Алердез таблетки вкриті плівковою оболонкою 5 мг №10 (47498)

код товару: 47498
товар відсутній
товар відсутній
Товар відсутній
Ваше місто
Дніпро
Умови доставки
Замовлення до 1 000 грн.
Замовлення від 1 000 грн.
Самовивіз з аптеки
Замовлення до 1 000 грн. Безкоштовно
Замовлення від 1 000 грн. Безкоштовно
У відділення Нової Пошти
Замовлення до 1 000 грн. За тарифами перевізника
Замовлення від 1 000 грн. Безкоштовно
Характеристики
ВиробникПАТ НВЦ "Борщагівський ХФЗ"
ФормаТаблетки
Форма випускуУпаковка по 5 мг №10 (10х1)
Діюча речовинаДЕЗЛОРАТАДИН
Торгівельна назваАлердез
Оновлено:
31.05.2021
Перевірено

Опис

Антигістамінні засоби для системного застосування.

Код ATХ R06A X27.

Інструкція - Алердез таблетки вкриті плівковою оболонкою 5 мг №10

Виробник

ПАТ НВЦ "Борщагівський ХФЗ"

Країна походження

Україна

Склад

діюча речовина: дезлоратадин;

1 таблетка містить дезлоратадину - 5 мг

допоміжні речовини: кальцію гідрофосфат, целюлоза мікрокристалічна, крохмаль кукурудзяний, тальк, магнію стеарат;

прозора оболонка: гіпромелоза, поліетиленгліколь 400;

плівкова оболонка: спирт полівініловий, поліетиленгліколь 4000, тальк, титану діоксид (Е 171), індигокармін (E 132).

Форма випуску

Упаковка по 5 мг №10 (10х1)

Лікарська форма

Таблетки, вкриті плівковою оболонкою.

Основні фізико-хімічні властивості: таблетки круглої форми, вкриті плівковою оболонкою блакитного кольору, з двоопуклою поверхнею.

Діюча речовина

ДЕЗЛОРАТАДИН

Фармакодинаміка

Дезлоратадин - це неседативні антигістамінний препарат тривалої дії, має селективну антагоністичну дію на периферичні H1-рецептори. Після перорального застосування дезлоратадин селективно блокує периферичні гістамінові H1- рецептори.В дослідженнях in vitro дезлоратадин

продемонстрував на клітинах ендотелію свої антиалергічні і протизапальні властивості. Це проявлялося пригніченням виділення прозапальних цитокінів, таких як IL-4, IL-6, IL-8 і IL-13 з мастоцитів / базофілів людини, а також пригнічення експресії молекул адгезії, таких як Р-селектин.

Клінічна значущість цих спостережень ще потребує подтвержденіі.В клінічних дослідженнях високих доз, в яких дезлоратадин вводили щодня в дозі до 20 мг протягом 14 днів, статистично значущих змін з боку серцево-судинної системи не спостерігалося. У клініко-

фармакологічному дослідженні при застосуванні 45 мг на добу (в 10 разів більше за максимальну добову клінічної дози) протягом 10 днів подовження інтервалу QT НЕ наблюдалось.У пацієнтів з алергічним ринітом дезлоратадин ефективно усував такі симптоми як чхання, виділення

з носа і свербіж, а також подразнення очей, сльозотеча і почервоніння, свербіж неба. Алердез ефективно контролював симптоми протягом 24 часов.Дезлоратадін майже не проникає в центральну нервову систему. У контрольованих клінічних дослідженнях при прийомі в

рекомендованих дозах 5 мг на добу частота виникнення сонливості не відрізнялася від групи плацебо. У клінічних дослідженнях одноразовий прийом препарату дезлоратадина в добовій дозі 7,5 мг не впливав на психомоторну актівность.Дезлоратадін ефективно полегшує тяжкість

перебігу сезонного алергічного риніту з урахуванням сумарного показника оцінки якості життя при рінокон'юнктівіт. Максимальне поліпшення відзначалося в пунктах опитувальника, пов'язаних з практичними проблемами і щоденною діяльністю, які обмежували сімптоми.Хроніческую

идиопатическую кропив'янку вивчали на клінічної моделі з умовами кропив'янки. Оскільки викид гістаміну є причинним фактором при всіх формах кропив'янки, очікується, що дезлоратадин буде ефективно полегшувати симптоми при інших формах кропив'янки, крім хронічної

ідіопатичної крапівніци.В двох плацебо контрольованих 6-тижневих дослідженнях за участю пацієнтів з хронічною ідіопатичною кропив'янкою дезлоратадин ефективно полегшував свербіж і зменшував кількість і розмір уртикарии до кінця першого інтервалу дозування. У кожному

дослідженні ефект тривав протягом 24-годинного інтервалу дозування. Полегшення свербіння на більш ніж 50% відзначалося у 55% ??пацієнтів, що приймали дезлоратадин в порівнянні з 19% пацієнтів, що приймали плацебо. Прийом препарату не робить істотного впливу на сон і

денну активність.

Фармакокінетика

Всмоктування.

Концентрація дезлоратадину в плазмі крові можна визначити через 30 хвилин після прийому препарату. Дезлоратадин добре абсорбується, максимальна концентрація досягається приблизно через 3 години; період напіввиведення становить близько 27 годин.

Ступінь кумуляції дезлоратадину відповідає його періоду напіввиведення (приблизно 27 годин) при частоті прийому 1 раз на добу. Біодоступність дезлоратадину була пропорційна дозі в діапазоні від 5 до 20 мг.

У фармакокінетичну дослідженні, в якому демографічні дані пацієнтів були порівнянні із загальною популяцією з сезонним алергічним ринітом, у 4% учасників спостерігалася висока концентрація дезлоратадину.

Ця кількість може варіюватися в залежності від етнічної приналежності. Максимальна концентрація дезлоратадину була приблизно в 3 рази вище через приблизно через 7 годин, термінальний період напіввиведення становить приблизно 89 годин.

Профіль безпеки цих пацієнтів не відрізнявся від профілю в загальній популяціі.Распределеніе.Дезлоратадін помірно зв'язується з білками плазми (83-87%). При застосуванні дози дезлоратадина (від 5 до 20 мг) 1 раз на добу протягом 14 днів ознак клінічно значущої кумуляції

препарату не виявлено.Біотрансформація.Фермент, що відповідає за метаболізм дезлоратадину, поки що не виявлено, тому неможливо повністю виключити деякі взаємодії з іншими лікарськими препаратами.

Дезлоратадин не пригнічує CYP3A4 in vivo, дослідження in vitro показали, що лікарський препарат не пригнічує CYP2D6, субстрат або інгібітор P-глікопротеіна.Виведеніе.В дослідженні одноразового прийому дезлоратадину в дозі 7,5 мг їжа (жирний висококалорійний сніданок) не

впливає на фармакокінетику дезлоратадина. Також встановлено, що грейпфрутовий сік також не впливає на фармакокінетику дезлоратадину.

Показання

Усунення симптомів, пов'язаних з:
алергічний риніт (див. розділ «Фармакологічні властивості»);
кропив'янкою (див. розділ «Фармакологічні властивості»).

Протипоказання

Підвищена чутливість до активної речовини, будь-якого з допоміжних речовин або лоратадину.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

У клінічних дослідженнях при спільному застосуванні дезлоратадину з еритроміцином або кетоконазолом ніяких клінічно значущих взаємодій не спостерігалося.

За даними клініко-фармакологічних досліджень при застосуванні препарату з алкоголем не відзначалося посилення негативного впливу етанолу на психомоторну функцію.

Однак в післяреєстраційний періоді спостерігалися випадки непереносимості алкоголю і алкогольна інтоксикація при застосуванні препарату.

Тому необхідно дотримуватися обережності при застосуванні алкоголю в період лікування дезлоратадину.

Способи застосування

Дорослим і дітям з 12 років: 1 таблетка 1 раз на добу, незалежно від прийому їжі з метою усунення симптомів алергічного риніту (включаючи интермиттирующий і персистуючий алергічний риніт) і кропив'янки.

Лікування интермиттирующего алергічного риніту (наявність симптомів менше 4 днів на тиждень або менше 4 тижнів) слід здійснювати з урахуванням історії хвороби пацієнта до усунення симптомів і може бути відновлено при їх повторній появі.

При персистирующем алергічний риніт (наявність симптомів більше 4 днів на тиждень або більше 4 тижнів) необхідно продовжувати тривале лікування протягом всього періоду контакту з алергеном.

Діти.

Існують обмежені дані клінічних досліджень застосування таблеток дезлоратадину підліткам 12-17 років (див. Розділ «Побічні реакції»).

Ефективність та безпечність застосування таблеток дезлоратадину дітям до 12 років не встановлена.

Передозування

У разі передозування слід застосовувати стандартні заходи для виведення неабсорбованого дезлоратадина.

Рекомендовано симптоматичне і підтримуюче лікування. За даними клінічних досліджень, при введенні дезлоратадина в дозі 45 мг (що в 9 разів більше рекомендованої) клінічно значущі небажані реакції не спостерігалися.

Дезлоратадин не виводиться при гемодіалізі; можливість виведення при діалізі не встановлена.

Побічні дії

Найбільш часто повідомляли про такі побічні ефекти як підвищена стомлюваність, сухість у роті і головний біль.

Діти. У клінічних дослідженнях за участю підлітків у віці від 12 до 17 років найбільш поширеним побічним ефектом був головний біль.

Існує ризик психомоторной гіперактивності (аномального поведінки), пов'язаної із застосуванням дезлоратадина (що може проявлятися у вигляді злості та агресії, а також порушення).

Психічні розлади: галюцінаціі.Со боку нервової системи: головний біль, запаморочення, сонливість, безсоння, психомоторна гіперактивність, судоми.

З боку серця: тахікардія, прискорене серцебиття, подовження інтервалу QT,

суправентрикулярная тахиаритмия.

З боку шлунково-кишкового тракту: сухість у роті, біль в животі, нудота, блювання, диспепсія, діарея.

З боку гепатобіліарної системи: збільшення рівня ферментів печінки, підвищений білірубін, гепатит, жовтяниця.

З боку скелетно-м'язової системи та з'єднувальні тканини: міалгія.Со боку шкіри і підшкірної клітковини: фоточутливість.

Загальні порушення: підвищена стомлюваність, реакції гіперчутливості (такі як анафілаксія, набряк Квінке, задишка, свербіж, висипи та кропив'янка), астенія.

Особливі умови

У пацієнтів з нирковою недостатністю високого ступеня застосування лікарського засобу Алердез слід здійснювати під контролем лікаря.

Застосування в період вагітності або годування груддю.

За даними досліджень на тваринах, дезлоратадин не продемонстрував тератогенних властивостей.

Оскільки безпека застосування дезлоратадину в період вагітності не встановлена, застосування в цей період не рекомендується.

Дезлоратадин проникає в грудне молоко, тому не рекомендується застосовувати його під час годування грудьми.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами.

За результатами клінічних досліджень не виявлено негативного впливу дезлоратадину на здатність керувати автотранспортом.

Але пацієнтів слід попередити, що в дуже рідкісних випадках можлива поява сонливості, яка може вплинути на їх здатність керувати автомобілем і

складною технікою.

Особливі умови зберігання

Термін придатності
2 роки.

Умови зберігання
В оригінальній упаковці при температурі не вище 25 ° С.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

Виробник
Публічне акціонерне товариство «Науково-виробничий центр« Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод ».

Місцезнаходження виробника і адреса місця здійснення його діяльності.

Україна, 03134, м. Киев, вул. Миру, 17.

Синонім

ДЕЗЛОРАТАДИН, АЛЛЕРГАН-ЗДОРОВ'Я, ДЕЗОРУС, ДС-ЛОР, ЛОРАТЕК, ЛОРИНЕКС, ТРЕКСИЛ НЕО, ФРИБРИС, ЕДЕМ, АЛЕРГОМАКС, АЛЕРНОВА, АЛЕРСИС, АЛЕРГІЇ-НОРМ, ДЕЗЛОРАТАДИН СТАДА, ДЕЗЛОРАТАДИН-ДАРНИЦЯ, ДЕЗЛОРАТЕК, ДЕЛОРІС, ЭРИДЕЗ, ЭРИДЕЗ-ДАРНИЦЯ, ЕРІУС®

Інструкція, розміщена на даній сторінці, носить інформаційний характер і призначена виключно для ознайомлювальних цілей. Не використовуйте дану інструкцію в якості медичних рекомендацій . Постановка діагнозу і вибір методики лікування здійснюється тільки вашим лікуючим лікарем. Детальніше про Відмову від відповідальності.

08004 08004