Фромилид гранулы для приготовления суспензии 125мг/5мл 60мл (25139)

код товара: 25139
товар отсутствует
товар отсутствует
Товар отсутствует
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
БрендKRKA
ПроизводительКРКА, д.д., Ново место, Словения
Форма выпускаГранулы для приготовления суспензии 60 мл (125 мг/5 мл) для перорального применения в стеклянном флаконе с пластмассовой крышкой, шприц для перорального введения суспензии в картонной коробке.
Действующее веществоКларитромицин
Торговое названиеФромилид
Обновлено:
10.04.2023
Проверено

Описание

Противомикробные средства для системного применения. Макролиды. Код АТС J01F A09.

Инструкция - Фромилид гранулы для приготовления суспензии 125мг/5мл 60мл

Бренд

Производитель

КРКА, д.д., Ново место, Словения

Страна происхождения

Словения

Состав

діюча речовина: 5 мл суспензії для орального застосування (1 шприц для перорального застосування суспензії) містять кларитроміцину 125 мг;

допоміжні речовини: карбомер, повідон, гіпромелози фталат НР 55, тальк, олія рицинова, ксантанова камедь, ароматизатор банановий, калію сорбат, кислота лимонна безводна, кремнію діоксид колоїдний безводний, титану діоксид (E 171), сахароза.

Форма выпуска

Гранулы для приготовления суспензии 60 мл (125 мг/5 мл) для перорального применения в стеклянном флаконе с пластмассовой крышкой, шприц для перорального введения суспензии в картонной коробке.

Лекарственная форма

Гранулы для оральной суспензии.

Маленькие, неоднородные гранулы от белого до почти белого цвета с банановым ароматом.

Действующее вещество

Кларитромицин

Фармакодинамика

Кларитроміцин in vitro високоефективний відносно Legionella pneumophila і Mycoplasma pneumoniae. Діє бактерицидно проти H. Рylori, активність кларитроміцину вища при нейтральному рН, ніж при кислому рН. In vitro та in vivo дані свідчать при високу ефективність кларитроміцину проти клінічно значущих штамів мікобактерій. Дослідження іn vitro показали, що штами Enterobacteriaceae i Pseudomonas, як грамнегативні бактерії, що не продукують лактозу, не чутливі до кларитроміцину.

Мікробіологія

Кларитроміцин активний іn vitro і в клінічній практиці відносно більшості штамів таких мікроорганізмів.

Аеробні грампозитивні мікроорганізми: Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae, Listeria monocytogenes.

Аеробні грамнегативні мікроорганізми: Haemophilus influenzae, Haemophilus parainfluenzae, Moraxella catarrhalis, Neisseria gonorrhoeae, Legionella pneumophilea.

Інші мікроорганізми:

Mycoplasma pneumoniae, Chlamydia pneumoniae (TWAR).

Мікобактерії: Mycobacterium leprae, Mycobacterium kansasii, Mycobacterium chelonae, Mycobacterium fortuitum, Mycobacterium avium complex (МАС), які включають Mycobacterium avium, Mycobacterium intracellulare.

Бета-лактамази мікроорганізмів не впливають на ефективність кларитроміцину.

Більшість метицилін- та оксацилінрезистентних штамів стафілококів не чутливі до кларитроміцину.

Helicobacter: H. Pylori.

Кларитроміцин активний in vitro відносно більшості штамів таких мікроорганізмів, однак клінічна ефективність та безпека його застосування не встановлені.

Аеробні грампозитивні мікроорганізми: Streptococcus agalactiae, Streptococci (групи C, F, G), Viridans group streptococci.

Аеробні грамнегативні мікроорганізми: Bordetella pertussis, Pasteurella multocida.

Спірохети: Borrelia burgdorferi, Treponema pallidum.

Кампілобактерії: Campylobacter jejuni.

Кларитроміцин чинить бактерицидну дію проти кількох штамів бактерій: Haemophilus influenzae, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus agalactiae, Streptococcus pyogenes, Moraxella (Branhamella) catarrhalis, Neisseria gonorrhoeae, Helicobacter pylori, Campylobacter sрр.

Основним метаболітом кларитроміцину в організмі людини є мікробіологічно активний 14-гідроксикларитроміцин (14-ОН-кларитроміцин). Для більшості мікроорганізмів мікробіологічна активність метаболіту дорівнює або в 1-2 рази слабше вихідної речовини, за винятком Haemophilus influenzae, проти якого ефективність метаболіту в 2 рази вища. В умовах in vitro та in vivo вихідна речовина і її основний метаболіт виявляють або адитивний, або синергічний ефект проти Haemophilus influenzae, залежно від штаму мікроорганізму.

Фармакокинетика

Кларитроміцин швидко і добре всмоктується із травного тракту. Мікробіологічно активний 14(R)-гідроксикларитроміцин утворюється при першому проходженні через печінку. Їжа істотно не впливає на біологічну доступність препарату. Хоча фармакокінетика кларитроміцину нелінійна, стабільні концентрації встановлюються протягом 2 послідовних днів прийому.

Фармакокінетичні параметри після прийому п'ятої дози (250) мг кларитроміцину, суспензії для дітей, становили: Сmax-1,98 мкг/мл, AUC-11,5 мкг год/мл, Тmax-2,8 години і ТЅ 3,2 години для кларитроміцину і 0,67 мкг/мл, 5,33 мкг год/мл, 2,9 години і 4,9 години для 14-ОН-кларитроміцину відповідно.

Концентрації кларитроміцину в тканинах організму у кілька разів вище, ніж у сироватці крові. В тонзилярній і легеневій тканинах спостерігаються підвищені концентрації кларитроміцину. Концентрації кларитроміцину в рідині середнього вуха перевищують концентрації в сироватці крові. Кларитроміцин при застосуванні в терапевтичних дозах зв'язується з білками плазми приблизно на 80 %. 14-гідроксикларитроміцин є основним метаболітом, що виділяється нирками, і становить приблизно 10-15 % від прийнятої дози. Більша частина від залишку дози виділяється з фекаліями, в основному із жовчю. 5-10 % від батьківської сполуки виділяється з фекаліями.

Стабільні концентрації кларитроміцину у пацієнтів з порушенням функції печінки та у здорових добровольців не відрізняються, крім більш низьких концентрацій 14-ОН-кларитроміцину при печінковій дисфункції.

У пацієнтів з порушеною функцією нирок, що отримували 500 мг дози, значення фармакокінетичних параметрів зростають відповідно із ступенем тяжкості ниркової недостатності.

Вік пацієнтів не впливає на фармакокінетичні параметри кларитроміцину.

У ВІЛ-інфікованих дітей при прийомі кларитроміцину у дозах 15-30 мг/кг/день (доза поділена на два прийоми) були більш високі концентрації кларитроміцину в плазмі і довший період напіввиведення.

Показания

Инфекции, вызванные чувствительными к кларитромицину микроорганизмами:

- Инфекции верхних отделов дыхательных путей (фарингит);

- острый средний отит;

- инфекции нижних отделов дыхательных путей (бронхит, пневмония);

- инфекции кожи и мягких тканей;

- диссеминированные или локализованные микобактериальные инфекции, вызванные Mycobacterium avium или Mycobacterium intracellulare; локализованные инфекции, вызванные Mycobacterium chelonae, Mycobacterium fortuitum или Mycobacterium kansasii.

Противопоказания

- Аллергия на активное вещество, антибиотики группы макролидов или любые другие вспомогательные вещества.

- Поскольку это лекарственное средство метаболизируется главным образом в печени, его не следует принимать пациентам с тяжелой печеночной недостаточностью.

- Кларитромицин не следует принимать пациентам, которые проходят лечение препаратами эрготамин или дигидроэрготамин, терфенадин, цизаприд, пимозид, астемизол или алкалоиды спорыньи пурпурных.

- Порфирия.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Застосування наступних препаратів суворо протипоказане через можливий розвиток тяжких наслідків взаємодії.

Цизаприд, пімозид, астемізол і терфенадин

Підвищення рівнів цизаприду, пімозиду й терфенадину у сироватці крові спостерігалося при їх сумісному застосуванні з кларитроміцином, що може спричинити подовження інтервалу QT і появу аритмій, у тому числі шлуночкові тахікардію, фібриляцію шлуночків і torsade de pointes. Подібні ефекти відзначалися і при сумісному застосуванні астемізолу та інших макролідів.

Ерготамін/дигідроерготамін

Одночасне застосування кларитроміцину та ерготаміну або дигідроерготаміну асоціювалося з появою ознак гострого ерготизму, що характеризувалося вазоспазмом і ішемією кінцівок та інших тканин, включаючи центральну нервову систему.

Вплив інших лікарських засобів на кларитроміцин

Вплив цих лікарських засобів на концентрацію кларитроміцину у крові відомий або припускається, тому може знадобитися зміна дози або застосування альтернативної терапії.

Ефавіренц, невірапін, рифампіцин, рифабутин і рифапентин

Потужні індуктори ферментів цитохрому Р450, такі як ефавіренц, невірапін, рифампіцин, рифабутин і рифапентин, можуть прискорювати метаболізм кларитроміцину, зменшуючи його концентрацію у плазмі крові, але збільшуючи концентрацію 14-ОН-кларитроміцину - біологічно активного метаболіту. Оскільки біологічна мікробіологічна активність кларитроміцину і14-ОН-кларитроміцину різна відносно різних бактерій, очікуваний терапевтичний ефект може бути не досягнутий через сумісне застосування кларитроміцину та індукторів ферментів цитохрому Р450.

Флуконазол

Рівноважні концентрації активного метаболіту 14-ОН-кларитроміцину значно не змінювалися при сумісному застосуванні з флуконазолом. Зміна дози кларитроміцину не потрібна.

Ритонавір

Застосування ритонавіру і кларитроміцину спричиняло значне пригнічення метаболізму кларитроміцину. Сmax кларитроміцину підвищувалося на 31 %, С min - на 182 % і AUC - на 77 %. Відзначалося повне пригнічення утворення 14-ОН-кларитроміцину. Через велике терапевтичне вікно зменшення дози кларитроміцину для пацієнтів з нормальною функцією нирок не потрібне. Проте для пацієнтів з нирковою недостатністю необхідна корекція дози: для пацієнтів з CL CR < 30 мл/хв) дозу кларитроміцину необхідно знизити на 75 %. Кларитроміцин у дозах, що перевищують 1 г/день, не слід застосовувати разом із ритонавіром.

Вплив кларитроміцину на фармакокінетику інших лікарських засобів.

СYP 3A

Сумісне застосування кларитроміцину, відомого інгібітору ферменту СYP3A, і препарату, що головним чином метаболізується СYP3A, може спричинити підвищення концентрації останнього в плазмі крові, що, у свою чергу, може посилити або подовжити його терапевтичний ефект і ризик виникнення побічних реакцій.

Слід бути обережним при застосуванні кларитроміцину пацієнтам, які отримують терапію лікарськими засобами - субстратами (СYP3A), особливо якщо СYP3A-субстрат має вузький терапевтичний діапазон (наприклад карбамазепін) і екстенсивно метаболізується цим ензимом.

Може знадобитися зміна дози, і, якщо можливо, ретельний моніторинг сироваткових концентрацій лікарського засобу, що метаболізується СYP3A, у пацієнтів, які одночасно застосовують кларитроміцин.

Такі лікарські препарати або групи препаратів метаболізуються одним і тим самим СYP3A ізоферментом: альпразолам, астемізол, карбамазепін, цилостазол, цизаприд, циклоспорин, дизопірамід, алкалоїди ріжків, ловастатин, метилпреднізолон, мідазолам і вінбластин. Подібний механізм взаємодії відзначений при застосуванні фенітоїну, теофіліну і вальпроату, що метаболізуються іншим ізоферментом системи цитохрому Р450.

Антиаритмічні засоби

Існують постмаркетингові повідомлення про розвиток піруетної шлуночкової тахікардії, що виникла при одночасному застосуванні кларитроміцину з хінідином або дизопірамідом. Рекомендується проводити ЕКГ-моніторування для своєчасного виявлення подовження інтервалу QT. Під час терапії кларитроміцином слід стежити за концентраціями цих препаратів у сироватці крові.

Інгібітори ГМГ-КоА-редуктази

Як і інші макроліди, кларитроміцин спричиняє підвищення концентрації інгібіторів ГМГ-КоА-редуктази, таких як ловастатин і симвастатин. Рідко повідомлялося про розвиток рабдоміолізу у пацієнтів при сумісному застосуванні цих лікарських засобів.

Омепразол

Застосування кларитроміцину у комбінації з омепразолом призводило до підвищення рівноважних концентрацій омепразолу. При застосуванні тільки омепразолу середнє значення рН шлункового соку при вимірюванні протягом 24 годин становило 5,2, при сумісному застосуванні омепразолу з кларитроміцином - 5,7.

Пероральні антикоагулянти

Комбіноване застосування кларитроміцину і пероральних антикоагулянтів може потенціювати ефект останніх, що потребує ретельного контролю протромбінового часу у пацієнтів.

Силденафіл, тадалафіл, варденафіл

Існує ймовірність збільшення плазмових концентрацій інгібіторів фосфодіестерази (силденафілу, тадалафілу і варденафілу) при їх сумісному застосуванні з кларитроміцином, що може потребувати зменшення дози інгібіторів фосфодіестерази.

Теофілін, карбамазепін

Існує незначне, але статистично значуще збільшення концентрації теофіліну або карбамазепіну у плазмі крові при їх одночасному застосуванні з кларитроміцином.

Толтеродин

Зниження дози толтеродину може бути необхідним при його застосуванні з кларитроміцином.

Триазолбензодіазепіни (наприклад альпразолам, мідазолам, триазолам)

Слід уникати комбінованого застосування перорального мідазоламу і кларитроміцину. При внутрішньовенному застосуванні мідазоламу з кларитроміцином слід проводити ретельний моніторинг пацієнта для своєчасної корекції дози.

Слід дотримуватися таких самих запобіжних заходів при застосуванні інших бензодіазепінів, які метаболізуються СYP3A, включаючи триазолам і альпразолам. Для бензодіазепінів, елімінація яких не залежить від СYP3A (темазепам, нітразепам, лоразепам), розвиток клінічно значущої взаємодії з кларитроміцином малоймовірний. Є постмаркетингові повідомлення про лікарську взаємодію і розвиток побічних явищ з боку центральної нервової системи (такі як сонливість і сплутаність свідомості) при сумісному застосуванні кларитроміцину і триазоламу. Слід спостерігати за пацієнтом, враховуючи можливість збільшення фармакологічних ефектів з боку центральної нервової системи.

Інші види взаємодій

Колхіцин

Колхіцин є субстратом СYP3A і Р-глікопротеїну (Рgp). Відомо, що кларитроміцин і інші макроліди можуть пригнічувати СYP3A і Рgp. При одночасному застосуванні кларитроміцину і колхіцину пригнічення Рgp і СYP3A кларитроміцином може спричинити підвищення експозиції колхіцину. Необхідно спостерігати за станом пацієнтів щодо виявлення клінічних симптомів токсичності колхіцину.

Дигоксин

Повідомлялося про підвищення концентрації дигоксину у сироватці крові пацієнтів, які застосовували кларитроміцин одночасно з дигоксином. У деяких пацієнтів розвинулися ознаки дигіталісної токсичності, у тому числі потенційно летальні аритмії. Слід ретельно контролювати концентрацію дигоксину у сироватці крові пацієнтів при його застосуванні з кларитроміцином.

Зидовудин

Одночасне застосування таблеток кларитроміцину негайного вивільнення і зидовудину ВІЛ-інфікованим пацієнтам може спричиняти зниження рівноважних концентрацій зидовудину у сироватці крові. Цього можна уникнути шляхом дотримання інтервалу між прийомами кларитроміцину і зидовудину. Про таку взаємодію при застосуванні суспензії кларитроміцину та зидовудину або дидеоксиназину у дітей не повідомлялося.

Можлива також двоспрямована лікарська взаємодія між кларитроміцином і атазановіром, інтраконазолом, саквінавіром.

Верапаміл

Повідомлялося про розвиток артеріальної гіпотензії, брадиаритмії та лактоацидозу при сумісному застосуванні кларитроміцину та верапамілу.

Способы применения

Немікобактеріальні інфекції

Для лікування немікобактеріальних інфекцій рекомендована доза для дітей становить від 7,5 мг/кг 2 рази на добу до максимальної - 500 мг 2 рази на добу. Тривалість лікування зазвичай становить 5-10 діб залежно від виду збудника та тяжкості перебігу захворювання. Суспензію застосовують незалежно від прийому їжі (можна приймати з молоком).

Рекомендовано давати дітям випити трохи рідини після прийому цієї суспензії. Суспензія для перорального застосування містить дрібні гранули, які дитина не повинна розжовувати, оскільки їхній вміст гіркий на смак. Для прийому дози додається шприц для перорального застосування. В одному повному шприці - 5 мл суспензії, яка містить 125 мг. Після кожного застосування шприц слід промити водою.

Дозування препарату для лікування дітей з немікобактеріальною інфекцією залежно від маси тіла.



Маса тіла дитини*
Доза в мл суспензії

для прийому внутрішньо

125 мг/5 мл (шприц)
Доза в мг

8-11 кг
2,5 мл 2 рази на добу (?)
62,5 мг

12-19 кг
5 мл 2 рази на добу (1)
125 мг

20-29 кг
7,5 мл 2 рази на добу (1?)
187,5 мг

30-40 кг
10 мл 2 рази на добу (2)
250 мг


*Дітям з масою тіла до 8 кг дозу слід розраховувати на кілограм маси тіла (7,5 мг/кг 2 рази на добу).

Дозування при нирковій недостатності. Дітям з кліренсом креатиніну менше 30 мл/хв дозу препарату слід зменшити на 50 %. Лікування повинно тривати не довше 14 днів.



Мікобактеріальні інфекції

Для лікування мікобактеріальних інфекцій рекомендована доза кларитроміцину у вигляді суспензії для дітей становить від 15 до 30 мг/кг на добу, розподілена на 2 прийоми.

Лікування продовжують, поки спостерігається клінічна ефективність від застосування препарату (може знадобитися додаткова терапія у комбінації з іншими антимікобактеріальними препаратами).

Дозування препарату для лікування дітей з мікобактеріальною інфекцією залежно від маси тіла.



Маса тіла дитини*
Доза в мл суспензії

для прийому внутрішньо

125 мг/5 мл (шприц)

15 мг/кг
30 мг/кг

8-11 кг
5 мл
10 мл

12-19 кг
10 мл
20 мл

20-29 кг
15 мл
30 мл

30-40 кг
20 мл
40 мл


*Дітям з масою тіла до 8 кг дозу слід розраховувати на кілограм маси тіла (15-30 мг/кг/добу).

Приготування суспензії

Для приготування 60 мл суспензії необхідно 42 мл очищеної або кип'яченої та охолодженої води. Струсити пляшку, щоб вільно розсипалися гранули. Додати приблизно ? необхідної кількості води. Негайно добре струсити так, щоб вміст змішався з водою, потім додати решту води. Негайно знову добре струсити. Приготована суспензія має досягати позначки на пляшці.

Перед кожним прийомом препарату слід струшувати флакон із приготованою суспензією.

Передозировка

Сообщений о случаях передозировки не было.

Передозировка может вызвать тошноту, рвота и боль в животе, головная боль и спутанность сознания. У одного пациента с биполярным психозом в анамнезе, который принял 8 г кларитромицина, развились изменения умственного состояния, параноидальное поведение, гипокалиемия, гипоксемия. При проглатывании очень большого количества препарата назначают промывание желудка. Лечение симптоматическое. Гемодиализ или перитонеальный диализ является мало эффективным методом быстрого удаления кларитромицина из организма.

Побочные действия

Побічні ефекти, які можуть виникнути під час лікування кларитроміцином, розподілені на групи за частотою виникнення, а саме:

- дуже часто (? 1/10);

- часто (? 1/100 до < 1/10);

- нечасто (? 1/1000 до < 1/100);

- рідко (? 1/10000 до < 1/1000);

- дуже рідко (< 1/10000); невідомо (неможливо оцінити за наявними даними).

У кожній групі, утвореній за частотою виникнення, побічні ефекти представлені у порядку зниження серйозності.

Повідомлялося про розвиток колхіцинової токсичності (у тому числі з летальним наслідком) при сумісному застосуванні кларитроміцину і колхіцину.

Пацієнти з порушенням імунної системи.

Найчастішими побічними реакціями при лікуванні мікобактеріальних інфекцій у дітей, хворих на СНІД (за винятком тих, що обумовлені основним захворюванням), були дзвін у вухах, глухота, нудота, блювання, біль у животі, пурпура, панкреатит та підвищення рівня амілази. Також повідомлялося про значне підвищення рівня загального білірубіну крові та АЛТ, тромбоцитопенію.

Частота виникнення побічних ефектів за окремими системно-органними класами:

Лабораторні дослідження

- нечасто: підвищення рівня трансаміназ та лужної фосфатази, підвищений вміст у сироватці крові білірубіну, креатиніну та сечовини, подовження протромбінового часу;

- рідко: тромбоцитопенія, лейкопенія, нейтропенія, гіпоглікемія у пацієнтів, які приймають препарати для зниження цукру у крові.

З боку серця

- дуже рідко: подовження інтервалу QT, фібриляції шлуночків, шлуночкова тахікардія, піруетна шлуночкова тахікардія («torsades de pointes»).

З боку крові та лімфатичної системи

- дуже рідко: лейкопенія, тромбоцитопенія.

З боку нервової системи

- часто: головний біль, порушення смаку;

- нечасто: порушення нюху, втрата нюху та смаку;

- дуже рідко: вертиго, запаморочення, парестезії, безсоння та судоми.

З боку органа слуху та рівноваги

- дуже рідко: тинітус, минуще порушення слуху.

З боку дихальної системи, органів грудної клітки та середостіння

- рідко: диспное, набряк горла (симптоми алергічної реакції).

З боку травного тракту

- часто: нудота, диспепсія, біль у животі, блювання, діарея;

- нечасто: стоматит, запалення язика;

- рідко: минуще забарвлення зубів та язика;

- дуже рідко: гострий панкреатит, псевдомембранозний коліт.

З боку нирок і сечовивідних шляхів

- дуже рідко: інтерстиціальний нефрит, ниркова недостатність.

З боку шкіри та підшкірної клітковини

- часто: висипання;

- нечасто: кропив'янка;

- дуже рідко: синдром Стівенса-Джонсона, токсичний епідермальний некроліз (синдром Лайєлла).

З боку скелетно-м'язової і сполучної тканини та кісток

- дуже рідко: артралгія та міалгія, погіршення стану при тяжкій псевдопаралітичній міастенії.

Інфекційні та паразитарні захворювання

- рідко: довготривале застосування препарату може призвести до надмірного розвитку резистентних бактерій та грибків (псевдомембранозний коліт, кандидоз).

З боку імунної системи

- дуже рідко: анафілактичні реакції (набряклість обличчя, ангіоневротичний алергічний набряк, утруднене дихання, шок, що розвивається), гіперчутливість.

З боку гепатобіліарної системи

- дуже рідко: гепатоцелюлярна жовтяниця, холестатична жовтяниця, гепатит, холестатичний гепатит (у виключних випадках повідомлялося про печінкову недостатність з летальним наслідком у пацієнтів з тяжкими основними захворюваннями, які одночасно приймали інші препарати), порушення функції печінки.


Психічні порушення

- дуже рідко: нічні кошмари, сплутаність свідомості, відчуття страху, галюцинації, психотичні реакції, психози, дезорієнтація, деперсоналізація, депресія, тривожність.

При виникненні будь-яких небажаних реакцій лікування слід припинити та звернутися до лікаря.

Особые условия

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Вагітність. Достатніх даних щодо застосування кларитроміцину для лікування вагітних жінок немає.

Потенційний ризик для людини невідомий.

Фромілід не слід застосовувати у період вагітності, якщо тільки очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода.

Період годування груддю. Кларитроміцин екскретується у грудне молоко. На період лікування препаратом слід припинити годування груддю.

Діти. Дослідження щодо ефективності та безпеки застосування кларитроміцину для дітей віком до 6 місяців, а також дітей, уражених Mycobacterium avium complex, віком до 20 місяців не проводилися.



Особливості застосування.

Слід звернути увагу на можливість перехресної резистентності між кларитроміцином та іншими макролідами, а також лінкоміцином та кліндаміцином.

Препарат виводиться з організму печінкою та нирками.

Слід дотримуватися обережності при застосуванні препарату пацієнтами із печінковою недостатністю, нирковою недостатністю помірного або тяжкого ступеня.

Повідомлялося про посилення симптомів міастенії гравіс (myasthenia gravis) у пацієнтів, які застосовували кларитроміцин.

Тривале або повторне застосування антибіотиків може спричинити надмірний ріст нечутливих бактерій і грибів. При виникненні суперінфекції слід припинити застосування кларитроміцину і розпочати відповідну терапію.

Про розвиток діареї від легкого ступеня тяжкості до псевдомембранозного коліту з летальним наслідком, спричиненого Clostridium difficile (CDAD), повідомлялося при застосуванні практично всіх антибактеріальних препаратів, у тому числі кларитроміцину. Слід завжди пам'ятати про можливість розвитку діареї, спричиненої Clostridium difficile, у всіх пацієнтів з діареєю після застосування антибіотиків. Крім того, необхідно ретельно зібрати анамнез, оскільки про розвиток діареї, спричиненої Clostridium difficile, повідомлялося навіть через 2 місяці після застосування антибактеріальних препаратів.

У деяких пацієнтів може розвинутися резистентність мікроорганізмів Н. pylori до кларитроміцину.

Додаткова інформація про допоміжні речовини

Гранули для приготування суспензії для прийому внутрішньо містять сахарозу. Пацієнтам з рідкісними спадковими формами непереносимості фруктози, порушенням всмоктування глюкози-галактози або дефіцитом ферменту сахарази-ізомальтази не слід приймати цей препарат.



Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. Повідомлень щодо впливу препарату Фромілід на здатність керувати автотранспортом або працювати з іншими механізмами не було. Перед тим як сідати за кермо автотранспорту або перед роботою з іншими механізмами слід урахувати можливість виникнення побічних реакцій з боку нервової системи, таких як судоми, запаморочення, галюцинації, сплутаність свідомості.

Категорія відпуску. За рецептом.

Особые условия хранения

Термін придатності. 2 роки.

Приготовлену суспензію слід використати протягом 14 днів за умови зберігання при температурі не вище 25 °C. Зберігати в оригінальній упаковці для захисту від дії світла.

Умови зберігання.

Зберігати при температурі не вище 30 °С. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Синоним

КЛЕРОН-МАКСФАРМА, Кларитро САНДОЗ, ЛЕКОКЛАР, МЕРИСТАТ-САНОВЕЛЬ, КЛАРИТРОМИЦИН, ПРОКЛАР, АЗИКЛАР 250, ФРИ-МАКС ОД, АЗИКЛАР 500, ЭЗЕКЛАР-ОД, БИАКСИН, БИАКСИН XL, БИНОКЛАР, ЗОСИН, КЛАБАКС, КЛАБАКС OD, КЛАБЕЛ® 500, КЛАМЕД®, КЛАРБАКТ, КЛАРЕКСИР, КЛАРИГЕТ XL, КЛАРИМАКС, КЛАРИТ, КЛАРИТ 250, КЛАРИТ XL, КЛАРИТ ДС 125, КЛАРИТ ДТ, КЛАРИТ ОД, КЛАРИТРО САНДОЗ® XL, КЛАРИТРОГЕКСАЛ®, КЛАРИТРОМИЦИН ГРИНДЕКС, КЛАРИТРОМИЦИН-АВАНТ™, КЛАРИТРОМИЦИН-ЗДОРОВЬЕ, КЛАРИТРОМИЦИН-КРЕДОФАРМ, КЛАРИТРОМИЦИН-НОРТОН, КЛАРИТРОЦИН, КЛАРИЦИД, КЛАРИЦИД В.В., КЛАРИЦИН, КЛАРИЦИН-250, КЛАРИЦИН-500, КЛАРИЦИТ, КЛАРИЦИТ 250, КЛАРИЦИТ 500, КЛАРОМИН, КЛАСАН, КЛАФАР 250, КЛАФАР 500, КЛАЦИД, КЛАЦИД В.В., КЛАЦИД®, КЛАЦИЛАР-250, КЛАЦИЛАР-500, КЛЕРИМЕД 250, КЛЕРИМЕД 500, КЛЕРОН, ФРИ-МАКС 250, ФРОМИЛИД®, ФРОМИЛИД® УНО, ЭКОЗИТРИН, КЛАЦИД СР, ЛАРИТРОМИЦИН-РАТИОФАРМ

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004