Ревіт драже №80 (61905)

код товару: 61905
товар відсутній
товар відсутній
Товар відсутній
Ваше місто
Дніпро
Умови доставки
Замовлення до 1 000 грн.
Замовлення від 1 000 грн.
Самовивіз з аптеки
Замовлення до 1 000 грн. Безкоштовно
Замовлення від 1 000 грн. Безкоштовно
У відділення Нової Пошти
Замовлення до 1 000 грн. За тарифами перевізника
Замовлення від 1 000 грн. Безкоштовно
Характеристики
ВиробникКиївський вітамінний завод ПАТ
Форма випускуПо 80 драже в контейнерах (баночках). По 80 драже в контейнері (баночці); по 1 контейнеру (баночці) у пачці. Драже оранжевого кольору. За зовнішнім виглядом драже повинно мати кулеподібну форму. Поверхня драже має бути рівною, гладкою, однорідною за забарвленням.
Діюча речовинаТІАМІН, РЕТИНОЛ, РИБОФЛАВІН, АСКОРБІНОВА КИСЛОТА
Оновлено:
02.05.2022
Перевірено

Опис

Полівітамінні комплекси без добавок. Код АТС А11В А.

Інструкція - Ревіт драже №80

Виробник

Київський вітамінний завод ПАТ

Країна походження

Україна

Склад

діюча речовина: 1 драже містить:
вітаміну А (вітаміну А ацетат або вітаміну А пальмітат) 2 500 МО;
тіаміну гідрохлорид (вітаміну В1) 1 мг;
рибофлавіну (вітаміну В2) 1 мг;
кислоти аскорбінової (вітаміну С) 35 мг;
допоміжні речовини: борошно пшеничне, патока крохмальна, цукор, ароматизатор «м'ятний смак», віск жовтий, олія мінеральна легка, тальк.

Форма випуску

По 80 драже в контейнерах (баночках). По 80 драже в контейнері (баночці); по 1 контейнеру (баночці) у пачці. Драже оранжевого кольору. За зовнішнім виглядом драже повинно мати кулеподібну форму. Поверхня драже має бути рівною, гладкою, однорідною за забарвленням.

Лікарська форма

Драже.

Діюча речовина

ТІАМІН, РЕТИНОЛ, РИБОФЛАВІН, АСКОРБІНОВА КИСЛОТА

Фармакодинаміка

Полівітамінний препарат загальнозміцнювальної дії, що зумовлена ефектами його компонентів: вітаміну А, вітамінів В1, В2 та вітаміну С, які входять до складу ферментних систем і активно впливають на різноманітні функції організму.

Вітамін А забезпечує нормалізацію переважно процесів білкового та вуглеводного обмінів.

Вітамін В1 забезпечує нормальну функціональну діяльність нервової, серцево-судинної систем, травного тракту.

Вітамін В2 є важливим компонентом у білковому, жировому та вуглеводному обміні, бере участь у підтримці нормальної зорової функції ока, нормалізує функції шкіри.

Вітамін С бере участь в окисно-відновних процесах, обміні вуглеводів, згортанні крові, регенерації тканин, сприяє підвищенню опірності організму, стимулює біохімічну активацію вітамінів групи В.

Показання

Призначають як профілактичний і лікувальний засіб при станах, що супроводжуються підвищеною потребою організму у вітамінах - підвищене фізичне та нервово-психічне навантаження, особливо у несприятливих умовах навколишнього середовища, незбалансоване харчування, період одужання після перенесених захворювань; для підвищення опірності організму до інфекційних та простудних захворювань.

Протипоказання

Гіперчутливість до компонентів препарату, нефролітіаз, непереносимість фруктози, синдром мальабсорбції глюкози-галактози, гіпервітаміноз А, хронічний гломерулонефрит, саркоїдоз в анамнезі, порушення обміну заліза або міді.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

Ретинол знижує протизапальну дію глюкокортикоїдів. Препарат не можна приймати одночасно з нітритами і холестираміном, тому що вони порушують всмоктування ретинолу.

Вітамін А не можна призначати з ретиноїдами, оскільки їх комбінація є токсичною.

Тіаміну гідрохлорид, впливаючи на процеси поляризації у ділянці нервово-м'язових синапсів, може послаблювати курареподібну дію.

Рибофлавін несумісний зі стрептоміцином і зменшує ефективність антибактеріальних препаратів (окситетрацикліну, доксицикліну, еритроміцину, тетрацикліну і лінкоміцину).

Трициклічні антидепресанти, іміпрамін і амітриптилін інгібують метаболізм рибофлавіну, особливо у тканинах серця.

Вітамін С підвищує ризик виникнення кристалурії при сумісному застосуванні з сульфаніламідами, підвищує концентрацію в крові пеніциліну, підвищує всмоктування заліза, знижує ефективність гепарину та непрямих антикоагулянтів. Всмоктування вітаміну С зменшується при одночасному застосуванні з пероральними контрацептивами.

Способи застосування

Препарат приймати внутрішньо через 10-15 хвилин після їжі.

Дорослим з метою профілактики призначають по 1 драже 2 рази на добу, з метою лікування - по 2 драже 3 рази на добу.

Вагітним рекомендовано застосовувати: І триместр - 1 драже на добу, ІІ-ІІІ триместр - не більше 2 драже на добу.

Дітям з метою профілактики препарат призначають з 11 років по 1 драже на добу.

З лікувальною метою дітям від 3 до 10 років призначають по 2 драже на добу, від 11 до 14 років - 3 драже на добу.

Тривалість застосування препарату - 1-2 місяці. Дози препарату можуть бути збільшені залежно від потреби організму у вітамінах.

Передозування

Не надходило повідомлень про випадки передозування препарату Ревіт.
Можливе посилення побічної дії препарату. Лікування симптоматичне.

Побічні дії

Препарат зазвичай добре переноситься, у поодиноких випадках можливі побічні реакції:

З боку імунної системи: у осіб з підвищеною чутливістю можливі алергічні реакції, включаючи анафілактичний шок, ангіоневротичний набряк, гіпертермію.

З боку шкіри та підшкірної клітковини: шкірні висипання, кропив'янка, свербіж, почервоніння шкіри; рідко - бронхоспазм у осіб з гіперчутливістю до вітамінів А, С, групи В.

З боку шлунково-кишкового тракту: диспепсичні розлади, нудота, блювання, діарея.

З боку нервової системи: головний біль, запаморочення, підвищена збудливість, сонливість, пітливість.

Інші: можливе забарвлення сечі в жовтий колір, порушення зору.

При тривалому застосуванні у високих дозах можуть виникнути подразнення слизової оболонки шлунково-кишкового тракту, аритмії, парестезії, гіперурикемія, зниження толерантності до глюкози, гіперглікемія, порушення функції нирок, сухість і тріщини на долонях і ступнях, випадання волосся, себорейні висипання.

Особливі умови

Належні заходи безпеки при застосуванні. З обережністю призначають хворим на гострий нефрит, при декомпенсації серцевої діяльності, жовчнокам'яній хворобі, хронічному панкреатиті, алергічних захворюваннях, ідіосинкразії, хворим на цукровий діабет.

Жінкам, які приймали високі дози ретинолу (понад 10 000 МО), можна планувати вагітність не раніше ніж через 6-12 місяців. Це пов'язано з тим, що протягом цього часу існує ризик неправильного розвитку плода під впливом високого вмісту вітаміну А в організмі.

Можливе забарвлення сечі у жовтий колір, що є цілком нешкідливим фактором і пояснюється наявністю в препараті рибофлавіну.

Препарат не рекомендується призначати разом з іншими полівітамінами, оскільки можливе передозування останніх в організмі.

Препарат містить борошно пшеничне, що слід брати до уваги пацієнтам, хворим на целіакію.

Особливі застереження.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Застосування у період вагітності можливе після консультації лікаря з суворим дотриманням рекомендованих доз: І триместр - 1 драже на добу, ІІ-ІІІ триместр - не більше 2 драже на добу.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. Водіям та операторам складних механізмів слід враховувати імовірність таких побічних ефектів як запаморочення, сонливість.

Діти. Препарат у даній лікарській формі не застосовують дітям віком до 3 років.

Категорія відпуску. Без рецепта.

Особливі умови зберігання

Термін придатності. 1 рік 6 місяців.

Умови зберігання.
Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С.
Зберігати в недоступному для дітей місці.

Синонім

АСКОРБІНОВА КИСЛОТА+РЕТИНОЛ+РИБОФЛАВІН+ТІАМІН, РЕВІТ, РЕВІТ®, ДРАЖЕ "РЕВІТ"

Інструкція, розміщена на даній сторінці, носить інформаційний характер і призначена виключно для ознайомлювальних цілей. Не використовуйте дану інструкцію в якості медичних рекомендацій . Постановка діагнозу і вибір методики лікування здійснюється тільки вашим лікуючим лікарем. Детальніше про Відмову від відповідальності.

08004 08004