Кетоконазол-Фітофарм крем 2% 15г (00768)

код товару: 00768
товар відсутній
товар відсутній
Товар відсутній
Ваше місто
Дніпро
Умови доставки
Замовлення до 1 000 грн.
Замовлення від 1 000 грн.
Самовивіз з аптеки
Замовлення до 1 000 грн. Безкоштовно
Замовлення від 1 000 грн. Безкоштовно
У відділення Нової Пошти
Замовлення до 1 000 грн. За тарифами перевізника
Замовлення від 1 000 грн. Безкоштовно
Характеристики
ВиробникФитофарм ООО
ФормаКрем
Форма випускуПо 15 г у тубі 1 туба у пачці.
Діюча речовинаКЕТОКОНАЗОЛ
Торгівельна назваКетоконазол-Фитофарм
Оновлено:
05.06.2023
Перевірено

Опис

Протигрибкові препарати для місцевого застосування. Похідні імідазолу та триазолу. Код АТС D01A C08.

Інструкція - Кетоконазол-Фітофарм крем 2% 15г

Виробник

Фитофарм ООО

Країна походження

Україна

Склад

діюча речовина:
ketoconazole;

1 г крему містить кетоконазолу (у перерахуванні на 100 % речовину) 20 мг;

допоміжні речовини:
пропіленгліколь, імідосечовина, ізопропілміристат, октилдодеканол, спирт цетостеариловий, поліетиленгліколю (макроголу) 12 цетостеариловий ефір, калію дигідрофосфат, натрію гідрофосфат додекагідрат, вода очищена.

Форма випуску

По 15 г у тубі 1 туба у пачці.

Лікарська форма

Крем для зовнішнього застосування 2 %.

Основні фізико-хімічні властивості:
крем білого або майже білого кольору.

Діюча речовина

КЕТОКОНАЗОЛ

Фармакодинаміка

Кетоконазол - це синтетичне похідне імідазолдіоксолану, що проявляє протигрибкову активність щодо дерматофітівTrichophyton spp., Epidermophyton floccosumта Microsporum spp., а також дріжджів, у тому числіMalassezia spp .таCandida spp.Особливо виражений ефект щодоMalassezia spp .

Кетоконазол інгібує біосинтез ергостеролу у грибах та змінює склад інших ліпідних компонентів у мембрані.

Крем кетоконазолу дуже швидко усуває свербіж, який зазвичай супроводжує інфекції, спричинені дерматофітами та дріжджами, а також при станах шкіри, зумовлених наявністюMalassezia spp .Симптоматичне покращення спостерігається до появи перших ознак одужання.

Фармакокінетика

Після місцевого застосування крему вміст кетоконазолу у плазмі крові дорослих не визначається. У процесі одного дослідження немовлятам із себорейним дерматитом (n = 19) щодня наносили приблизно 40 г крему на 40 % площі поверхні тіла: кетоконазол визначався у плазмі крові 5 немовлят, концентрація становила від 32 до 133 нг/мл.

Показання

Для місцевого застосування при лікуванні інфекцій шкіри, спричинених дерматофітами: епідермофітії тіла, рук, ступнів, пахової епідермофітії, спричиненихTrichophyton rubrum,Trichophyton mentagrophytes,Microsporum canisтаEpidermophyton floccosum,а також для лікування кандидозу шкіри і висівкоподібного лишаю.

Крем також слід призначити для лікування себорейного дерматиту - стану шкіри, пов'язаного з наявністюMalassezia furfur .

Протипоказання

Підвищена чутливість до кетоконазолу або до інших компонентів препарату.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

Дослідження взаємодії не проводилися.

Способи застосування

Крем Кетоконазол-Фітофарм застосовують дорослим на шкіру.

Кандидоз шкіри, епідермофітія тіла, рук, ступнів, пахова епідермофітія та висівкоподібний лишай: рекомендовано наносити крем на уражену шкіру та навколишні ділянки 1 раз на добу.

Себорейний дерматит: слід наносити крем на уражену шкіру 1-2 рази на добу.

Лікування повинно тривати протягом достатнього часу, щонайменше протягом ще декількох днів після зникнення усіх симптомів. Якщо симптоми захворювання не зникають після 4 тижнів лікування, слід переглянути діагноз. Необхідно дотримуватися загальних правил гігієни, щоб контролювати джерела інфекції та реінфекції.

Звичайна тривалість лікування становить: висівкоподібний лишай - 2-3 тижні, дріжджові інфекції - 2-3 тижні, пахова епідермофітія - 2-4 тижні, епідермофітія тіла - 3-4 тижні, епідермофітія ступнів - 4-6 тижнів.

Зазвичай тривалість лікування себорейного дерматиту триває від 2 до 4 тижнів. Для підтримуючої терапії при себорейному дерматиті крем наносити періодично (1 раз на тиждень).

Себорейний дерматит є хронічним захворюванням з високою ймовірністю рецидиву.


Діти.
Досвід застосування крему Кетоконазол-Фітофарм дітям відсутній.

Передозування

Місцеве застосування.Місцеве застосування крему у надмірній кількості може спричинити виникнення еритеми, набряку, відчуття опіку шкіри, які швидко минають після припинення терапії.

Випадкове внутрішнє застосування.При випадковому прийомі внутрішньо слід вжити підтримуючі та симптоматичні терапевтичні заходи.

Побічні дії

На основі об'єднаних даних з безпеки клінічних досліджень найчастіше (?1 %) повідомляли про такі побічні реакції (% випадків): свербіж у місці нанесення (2 %), відчуття печіння шкіри (1,9 %) та еритему в місці нанесення (1 %).

З урахуванням вищезазначених побічних реакцій у таблиці нижче наведено побічні реакції, про які повідомляли під час клінічних досліджень та протягом постмаркетингового застосування. Частота виникнення побічних реакцій визначена таким чином: дуже часто (?1/10), часто (від ? 1/100 до < 1/10), нечасто (від ? 1/1000 до < 1/100), рідко (від ? 1/10000 до < 1/1000), дуже рідко (< 1/10000), частота невідома (неможливо оцінити на основі наявних даних клінічних досліджень).



Звітність щодо побічних реакцій

Звітність щодо підозрюваних побічних реакцій після затвердження лікарського засобу важлива. Це дає змогу продовжити моніторинг співвідношення користь/ризик застосування лікарського засобу. Медичних працівників просять повідомляти про будь-які підозрювані побічні реакції через національну систему звітності.

Особливі умови

Крем Кетоконазол-Фітофарм не застосовувати в офтальмологічній практиці. Якщо крем наносити на уражені місця одразу ж після тривалого лікування мазями, що містять кортикостероїди, може виникнути подразнення. У таких випадках рекомендується продовжувати наносити легкі місцеві кортикостероїди на уражене місце вранці, а крем Кетоконазол-Фітофарм - ввечері, а потім поступово протягом 2-3 тижнів припинити терапію кортикостероїдами.

Пропіленгліколь може спричинити подразнення шкіри. Спирт цетостеариловий може спричинити місцеві шкірні реакції (наприклад, контактний дерматит).


Застосування у період вагітності або годування груддю.

Відсутні адекватні та добре контрольовані дослідження застосування препарату вагітним жінкам та жінкам, які годують груддю. Обмежена кількість даних застосування вагітним жінкам свідчить про відсутність негативного впливу кетоконазолу на вагітність або на здоров'я плода/новонародженої дитини. Дослідження на тваринах продемонстрували репродуктивну токсичність у дозах, які не досягаються при місцевому застосуванні кетоконазолу.

Після місцевого застосування крему кетоконазол у плазмі невагітних жінок не визначається. Невідомі ризики, пов'язані із застосуванням препарату у період вагітності або годування груддю.


Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами.
Не впливає.

Особливі умови зберігання

Термін придатності.
2 роки.


Умови зберігання.
Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 оС. Не заморожувати.
Зберігати у недоступному для дітей місці.


Категорія відпуску.
Без рецепта.

Синонім

КЕТОКОНАЗОЛ, ВАВО, ДЕРМАЗОЛ™, ДЕРМАЗОЛ®, КЕНАЗОЛ®, КЕТОДІН, КЕТОЗОЛ, КЕТОЗОРАЛ®-ДАРНИЦЯ, КЕТОКОНАЗОЛ-ЛУГАЛ, КЕТОКОНАЗОЛ-ЛХ, КЕТОКОНАЗОЛ-ФІТОФАРМ, ЛИВАРОЛ®, НАВО, НІЗОРАЛ, НІЗОРАЛ®, ОРАЗОЛ, ОРОНАЗОЛ, ПЕРХОТАЛ, СЕБОДЕРМ, СОСТАТИН, ЭБЕРСЕПТ, АПОКЕТОКОНАЗОЛ

Інструкція, розміщена на даній сторінці, носить інформаційний характер і призначена виключно для ознайомлювальних цілей. Не використовуйте дану інструкцію в якості медичних рекомендацій . Постановка діагнозу і вибір методики лікування здійснюється тільки вашим лікуючим лікарем. Детальніше про Відмову від відповідальності.

08004 08004