А-Дістон краплі 50мл (60302)

код товару: 60302
товар відсутній
товар відсутній
Товар відсутній
Ваше місто
Дніпро
Умови доставки
Замовлення до 1 000 грн.
Замовлення від 1 000 грн.
Самовивіз з аптеки
Замовлення до 1 000 грн. Безкоштовно
Замовлення від 1 000 грн. Безкоштовно
У відділення Нової Пошти
Замовлення до 1 000 грн. За тарифами перевізника
Замовлення від 1 000 грн. Безкоштовно
Характеристики
ВиробникПАТ "Біолік"
Форма випускуПо 30 мл або 50 мл у флаконах.
Оновлено:
20.07.2023
Перевірено

Опис

Комбіновані кардіологічні препарати. Код АТС С01Е Х.

Інструкція - А-Дістон краплі 50мл

Виробник

ПАТ "Біолік"

Країна походження

Україна

Склад

Діючі речовини: 1 мл крапель містить настойку з лікарської рослинної сировини (1:10) глоду плодів (Сrataegi fructus), собачої кропиви трави (Leonuri cardiacae herba), валеріани коренів (Valerianae radix), плодів фенхелю (Fructus foeniculi vulgaris), м'яти листя (Menthae piperitae folium), арніки квіток (Arnicae flos) (екстрагент - етанол 70 %).

1 мл препарату містить 0,64 мл етанолу.

Форма випуску

По 30 мл або 50 мл у флаконах.

Лікарська форма

Краплі для перорального застосування.

Прозора рідина світло-коричневого кольору з приємним запахом.

Фармакодинаміка

Комбінований препарат рослинного походження, що містить комплекс біологічно активних речовин: із глоду плодів, що мають гіпотензивні, кардіопротекторні, спазмолітичні властивості; із собачої кропиви трави, що мають гіпотензивний, седативний, спазмолітичний ефекти; із плодів фенхелю - спазмолітичну дію; із арніки квіток - тонізуючу, кардіопротекторну активність; із м'яти листя - спазмолітичний, седативний вплив. Препарат посилює кровообіг у судинах головного мозку і коронарних судинах серця, знижує збудливість міокарда, має антигіпотоксичні, антиаритмічні, заспокійливі властивості.

Показання

У комплексному лікуванні функціональних розладів діяльності серцево-судинної системи, що супроводжуються аритмією, ішемією та гіпоксією (нейроциркуляторна дистонія, вегетоневроз) з метою кардіопротекції. Як допоміжний лікарський засіб при легких формах порушень серцевого ритму.

Протипоказання

Підвищена чутливість до компонентів препарату, відома алергія до рослин родини складноцвітих; алкоголізм в анамнезі, одночасне застосування препаратів, що містять алкоголь; виразкова хвороба шлунка і дванадцятипалої кишки; цироз печінки; виражена артеріальна гіпотензія або брадикардія; хворі на депресію та інші захворювання, що супроводжується пригніченням діяльності центральної нервової системи; бронхіальна астма.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

Оскільки препарат А-Дістон містить спирт етиловий 70 %, можливе потенціювання дії снодійних препаратів, транквілізаторів, нейролептиків; препарати собачої кропиви, валеріани, глоду можуть потенціювати фармакологічні ефекти седативних, снодійних, аналгетичних, антигіпертензивних препаратів та серцевих глікозидів, а також посилюють дію алкоголю.

Способи застосування

Дорослим внутрішньо по 20-30 крапель 3 рази на добу до їжі. Тривалість курсу лікування визначається лікарем індивідуально і в середньому становить 30 днів.

Передозування

При значному підвищенні дози можливі диспептичні розлади, прояви гіперчутливості, рідко - сонливість, зниження артеріального тиску, брадикардія, відчуття пригніченості, підвищеної втомлюваності, запаморочення, головний біль, нудота, а у пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями можлива біль у ділянці серця, що вимагають припинення прийому препарату і проведення симптоматичної терапії.

Побічні дії

Можливі алергічні реакції (у т.ч. гіперемія, висипання, свербіж та набряк шкіри); розлади з боку шлунково-кишкового тракту, у т.ч. диспептичні розлади, сухість у роті, нудота, блювання, запор або діарея, біль у животі; рідко - порушення сну, сонливість; зменшення частоти серцевих скорочень; запаморочення; головний біль, відчуття втоми, слабкості, пригніченого стану, зниження розумової та фізичної працездатності; поліурія; пітливість, озноб.

Особливі умови

Належні заходи безпеки.
Під час лікування препаратом слід утримуватися від вживання алкогольних напоїв. У період лікування препаратом необхідний контроль артеріального тиску. При застосуванні протягом тривалого часу і у великій кількості препарат погіршує травлення, спричиняє головний біль, збуджує нервову систему, а у пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями може погіршити діяльність серця. Хворим з гастроезофагеальним рефлюксом не слід вживати препарати, що містять у складі м'яти листя, оскільки може посилитися печія. Хворим із жовчнокам'яною хворобою та іншими захворюваннями жовчовивідних шляхів застосовувати препарат слід з обережністю.

Особливі застереження.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Протипоказане.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. У період застосування препарату забороняється керувати автомобілем або працювати з потенційно небезпечними механізмами.

Діти. Досвіду застосування препарату дітям немає.

Особливі умови зберігання

Термін придатності. 2 роки.

Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Умови зберігання. Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

Під час зберігання можливе випадання осаду.

Категорія відпуску. Без рецепта.

Синонім

А-ДИСТОН

Інструкція, розміщена на даній сторінці, носить інформаційний характер і призначена виключно для ознайомлювальних цілей. Не використовуйте дану інструкцію в якості медичних рекомендацій . Постановка діагнозу і вибір методики лікування здійснюється тільки вашим лікуючим лікарем. Детальніше про Відмову від відповідальності.

08004 08004