Диклак гель 5% 50г (75829)

код товара: 75829
товар отсутствует
товар отсутствует
Товар отсутствует
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
БрендSandoz
ПроизводительСалютас Фарма ГмбХ, Нiмеччина,підприємство компані
ФормаГель
Форма выпускаПо 50 г геля в тубе; по 1 тубе в картонной коробке.
Действующее веществоДИКЛОФЕНАК
Торговое названиеДиклак
Обновлено:
30.08.2022
Проверено

Описание

Засоби, що застосовуються місцево при суглобовому і м'язовому болю. Нестероїдні протизапальні засоби для місцевого застосування. Диклофенак. Код АТС М02А А15.

Инструкция - Диклак гель 5% 50г

Бренд

Производитель

Салютас Фарма ГмбХ, Нiмеччина,підприємство компані

Страна происхождения

Германия

Состав

Діюча речовина: diclofenac.

1 г гелю містить диклофенаку натрію 50 мг.

Допоміжні речовини: спирт ізопропіловий, вода очищена, макроголу-7-гліцерилкокоат, гіпромелоза, ароматизатор - масло «Bouquet» WN 4507».

Форма выпуска

По 50 г геля в тубе; по 1 тубе в картонной коробке.

Лекарственная форма

Гель.

Безбарвний або злегка жовтуватий однорідний гель з характерним запахом ізопропанолу, без бульбашок повітря.

Действующее вещество

ДИКЛОФЕНАК

Фармакодинамика

Диклак Гель - нестероїдний протизапальний засіб для зовнішнього застосування групи похідних фенілоцтової кислоти. Препарат має виражені місцеві протиревматичні, знеболювальні та протизапальні властивості, що обумовлено пригніченням синтезу простагландинів - медіаторів болю та запалення. Застосування диклофенаку сприяє збільшенню об'єму рухів в уражених суглобах, зменшенню болю у спокої і при русі.

Фармакокинетика

Диклофенак натрію повільно та частково абсорбується з поверхні шкіри. Максимальна концентрація в плазмі крові спостерігається через 6 - 9 годин. Після внутрішнього застосування максимальна концентрація в плазмі досягається приблизно через 1 - 2 години. Середній час утримання діючої речовини в системній циркуляції - приблизно 9 годин, що значно довше порівняно з 1 - 2 годинами після внутрішнього застосування. Метаболізм та виведення препарату після нанесення на шкіру аналогічні таким після системного застосування. Диклофенак зв'язується з білками плазми крові на 99%. Після швидкого метаболізму в печінці (гідроксилювання і зв'язування з глюкуроновою кислотою) дві третини речовини виводиться нирками й одна третина - з жовчю.

Показания

Симптоматичне лікування болю, запалення та набряку:

- при пошкодженні м'яких тканин: травми сухожиль, зв'язок, м'язів та суглобів (наприклад, внаслідок вивиху, розтягнення, синців); спортивні травми;

- при локалізованих формах ревматизму м'яких тканин: тендиніт (у тому числі «тенісний лікоть»), бурсит, плечовий синдром та періартропатія;

- при локалізованих формах дегенеративного ревматизму (остеоартрит периферичних суглобів та хребта).

Противопоказания

Підвищена чутливість до диклофенаку або до інших нестероїдних протизапальних засобів, до ізопропілового спирту, пропіленгліколю або до інших компонентів препарату. Наявність в анамнезі нападів бронхіальної астми, кропив'янки або гострого риніту, назальних поліпів, ангіоедеми, особливо у пацієнтів з підвищеною чутливістю до всіх типів аналгетиків та протиревматичних засобів. Період вагітності (останній триместр).

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Оскільки системна абсорбція диклофенаку внаслідок місцевого застосування препарату дуже низька, виникнення взаємодій малоймовірне.

Способы применения

Дорослим та дітям віком від 12 років Диклак® Гель застосовують 2 - 3 рази на добу. Кількість препарату, яка застосовується, залежить від розміру ураженої зони (так, 2 - 4 г гелю, що за об'ємом відповідає розміру вишні або волоського горіха, достатньо для нанесення на ділянку площею 400 - 800 см2). Гель наносять тонким шаром і злегка втирають.

Після аплікації препарату необхідно вимити руки, окрім тих випадків, коли саме ця ділянка підлягає лікуванню.

Диклак® Гель може застосовуватися разом з іонофорезом. Дана форма електротерапії дозволяє збільшити ступінь проникнення препарату через шкіру. Диклак® Гель повинен наноситися під негативний полюс (катод).

Тривалість терапії залежить від показань та ефективності лікування і становить 10 - 14 днів. Показання щодо продовження лікування слід переглядати через 2 тижні.

Препарат не слід застосовувати довше 14 днів поспіль при ураженні м'яких тканин або при ревматичних захворюваннях м'яких тканин або довше 21 дня у випадку болю, спричиненого артритом, якщо лікарем не призначено інше.

У разі застосування препарату не за призначенням лікаря необхідно звернутися до нього за консультацією, якщо після 7 днів лікування стан пацієнта не покращився або погіршився.

Передозировка

Передозування малоймовірне у зв'язку з низькою абсорбцією диклофенаку у системний кровотік при місцевому застосуванні.

У разі випадкового проковтування препарату слід одразу спорожнити шлунок та прийняти адсорбент. Показано симптоматичне лікування із застосуванням терапевтичних заходів, що використовують при отруєнні нестероїдними протизапальними засобами.

Побочные действия

Оцінка побічних реакцій наведена за частотою проявів: дуже поширені (? 1/10), поширені (? 1/100, ? 1/10), непоширені (? 1/1000, ? 1/100), рідко поширені (? 1/10 000, ? 1/1000), дуже рідко поширені (? 1/10 000).

З боку шкіри: непоширені - свербіж, почервоніння, екзантема, печіння, поява набряків і везикул, папули, пустули, лущення і сухість шкіри, дерматит (у тому числі контактний дерматит); рідко поширені - бульозний дерматит; дуже рідко поширені - реакції світлочутливості, генералізований шкірні висипання, екзема.

З боку імунної системи: дуже рідко поширені - реакції підвищеної чутливості (ангіоневротичний набряк обличчя), задишка.

З боку дихальної системи: дуже рідко поширені - бронхіальна астма.

З боку травного тракту побічні реакції виникають дуже рідко після місцевого застосування препаратів, які містять диклофенак.

При застосуванні гелю у високих дозах або його нанесенні на великі ділянки шкіри не можна виключити можливість виникнення системних побічних реакцій, а також реакцій гіперчутливості у формі ангіоедеми, диспное.

Особые условия

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Клінічний досвід застосування препарату вагітними жінками обмежений, тому у період вагітності, особливо під час ІІІ триместру, та годування груддю не рекомендується його застосування. Застосування препарату Диклак® Гель у І - ІІ триместрах вагітності та в період годування груддю можливе за наявності вагомих підстав, коли, на думку лікаря, очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода або дитини. Препарат не слід наносити на молочні залози або великі ділянки шкіри та не слід застосовувати протягом тривалого часу.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. Не впливає.

Діти. Через відсутність достатнього досвіду застосування диклофенаку дітям до 12 років призначати препарат не рекомендовано.

Належні заходи безпеки при застосуванні.

З обережністю слід застосовувати препарат з пероральними нестероїдними протизапальними засобами.

Ймовірність розвитку системних побічних ефектів при місцевому застосуванні диклофенаку є незначною порівняно із застосуванням його пероральних форм, але вона не виключається при застосуванні препарату на відносно великих ділянках шкіри протягом тривалого часу.

Диклак® Гель рекомендується наносити тільки на інтактні ділянки шкіри, запобігаючи потраплянню на запалену, поранену або інфіковану шкіру. Слід уникати контакту препарату з очима та слизовими оболонками. Препарат не застосовують внутрішньо.

При появі будь-яких шкірних висипів лікування препаратом потрібно припинити. Застосування герметичної пов'язки не рекомендується. У випадку розтягнення зв'язок уражену ділянку можна перев'язати бинтом.

Не наносити на відкриті рани або інфіковану шкіру, а також на ділянки шкіри, уражені екземою або на слизові оболонки.

Особые условия хранения

Термін придатності. 3 роки.

Зберігати при температурі не вище 25 °С.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

Категорія відпуску. Без рецепта.

Синоним

ДИКЛОФЕНАК, АГЛОФЕН, АЛМИРАЛ, АПО-ДИКЛО, БЕТАРЕН, БИОРАН, БИОРАН РАПИД, БОЛТАРОМ-50, ВЕРАЛ, ВЕРАЛ®, ВОЛЬТАРЕН ФОРТЕ 12 ЧАСОВ, ВОЛЬТАРЕН®, ВОЛЬТАРЕН® АКТИ, ВОЛЬТАРЕН® Д, ВОЛЬТАРЕН® РАПИД, ВОЛЬТАРЕН® РЕТАРД, ВОЛЬТАРЕН® СР, ВОЛЬФЕНАК РАПИД, ВУРДОН, Д-КЛОФЕНАК, ДЕКЛОМЕН, ДИК, ДИКЛАК, ДИКЛАК®, ДИКЛАК® ID, ДИКЛАК® ГЕЛЬ, ДИКЛАК® ЛИПОГЕЛЬ, ДИКЛО ДУО, ДИКЛО РАПИД, ДИКЛО-Ф, ДИКЛОБЕНЕ, ДИКЛОБЕРЛ, ДИКЛОБЕРЛ® 100, ДИКЛОБЕРЛ® 50, ДИКЛОБЕРЛ® N 75, ДИКЛОБЕРЛ® РЕТАРД, ДИКЛОБРЮ, ДИКЛОБРЮ 100 мг, ДИКЛОВИТ, ДИКЛОГЕН®, ДИКЛОДЕРМ, ДИКЛОМАКС, ДИКЛОМЕК, ДИКЛОМЕН, ДИКЛОМОЛ™, ДИКЛОНАК, ДИКЛОНАК ГЕЛЬ, ДИКЛОНАТ® П, ДИКЛОНАТ® П 50, ДИКЛОНАТ® П РЕТАРД 100, ДИКЛОРАН, ДИКЛОРАН®, ДИКЛОРАН® CP, ДИКЛОРАН® ГЕЛЬ, ДИКЛОРЕУМ, ДИКЛОРЕУМ РЕТАРД, ДИКЛОТАРД, ДИКЛОФЕН, ДИКЛОФЕНАК ДИЭТИЛАМИНА, ДИКЛОФЕНАК НАТРИЯ, БЛЕЗИН, ВЕРНАК, ВОЛЬТАРЕН® ЭМУЛЬГЕЛЬ, ДЕКЛОФЕН, ДИГНОФЕНАК, ДИКЛО, ДИКЛО-ПУРЕН, ДИКЛОРОН, ДИКЛОФЕНАК НАТРИЯ РЕТАРД, ДИКЛОФЕНАК РЕТАРД, ДИКЛОФЕНАК СР, ДИКЛОФЕНАК-АВАНТ™, ДИКЛОФЕНАК-БИОЛЕК, ДИКЛОФЕНАК-ВИОЛА, ДИКЛОФЕНАК-ДАРНИЦА, ДИКЛОФЕНАК-ЗДОРОВЬЕ, ДИКЛОФЕНАК НАТРИЯ ЛХ, ДИКЛОФЕНАК-ЗДОРОВЬЕ УЛЬТРА, ДИКЛОФЕНАК-ЗДОР

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004