Этамзилат-КВ таблетки 250мг №50 (07863)

код товара: 07863
в наличии
Срок годности до 01.07.2025
Цена:
134.40грн.
Купить в 1 клик
в наличии
код товара: 07863
Рецептурный препарат
Срок годности до 01.07.2025
Цена:
134.40грн.
Купить в один клик
Купить в 1 клик
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительКиївський вітамінний завод ПАТ
Форма выпускаПо 10 таблеток в блистере; по 5 блистеров в пачке.
Действующее веществоЭтамзилат
Торговое названиеЭтамзилат
Обновлено:
19.03.2024
Проверено

Описание

Антигеморагічні средства. Гемостатические средства для системного применения. Етамзилат. Код ATC В02В Х01.

Инструкция - Этамзилат-КВ таблетки 250мг №50

Производитель

Київський вітамінний завод ПАТ

Страна происхождения

Украина

Состав

діюча речовина: etamsylatе;

1 таблетка містить етамзилату 250 мг;

допоміжні речовини: лактози моногідрат, крохмаль кукурудзяний, кислота лимонна моногідрат, повідон, магнію стеарат.

Форма выпуска

По 10 таблеток в блистере; по 5 блистеров в пачке.

Лекарственная форма

Таблетки.

Таблетки круглой формы с двояковыпуклой поверхностью белого или почти белого цвета. На поверхности таблетки допускается мраморность.

Действующее вещество

Этамзилат

Фармакодинамика

Гемостатичний, ангіопротекторний засіб. Гемостатична дія реалізується на рівні первинної ланки гемостазу (взаємодія між тромбоцитами та ендотелієм). Активізує утворення тканинного тромбопластину (фактор III) у місці ушкодження дрібних судин. Стимулює утворення тромбоцитів і їх вихід з кісткового мозку, сприяє їх адгезії і агрегації, зменшує кровоточивість. Збільшує швидкість утворення первинного тромбу і підсилює його ретракцію, практично не впливаючи на рівень фібріногену і протромбіновий час. При повторних введеннях тромбоутворення не підсилюється. Відновлює патологічно збільшений час кровотечі, на нормальні параметри системи гемостазу не впливає, не зумовлює гіперкоагуляції, не виявляє судинозвужувальної дії. Практично не впливає на склад периферичної крові, її білків і ліпопротеїнів. Вміст фібріногену збільшується незначно, швидкість осідання еритроцитів може дещо зменшуватися. Механізм ангіопротекторної дії зумовлений антигіалуронідазною активністю і стабілізацією аскорбінової кислоти, завдяки чому гальмується розщеплення і стимулюється формування у судинній стінці мукополісахаридів великої молекулярної маси. Підвищує резистентність капілярів, нормалізує патологічно підвищену судинно-тканинну проникність. Зменшує вихід рідини і формених елементів крові з судинного русла, поліпшує мікроциркуляцію.

Фармакокинетика

Після застосування внутрішньо етамзилат добре адсорбується у шлунково-кишковому тракті, надходячи у системний кровоток. Ефективна концентрація в крові становить 0,05?0,02 мг/мл. Слабко зв'язується з білками і форменими елементами крові. Рівномірно розподіляється в різних органах і тканинах залежно від ступеня їх кровопостачання. Виводиться з організму головним чином нирками (у незмінному вигляді), а також із жовчю. Близько 72 % дози виводиться у незмінному вигляді упродовж 24 годин після прийому.

Показания

Профилактика и контроль кровоизлияний в поверхностных и внутренних капиллярах различной этиологии, особенно если кровотечение обусловлено поражением эндотелия:

- профилактика и лечение кровотечений во время и после хирургических операций в отоларингологии, гинекологии, акушерстве, урологии, стоматологии, офтальмологии и пластической хирургии;

- профилактика и лечение капиллярного кровотечения различной этиологии и локализации: гематурия, метроррагия, первичная гиперменорея, гиперменорея у женщин с внутриматочными противозачаточными средствами, носовое кровотечение, кровотечение десен.

Противопоказания

Повышенная индивидуальная чувствительность к компонентам препарата, острая порфирия, тромбоз, тромбоэмболия, повышенная свертываемость крови, бронхиальная астма. Гемобластоз (лимфатическая и миелоидная лейкемия, остеосаркома) у детей.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Прийом препарату до введення реополіглюкіну запобігає антиагрегаційній дії останнього, прийом після введення реополіглюкіну не чинить гемостатичної дії. Припустиме поєднання з амінокапроновою кислотою, вікасолом.

Способы применения

Застосовується внутрішньо. Таблетки приймають під час або після їди.

Добова доза для дорослих становить 1-2 таблетки 3-4 рази на добу. У тяжких випадках доза становить 3 таблетки 3-4 рази на добу.

При менорагії призначають по 3-4 таблетки на добу, починаючи з 5-го дня від очікуваного початку менструації до 5-го дня наступного менструального циклу.

Після операції застосовують по 1-2 таблетки кожні 6 годин до зникнення ризику кровотечі.

Добова доза для дітей становить половину дози для дорослих.

Передозировка

Данные о случаях передозировки не поступали.

Побочные действия

При застосуванні препаратів етамзилату надходили повідомлення про наступні побічні реакції.

З боку нервової системи: рідко - головний біль, запаморочення, припливи, парестезії нижніх кінцівок.

З боку травної системи: нудота, блювання, діарея, біль в епігастральній ділянці.

З боку імунної системи: рідко - алергічні реакції, шкірний свербіж, підвищення температури тіла, висип, кропив'янка; дуже рідко - анафілактичний шок; описано випадок ангіоневротичного набряку.

З боку ендокринної системи: дуже рідко - гостра порфірія.

З боку системи дихання: рідко - бронхоспазм.

З боку кістково-м'язової системи: рідко - біль у спині.

З боку серцево-судинної та кровоносної системи: дуже рідко - артеріальна гіпотензія, тромбоемболія.

Усі побічні реакції слабкі та зворотні. У дітей, які лікувалися етамзилатом для запобігання кровотечі при гострій лімфатичній і мієлоїдній лейкемії, частіше відзначали тяжку лейкопенію.

Особые условия

Особливості застосування. Застосовувати з обережністю пацієнтам з тромбозом або тромбоемболією в анамнезі.

Лікування етамзилатом пацієнтів з порушеними показниками системи згортання крові слід доповнити введенням лікарських засобів, що усувають виявлений дефіцит або дефект факторів системи згортання крові. Препарат неефективний при зниженій кількості тромбоцитів. Перед початком лікування необхідно виключити інші причини кровотечі.

При геморагічних ускладненнях, пов'язаних із передозуванням антикоагулянтів, рекомендується застосовувати специфічні антидоти.

Препарат містить лактозу, тому його не слід призначати пацієнтам з рідкісною спадковою непереносимістю галактози, дефіцитом лактази Лаппа або синдромом мальабсорбції глюкози-галактози.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.При застосуванні препарату необхідна обережність при роботі з транспортними засобами або механізмами, враховуючи можливість виникнення запаморочення.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Безпека застосування етамзилату у період вагітності не встановлена. Етамзилат протипоказаний у І триместрі вагітності. Препарат призначають у ІІ та ІІІ триместрі вагітності тільки тоді, коли очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода.

При необхідності лікування етамзилатом годування груддю необхідно припинити.

Діти. Препарат застосовують дітям старше 6 років. Не призначати дітям при наявності гемобластозу.

Особые условия хранения

Термін придатності. 2 роки.

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С.

Зберігати у недоступному для дітей місці.

Категорія відпуску. За рецептом.

Синоним

ДИЦИНЕН, ЭТАМЗИЛАТ, ДИЦИНОН, ЭТАМЗИЛАТ-ДАРНИЦА, ЭТАМЗИЛАТ-КВ

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004