Герпевир мазь 2.5% 15г (72000)

код товара: 72000
товар отсутствует
товар отсутствует
Товар отсутствует
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительКМП
Форма выпускаПо 5 г или 15 г в тубе, 1 туба в пачке.
Действующее веществоАЦИКЛОВИР
Торговое названиеГерпевир
Обновлено:
15.11.2023
Проверено

Описание

Противовирусные средства. Код АТС D06B В03.

Инструкция - Герпевир мазь 2.5% 15г

Производитель

КМП

Страна происхождения

Украина

Состав

Діюча речовина: 1 г мазі містить ацикловіру у перерахуванні на 100 % речовину 25 мг.

Допоміжні речовини: проксанол 268, пропіленгліколь, поліетиленоксид 400, емульгатор № 1.

Форма выпуска

По 5 г или 15 г в тубе, 1 туба в пачке.

Лекарственная форма

Мазь.

Однорідна мазь білого кольору зі слабким специфічним запахом.

Действующее вещество

АЦИКЛОВИР

Фармакодинамика

Ацикловір - це противовірусний препарат, який має високу активність in vitro проти вірусу простого герпесу I та II типів. Токсична дія відносно клітин організму господаря мінімальна. Потрапляючи у клітини, інфіковані вірусом герпесу, ацикловір фосфорилюється з утворенням активної сполуки - трифосфату ацикловіру. Перший етап цього процесу залежить від наявності вірусокодованої тимідинкінази. Трифосфат ацикловіру діє як інгібітор та субстрат для вірусної ДНК-полімерази, запобігаючи подальшому синтезу вірусної ДНК, не впливаючи на звичайні клітинні процеси.

Фармакокинетика

Рівень системної абсорбції ацикловіру після повторного місцевого застосування мазі Герпевір® мінімальний.

Показания

Інфекції губ та обличчя, спричинені вірусом простого герпесу (Herpes labialis).

Противопоказания

Гіперчутливість до ацикловіру або до інших компонентів препарату, а також до валацикловіру.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Дані відсутні.

Способы применения

Препарат призначений лише для зовнішнього застосування.

Дітям віком старше 12 років та дорослим мазь Герпевір® слід наносити 5 разів на день приблизно з 4-годинними інтервалами, за винятком нічного часу. Важливо розпочати лікування якнайшвидше на початку інфекції, найкраще - під час продромального періоду.

Лікування має тривати щонайменше 4 дні. Якщо загоєння не відбулося, можна продовжити лікування до 10 днів. Якщо симптоми захворювання не зникають після 10 днів лікування, хворому необхідно звернутися до лікаря.

Передозировка

У місцях тривалого нанесення мазі можливі: еритема, лущення, відчуття печіння, опік, які проходять незабаром після відміни препарату.

Побочные действия

Алергічні реакції: тимчасовий швидкоминучий гострий або пекучий біль, незначне висушування та лущення шкіри, еритема (почервоніння), свербіж, рідко - висип, у поодиноких випадках - реакції негайної гіперчутливості, включаючи ангіоневротичний набряк.

Особые условия

Належні заходи безпеки при застосуванні. Слід уникати випадкового потрапляння мазі в очі.

Осіб, хворих на герпес губ, потрібно застерегти від контактної передачі вірусу іншим людям, особливо при наявності відкритих уражень.

Мазь слід застосовувати лише для лікування герпесу на губах та обличчі. Не рекомендується наносити мазь на слизові оболонки ротової порожнини, очей та застосовувати його для лікування генітального герпесу. Особи з особливо тяжкими проявами Herpes labialis, потребують консультації лікаря.

Не рекомендується застосовувати особам з імунодефіцитом. Такі пацієнти потребують консультації лікаря стосовно лікування будь-якої інфекції.

Особливі застереження.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Вагітним та жінкам, які годують груддю, препарат рекомендується застосовувати тільки у тих випадках, коли користь, на думку лікаря, перевищує ризик.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. Дані відсутні.

Діти. Даних щодо безпеки застосування препарату дітям віком до 12 років недостатньо, тому рекомендується застосовувати препарат дітям віком старше 12 років.

Особые условия хранения

Термін придатності. 5 років.

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С.

Зберігати у недоступному для дітей місці.

Категорія відпуску. За рецептом по 15 г у тубі; без рецепта по 5 г у тубі.

Синоним

АЦИКЛОВИР, АГЕРП, АКЛОВИР, АЦИВИР, АЦИГЕРПИН®, АЦИК®, АЦИКЛОВИР 200 СТАДА®, АЦИКЛОВИР 400 СТАДА®, АЦИКЛОВИР 800 СТАДА®, АЦИКЛОВИР СТАДА®, АЦИКЛОВИР-АКРИ, АЦИКЛОВИР-АКРИ МАЗЬ, АЦИКЛОВИР-АСТРАФАРМ, АЦИКЛОВИР-ВИОЛА, АЦИКЛОВИР-ВИШФА, АЦИКЛОВИР-ДАРНИЦА, АЦИКЛОВИР-ЖФФ, АЦИКЛОВИР-ЗДОРОВЬЕ, АЦИКЛОВИР-ЛХ, АЦИКЛОВИР-ФАРМАК, АЦИКЛОВИР-ФАРМЕКС, АЦИКЛОВИРА НАТРИЕВАЯ СОЛЬ, АЦИКЛОСТАД®, БИОЦИКЛОВИР-БИОФАРМА, ВИРОЛЕКС, ГЕВИРАН, ГЕРПЕВИР®, ГЕРПЕКС, ГЕРПЕСИН, ГЕРПЕТАД 200, ГЕРПЕТАД 400, ГЕРПЕТАД 800, ГЕРПЕТАД КРЕМ, ЗОВИРАКС, ЗОВИРАКС™, ЛИЗАВИР, ЛОВИР, МЕДОВИР, ПРОВИРСАН, ЦИКЛОВИР, АЦИВИР-КРЕМ ОТ ГЕРПЕСА

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004