Аген 10 таблетки 10 мг №30 (61217)

код товара: 61217
товар отсутствует
товар отсутствует
Товар отсутствует
Ваш город
Днепр
Условия доставки
Заказ до 1 000 грн.
Заказ от 1 000 грн.
Самовывоз из аптеки
Заказ до 1 000 грн. Бесплатно
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
В отделение Новой Почты
Заказ до 1 000 грн. По тарифам перевозчика
Заказ от 1 000 грн. Бесплатно
Характеристики
ПроизводительЗентива АО Чеська Республiка
Форма выпускаПо 10 таблеток в блистере; по 3 блистера в упаковке.
Действующее веществоАМЛОДИПИН
Обновлено:
03.04.2023
Проверено

Описание

Селективные антагонисты кальция с преобладающим действием на сосуды. Производные дигидропиридина. Код АТС С08С А01.

Инструкция - Аген 10 таблетки 10 мг №30

Производитель

Зентива АО Чеська Республiка

Страна происхождения

Чехия

Состав

діюча речовина: amlodipine;
1 таблетка містить амлодипіну 5 мг або 10 мг;
допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, натрію крохмальгліколят (тип А), кальцію гідрофосфат безводний, магнію стеарат.

Форма выпуска

По 10 таблеток в блистере; по 3 блистера в упаковке.

Лекарственная форма

Таблетки.
Агенто® 5: белые или почти белые продолговатые таблетки, имеющие на одной стороне разделительную черту и штампованную маркировку «A» и «5»;
Агенто® 10: белые или почти белые продолговатые таблетки, имеющие на одной стороне разделительную черту и штампованную маркировку «A» и «10».

Действующее вещество

АМЛОДИПИН

Фармакодинамика

Амлодипін є блокатором повільних кальцієвих каналів, тобто він здійснює інгібування трансмембранного транспорту йонів кальцію у клітини гладких м'язів стінок судин і в клітини серця.

Механізм антигіпертензивного ефекту амлодипіну базується на його прямому релаксуючому впливові на гладкі м'язи стінок судин.

У хворих на артеріальну гіпертензію амлодипін під час дозування один раз на добу клінічно значуще знижує артеріальний тиск. У зв'язку з повільним впливом амлодипіну прийом препарату не призводить до гострої гіпотензії і тахікардії.

У хворих на стенокардію амлодипін підвищує толерантність до фізичних навантажень, затримує появу ангінозних болів і депресії сегмента ST на ЕКГ; разом з тим знижується як частота ангінозних нападів, так і частота вживання нітрогліцерину.

Фармакокинетика

Під час перорального прийому терапевтичної дози амлодипін добре всмоктується; максимальні плазматичні концентрації досягаються приблизно через 6 - 12 год після прийому препарату. Абсолютна біологічна доступність досягає 64 - 80 %. Об'єм розподілу становить приблизно 21 л/кг. Час вживання і характер їжі не мають впливу на абсорбцію амлодипіну.

Дослідження in vitro показали, що близько 97,5 % циркулюючого амлодипіну зв'язано з плазматичними білками.

Період напіввиведення становить 35 - 50 год, стабільні плазматичні концентрації досягаються після 7 - 8 діб безперервного прийому препарату. У значній мірі амлодипін біотрансформується в печінці, перетворюється в неактивні метаболіти.

Амлодипін виводиться з організму із сечею: 10 % дози - у незміненому вигляді, 60 % - у вигляді неактивних метаболітів.

Амлодипін не піддається діалізу.

Показания

Артериальная гипертензия, стабильная стенокардия и стенокардия Принцметала.

Противопоказания

· Повышенная чувствительность к амлодипину или к любому компоненту препарата;
· артериальная гипотензия;
· беременность и период кормления грудью;
· детский возраст (до 18 лет).

Взаимодействие с другими лекарственными средствами

Амлодипін можна застосовувати одночасно з тіазиновими діуретичними препаратами, a-блокаторами, b-блокаторами, інгібіторами ангіотезинперетворюючого ферменту, нітратами довготривалої дії, нітрогліцерином, нестероїдними протизапальними засобами, антибіотиками, пероральними протидіабетичними засобами.

Під час спеціалізованих досліджень було виявлено, що одночасне застосування амлодипіну з дигоксином здоровими добровольцями не спричиняє змін у рівні дигоксину в сироватці, а також його ренальний кліренс, одночасний прийом амлодипіну з циметидином зовсім не змінює фармакологічну кінетику амлодипіну.

Одночасне застосування амлодипіну з варфарином здоровими добровольцями чоловічої статі не викликало значного впливу варфарину на протромбіновий час.

Під час фармакокінетичних досліджень із циклоспорином було доведено, що амлодипін не викликає значних змін у фармакологічній кінетиці цього імуносупресивного засобу.

Грейпфрутовий сік може підвищити плазматичні рівні амлодипіну, але це не чинить значного впливу на артеріальний тиск і частоту пульсу.

Способы применения

Застосовують внутрішньо. Таблетку слід ковтати цілою, запиваючи достатньою кількістю питної води.
Початкова доза становить 5 мг 1 раз на добу. Згодом дозу можна підвищити до 10 мг, з урахуванням індивідуальної реакції пацієнта.
Тривалість лікування залежить від клінічного ефекту та переносимості препарату.
Пацієнти літнього віку можуть приймати загальне рекомендоване дозування.

Передозировка

Передозировка может привести к продолжительной системной гипотензии.
Лечение: рекомендуется промывание желудка, мониторинг сердечной и дыхательной функций.
Для восстановления васкулярного тонуса и артериального давления применяют вазоконстрикторы (сосудосуживающие вещества), но только в том случае, когда они не противопоказаны. Для торможения воздействия блокаторов кальциевых каналов полезно вводить внутривенно глюконат кальция.

Побочные действия

Під час лікування можуть виявлятись такі побічні ефекти: головний біль, набряки на гомілках, підвищена стомлюваність, сонливість, нудота, болі в ділянці живота, припливи крові, прискорене серцебиття, запаморочення.

До відносно нечастих побічних ефектів належать: алопеція, порушення перистальтики, суглобні болі, задишка, астенія, болі в ділянці спини, м'язові судоми, диспепсія, гінгівальна гіперплазія, гінекомастія, гіперглікемія, імпотенція, підвищена частота сечовиділення, лейкопенія, панкреатит, підвищена пітливість, тромбоцитопенія, васкуліт, зміни настрою, периферична невропатія, в'ялість, сухість у роті, м'язові болі і порушення зору.

Нечасто може виникати алергійна реакція, яка супроводжується свербежем, шкірним висипом, ангіоневротичним набряком і мультиформною еритемою.

Особые условия

Аналогічно до інших блокаторів кальцієвих каналів період напіввиведення амлодипіну подовжується у хворих із зниженою функцією печінки. В цих випадках ліки необхідно застосовувати із надзвичайною обережністю (до 2,5 мг на добу).

Підвищеної обережності необхідно дотримуватися хворим на гіпотензію, гіпертрофічну обструкційну кардіоміопатію, нестабільну стенокардію.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами.
Препарат може викликати головний біль, стомлюваність, сонливість, тому його застосування може впливати на діяльність, що вимагає високої швидкості психічних і фізичних реакцій, прийняття швидкого рішення (наприклад, керування транспортними засобами, обслуговування машин і механізмів, робота на висоті тощо).

Категорія відпуску.
За рецептом.

Особые условия хранения

Термін придатності. 3 роки.

Умови зберігання.
Не потребує спеціальних умов зберігання.
Зберігати в оригінальній упаковці, недоступному для дітей місці.

Синоним

ГЕКСАЛ®, АМЛОДИПИН, АЗОМЕКС, АМКАРД, АМЛО®, АМЛОВАС®, АМЛОВАСК, АМЛОВЕЛ, АМЛОГЕН 10, АМЛОГЕН 5, АМЛОДАК®-10, АМЛОДАК®-5, АМЛОДЕКС, АМЛОДИГАММА, АМЛОДИН, АМЛОДИПИН САНДОЗ®, АМЛОДИПИН-АВАНТ™, АМЛОДИПИН-АСТРАФАРМ, АМЛОДИПИН-ЗДОРОВЬЕ, АМЛОДИПИН-КВ, АМЛОДИПИН-КРЕДОФАРМ, АМЛОДИПИН-ЛУГАЛ, АМЛОДИПИН-НОРТОН, АМЛОДИПИН-ФАРМАК, АМЛОДИПИН-ФИТОФАРМ, АМЛОКАРД-САНОВЕЛЬ, АМЛОКОР, АМЛОНГ, АМЛОПИН, АМЛОСАНДОЗ, ВАЗОДИПИН, ВАЗОТАЛ, ВАСКОПИН, ДУАКТИН®, НОРВАДИН, НОРВАСК®, НОРМОДИПИН, СЕМЛОПИН®, СТАМЛО, ТЕНОКС®, ТЕНСИГАЛ, УЛЬТРАМЛО 10, ЭМЛОДИН®, АМЛОПРИЛ-ДАРНИЦА, АГЕН® 10, АГЕН® 5, АМЛО САНДОЗ®, АМЛОДИН 10, АМЛОДИН 5, АМЛОДИПИН ПФАЙЗЕР, АЛАДИН, АМЛОДИЛ, БОСНАЛЕК, АМЛОДИПИНА, БЕСИЛАТ

Инструкция, размещенная на данной странице, носит информационный характер и предназначена исключительно для ознакомительных целей. Не используйте данную инструкцию в качестве медицинских рекомендаций . Постановка диагноза и выбор методики лечения осуществляется только вашим лечащим врачом. Подробнее об Отказе от ответственности.

08004 08004