Анальгин-Дарница таблетки 0,5г №10 (81207)

код товара: 81207
в наличии
Срок годности до 01.02.2028
Цена:
25.60грн.
Купить в 1 клик
в наличии
код товара: 81207
Срок годности до 01.02.2028
Цена:
25.60грн.
Купить в один клик
Купить в 1 клик
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
БрендДарниця
ПроизводительДарница
Форма выпускаПо 10 таблеток в блистере; по 1 контурной ячейковой упаковке в пачке; по 10 таблеток в контурных ячейковых упаковках.
Действующее веществоМЕТАТИЗОЛ НАТРИЙ
Торговое названиеАнальгин
Обновлено:
26.03.2024
Проверено

Описание

Аналгетики і антипіретики. ПИРАЗОЛОНА. Метамізол натрію. Код АТС N02В В02.

Инструкция - Анальгин-Дарница таблетки 0,5г №10

Бренд

Производитель

Дарница

Страна происхождения

Украина

Состав

действующее вещество: metamizole sodium;

1 таблетка содержит метамизола натрия (анальгина) 500 мг;

вспомогательные вещества: крахмал картофельный, тальк, кальция стеарат.

Лекарственная форма

Таблетки.

Основные физико-химические свойства: таблетки белого или белого с желтоватым оттенком цвета, плоскоцилиндрической формы, с фаской и риской.

Форма выпуска

По 10 таблеток в блистере; по 1 контурной ячейковой упаковке в пачке; по 10 таблеток в контурных ячейковых упаковках.

Действующее вещество

МЕТАТИЗОЛ НАТРИЙ

Фармакодинамика

Похідне речовина пиразолона, блокатор циклооксигенази. Знижує утворення простагландинів з арахідонової кислоти. Відрізняється від інших блокаторів циклооксигенази незначно вираженим протизапальним ефектом при вираженому аналгетичний, жарознижуючий і спазмолітичну дію. Спазмолітичну дію проявляється на гладку мускулатуру сечовивідних і жовчних шляхів.

Перешкоджає проведенню больових екстра- і пропріорецептивних імпульсів по пучках Голля і Бурдаха, підвищує поріг збудливості таламических центрів больової чутливості, збільшує тепловіддачу.










Фармакокинетика

Швидко всмоктується з шлунково-кишкового тракту. У стінці кишечнику гідролізується з утворенням активного метаболіту. У незміненому вигляді в крові відсутній. Активний метаболіт на 50-60% зв'язується з білками плазми крові. Час досягнення максимальної концентрації в плазмі крові становить 1-2 години. Період напіввиведення (Т1 / 2) - 2,5 години. Виводиться в основному нирками.



Показания

Больовій синдром різного походження: головний, зубний Біль, невралгія, радікуліт, болі в м'язах, суглоб, Біль во время менструацій. Як допоміжній засіб для Зменшення болю после хірургічніх и діагностичних втручань. Гіпертермічній синдром при інфекційно-запальних захворюваннях.

Противопоказания

Гіперчутливість до компонентів лікарського засобу, похідних піразолону.

Зміна складу периферичної крові: агранулоцитоз, лейкопенія.

Захворювання крові: анемія будь-якої етіології, цитостатична або інфекційна нейтропенія.

Виражені зміни функцій печінки і нирок (порфіринового обміну).

Вроджена недостатність глюкозо-6-фосфатдегідрогенази.

Бронхіальна астма.

Підозра на гостру хірургічну патологію.

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Етанол - посилюється седативну дію етанолу.

Хлорпромазин або інші похідні фенотіазину - одночасне застосування може призвести до розвитку вираженої гіпотермії.

Рентгеноконтрастні речовини, колоїдні кровозамінники і пеніцилін - не слід застосовувати під час лікування метамізолу натрію.

Циклоспорин - при одночасному застосуванні знижується концентрація циклоспорину в крові.

Пероральні гіпоглікемічні лікарські засоби, непрямі антикоагулянти, глюкокортикостероїди, фенітоїн, ібупрофен та індометацин - метамізол натрію збільшує активність цих лікарських засобів шляхом витіснення їх із зв'язку з білком крові.

Фенілбутазон, глютетімід, барбітурати та інші індуктори мікросомальних ферментів печінки - при одночасному застосуванні знижують ефективність метамізолу натрію.

Безпека застосування, трициклічні антидепресанти, гормональні контрацептиви і алопуринол - одночасне застосування метамізолу натрію з цими лікарськими засобами може призвести до посилення його токсичності.

Інші нестероїдні протизапальні лікарські засоби - потенціюється їх знеболювальну та жарознижувальну дію і збільшується ймовірність адитивних небажаних побічних ефектів.

Седативні засоби і транквілізатори (сибазон, триоксазин, валокордин) - підсилюють знеболювальну дію метамізолу натрію.

Сарколізин, мерказолил, тиамазол, лікарські засоби, що пригнічують активність кісткового мозку, в т. Ч. Лікарські засоби золота - збільшується ймовірність гематотоксичності, в т. Ч. Розвитку лейкопенії.

Кодеїн, гістамінові Н2-блокатори і пропранолол - підсилюють ефект метамізолу натрію.

Необхідна обережність при одночасному застосуванні лікарського засобу з сульфаніламідними цукрознижувальними лікарськими засобами (посилюється гіпоглікемічна дія) та діуретиками (фуросемід).

Мієлотоксичну лікарські засоби призводять до посилення гематотоксичності.

Метотрексат - метамізол в високих дозах може призвести до збільшення концентрації цього препарату в плазмі крові та посилення його токсичних ефектів (на травну систему і систему кровотворення).

Способы применения

Застосовувати дорослим і дітям старше 14 років внутрішньо по 250-500 мг (?-1 таблетка) 1-2 рази на добу. Таблетки приймати після їди, не розжовувати, що не розсмоктувати, запиваючи достатньою кількістю води.

Максимальна добова доза - 1 г.

Дітям у віці від 12 до 14 років - по 250 мг 1-2 рази на добу.

Анальгін призначений для симптоматичного короткотривалого застосування. Курс лікування - не більше 3 днів.

Якщо симптоми захворювання не зникають протягом 3 днів, слід звернутися до лікаря щодо подальшого застосування лікарського засобу.

Діти.

Лікарський засіб не застосовувати дітям віком до 12 років.

Передозировка

Симптоми: гіпотермія, відчуття серцебиття, виражене зниження артеріального тиску, тахікардія, дисфагія, задишка, шум у вухах, нудота, блювота, біль у шлунку / гастрит, слабкість, сонливість, марення, порушення свідомості, судомний синдром; можливий розвиток гострого агранулоцитозу, геморагічного синдрому, олігурії, анурії, гострій нирковій та печінковій недостатності, паралічу дихальної мускулатури.

Лікування: відміна лікарського засобу, індукція блювання, промивання шлунка, прийом сольових проносних, ентеросорбентів, форсований діурез, симптоматична терапія, спрямована на підтримку життєво важливих функцій. У важких випадках можливий гемодіаліз, гемоперфузія, перитонеальний діаліз.

При перших симптомах передозування слід негайно звернутися за медичною допомогою!

Побочные действия

З боку респіраторної системи, органів грудної клітки та середостіння: при схильності до бронхоспазму можливе провокування нападу, бронхоспастический синдром, задишка.

З боку печінки та жовчовивідних шляхів: гепатит.

З боку нирок і сечовивідної системи: зазвичай у пацієнтів з порушенням функцій нирок і / або при застосуванні надмірних доз - транзиторна олігурія, анурія, протеїнурія, інтерстиціальний нефрит, забарвлення сечі в червоний колір.

З боку серцево-судинної системи: зниження артеріального тиску.

З боку крові та лімфатичної системи: при тривалому застосуванні можливі агранулоцитоз, лейкопенія, тромбоцитопенія, анемія, гранулоцитопенія.

З боку імунної системи: можливі прояви реакцій гіперчутливості, у тому числі висипання на шкірі і слизових оболонках, кон'юнктивіт, гіперемія шкіри, свербіж, кропив'янка, ангіоневротичний набряк, анафілактичний шок, дуже рідко - синдром Стівенса-Джонсона, синдром Лайєлла.

У разі появи будь-яких небажаних реакцій необхідно припинити прийом лікарського засобу і обов'язково звернутися до лікаря.

Повідомлення про підозрюваних побічних реакціях.

Повідомлення про підозрюваних побічних реакціях після реєстрації лікарського засобу є важливою процедурою. Це дозволяє продовжувати моніторинг співвідношення «користь / ризик» для відповідного лікарського засобу. Медичним працівникам необхідно повідомляти про будь-яких підозрюваних побічних реакціях через національну систему повідомлень.

Особые условия

Перед початком лікування лікарським засобом слід порадитися з лікарем.

Не слід перевищувати рекомендовані дози лікарського засобу.

Не застосовувати препарат для зняття гострого болю в животі (до з'ясування причини). Оскільки метамізол натрію має протизапальні і знеболюючі властивості, він може маскувати ознаки інфекції, симптоми неінфекційних захворювань і ускладнень з больовим синдромом, що може ускладнити їх діагностику.

При застосуванні лікарського засобу слід утримуватися від вживання алкогольних напоїв.

Лікарський засіб слід застосовувати з обережністю пацієнтам:

похилого віку - може привести до підвищення частоти побічних реакцій, особливо з боку травної системи;
з наявними на алергічні захворювання (в т. ч. на поліноз) або попередньою історією цих захворювань - підвищується ризик алергічних реакцій;
з порушеннями функцій нирок, із захворюваннями нирок в анамнезі (пієлонефрит, гломерулонефрит);
з запальними захворюваннями кишечника, включаючи неспецифічний виразковий коліт і хвороба Крона;
з вираженою гіпотензією, серцево-судинною недостатністю;
при тривалому алкогольному анамнезі;
при одночасному застосуванні цитостатичних лікарських засобів (тільки під контролем лікаря).
При застосуванні дітям потрібно проводити постійний лікарський контроль.

При застосуванні лікарського засобу необхідно контролювати склад периферичної крові (лейкоцитарну формулу).

Не рекомендується регулярний тривалий прийом лікарського засобу через мієлотоксичність метамізолу натрієвої солі.

При тривалому застосуванні лікарського засобу (більше 7 діб) необхідно контролювати склад периферичної крові (через мієлотоксичність метамізолу), функцію нирок і печінки.

Пацієнтів слід попередити до початку лікування, що при появі невмотивованого ознобу, лихоманки, болю в горлі, утрудненого ковтання, кровоточивості ясен, побледнении шкірних покривів, астенії, при розвитку вагініту або проктиту лікарський засіб слід негайно скасувати. Також прийом лікарського засобу необхідно припинити при появі висипань на шкірі і слизових оболонках. При появі цих симптомів слід негайно звернутися до лікаря.

При прийомі лікарського засобу можливе фарбування сечі в червоний колір за рахунок виведення метаболіта метамізолу натрію.

Не слід застосовувати лікарський засіб довше встановленого терміну без консультації з лікарем.

Якщо ознаки захворювання не почнуть зникати або, навпаки, стан здоров'я погіршиться, або з'являться небажані явища, необхідно призупинити прийом лікарського засобу та звернутися за консультацією до лікаря щодо подальшого застосування.

Застосування в період вагітності або годування груддю.

Лікарський засіб протипоказано в період вагітності. Під час лікування слід припинити годування груддю.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами.

Не впливає.

Особые условия хранения

Термін придатності
5 років.

Умови зберігання
Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 ° С.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

Категорія відпустки
Без рецепта.

Виробник
ПрАТ «Фармацевтична фірма« Дарниця ».

Адреса
Україна, 02093, г. Киев, ул. Бориспільська, 13.

Синоним

МЕТАМИЗОЛ НАТРИЙ, АЛГОПИРИН, АНАЛГИН, АНАЛЬГИН, АНАЛЬГИН-ДАРНИЦА, АНАЛЬГИН-ЗДОРОВЬЕ, АНАЛЬГИН-КМП, БРЮНАЛГИН, ДЕВАЛЖИН, ИЛВАГИН, НЕБАГИН, НОБОЛ, НОВАГЛОБ, НОВАЛГЕТОЛ, НОСАН, ОПТАЛГИН-ТЕВА, СВЕЧИ РЕКТАЛЬНЫЕ С АНАЛЬГИНОМ, СПАЗДОЛЬЗИН®, ТОРАЛГИН, УНАЛГИН, АНАЛЬГИНДЛЯДЕТЕЙ, БАРАЛГИНМ, РАСТВОРАНАЛЬГИНА25%ДЛЯИНЪЕКЦИЙ

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004