Окситоцин р-н 5мо амп.1мл №10 (70575)

код товару: 70575
товар відсутній
товар відсутній
Товар відсутній
Ваше місто
Дніпро
Умови доставки
Замовлення до 1 000 грн.
Замовлення від 1 000 грн.
Самовивіз з аптеки
Замовлення до 1 000 грн. Безкоштовно
Замовлення від 1 000 грн. Безкоштовно
У відділення Нової Пошти
Замовлення до 1 000 грн. За тарифами перевізника
Замовлення від 1 000 грн. Безкоштовно
Характеристики
ВиробникБиофарма
Форма випускуПо 1 мл в ампулі. По 5 або 10 ампул у пачці з картону. По 1 мл в ампулі. По 5 ампул в блістері, по 1 або 2 блістери у пачці з картону.
Діюча речовинаОКСИТОЦИН
Торгівельна назваОкситоцин
Оновлено:
23.02.2024
Перевірено

Опис

ОКСИТОЦИН (Oxytocin)
основні фізико-хімічні властивості: прозора безбарвна рідина, зі специфічних запахом;
Гормони задньої долі гіпофіза. Код АТС Н01ВВ02.
Фармакологічні властивості. Окситоцин синтетичний має всі біологічнівластивості, що й природний гормон. Препарат спричиняє сильні скороченнямускулатури матки, особливо у вагітних, що обумовлено впливом на мембраниклітин міометрія. Під впливом препарату збільшується проникність мембран дляіонів калію, знижується їхній потенціал та підвищується збуджуваність.Окситоцин синтетичний стимулює секрецію молока, посилює вироблення лактогенногогормону передньої долі гіпофіза - пролактину. Крім того, препарат сприяєшвидкому виділенню молока із молочної залози внаслідок дії на її скоротливіелементи. Препарат чинить слабкий антидіуретичний ефект та суттєво не впливаєна артеріальний тиск. Зміна секреції цього гормону призводить до патологічногоперебігу пологів та порушення діяльності молочної залози у період лактації.

Інструкція - Окситоцин р-н 5мо амп.1мл №10

Виробник

Биофарма

Країна походження

Україна

Склад

1 мл розчину містить окситоцину синтетичного - 5 МО;
допоміжні речовини: хлорбутанолгідрат, вода дляін'єкцій.

Форма випуску

По 1 мл в ампулі. По 5 або 10 ампул у пачці з картону. По 1 мл в ампулі. По 5 ампул в блістері, по 1 або 2 блістери у пачці з картону.

Лікарська форма

Розчин для ін'єкцій

Діюча речовина

ОКСИТОЦИН

Фармакодинаміка

Окситоцин синтетичний має всі біологічнівластивості, що й природний гормон. Препарат спричиняє сильні скороченнямускулатури матки, особливо у вагітних, що обумовлено впливом на мембраниклітин міометрія. Під впливом препарату збільшується проникність мембран дляіонів калію, знижується їхній потенціал та підвищується збуджуваність.Окситоцин синтетичний стимулює секрецію молока, посилює вироблення лактогенногогормону передньої долі гіпофіза - пролактину. Крім того, препарат сприяєшвидкому виділенню молока із молочної залози внаслідок дії на її скоротливіелементи. Препарат чинить слабкий антидіуретичний ефект та суттєво не впливаєна артеріальний тиск. Зміна секреції цього гормону призводить до патологічногоперебігу пологів та порушення діяльності молочної залози у період лактації.

Фармакокінетика

Період напіввиведення з плазми становить 3-5 хв. Цейгормон інактивується ферментом окситоциназою, що міститься у крові вагітнихжінок (фермент зникає з організму через 10-14 днів після пологів), а такожспецифічними ферментами, які знаходяться в нирках, матці, ретроплацентарнійплазмі крові. Внаслідок відсутності у препараті білків, внутрішньовенневведення його безпечне щодо можливості виникнення анафілактичного шоку тапірогенного ефекту.

Показання

Окситоцин застосовують для стимуляціїпологової дяльності або її слабкості (при передчасному відходженнінавколоплідних вод). Призначають також для профілактики і лікуваннягіпотонічних маткових кровотеч у ранньому післяпологовому періоді (в тому числідля прискорення інволюції матки), для штучної стимуляції пологової діяльностіпри ускладненнях вагітності, посилення скорочувальної спроможності матки прикесаревому розтині, посилення процесу лактації. Неповний або септичний аборт,гінекологічні кровотечі (після встановлення діагнозу).

Протипоказання

Застосування Окситоцину для стимуляції пологівпротипоказане при невідповідності розмірів тазу матері до голівки плода,поперечному та косому положеннях плода, наявності рубців на матці після ранішеперенесеного кесаревого розтину або інших операціях на матці, при підозрі напередчасне відшарування плаценти, внутрішньоутробній гіпоксії плода, припередлежанні плаценти, при загрозливому розриві матки, вузькому тазі.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

Можливе комплексне призначення у комплекснійтерапії зі спазмолітичними, аналігізуючими засобами та простагландинами.Обережно застосовують у комбінації з симпатоміметиками.

Способи застосування

Окситоцин вводять внутрішньовенно,внутрішньом'язово, а також у шийку або стінку матки. Для збудженняпологів внутрішньом'язово вводять 0,5 - 2,0 МО Окситоцину і при необхідностіін'єкції повторюють кожні 30-60 хв. При слабкій пологовій діяльностірекомендується тривале (протягом всіх пологів) внутрішньовенне краплинневведення Окситоцину в дозі 5 МО. Перед застосуванням 1 мл (5 МО) препаратурозводять у 500 мл 5 % розчину глюкози. Введення починають з 5-8 крапель за 1хв з наступним збільшенням швидкості (кожні 5-10 хвилин на 5 крапель, але небільш 40 крапель за 1 хв) до встановлення енергійної пологової діяльності.Після її встановлення кількість розчину, що вводиться, можна зменшити домінімальної підтримуючої. Одномоментне внутрішньовенне ведення препарату в дозі0,2 мл (1 МО) у 20 мл 40 % розчину глюкози допускається лише при повномурозкритті шийки матки та наявності умов для швидкого природного розродження.Для стимуляції переймів звичайно внутрішньом'язово водять по 0,25 - 1,0 МООкситоцину. Для профілактики гіпотонічних маткових кровотеч препарат вводятьвнутрішньом'язово по 3-5 МО 2-3 рази на добу щоденно протягом 2-3 днів; прикровотечах вводять по 5-8 МО 2-3 рази на день протягом 3 діб. Залежно відклінічної ситуації можна також вводити внутрішньовенно чи в шийку матки. Принеобхідності як для профілактики, так і для лікування введення препарату можнаповторити після 5-денної перерви. При кесаревому розтині (після витягненняплода) з метою профілактики кровотечі Окситоцин вводять внутрішньовенно або вм'язи матки у дозі 3-5 МО. Для посилення лактації Окситоцин вводятьвнутрішньом'язово по 1-2,5 МО за 30-40 хв до годування протягом 3-5 днів.

Передозування

Проявляється симптомами гіперстимуляції матки:тетанічні скорочення м'язів матки, передеклампсія, затримка сечі, підвищенняартеріального тиску, а також надмірно активна пологова діяльність, що можеспричинити гостру гіпоксію плода, передчасне відшарування нормальнорозташованої плаценти, розрив матки. При появі ознак ускладнення введенняпрепарату необхідно припинити, зменшити введення рідини, для виведеннязастосувати форсований діурез та симптоматичне лікування.

Побічні дії

При застосуванні Окситоцину можливі нудота,блювання, екстрасистолія, брадикардія, аритмія серцевої діяльності плода.Можливі також алергічні реакції у вигляді бронхоспазму (у хворих на бронхіальнуастму).

Особливі умови

Окситоцин застосовують тільки під наглядомлікаря з врахуванням індивідуальної чутливості до препарату. В окремих випадкахпісля введення Окситоцину в дозі 1 МО можуть розвинутись різкі перейми,внаслідок чого виникає внутрішньоматкова гіпоксія плода, в інших випадкахзагальна доза препарату може становити 4-5 МО. Іноді з метою родозбудженняОкситоцин призначають разом з простагландинами. При внутрішньовенному введенніпрепарату при пологах з початку краплинного введення рекомендуєтьсязастосування спазмолітичних та анальгезуючих засобів (промедол, апрофен тощо).Внутрішньовенне введення препарату спричиняє посилення переймів (через 0,5 - 1хвилину) - в'ялі перейми стають сильнішими, а при відсутності переймів (вони,як правило, швидко з'являються). Внутрішньом'язове введення виявляє менш різкудію. Окситоцин необхідно застосовувати для контролю скорочувальної діяльностіматки, стану плода, артеріального тиску та загального стану жінки.

Особливі умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці для захисту від дії світла при температурі від 2 оС до 8 оС. Зберігати у недоступному для дітей місці.

Синонім

ОКСИТОЦИН, ОКСИТ, ОКСИТОЦИН-БІОЛІК, ОКСИТОЦИН-ФАРСІ, СИНТОЦИНОН

Інструкція, розміщена на даній сторінці, носить інформаційний характер і призначена виключно для ознайомлювальних цілей. Не використовуйте дану інструкцію в якості медичних рекомендацій . Постановка діагнозу і вибір методики лікування здійснюється тільки вашим лікуючим лікарем. Детальніше про Відмову від відповідальності.

08004 08004