Билобил капсулы 40мг №60 (53378)

код товара: 53378
в наличии
Срок годности до 01.06.2025
Цена:
392грн.
Купить в 1 клик
в наличии
код товара: 53378
Срок годности до 01.06.2025
Цена:
392грн.
Купить в один клик
Купить в 1 клик
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
БрендKRKA
ПроизводительКРКА, д.д., Ново место, Словения
ФормаКапсулы
Форма выпускаПо 10 капсул в блистере, по 2 или 6 блистеров в картонной коробке.
Действующее веществоГИНКГО ДВУЛОПАСТНОЕ
Торговое названиеБилобил
Обновлено:
02.10.2023
Проверено

Описание

Средства, которые применяются при деменции. Код АТХN06DX02.

Инструкция - Билобил капсулы 40мг №60

Бренд

Производитель

КРКА, д.д., Ново место, Словения

Страна происхождения

Словения

Состав

Діючі речовини: 1 капсула містить сухий екстракт листя гінкгобілоба (GinkgobilobaL., folium) (35-67:1) із вмістом:

- 8,8 мг - 10,8 мг флавоноїдів у вигляді флавонових глікозидів;

- 1,12 - 1,36 мг гінкголідівA, B, C;

- 1,04 - 1,28 мг білобалідів - 40 мг;

Допоміжні речовини: лактози моногідрат, крохмаль кукурудзяний, тальк, кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат, глюкоза.

Оболонка капсули:желатин, титану діоксид (Е 171), барвник індиготин (Е 132), барвник азорубін (Е 122), заліза оксид червоний (E 172), заліза оксид чорний (E 172).

Форма выпуска

По 10 капсул в блистере, по 2 или 6 блистеров в картонной коробке.

Лекарственная форма

Капсулы.

Основніфізико-хімічнівластивості:фиолетово-коричневікапсули. Капсулимістять порошок відсвітлого до темно - коричневого цвета с видимимитемнимичастинками и возможными небольшими комочками.

Действующее вещество

ГИНКГО ДВУЛОПАСТНОЕ

Фармакодинамика

Препарат рослинного походження, нормалізує обмін речовин у клітинах, реологічні властивості крові і мікроциркуляцію.

Покращує мозковий кровообіг і забезпечення мозку киснем і глюкозою, запобігає агрегації еритроцитів, гальмує фактор активації тромбоцитів. Виявляє дозозалежний регулюючий вплив на судинну систему, стимулює вироблення ендотелійзалежногопослаблювальногофактора (оксид азоту - NO), розширює дрібні артерії, підвищує тонус вен, тим самим регулює кровонаповнення судин. Зменшує проникність судинної стінки (протинабряковий ефект - як на рівні головного мозку, так і на периферії). Має антитромботичну дію (за рахунок стабілізації мембран тромбоцитів і еритроцитів, впливу на синтез простагландинів, зниження дії біологічно активних речовин і тромбоцитоактивуючогофактора). Запобігає утворенню вільних радикалів і перекисному окисленню ліпідів клітинних мембран. Нормалізує вивільнення, повторне поглинання і катаболізм нейромедіаторів (норепінефрину, дофаміну, ацетилхоліну) та їх здатність сполучатися з рецепторами. Має антигіпоксичну дію, покращує обмін речовин в органах і тканинах, сприяє накопиченню у клітинах макроергів, підвищенню утилізації кисню і глюкози, нормализаціїмедіаторних процесів у центральній нервовій системі.

Фармакокинетика

Діюча речовина - гінкго дволопатевого екстракт сухий стандартизований: 24 % гетерозидів та 6 % гінкголідів-білобалідів (гінкголід А, В і білобалід С).

При застосуванні внутрішньо біодоступністьгінкголідів А, В і білобаліду С становить 80-90 %. Максимальна концентрація досягається через 1-2 години після прийому препарату. Періоди напіввиведення становлять приблизно 4 години (білобалід, гінкголід А) та 10 годин (гінкголід В).

Ці субстанції в організмі не розпадаються, практично повністю виводяться з сечею, незначна кількість виводиться з калом.

Показания

Симптоматическое лечении когнитивных расстройств у пациентов пожилого возраста, за исключением пациентов с подтвержденной деменцией, болезнью Паркинсона, когнитивными расстройствами ятрогенного происхождения или такими, которые возникли в результате осложнения депрессии, сосудистых нарушений, нарушений обмена веществ.

Сопутствующее лечение вертиго вестибулярного происхождения вместе с вестибулярной реабилитацией.

Симптоматическое лечении звона в ушах.

Противопоказания

Повышенная чувствительность к экстракту гінкгобілоба или к любому неактивному компоненту препарата.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Препарат не слід приймати, якщо пацієнт тривалий час застосовує препарати які перешкоджають згортанню крові (антикоагулянти кумаринового ряду, ацетилсаліцилова кислота, варфарин або тіазиднідіуретики).

При одночасному застосуванні препарату з лікарськими засобами, що інгібують коагуляцію крові (такими як фенпрокумон та ацетилсаліцилова кислота), ефект останніх може посилитися - підвищується ризик кровотечі.

Одночасне застосування екстракту гінкгобілоба з наступними лікарськими засобами вимагає особливого нагляду:

- гінкгобілоба збільшує метаболізм протиепілептичних препаратів, що метаболізується через систему CYP2C ферментів. При супутній терапії протиепілептичні препарати (вальпроат, фенітоїн) можуть зменшити судомний поріг, що збільшує можливість епілептичного нападу.

- взаємодія екстракту Гінкгобілоба з препаратами, що метаболізується через ферментну систему цитохрому P450 не може бути повністю виключена (у поодиноких випадках існує можливість заборони або індукції деяких ізоферментів).

На основі результатів, одержаних в інших дослідженнях взаємодії з Гінкгобілобапродемонстрували потенціювання або інгібування ізоферментів цитохрому Р450. Рівень концентрації мідазоламузмінювався після супутнього прийому Гінкгобілоба, що дозволяє припускати наявність взаємодії через CYP3A4. Тому лікарські засоби, які в основному метаболізуютьсячерез CYP3A4 і мають вузький терапевтичний індекс, слід застосовувати з обережністю.

Способы применения

Дорослим препарат застосовувати по 1 капсулі 3 рази на добу під час їди.Капсули ковтати цілими, запиваючи ? склянки води.Середня тривалість курсу лікування - 3 місяці. Для досягнення стійкого ефекту рекомендується застосовувати Білобіл більш тривалий час, особливо особам літнього віку.

Передозировка

Не повідомлялося про випадки передозування.

На сьогодні не повідомлялося про жоден випадок інтоксикації екстрактом гінкгобілоба, спричиненої прийомом стандартизованої кількості екстракту. Інтоксикація можлива при застосуванні великої кількості насіння гінкго або неналежно очищених екстрактів гінкгобілоба.

Побочные действия

Зрідка спостерігаються наступні реакції:

- з боку травної системи:розлади травлення; диспепсія; діарея; абдомінальний біль; нудота, блювання;

- з боку імунної системи: реакції гіперчутливості, включаючи ангіоневротичний набряк, кропив'янку, задишку;

- з боку шкіри:запалення шкіри, почервоніння, набряк, висипання, свербіж, екзема;

- з боку нервової системи: головний біль; запаморочення; синкопе (у тому числі вазовагальне).

При виникненні тяжких небажаних ефектів лікування слід припинити.

Особые условия

Особливості застосування.

Перед початком лікування препаратом слід переконатися, що симптоми не є наслідком іншого захворювання, яке потребує спеціального лікування.

При виявленні підвищеної чутливості пацієнтові слід припинити прийом капсул.

Перед хірургічним втручанням пацієнти мають повідомляти лікаря про те, що вони приймають капсули Білобіл.

Пацієнтам з підвищеною схильністю до кровотечі (геморагічний діатез) і пацієнтам, які лікуються препаратами, що перешкоджають згортанню крові, перед початком лікування необхідно проконсультуватися зі своїм лікарем.

Пацієнтам, які лікуються препаратами для зниження рівня цукру у крові або препаратами для зниження артеріального тиску, перед початком лікування необхідно проконсультуватися зі своїм лікарем.

Рекомендується уважно спостерігати за пацієнтами, які одночасно приймають препарати, що метаболізуються цитохромом Р450 3A4. Відомості про зловживання Гінкгобілоба відсутні. Виходячи з фармакологічних характеристик препарату, Гінкгобілоба не має потенціалу для зловживання.

Особлива інформація про деякі інгредієнти

Білобіл містить лактозу і глюкозу. Пацієнтам з рідкісними спадковими формами непереносимості галактози, дефіцитом лактази Лаппа, або мальабсорбцією глюкози-галактози не можна приймати цей препарат.

Капсули Білобіл містять азобарвник азорубін (E 122), який може спричиняти алергічні реакції.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

З огляду на відсутність відповідних клінічних даних, застосування цього засобу не рекомендується у період вагітності або годування груддю.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами.

Досліджень з оцінки впливу на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами не проводилося. Проте запаморочення може погіршити здатність керувати автомобілем або іншими механізмами.

Діти. Капсули Білобіл не рекомендується приймати дітям через недостатність даних про безпеку застосування препарату у цій групі пацієнтів.

Особые условия хранения

Термін придатності.3 роки.

Зберігати при температурі не вище 25 °С в оригінальній упаковці для захисту від дії вологи.

Зберігати у недоступному для дітей місці.

Категорія відпуску. Без рецепта.

Синоним

ГИНКГО ДВУЛОПАСТНОЕ*&, БИЛОБИЛ®, БИЛОБИЛ® ИНТЕНС 120 мг, БИЛОБИЛ® ФОРТЕ, ГИЛОБА, ГИНГИУМ, ГИНКГО БИЛОБА ФРЕШБРЕЙН, ГИНКГО БИЛОБА-АСТРАФАРМ, ГИНКГОКАПС-М, ГИНКОГИНК, ГИНКОФАР, ГИНОС, МЕМОПЛАНТ, МЕМОРИН, РЕВАЙТЛ ГИНКО, ТАНАКАН®, ЭКСТРАКТ ГИНКГО БИЛОБА, ГИНКОФАР® ФОРТЕ, МЕМОПЛАНТ ФОРТЕ

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004