Трохи про ефірні олії

Трохи про ефірні олії квітень 2021

На сьогоднішній день відомо близько 3000 найменувань ефірних олій. У медичній й ветеринарній практиці, харчовій, косметичній промисловості та в складі товарів побутової хімії широко використовується близько 300 видів олій. Ефірні олії - маслянисті рідини, світло-жовтого або коричневого кольору, майже нерозчинні у воді (0,05%), але добре випаровуються навіть при кімнатній температурі, мають приємний аромат.

Золоте правило вибору ефірних олій: підбирається по запаху, воно повинно вам подобатись і бути приємним на запах, ну і звичайно приділити увагу їх впливу на організм. Кожен запах має свої властивості.

Для ароматерапії рекомендується використовувати тільки натуральні ефірні олії, які відповідають міжнародним стандартам щодо вмісту основних компонентів.

Проводячи ароматерапію кожен день, ми отримуємо:

  • зміцнення імунітету;
  • високий рівень енергії;
  • вільне дихання;
  • добре травлення;
  • зниження рівня стресу;
  • активний процес метаболізму;
  • глибокий сон.

Найпопулярніші аромати олій:

НазваВластивості
Перцева м'ятаЕнергія, охолодження, активація.
ЛавандаСон, розслаблення, регенерація шкіри, збільшує кількість естрогену.
ЛимонСвіжість, метаболізм, водний баланс.
МелісаЗміцнення, свіжість, заспокоєння
КорицаТонус, заспокоєння, метаболізм.

 

Ефірні олії

Особливості:

Ефірні олії не рекомендовані людям з алергією на запахи. Перед використанням необхідно невелику кількість нанести на ліктьовий згин і почекати 10-15 хвилин, щоб перевірити реакцію організму на одне з ефірних олій.

Більшість олій протипоказані вагітним жінкам і годуючим грудьми.

Ароматизовані олії не викликають звикання і не мають накопичувального ефекту.

Як перевірити якість ефірної олії

Для того, щоб переконатися чи не розбавлена ефірна олія дешевою рослинною олією і упевнитися у високій якості продукції, необхідно на білу паперову серветку капнути одну чи декілька крапель і почекати 1-2 години. Крапелька аромаолії через цей час повинна зникнути з поверхні серветки, не залишаючи ніякого масляної плями. Якщо ж через час на серветці залишається масляна пляма, то це нам говорить про те, що до ефірної олії було введено якесь рослинне масло і говорить про низьку якість товару.

Правила зберігання та термін придатності ефірних олій

Загальноприйнято вважати, що «Зберігання аромаолій не обмежене часом». Такі висловлювання часто можна зустріти в різних публікаціях, прочитати в інтернеті. Це помилка! Після трьох років зберігання при температурі + 8-10 °С всі ефірні олії окислюються і розщеплюються під зовнішнім впливом (повітря, сонячні промені). Змінюється запах ефірної олії, в'язкість, збільшується кислотне число, зменшується кількість головних компонентів. Таким чином: рекомендуємо зберігати тільки в темному склі, в закритому вигляді, при частому використанні, краще мати додатковий "робочий" флакон, в який наливати ефірне масло при необхідності.

10 Лайфхаків застосування ефірних олій:

1. Перед тим як почати пилососити змочіть ватяний шматочок кількома краплями ефірного масла, втягніть ватку пилососом і повітря буде ароматизованим.

2. Змочіть аромакамень декількома краплями ефірного масла лаванди і лимона, помістіть аромакамень на вільну поличку в холодильнику і періодично оновлюйте, так ваш холодильник буде наповнений свіжістю і приємним ароматом.

3. Щоб освіжити запах в мікрохвильовці, капніть в ємність з водою 2-3 краплі або м'яти, або лимона і поставте на підігрів (хвилини 2-3) в СВЧ.

4. Для туалету або ванної кімнати можна використовувати кілька аромакамнів, поставте їх на поличку використовуючи ароматизовані олії з запахами свіжості (чайне дерево, кедр і т.п.) і оновлюйте кілька разів на тиждень. Таким чином в туалеті або ванній буде постійно свіжий аромат.

5. Дуже популярний метод ароматизації білизни під час прання. Можна пару крапель накапати на шматочок бавовняної тканини і покласти до всіх речей або просто пару крапель улюбленого аромату капнути в пральну машину. Так само можна пару крапель використовувати в воду праски.

6. У спальні можна ароматизувати заспокійливими ароматами ковдру і подушку. Для цього можна використовувати ватяні диски або носову хустинку нанести на 2-3 краплі і покласти під підодіяльник або під наволочку і оновлювати на свій розсуд.

7. У періоди загострення вірусних захворювань (особливо зимовий період), можна використовувати як вдома, так і на робочому місці олії з антисептичними і противірусними властивостями: олію евкаліпта, гвоздики, герані, кориці, лимона, лаванди, м'яти накапав кілька крапель на ватний диск і поклавши його до батареї.

8. Можна накапати декілька крапель в зволожувач повітря, таким чином він послужить як розпилювач аромату або можна скористатися флаконом-спреєм розвівши кілька крапель арома олії в воді, але заздалегідь додавши трохи солі (тому що ефірні олії дуже летючі).

9. За допомогою різних ароматів ефірних олій можна створити певну атмосферу в офісі, робочому приміщенні, в відділі.

10. Для прибирання поверхонь в приміщенні змішавши 1 літр спиртового оцту, 30 крапель ефірної олії змішавши це ми отримуємо дезінфікуючий і очищає засіб для різних поверхонь, підлог. Бажано зберігати в місці, недоступному сонячним променям.

 

Купити ефірні олії Ви можете в нашій онлайн аптеці a.com.ua/ru/efirnie-i-lechebnie-masla

08004 08004