Эналаприл таблетки 0.01г №20 (22523)

код товара: 22523
товар отсутствует
товар отсутствует
Товар отсутствует
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительЛекхим - Харьков ЗАО
Форма выпускаПо 25 таблеток в блистере, по 1 или 2, или 20, или 40 блистеров в пачке.
Действующее веществоЭНАЛАПРИЛ
Торговое названиеЭналаприл
Обновлено:
17.01.2023
Проверено

Описание

Средства, применяемые при вестибулярных нарушениях. Код АТХ N07C A02.

Инструкция - Эналаприл таблетки 0.01г №20

Производитель

Лекхим - Харьков ЗАО

Страна происхождения

Украина

Состав

діюча речовина: цинаризин;
1 таблетка містить цинаризину 0,025 г (25 мг);
допоміжні речовини: лактози моногідрат, крохмаль картопляний, магнію стеарат, кремнію діоксид колоїдний безводний, повідон.

Форма выпуска

По 25 таблеток в блистере, по 1 или 2, или 20, или 40 блистеров в пачке.

Лекарственная форма

Таблетки.
Таблетки белого или почти белого цвета.

Действующее вещество

ЭНАЛАПРИЛ

Фармакодинамика

Цинаризин пригнічує скорочення клітин гладкої мускулатури судин шляхом блокування кальцієвих каналів. Додатково до прямого кальцієвого антагонізму цинаризин знижує скорочувальну дію вазоактивних речовин, таких як норепінефрин і серотонін, блокуючи рецепторкеровані кальцієві канали. Блокада надходження кальцію до клітин селективна по тканинах і призводить до зменшення вазоконстрикції без впливу на артеріальний тиск і частоту серцевих скорочень.

Цинаризин може додатково поліпшувати недостатню мікроциркуляцію шляхом підвищення еластичності мембрани еритроцитів і зниження в'язкості крові. При застосуванні цинаризину збільшується клітинна резистентність до гіпоксії.

Цинаризин пригнічує стимуляцію вестибулярної системи, що призводить до супресії ністагму та інших вегетативних розладів. Цинаризин запобігає появі або послаблює гострі напади запаморочення.

Фармакокинетика

Абсорбція. Максимальні рівні цинаризину у плазмі крові досягаються через 1-3 години після перорального застосування.
Розподіл. Зв'язування з білками плазми крові становить 91 %.
Метаболізм. Цинаризин метаболізується переважно з участю CYP2D6.
Виведення. Період напіввиведення з плазми крові становить від 4 до 24 годин. Виділення 1/3 метаболітів здійснюється із сечею та 2/3 - з калом.

Показания

Нарушения мозгового кровообращения:
- симптоматическое лечение цереброваскулярных расстройств, включая головокружение, шум в ушах (тинітус), головная боль сосудистого происхождения, раздражительность, потерю памяти и неспособность сосредоточиться;
- профилактика мигрени.

Нарушения периферического кровообращения:
- симптоматическое лечение периферических сосудистых расстройств, включая болезнь Рейно, акроцианоз, перемежающуюся хромоту, трофические нарушения, трофические и варикозные язвы, парестезию, ночные спазмы в конечностях, холодные кінцівкі.

Нарушение равновесия:
- симптоматическое лечение лабиринтных расстройств, включая головокружение, шум в ушах, нистагм, тошноту и рвоту.

Болезнь движения:
- профилактика болезни движения.

Противопоказания

Повышенная чувствительность к действующему веществу или к любому из вспомогательных веществ препарата.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Алкоголь/депресанти ЦНС/трициклічні антидепресанти: одночасне застосування може посилювати седативну дію будь-якого з цих лікарських засобів або Цинаризину.

Діагностичні процедури: завдяки антигістамінній дії Цинаризин може маскувати позитивні реакції до факторів шкірної реактивності при проведенні шкірної проби, тому його застосування слід припинити за 4 дні до її проведення.

Способы применения

Порушення мозкового кровообігу.

Дорослі та діти віком від 12 років: 1 таблетка 3 рази на добу.

Порушення периферичного кровообігу.

Дорослі та діти віком від 12 років: 2-3 таблетки 3 рази на добу. Максимальна доза, що рекомендується, не повинна перевищувати 225 мг (9 таблеток) на добу. Оскільки ефект при запамороченні залежить від дози, дозування слід поступово підвищувати.

Порушення рівноваги.

Дорослі та діти віком від 12 років: 1 таблетка 3 рази на добу.

Хвороба руху.

Дорослі та діти віком від 12 років: 1 таблетка за півгодини до поїздки; прийом можна повторювати кожні 6 годин.

Спосіб застосування.

Для перорального застосування. Слід віддавати перевагу прийому Цинаризину після їди.

Діти.

Цинаризин застосовувати дітям віком від 12 років.

Передозировка

Симптомы. В единичных случаях острой передозировки (от 90 до 2250 мг) наблюдались следующие проявления: изменение сознания от сонливости до ступора и комы, рвота, экстрапирамидные симптомы, артериальная гипотензия. У небольшого количества детей наблюдались судороги. В большинстве случаев клинический результат не был тяжелым, но известно об летальные случаи после передозировки при одновременном применении с другими лекарственными средствами, включая циннаризин.

Лечение. Специфического антидота нет. В течение 1-го часа после приема внутрь необходимо провести промывание желудка. По показаниям можно назначить активированный уголь.

Побочные действия

Можуть виникати такі симптоми як сонливість і порушення з боку шлунково-кишкового тракту. Ці симтоми зазвичай є минущими, і їх можна уникнути при поступовому досягненні оптимальної дози.

Зрідка можуть спостерігатися головний біль, сухість у роті, гіперчутливість (алергічні реакції) та холестатична жовтяниця.

Рідкісні випадки посилення або розвитку екстрапірамідних симптомів відмічалися переважно у людей літнього віку при тривалому лікуванні. У таких випадках лікування слід припинити.

З боку імунної системи: гіперчутливість (алергічні реакції).

З боку нервової системи: сонливість, головний біль, екстрапірамідні розлади, гіперсомнія, летаргія, дискінезія, паркінсонізм, тремор.

З боку шлунково-кишкового тракту: сухість у роті, порушення з боку шлунково-кишкового тракту, відчуття дискомфорту в ділянці шлунка, нудота, блювання, абдомінальний біль, диспепсія.

З боку печінки та жовчовивідних шляхів: холестатична жовтяниця.

З боку шкіри та підшкірно-жирової клітковини: гіпергідроз (підвищена пітливість), червоний плескатий лишай, лишаєподібний кератоз.

З боку кістково-м'язової системи та сполучної тканини: підгострий шкірний червоний вовчак, ригідність м'язів, втомлюваність.

Порушення загального характеру: підвищена втомлюваність.

Лабораторні показники: збільшення маси тіла.

Особые условия

Цинаризин може спричинити подразнення в епігастральній ділянці; прийом препарату після їди дозволить зменшити подразнення слизової оболонки шлунка.

Пацієнтам із хворобою Паркінсона Цинаризин рекомендований тільки в тому випадку, якщо переваги лікування перевищують можливий ризик погіршення перебігу цієї хвороби.

Оскільки Цинаризин може спричинити сонливість, особливо на початку лікування, слід утримуватися від одночасного вживання алкоголю та застосування засобів, які пригнічують діяльність центральної нервової системи (депресанти ЦНС).

Необхідно уникати застосування Цинаризину при порфірії.

Цинаризин з обережністю застосовувати пацієнтам із порушенням функцій печінки та/або нирок.

Препарат містить лактозу, тому його не слід призначати пацієнтам із рідкісними спадковими формами непереносимості галактози, дефіцитом лактази або синдромом глюкозо-галактозної мальабсорбції.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Вагітність. Препарат не рекомендується застосовувати під час вагітності.

Період годування груддю. Відсутні дані про проникнення цинаризину в грудне молоко, тому жінкам, які приймають Цинаризин, слід відмовитися від годування груддю.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами.

Враховуючи, що в чутливих хворих при застосуванні препарату може виникнути сонливість (особливо на початку лікування), на час прийому препарату слід утриматися від керування транспортними засобами та виконання інших робіт, що потребують концентрації уваги.

Категорія відпуску. За рецептом.

Особые условия хранения

Термін придатності. 5 років.

Умови зберігання.
Зберігати у недоступному для дітей місці в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С.

Синоним

5, Вазотек, Вирфен, Инворил, Инновейс, Маприпол, Миниприл, Миоприл, Ренитек, Хитрол, Эднит, Эналаприл, Энам, Энап, Энвас, АПО-ЭНАЛАПРИЛ, АЦЕПРИЛБЕРЛИПРИЛ® 10, БЕРЛИПРИЛ® 10, БЕРЛИПРИЛ 20, БЕРЛИПРИЛ® 5, ВАЗОЛАПРИЛ, КАЛЬПИРЕН, КСАНЕФ, О-ПРИЛ-5, ОЛИВИН, ОРЕН, ПРЕС, ПРИЛЭНАП, ЭНА САНДОЗ, ЭНАГЕКСАЛ, ЭНАЛ-10, ЭНАЛ-2, ЭНАЛ-5, ЭНАЛАПРИЛ МАЛЕАТ, ЭНАЛАПРИЛ-АВАНТ, ЭНАЛАПРИЛ-АСТРАФАРМ, ЭНАЛАПРИЛ-ДАРНИЦА, ЭНАЛАПРИЛ-ЗДОРОВЬЕ, ЭНАЛАПРИЛ-ЛУГАЛ, ЭНАЛАПРИЛ-Н.С., ЭНАЛАПРИЛ-НОРТОН, ЭНАЛАПРИЛ-ФАРМАК, ЭНАЛАПРИЛ-ФПО, ЭНАЛАПРИЛА МАЛЕАТ, ЭНАЛОЗИД МОНО, ЭНАПРИЛ-10, ЭНАПРИЛ-2, ЭНАПРИЛ-20, ЭНАПРИЛ-5

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004