Фарингтон таблетки для рассасывания №20 (13163)

код товара: 13163
в наличии
Срок годности до 01.10.2026
Цена:
65грн.
Купить в 1 клик
в наличии
код товара: 13163
Срок годности до 01.10.2026
Цена:
65грн.
Купить в один клик
Купить в 1 клик
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительКиївський вітамінний завод ПАТ
Форма выпускаПо 10 таблеток в блистере; по 2 блистера в пачке.
Действующее веществоХЛОРГЕКСИДИН, АСКОРБИНОВАЯ КИСЛОТА
Торговое названиеФари
Обновлено:
30.01.2024
Проверено

Описание

Препараты, применяемые при заболеваниях горла. Антисептики. Код АТС R02A A.

Инструкция - Фарингтон таблетки для рассасывания №20

Производитель

Київський вітамінний завод ПАТ

Страна происхождения

Украина

Состав

діючі речовини:
1 таблетка містить хлоргексидину дигідрохлориду 5 мг, аскорбінової кислоти 50 мг;

допоміжні речовини:
цукор, метилцелюлоза, тальк, магнію стеарат, барвники хіноліновий жовтий (Е 104) та Понсо 4 R (Е 124), ароматизатор «Апельсиновий смак».

Форма выпуска

По 10 таблеток в блистере; по 2 блистера в пачке.

Лекарственная форма

Таблетки для смоктання.

Основні фізико-хімічні властивості:
таблетки плоскоциліндричної форми зі скошеними краями, блідого оранжевого кольору. На поверхні таблеток допускаються вкраплення.

Действующее вещество

ХЛОРГЕКСИДИН, АСКОРБИНОВАЯ КИСЛОТА

Фармакодинамика

Фарінгтон - комбінований лікарський засіб, що складається з двох компонентів. Хлоргексидин чинить антибактеріальну дію шляхом неспецифічного зв'язування з фосфоліпідами клітинної мембрани бактерій, де хлоргексидин гальмує активність дегідрогенази і АТФ-ази та порушує проникність мембрани для калію, нуклеотидів та амінокислот.

Хлоргексидин діє як бактеріостатичний препарат у низьких концентраціях (менше 20 мг/л) та як бактерицидний препарат у високих концентраціях. Його дія спрямована головним чином проти грампозитивних мікроорганізмів іCandida albicans та меншою мірою - проти грамнегативних мікрооргінізмів. Хлоргексидин особливо ефективний протиStreptococcus mutans , Streptococcus salvarius , Escherichia coli , Selenomonas, анаеробних бактерій іCandida albicans. Трохи менше ефективний протиStreptococcus sanquis,Proteus , Pseudomonas , KlebsiellaтаVeillonella species

Аскорбінова кислота зменшує запалення та набряк слизової оболонки у роті та носоглотці, посилює імунну відповідь та діє як ко-фактор у синтезі колагену та регенерації тканин.

Фармакокинетика

Хлоргексидин практично не абсорбується через слизову оболонку та шкіру. Під час смоктання хлоргексидин поступово вивільняється з таблеток до слини та зв'язується зі слизовою оболонкою ротової порожнини та язика, після чого знову потрапляє до слини, де проявляється його антибактеріальна дія. Хлоргексидин можна проковтнути зі слиною, однак його абсорбція зі шлунково-кишкового тракту дуже низька. Хлоргексидин метаболізується у печінці незначною мірою та виводиться з жовчю через кишечник. Зазвичай 90 % вжитого хлоргексидину виводиться у незмінному стані з фекаліями.

Концентрація хлоргексидину у рідинах організму вимірюється методом високоефективної рідинної хроматографії з чутливістю методу до 1 мг/л.

Аскорбінова кислота добре абсорбується зі шлунково-кишкового тракту. Ступінь її зв'язування з білками плазми крові становить приблизно 25 %. Аскорбінова кислота метаболізується до дигідроаскорбінової та щавлевої кислот, виводиться головним чином із сечею.

Показания

Місцеве лікування симптомів запалення слизової оболонки горла та гортані.

Противопоказания

Гіперчутливість до хлоргексидину або до будь-якого іншого компонента лікарського засобу.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Немає повідомлень про випадки взаємодії з іншими лікарськими засобами.

Способы применения

Дорослим та дітям віком від 12 років: розсмоктувати по 1 таблетці 4 рази на добу (кожні 6 годин).

Таблетку слід приймати після їди та після чищення зубів.

Рекомендується не полоскати рота та не пити великого об'єму рідини протягом 2 годин після смоктання таблеток.


Діти.
Рекомендується застосовувати дітям віком від 12 років.

Передозировка

Лікарський засіб практично не абсорбується зі шлунково-кишкового тракту, тому передозування є дуже малоймовірним. У разі можливого передозування лікарського засобу необхідне клінічне обстеження та симптоматичне лікування.

Побочные действия

Можливі алергічні реакції, включаючи закладеність носа, шкірний висип, лущення слизової оболонки рота, набряк привушних залоз. Зустрічаються зміна смаку, збільшення зубного нальоту, зміни забарвлення (коричневі плями) на зубах, пломбах і зубних протезах, подразнення або запалення слизової оболонки рота, подразнення слизової оболонки шлунка та діарея.

Лікарський засіб містить барвник Понсо 4R (Е 124), який може спричинити алергічні реакції в осіб з підвищеною чутливістю.

Особые условия

Застосування лікарського засобу може тимчасово злегка змінювати смакові відчуття, але протягом 4 годин після прийому лікарського засобу сприйняття смаку повністю відновлюється. Приймати лікарський засіб рекомендується після їди.

Фарінгтон не слід приймати більше 14 днів, у середньому застосовувати протягом 5-7 днів.

У зв'язку з наявністю цукру у складі лікарського засобу слід обережно застосовувати для лікування хворих на цукровий діабет та зі схильністю до карієсу.

Тривале застосування Фарінгтону може спричинити незначну тимчасову зміну забарвлення зубів та язика, але ці явища минають після відміни лікарського засобу або для їх усунення може знадобитися порада лікаря.

Інколи пацієнти із захворюваннями шлунково-кишкового тракту та/або печінки можуть скаржитись на нудоту, блювання та відрижку. При появі цих симптомів лікарський засіб слід відмінити.


Застосування у період вагітності або годування груддю.

Досліджень з вивчення впливу хлоргексидину у період вагітності не проводилося. У дослідженнях на тваринах при застосуванні доз, що в багато разів перевищували дози, які могла б отримати людина при застосуванні хлоргексидину, ембріотоксичного ефекту виявлено не було. Однак вагітній слід порадитися з лікарем перед прийомом лікарського засобу.

Проникнення хлоргексидину у грудне молоко не вивчали.

Аскорбінова кислота екскретується у молоко. Жінка, яка годує груддю дитину, повинна порадитися з лікарем перед прийомом Фарінгтону.


Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами.

Лікарський засіб цілком безпечний і не впливає на психофізичну здатність керувати автомобілем і складними механізмами.

Особые условия хранения

Термін придатності.
2 роки.


Умови зберігання.
Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 ?С.
Зберігати у недоступному для дітей місці.


Категорія відпуску .
Без рецепта.

Синоним

АСКОРБИНОВАЯ КИСЛОТА+ХЛОРГЕКСИДИН, СЕБИДИН ПЛЮС™, СЕБИДИН™, СЕПТАЛОР®, ФАРИНГТОН

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004