Домрид таблетки покрытые оболочкой 10 мг №10 (60972)

код товара: 60972
в наличии
Срок годности до 01.08.2026
Цена:
68.30грн.
Купить в 1 клик
в наличии
код товара: 60972
Срок годности до 01.08.2026
Цена:
68.30грн.
Купить в один клик
Купить в 1 клик
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
БрендKusum
ПроизводительКусум Фарм ТОВ, Україна
ФормаТаблетки
Форма выпускаПо 10 таблеток в блистере; по 1 или 3 блистера в картонной упаковке.
Действующее веществоДОМПЕРИДОН
Торговое названиеДомрид
Обновлено:
08.01.2024
Проверено

Описание

Стимулятор перистальтики. Код АТС А03F A03.

Инструкция - Домрид таблетки покрытые оболочкой 10 мг №10

Бренд

Производитель

Кусум Фарм ТОВ, Україна

Страна происхождения

Индия

Состав

діюча речовина: domperidone maleate;
1 таблетка містить домперидону малеат еквівалентно домперидону 10 мг;
допоміжні речовини: мікрокристалічна целюлоза, кроскармелоза натрію, кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат, покриття Opadry II 31 G 58920 білий.

Форма выпуска

По 10 таблеток в блистере; по 1 или 3 блистера в картонной упаковке.

Лекарственная форма

Таблетки, покрытые оболочкой.
Круглые, двояковыпуклые таблетки, покрытые оболочкой белого цвета.

Действующее вещество

ДОМПЕРИДОН

Фармакодинамика

Домперідон - антагоніст дофаміну, який має протиблювотні властивості. Практично не проникає через гематоенцефалічний барь'єр, тому застосування домперідону рідко супроводжується екстрапірамідними побічними ефектами, особливо у дорослих, але домперидон стимулює виділення пролактину з гіпофіза. Протиблювотна дія зумовлена сполученням периферичної (гастрокінетичної) дії та антагонізму до рецепторів дофаміну в тригерній зоні хеморецепторів, яка знаходиться поза гематоенцефалічнимо бар'єром.

При внутрішньому прийомі домперідон збільшує тривалість антральних та дуоденальних скорочень, прискорює пасаж по шлунку - вихід рідких та напівтвердих фракцій у здорових людей та твердих фракцій у хворих, у яких цей процес був уповільнений, та підвищує тиск сфінктера нижнього відділу стравоходу у здорових людей. Домперидон не впливає на шлункову секрецію.

Фармакокинетика

Домперидон швидко абсорбується при пероральному прийомі натщесерце з досягненням максимальних рівнів у плазмі крові через 30 - 60 хв. Біодоступність домперідону при внутрішньому прийоманні низька (приблизно 15 %) за рахунок інтенсивного метаболізму у стінці кишечнику та в печінці.

Хоча у здорових людей біологічна доступність домперидону зростає при прийомі після їди, хворим з розладами шлунково-кишкового тракту слід приймати домперидон за 15 - 30 хв до їди, у пацієнтів зі зниженою кислотністю шлунка зменшується абсорбція домперидону.

Біологічна доступність при пероральному прийомі препарату зменшується після попереднього прийому циметидину або натрію бікарбонату.

Домперидон метаболізується в печінці шляхом гідроксилювання та N-дезалкілування. При дослідженнях метаболізму препарату in vitro із застосуванням діагностичних інгібіторів було виявлено, що ізофермент СYP3А4 є основним ізоферментом системи цитохрому Р450, який бере участь у процесі N-дезалкілування домперидону, тоді як ізоферменти CYP3A4, CYP1A2 та CYP2E1 беруть участь у процесі ароматичного гідроксилювання домперидону.

Зв'язування з білками плазми крові становить 91 - 93 %. Виводиться з сечею (31 %) та калом (66 %). В незмінному вигляді виводиться тільки незначна кількість препарату (10 % - з калом та близько 1 % - з сечею). Період напіввиведення з плазми крові після одноразового прийому становить 7 - 9 годин, але може збільшуватися при тяжкій нирковій недостатності.

Показания

Комплекс диспепсических симптомов, который часто ассоциируется с замедленным испражнением желудка, желудочно-пищеводным рефлюксом, эзофагитом:

ощущение переполнения желудка, ощущение вздутия желудка, боль в верхней части живота;

отрыжка, метеоризм; тошнота, рвота; изжога с отрыжкой содержимым желудка или без такого.

Тошнота и рвота функционального, органического происхождения, вследствие приема пищи, а также вызванные лучевой или лекарственной терапией. Специфическим показанием является тошнота и рвота, вызванные агонистами дофамина в случае применения при болезни Паркинсона (леводопа, бромкриптин).

Противопоказания

Повышенная чувствительность к препарату и его компонентам.

Желудочно-кишечное кровотечение, механическая непроходимость или перфорация кишечника, при которой стимуляция двигательной функции желудка может быть опасной.

Пролактин-секретуюча опухоль гипофиза (пролактинома).

Одновременный прием пероральных форм кетоконазола.

Детский возраст до 12 лет.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Антихолінергічні препарати можуть нейтралізувати антидиспептичну дію ДомридO.

Не слід приймати антацидні та антисекреторні препарати одночасно з ДомридO, тому що вони знижують його біодоступність.

Основний шлях метаболічних перетворень домперидону опосередковується цитохромом Р450.

При одночасному застосуванні домперидону з інгібіторами цитохрому Р450 (протигрибкові препарати азолового ряду, антибіотики групи макролідів, інгібітори ВІЛ-протеази, нефазодон) можливе підвищення рівня домперидону в плазмі.

В дослідженнях взаємодії домперидону та кетоконазолу показано, що при сумісному застосуванні домперидону в дозі 10 мг 4 рази на добу та кетоконазолу в дозі 200 мг 2 рази на добу спостерігається подовження інтервалу QT на 10 - 20 мс. При монотерапії домперидоном як в аналогічних дозах, так і при прийомі добової дози 160 мг (що в 2 рази перебільшує максимально допустиму добову дозу) не було відмічено клінічно значущих змін інтервалу QT.

Дигоксин або парацетамол при одночасному прийомі домперидону не впливає на рівень цих препаратів у крові.

ДомридO можна комбінувати з нейролептиками, дію яких він підсилює; агоністами допамінергічних рецепторів (бромокриптином, леводопою), небажані периферичні ефекти яких, такі як порушення травлення, нудота, блювання він пригнічує без нейтралізації основних властивостей.

Способы применения

Рекомендується ДомридO приймати перорально до їди. При прийомі препарату після їди абсорбція дещо уповільнюється.

При хронічній диспепсії:
- дорослим та дітям старше 12 років рекомендовано приймати ДомридO по 1 таблетці (10 мг) 3 рази на добу за 15 - 30 хв до їди та в разі необхідності - перед сном. За необхідності вказану дозу можна подвоїти. Максимальна добова доза - 2,4 мг на 1 кг маси тіла, але не більше 80 мг.

При гострому та підгострому стані (нудота та блювання):
- дорослим та дітям старше 12 років рекомендовано приймати ДомридO по 2 таблетки (20 мг) 3 - 4 рази на добу за 15 - 30 хв до їди та в разі необхідності - перед сном, але не більше 80 мг на добу.

Передозировка

Симптомы: сонливость, дезориентация и экстрапирамидные реакции, особенно у детей.

Лечение: применение активированного угля и наблюдение врача. Антихолинергические средства, препараты, применяемые для лечения паркинсонизма, или антигистаминные препараты могут быть эффективными при возникновении экстрапирамидных реакций.

Побочные действия

Побічна дія зустрічається у поодиноких випадках; спостерігались окремі випадки спазмів кишечнику. Екстрапірамідні явища рідко спостерігаються у дітей і є вкрай рідко у дорослих і зникають самі по собі відразу після припинення лікування.

Домрид® може індукувати підвищення рівня пролактину в плазмі. У поодиноких випадках ця гіперпролактинемія може стимулювати такі нейроендокринні явища, як галакторея та гінекомастія та аменорея.

При недорозвиненому гематоенцефалічному бар'єрі (наприклад, у дітей) або його порушеннях не можна повністю виключити можливість виникнення неврологічних побічних дій.

Вкрай рідко спостерігались алергічні реакції: шкірні висипи, свербіж шкіри.

Особые условия

Належні заходи безпеки при застосуванні.
Не слід перевищувати рекомендовану дозу або самостійно подовжувати курс терапії, рекомендований лікарем. У випадку виникнення будь-яких незвичних реакцій протягом застосування препарату слід додатково проконсультуватися з лікарем.

Особливі застереження.

При одночасному застосуванні антацидних або антисекреторних препаратів їх слід приймати після їди, а не до їди, тобто їх не слід приймати одночасно з препаратом Домрид®.

З обережністю слід призначати ДомридO хворим з печінковою недостатністю, враховуючи високий ступінь метаболізму домперідону в печінці. При тривалій терапії хворі повинні знаходитися під регулярним наглядом.

У хворих з тяжкою нирковою недостатністю (сироватковий креатинін > 6 мг/100 мл, тобто > 0,6 ммоль/л) період напіввиведення домперідону збільшується. Проте оскільки дуже невеликий процент препарату виводиться нирками в незміненому вигляді, навряд чи є необхідність корекції разової дози для хворих з нирковою недостатністю. Однак при повторному призначенні частоту прийому слід зменшити до 1 або 2 разів на добу, залежно від тяжкості ниркової недостатності, також може бути необхідним зниження дози. При тривалій терапії хворі повинні проходити регулярні обстеження чи лікар має ретельно спостерігати за хворим.

Застосування у період вагітності або годування груддю. ДомридO слід призначати під час вагітності тільки у разі, коли його застосування виправдано очікуваним терапевтичним ефектом та виключає ризик. У період годування груддю застосування ДомридуO можливе, якщо очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для дитини.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. ДомридO у терапевтичних дозах не впливає на розумову активність,здатність керувати автомобілем та працювати з іншими механізмами.

Діти.
Препарат протипоказаний дітям віком до 12 років.

Категорія відпуску.
Без рецепта.

Особые условия хранения

Термін придатності. 3 роки.

Умови зберігання.
Зберігати у сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25 °С.
Зберігати в недоступному для дітей місці.

Синоним

ДОМПЕРИДОН, АПО-ДОМПЕРИДОН, БРЮЛИУМ ЛИНГВАТАБС, ГАСТРОПОМ-АПО, ДОМИДОН®, ДОМПЕРИДОН-АВАНТ™, ДОМПЕРИДОН-КРЕДОФАРМ, ДОМПЕРИДОН-СТОМА, ДОМПЕРОН, ДОМРИД®, ДОПРОКИН, МОТИЛИУМ, МОТИЛИУМ®, МОТИНОЛ, МОТИНОРМ, МОТОРИКС, НАУСИЛИУМ, ПЕРИДОН, ПЕРИДОНИУМ, ПЕРИЛИУМ®, ДОМПЕРИДОН ГЕКСАЛ®, ДОМПЕРИДОН САНДОЗ®, ДОМРИД® SR, МОТИЛИУМ® ЛИНГВАЛЬНЫЙ

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004