Магне-В6 таблетки вкриті оболонкою №50 (59380)

код товару: 59380
товар відсутній
товар відсутній
Товар відсутній
Ваше місто
Дніпро
Умови доставки
Замовлення до 1 000 грн.
Замовлення від 1 000 грн.
Самовивіз з аптеки
Замовлення до 1 000 грн. Безкоштовно
Замовлення від 1 000 грн. Безкоштовно
У відділення Нової Пошти
Замовлення до 1 000 грн. За тарифами перевізника
Замовлення від 1 000 грн. Безкоштовно
Характеристики
БрендSANOFI
ВиробникСанофи
ФормаТаблетки
Форма випуску№ 50 (10х5): по 10 таблеток у блістері, по 5 блістерів у картонній коробці.
Діюча речовинаМАГНІЮ ЦИТРАТ, ПІРИДОКСИН
Оновлено:
11.09.2023
Перевірено

Опис

Комплекс вітамінів групи В з мінералами. Код АТС А11Е С.

Інструкція - Магне-В6 таблетки вкриті оболонкою №50

Бренд

Виробник

Санофи

Країна походження

Франція

Склад

Діючі речовини: 1 таблетка містить магнію лактату дигідрату 470 мг (що відповідає 48 мг Mg++ або 3,94 мЕкв, або 1,97 ммоль) та піридоксину гідрохлориду (вітаміну В6) 5 мг.

Допоміжні речовини: сахароза, каолін, акація, карбоксиполіметилен 934, тальк, магнію стеарат, оболонка: акація, сахароза, титану діоксид (Е 171), тальк, віск карнаубський.

Форма випуску

№ 50 (10х5): по 10 таблеток у блістері, по 5 блістерів у картонній коробці.

Лікарська форма

Таблетки, вкриті оболонкою.

Гладкі, білі або майже білі блискучі овальні таблетки, вкриті оболонкою.

Діюча речовина

МАГНІЮ ЦИТРАТ, ПІРИДОКСИН

Фармакодинаміка

Магній - внутрішньоклітинний катіон, знижує збудливість нейронів та пригнічує нервово-м'язову передачу, а також бере участь у багатьох ферментативних реакціях. Магній є важливою складовою тканин організму: кістки скелету містять половину всієї кількості магнію, що знаходиться в організмі.

Фармакокінетика

У всмоктуванні солей магнію у шлунково-кишковому тракті бере участь, окрім інших механізмів, пасивний механізм, для якого розчинність солі є визначальним фактором. Всмоктування солей магнію у шлунково-кишковому тракті не перевищує 50 %. Виводяться з організму переважно з сечею.

Концентрація магнію у сироватці крові від 12 до 17 мг/л (1-1,4 мЕкв/л або 0,5-0,7 ммоль/л) вказує на дефіцит магнію; нижче 12 мг/л (1 мЕкв/л або 0,5 ммоль/л) - на тяжкий дефіцит магнію.

Недостатність магнію може бути:

- первинною, у зв'язку з метаболічною патологією (хронічна вроджена гіпомагніємія);

- вторинною, у зв'язку з:

- недостатнім споживанням магнію з їжею (нераціональне харчування, хронічне зловживання алкоголем, винятково парентеральне харчування);

- порушенням всмоктування магнію у травному тракті (хронічна діарея, фістули травного тракту, гіпопаратиреоїдизм);

- надмірними втратами магнію через нирки (канальцеві порушення, тяжка поліурія, зловживання діуретиками, хронічний пієлонефрит, первинний гіперальдостеронізм, лікування цисплатином).

У всмоктуванні солей магнію у травному тракті бере участь, окрім інших механізмів, пасивний механізм, для якого розчинність солі є визначальним фактором.

Всмоктування солей магнію у травному тракті не перевищує 50 %. Виводиться магній в основному із сечею.

Показання

Лікування підтвердженого дефіциту магнію в організмі - як ізольованого, так і асоційованого з іншими дефіцитними станами.

Протипоказання

Підвищена чутливість до будь-якого компонента препарату. Тяжка ниркова недостатність з кліренсом креатиніну менше 30 мл/хв. Фенілкетонурія. Гіпермагніємія, гіпервітаміноз вітаміну В6, міастенія гравіс. Атріовентрикулярна блокада, тяжка артеріальна гіпотензія. Одночасне застосування з леводопою (див. розділ «Взаємодія з іншими лікарськими засобами»). Діарея. Непереносимість фруктози, синдром мальабсорбції глюкози або галактози, дефіцит сахарази-ізомальтази (через вміст у препараті сахарози).

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

Протипоказані комбінації.
Слід уникати одночасного застосування з леводопою, оскільки при цьому дія леводопи інгібується, коли її застосування не супроводжується прийомом інгібіторів периферичної допа-декарбоксилази. Застосування піридоксину у будь-яких кількостях не показане, якщо прийом леводопи не супроводжується прийомом інгібіторів допа-декарбоксилази.

Нерекомендовані комбінації.
Не застосовувати з препаратами, які містять фосфатні або кальцієві солі, оскільки вони пригнічують всмоктування магнію з кишечнику.

Комбінації, що вимагають застереження при застосуванні.
З обережністю застосовувати пероральні тетрацикліни, оскільки магній знижує абсорбцію тетрациклінів зі шлунка та кишечнику. При одночасному застосуванні з пероральними тетрациклінами прийом препарату Магне-В6 необхідно відкласти принаймні на 2 години.

Препарати магнію послаблюють дію пероральних антикоагулянтів та зменшують засвоєння заліза.

Діуретики збільшують виведення магнію з сечею.

Застосування гідралізину, ізоніазиду, пеніциламіну та пероральних контрацептивів збільшує потребу у вітаміні В6.

Способи застосування

Таблетки слід ковтати цілими, запиваючи великою склянкою води.

Дорослим.
6-8 таблеток на добу з розподілом загальної дози на 2 або 3 прийоми під час їди.

Дітям віком старше 6 років (з масою тіла понад 20 кг).
10-30 мг/кг маси тіла на добу (тобто 0,4-1,2 ммоль/кг маси тіла на добу), що відповідає дозі 4-6 таблеток на добу з розподілом загальної дози на 2 або 3 прийоми під час їди.

Застосування препарату слід припинити, як тільки рівень магнію у крові повернеться до нормального.

Передозування

Передозування магнію при його пероральному застосуванні зазвичай не призводить до розвитку токсичних реакцій у пацієнтів з нормальною функцією нирок. Однак у пацієнтів з нирковою недостатністю може розвинутися інтоксикація магнієм.

Токсичні ефекти при цьому залежать від рівнів магнію у крові і проявляються наступними ознаками: різке зниження артеріального тиску, нудота, блювання, пригнічення центральної нервової системи, порушення рефлекторних функцій, патологічні зміни на ЕКГ, розвиток пригнічення дихання, кома, зупинка серця та параліч дихання, анурія.

Лікування: регідратація, форсований діурез. У пацієнтів з нирковою недостатністю необхідний гемодіаліз або перитонеальний діаліз.

Побічні дії

Алергічні реакції, діарея, нудота, блювання, біль у животі, шкірні реакції, у тому числі свербіж і кропив'янка.

Особливі умови

Належні заходи безпеки при застосуванні.
У пацієнтів з тяжким дефіцитом магнію застосування препарату слід розпочинати з його введення внутрішньовенним шляхом. Це також показане пацієнтам з мальабсорбцією.

У пацієнтів із супутнім дефіцитом кальцію у більшості випадків рекомендується перед призначенням кальцію спочатку відкоригувати дефіцит магнію.

Оскільки цей лікарський засіб містить сахарозу, він протипоказаний пацієнтам з непереносимістю фруктози, з синдромом мальабсорбції глюкози та галактози або з недостатністю сахарази-ізомальтази.

Інформація для хворих на цукровий діабет: таблетки, вкриті плівковою оболонкою, містять сахарозу у якості допоміжної речовини.

Зловживання піридоксином може зумовити розвиток сенсорної нейропатії за умови його прийому у високих дозах (> 200 мг/добу) протягом тривалого періоду часу (тобто протягом кількох місяців або років). Цей ефект зазвичай має оборотний характер, зникаючи після припинення прийому препарату.

Запобіжні заходи при застосуванні.

Для застосування дітям віком до 6 років доступні відповідні лікарські форми.
Пацієнтам з помірною нирковою недостатністю слід застосовувати запобіжні заходи, спрямовані на попередження будь-яких ризиків, пов'язаних з гіпермагніємією.

Особливі застереження.
Застосування у період вагітності або годування груддю.
Вагітність.
Обмежені дані клінічних досліджень на тваринах не виявили фетотоксичної або ембріотоксичної дії препарату. Таким чином, застосування магнію у період вагітності можливе лише у разі необхідності після консультації з лікарем.

Період годування груддю.
Кожна з діючих речовин препарату окремо (і магній, і вітамін В6) не протипоказані у даний період. Враховуючи обмежені доказові дані щодо застосування максимальної рекомендованої добової дози вітаміну В6 у період годування груддю, рекомендується призначати не більше 20 мг/добу вітаміну В6.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.
Не впливає.

Діти. Дітям молодше 6 років дану лікарську форму не застосовують.

Особливі умови зберігання

Термін придатності. 2 роки.

Зберігати при температурі не вище +30°С.

Зберігати у недоступному для дітей місці.

Категорія відпуску. Без рецепта.

Синонім

МАГНІЮ ЦИТРАТ*+ПІРИДОКСИН, МАГНЕ-B6 АНТИСТРЕС, МАГНЕ-В6 ПРЕМІУМ

Інструкція, розміщена на даній сторінці, носить інформаційний характер і призначена виключно для ознайомлювальних цілей. Не використовуйте дану інструкцію в якості медичних рекомендацій . Постановка діагнозу і вибір методики лікування здійснюється тільки вашим лікуючим лікарем. Детальніше про Відмову від відповідальності.

08004 08004