Вітаміни для двох

Оновлено:
09.01.2023
Перевірено
Вітаміни для двох липень 2021

Ось так ситуація, тепер ви не одна, тепер вас двоє!
З перших хвилин як ви дізналися, що вагітна потрібно мати на увазі значно більше факторів: вага, температура тіла, водний баланс, рівень гормонів, підтримувати здоровий спосіб життя і звичайно ж стежити за своїм харчуванням. Продукти-найголовніший виробник нашої енергії, сил і настрою. З прийомом їжі (не всієї) ми отримуємо безліч корисних мікроелементів і вітамінів необхідних нашому організму, але коли в животику зароджується нове життя, то відповідно і поживних речовин потрібно х2 і, на жаль, часто через продукти харчування кількості поживних речовин буває недостатньо.
Якщо до вагітності ви правильно харчувалися, стежили за своїм раціоном і станом здоров'я, то скоріш за все і комплексний підхід з додатковими джерелами вітамінів не буде потрібно, хіба що деякі вітаміни окремо. Але якщо ж харчування не було під контролем, можливо були ознаки авітамінозу, то не обійтися без полівітамінів. Користь комплексу вітамінів і корисних сполук незаперечна, так як зазвичай вони в собі містять вже всі необхідні компоненти для даного періоду.
У період планування вагітності, або в момент її протікання дуже важливо приймати вітаміни згідно з призначенням лікаря, який також дасть свої рекомендації і скоректує необхідну добову дозу.

 

Розберемо потребу у вітамінах для вагітних по триместрах.

Вітаміни для вагітних 1 триместр:

Фолієва кислота. Її прийом значимий як до, так і протягом всієї вагітності, так як вона запобігає виникненню анемії.
Вітамін А бере участь у всіх етапах формування дитини.
Вітаміни Е допомагає балансувати гормональний фон на початку вагітності.

Вітаміни для вагітних 2 триместр:

Йод нормалізує обмін речовин, позитивно впливає на щитовидну залозу;
Залізо бере участь в процесі доставки кисню по всіх клітинах, налагоджує тонус матки, важливий елемент при формуванні м'язової маси;
Кальцій виконує важливу роль в період утворення скелета, сприятливо впливає на ендокринну систему;

Вітаміни для вагітних 3 триместр:

Залізо-служить для профілактики анемії. Забезпечує матку необхідним тонусом, що сприяє благополучному виношуванню дитини.
Вітамін С зміцнює імунітет, служить захисником від вірусів і бере участь в правильному формуванні плаценти і оболонки плідного яйця.
Вітамін Д виконує важливу роль в профілактиці рахіту і допомагає у формуванні здорового скелета малюка.

Кращі вітаміни для вагітних:

  • Вітаміни групи В, в тому числі фолієва кислота;
  • Вітамін Е;
  • Йод;
  • Цинк;
  • Кальцій.

Найкорисніші продукти з вітамінами:

Всім відомо, що саме більше кількість вітамінів знаходиться в фруктах і овочах: морквина, ківі, капуста кале, брокколі, пекінська капуста, зелень, капуста брюссельська і важливо не забувати про сухофрукти і соки. Чимала кількість міститься в рибних і м'ясних продуктах: форель, лосось, тунець, печінка тріски, червоне і куряче м'ясо, яловича печінка, молоко. Багатими на вітаміни вважаються різні горіхи.
Різні вітамінні комплекси зазвичай недешеве задоволення. Саме тому їх підробляють так само ретельно, якпарфуми або одяг відомих брендових марок. Проблема в тому, що підробки можуть не принести ефекту, а в гіршому випадку - завдати шкоди здоров'ю. Тому так важливо купувати вітаміни тільки в ліцензованих пунктах, що мають сертифікати. Щоб бути спокійним, ви можете замовити комплекси вітамінів в нашій онлайн аптеці, яка доставляє замовлення виключно в аптеки, а значить продукція проходить суворий контроль і має всю необхідну документацію.

Топ 5 найпопулярніших товарів

Проталіс ФеміФолат капсули №30

Солгар-Пренатабс Solgar таблетки №60

Elevit вітаміни для вагітних

Премама Дуо комбі-упаковка таблетки №30 + капсули №30

Вітаджен N27 VITAGEN PREGNA METHYLFOLATE таблетки №60

Будьте Здорові!

08004 08004