Белогент мазь 15г (57802)

код товара: 57802
в наличии
Срок годности до 01.03.2027
Цена:
155.10грн.
Купить в 1 клик
в наличии
код товара: 57802
Рецептурный препарат
Срок годности до 01.03.2027
Цена:
155.10грн.
Купить в один клик
Купить в 1 клик
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительБелупо, лекарства и косметика д.д.
Форма выпускаПо 15 г в тубе. 1 туба в картонной пачке.
Действующее веществоБЕТАМЕТАЗОН, ГЕНТАМИЦИН
Торговое названиеБелогент
Обновлено:
22.02.2024
Проверено

Описание

Кортикостероиды для применения в дерматологии. Активные кортикостероиды в комбинации с антибиотиками.

Код АТС D07С С01.

Инструкция - Белогент мазь 15г

Производитель

Белупо, лекарства и косметика д.д.

Страна происхождения

Хорватия

Состав

Діюча речовина:

1 г крему містить 0,5 мг бетаметазону дипропіонату та 1,0 мг гентаміцину сульфату;

Допоміжні речовини: натрію дигідрофосфат, хлоркрезол, кислота фосфорна, парафін білий м'який, олія мінеральна, макроголу цетостеариловий ефір, спирт цетостеариловий, натрію гідроксид, вода очищена.

Форма выпуска

По 15 г в тубе. 1 туба в картонной пачке.

Лекарственная форма

Крем для зовнішнього застосування.

Основні фізико-хімічні властивості:

білий, гомогенний крем без механічних включень.

Действующее вещество

БЕТАМЕТАЗОН, ГЕНТАМИЦИН

Фармакодинамика

Препарат для місцевого застосування.

Складові крему Белогент чинять комбіновану дію при лікуванні запальних змін шкіри алергічної етіології, додатково ускладнених бактеріальною інфекцією, перебіг яких супроводжується надмірним кератозом.

Бетаметазону дипропіонат є синтетичним фтористим похідним гідрокортизону. Легко проникає крізь шкіру, виявляючи сильну місцеву протизапальну, протисвербіжну і протиалергійну дію. Усуває причини утворення запальних процесів, перешкоджає вивільненню гістаміну та появі місцевих симптомів алергії. Завдяки місцевій судинозвужувальній дії зменшує ексудативні реакції.

Гентаміцину сульфат належить до антибіотиків широкого спектра дії. Чинить антибактеріальну дію щодо грамнегативних бактерій і деяких грампозитивних бактерій. Показаннями для його застосування у формі мазі є вторинні інфекції при шкірних захворюваннях, якщо інфікування спричинене бактеріями, чутливими до гентаміцину, а також при підозрі на таку інфекцію.

Фармакокинетика

Бетаметазону дипропіонат не біотрансформується в шкірі (абсорбція не перевищує 1%). Після проникнення крізь шкіру в організм біотрансформується в печінці і виводиться, в основному, із сечею, в меншій кількості - із жовчю. Всмоктування бетаметазону дипропіонату крізь шкіру збільшується при застосуванні на ніжній шкірі, в ділянці складок, при застосуванні на шкірі з ушкодженим епідермісом або шкірі, ушкодженій запальним процесом. Крім того, всмоктування збільшується при частому застосуванні лікарського засобу або після застосування на великій поверхні шкіри. Всмоктування бетаметазону дипропіонату крізь шкіру в осіб молодого віку виражено сильніше, ніж у дорослих.

Гентаміцину сульфат після місцевого застосування на неушкодженій шкірі не всмоктується, але після застосування на шкірі, ушкодженій травмою, опіком і виразками, може піддаватися системній абсорбції.

Гентаміцину сульфат не біотрансформується в організмі і виводиться із сечею в незміненому вигляді.

Показания

Мокнучі запальні стани шкіри, ускладнені вторинною бактеріальною інфекцією, що супроводжуються надмірним кератозом, свербежем або вираженими алергічними реакціями, атиповий дерматит, себорейний дерматит, простий хронічний лишай, псоріаз, алергічний контактний дерматит.

Противопоказания

Підвищена чутливість до кортикостероїдів, гентаміцину або компонентів препарату. Вірусні, грибкові або туберкульозні захворювання шкіри, шкірні реакції після вакцинації, новоутворення шкіри, рожеві вугри, вітряна віспа, ВІЛ-інфекція, оперізувальний лишай,

відкритокутова глаукома, флебіти і трофічні виразки. Вагітність. Період годування груддю. Не застосовувати на великих ділянках ураженої шкіри, особливо у випадках порушення цілісності шкіри, наприклад при опіках. Не застосовувати на шкірі обличчя. Дитячий вік до 2 років.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Під час лікування кортикостероїдами не слід проводити профілактичні щеплення.

Способы применения

Белогент, крем, застосовують лише нашкірно.

Крем наносять тонким шаром, легко втираючи, на уражену поверхню шкіри 2 - 3 рази на добу, залежно від тяжкості стану. Не слід застосовувати крем під оклюзійну пов'язку. Якщо вкрай необхідним є використання пов'язки, потрібно накладати пов'язку,

яка пропускає повітря та не використовувати ущільнюючу, клейончасту пов'язку. Не слід проводити лікування довше 2 тижнів. Не застосовувати протягом одного тижня більше 45 г крему.

Передозировка

Після тривалого застосування на великій поверхні шкіри може виявитися у формі зменшення резистентності організму до інфекцій, артеріальної гіпертензії, набряків.

У разі нанесення препарату на великі уражені ділянки шкіри протягом тривалого періоду (більше 3 тижнів) та при застосуванні оклюзійної пов'язки, а також при тривалому застосуванні у дітей, хворих на ниркову недостатність, може виникнути підвищена абсорбція і прояв системної дії, при цьому можливий розвиток пригнічення функції системи гіпоталамус/гіпофіз/надниркові залози з уповільненням росту, гіперглікемією, глюкозурією і синдромом Кушинга.

Надмірне або довготривале лікування гентаміцином може призвести до загострення грибкових захворювань або розвитку суперінфекції.

Терапія при передозуванні.

У випадку передозування препарат необхідно відмінити. Терапія симптоматична із застосуванням звичайних заходів для підтримки нормального функціонування організму. За необхідності проводять корекцію електролітного балансу. У випадку хронічної токсичної дії рекомендується поступова відміна препарату.

Побочные действия

При застосуванні препарату, особливо під оклюзійними пов'язками, можуть виникати: відчуття печіння, свербіж, подразнення, сухість, фолікуліт, акнеподібні висипання, місцева гіпопігментація або гіперпігментація, періоральний дерматит, мацерація шкіри, вторинна інфекція, атрофія шкіри, стриї, пітниця.

При застосуванні довше рекомендованого терміну можуть виникнути вугри, стероїдна пурпура, пригнічення росту епідермісу, атрофія підшкірної клітковини, розширення дрібних кровоносних судин, фолікуліт.

При застосуванні на шкірі обличчя може спричинити пероральний дерматит.

Після застосування на шкірі повік іноді може спричинятися посилення виявів глаукоми або прискорення розвитку катаракти.

При тривалому застосуванні лікарський засіб може спричинити значну загальну дію, яка характеризується появою набряків, артеріальної гіпертензії, зниженням резистентності до інфекції.

Особые условия

Белогент, крем, застосовують для лікування мокрих, гострих дерматозів.

Якщо при застосуванні препарату спостерігаються реакції гіперчутливості (подразнення шкіри, яке супроводжується свербежем, печінням та почервонінням), терапію потрібно негайно припинити.

Не рекомендується застосування Белогенту, крему, під оклюзійні пов'язки, крім випадків, коли це необхідно. Не рекомендується застосування препарату на шкірі обличчя внаслідок можливої появи дерматиту, подібного до розацеа, періорального дерматиту та акне.

Не застосовувати на великих ділянках ураженої шкіри, особливо у випадках порушення цілісності шкіри, наприклад, при опіках. Не застосовувати для лікування дітей віком до 2 років.

Белогент, крем, не можна застосовувати для лікування очей і навколо очей внаслідок можливості виникнення катаракти, глаукоми, грибкових хвороб очей, а також загострення герпесу.

Препарат не застосовують для лікування варикозних розширень вен під колінами (виразка гомілки).

Після накладання крему на шкіру не слід застосовувати клейончасту пов'язку, яка спричиняє збільшення вологості і підвищення температури шкіри.

Певні місця на тілі, такі як пах, пахви, періанальні ділянки, де існує природна оклюзія, чутливіші до виникнення стрий при лікуванні препаратом, тому застосування препарату на даних ділянках необхідно максимально обмежити.

При довготривалому застосуванні крему на великій поверхні тіла збільшується його всмоктування і збільшується частота появи побічних реакцій, таких як набряки, артеріальна гіпертензія, збільшення вмісту глюкози у крові, зниження резистентності організму.

Коли відбувається посилення дії інфекції у місці застосування, може бути призначено додаткове протимікробне або протигрибкове лікування.

Слід пам'ятати, що тривала місцева терапія гентаміцином може спричинити розвиток мікроорганізмів, стійких до аміноглікозидів. Тому місцева терапія не рекомендується у пацієнтів з імунодефіцитом або інших пацієнтів груп високого ризику. Якщо протягом лікування спостерігається стійкість розвитку суперінфекції, лікування гентаміцином слід призупинити та призначити відповідне лікування.

Пацієнт повинен повідомити лікарю про всі побічні реакції, які виникли під час застосування лікарського засобу.



Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.

Дані щодо впливу препарату Белогент, крем, на здатність керувати автотранспортом або працювати з іншими механізмами відсутні.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Не рекомендується застосовувати препарат у період вагітності або годування груддю.

За необхідності застосування крему Белогент слід припинити годування груддю. Уникати контакту дитини з ділянкою шкіри матері, на яку наноситься крем.



Діти.

Не застосовувати для лікування дітей віком до 2 років.

Застосування у дітей можливе виключно за призначенням та під ретельним наглядом лікаря.

Оскільки відношення поверхні шкіри тіла щодо маси тіла у дітей вище, ніж у дорослих, може спостерігатися підвищена абсорбція при місцевому застосуванні, що може призвести до системних токсичних проявів. Тому застосовувати препарат для дітей необхідно з великою обережністю та в мінімально короткий термін.

Особые условия хранения

Термін придатності 4 роки.

Зберігати в недоступному для дітей місці, при температурі не вище 25 °С.

Категорія відпуску.

За рецептом.

Синоним

БЕТАДЕРМ®, Дипрогент, Кутерид G, БЕТАМЕТАЗОН+ГЕНТАМИЦИН, БЕЛОГЕНТ, БЕТАЗОН ПЛЮС, ГАРАЗОН®, ЦЕЛЕДЕРМ™, ЦЕЛЕКТОДЕРМ VG С ГЕНТАМИЦИНОМ, ЦЕЛЕСТОДЕРМ®-В С ГАРАМИЦИНОМ

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004