦЕРАТ, ГЛИАТИЛИН, ГЛИЯТОН®, МЕДОТИЛИН, РЕНЕЙРО, ЦЕРЕПРО, ЦЕРЕТОН®

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004