Фитолит капс.№60 (71952)

код товара: 71952
в наличии
Срок годности до 01.10.2026
Цена:
112.60грн.
Купить в 1 клик
в наличии
код товара: 71952
Срок годности до 01.10.2026
Цена:
112.60грн.
Купить в один клик
Купить в 1 клик
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительФармацевтическая компания Здоровье ООО
Форма выпускаКапсулы № 10?3, № 10?6 в блистере в коробке.
Торговое названиеФитолит
Обновлено:
17.11.2023
Проверено

Описание

Средства, применяемые в урологии. Средства, способствующие растворению мочевых конкрементов. Код АТС G04B C.

Инструкция - Фитолит капс.№60

Производитель

Фармацевтическая компания Здоровье ООО

Страна происхождения

Украина

Состав

діючі речовини: споришу звичайного екстракт сухий, звіробою екстракт сухий, хвоща польового екстракт сухий, авісан;

1 капсула містить споришу звичайного екстракту сухого 50 мг, звіробою екстракту сухого

30 мг, хвоща польового екстракту сухого 25 мг, авісану 25 мг;

допоміжні речовини: магнію карбонат легкий, цукор-пісок, крохмаль картопляний, кремнію діоксид колоїдний безводний, кальцію стеарат.

Форма выпуска

Капсулы № 10?3, № 10?6 в блистере в коробке.

Лекарственная форма

Капсули.

Тверді желатинові капсули жовтого кольору. Вміст капсули - суміш гранул і порошку від світло-коричневого до темно-коричневого з зеленуватим відтінком кольору. На капсулу допускається наносити товарний знак підприємства - ЗТ.

Фармакодинамика

Фітоліт - комбінований препарат, який містить рослинні екстракти.

Фітоліт має спазмолітичну, діуретичну, знеболюючу та протизапальну дію, антимікробні та антисептичні властивості, регулює мінеральний обмін. Зменшує частоту та інтенсивність ниркової коліки, нормалізує фізико-хімічні показники сечі, призводить до відновлення оптимальної уродинаміки та гомеостазу сечі, зменшує лейкоцитурію. Сприяє вимиванню піску та дрібних конкрементів, попереджує збільшення конкрементів або появу нових.

Фітоліт чинить позитивний вплив на стан сперматогенезу в умовах експериментального простатиту (підвищується концентрація сперматозоїдів, тривалість збереження руху сперматозоїдів та відсоток рухливих форм, зменшується кількість патологічно змінених сперматозоїдів, у позитивному напрямку змінюється кислотна та осмотична резистентність).

Показания

Лікування і профілактика сечокам'яної хвороби (наявність у нирках та сечоводах первинних та рецидивуючих каменів різної величини та локалізації); ускладнення, спричинені проходженням фрагментів каменів після ударно-хвильової літотрипсії; при нирковій коліці; профілактика утворення сечових конкрементів після їх оперативного видалення та/або самостійного виходу; у складі комплексної підтримуючої терапії хронічних пієлонефритів, хронічних запальних захворювань нижніх сечових шляхів (цистит, уретрит) та хронічному простатиті.

Противопоказания

Підвищена індивідуальна чутливість до компонентів препарату, гломерулонефрити, період вагітності, період годування груддю, дитячий вік до 12 років.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Не встановлена.

Способы применения

Призначають дорослим і дітям віком старше 12 років внутрішньо перед їдою.

Сечокам'яна хвороба. Призначають по 2-3 капсули 3 рази на добу. Тривалість курсу ліку-вання становить 20-30 діб. Після перерви курс лікування можна повторити.

Профілактика рецидивів утворення конкрементів у нирках та сечовивідних шляхах після ударно-хвильової літотрипсії. Призначають по 2-3 капсули 3 рази на добу протягом 5-15 діб, а після оперативного видалення каменів та/чи їх самостійного відходження ? по 2-3 капсули 3 рази на добу протягом 1-2 місяців.

Ниркова коліка. Призначають по 2-3 капсули після усунення больового синдрому знеболюючими засобами.

Хронічний пієлонефрит. Препарат призначають паралельно з базовою терапією або після її проведення як монотерапію по 2 капсули 3 рази на добу перед їдою протягом трьох тижнів. Курси лікування (через 1-2 тижні перерви) можна повторювати протягом 2-3 місяців, переходячи на прийом по 1-2 капсули на добу.

Хронічні цистити, уретрити та простатити. Призначають по 2-3 капсули 3 рази на добу протягом 21-28 діб. Курс можна повторювати через 2 тижні (по 2 капсули 3 рази на добу). Кількість курсів лікування встановлює лікар залежно від стану хворого.

Передозировка

Токсичної дії препарату не відзначено. При одноразовому прийомі понад 30 капсул можливе посилення проявів побічних ефектів. У випадку передозування рекомендовано промивання шлунка та прийом активованого вугілля.

Побочные действия

Препарат добре переноситься хворими та зазвичай не викликає побічних ефектів. Можливі слабкі диспепсичні явища у вигляді нудоти та відчуття дискомфорту в епігастральній ділянці, блювання, пронос.

В осіб з підвищеною чутливістю можливе виникнення алергічних реакцій (почервоніння, висип, свербіж).

Особые условия

Фітоліт можна застосовувати в комбінації з протимікробними засобами.

При виникненні побічних ефектів препарат необхідно приймати після їди, але його прийом не слід припиняти. Для полегшення виведення конкрементів рекомендується випивати велику кількість води (1,5-2 л) протягом 2-3 годин.

При наявності у хворих на сечокам'яну хворобу вираженої піурії показано призначення протимікробних засобів.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Препарат протипоказаний у період вагітності. У разі необхідності застосування препарату на період лікування необхідно припинити годування груддю.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. Дані відсутні.

Діти. Препарат протипоказаний для застосування дітям віком до 12 років.

Категорія відпуску. Без рецепта.

Особые условия хранения

Термін придатності. 3 роки.

Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, вказаного на упаковці!

Умови зберігання. Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

Синоним

ФИТОЛИТ, ФИТОЛИТ ФОРТЕ, ФИТОЛИТ ФОРТЕ H

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004